Şimdi Ara

CİTROEN SAXO 1.5 D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu aracı nasıl bilirsiniz? fiyatları 12-14 arası(2000-2001).kullanan yada bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.saygılar...

• quote:

Orjinalden alıntı: okanisilak

arkadaşlar bu aracı nasıl bilirsiniz? fiyatları 12-14 arası(2000-2001).kullanan yada bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.saygılar...

hiç çekmeyen, 55 hp, ayrıca 1.5 dizel olmasına rağmen 95Nm gibi falan çok komik bi torku olan, motor namına hiç bişeye benzemeyen öyle sıkıntılı acaip bi fransız rezilliği işte... ama kara sistem bir araba olduğu için sorunsuz ve tamirciler bunu çok sever ve metheder. zaten arabanın motoru eski teknoloji ve sistemsiz, neresi bozulsun ki? anadolu insanının bozulmuyo diye torosu sevmesi gibi, bu da aynı. araba da bişey yok ki neresi bozulsun? ama tamirciler bişey bilmedikleri ve yeni teknoloji motorlara kafaları basmadığı için hep böyle arabaları savunurlar. tamircilerin bu araba iyi demelerine ve kullananların da yok şu kadar az yakıyo yok kmde 100 bin lira yakıyo demelerine aldanma sakın. zaten onlar bişey bilse bu arabanın kötü olduğunu anlarlardı ve bunu almazlardı. bence bu arabadanda uzak dur... ekonomi yapmak istiyorsan onun yerine 2000 model falan benzinli bir corsa, polo yada palio falan bakabilirsin. 2 milyarda lpg sistemine verirsen 13-14e adam gibi arabaya binmiş olursun derim. heee eğer ben antilpgciyim, lpg yle falan işim olmaz, o da iş mi, ben lpg falan takamam patlar diyosan bütçeni arttırmanı önerir ama yinede bu citroenden uzak durmanı tavsiye ederim...

• onur hocam antilpg'ci olur muyum hiç. lpg li şahinimizi 2.5 yıl aralıksız kullandım ve lpgsiz benzinli araca binmenin parayı sokağa atmaktan farksız olsuğunu düşünüyorum(tabi para çoksa onu bilemem).ama bi yakınımız kullanmış ve memnun kaldığını söylemişti. ekonomik bi araçmış duyduğuma göre ama işte fazla bilgim olmadığından sorayım dedim.ama sağlam bi araç değil heralde ki euro ncap tan 2 yıldızcık alabilmiş.ha bide bu aracı alsam biodizel kullanabilirmiyim onu sarayım size.saygılar...
  • selamlar;

2001 model saxo 1.5D aracı 4-5 ay kullanmıştım. 92 model doğan'dan inip buna binince çok hoşuma gitmişti.

motora bakacak olursak değerler belli ama şehir içinde yeterli ataklığa sahipti benim açımdan ama beklentilere bağlı bu yorum çok gazlayan biri değilim düşük devirde kullanırım aracı. Uzun yolda da 120'yi geçmeyen bana gene yetiyordu (1.6 benzinli yada turbo dizel araçlarla karşılaştırmayalım ). 140'a kadar fena değil sonrası yavaş yavaş 160-170 arasına gelirdi(Eğim felan vardır belki hatırlamıyorum). Şehir içi nasıl kullanırsan kullan 5.5 lt/100 km tüketimi değişmemişti. Uzun yolda da 4.5 lt/100 km tüketimi vardı. Eurodiesel gerektirmeyen basit bir motoru var Onur arkadaşımın saydığı özelliklerden dolayı herhangi bir dizel motorcuda işlerini halletirebilirsin. Bendeyken hiç arıza çıkarmadığı için (Airbag lambası yanıyordu sadece) çok yorum yapamayacağım.

Yol tutuşu bence öyle bir araç için oldukça yeterli, şehir içinde dar yerlerde dolaşırken çok rahat, dikiz aynaları sınıfına göre çok büyük ve güzel,

Kötü yanlarına gelecek olursak

Çok alçak oturma pozisyonu trafikte boğucu oluyor, motor sesi yalıtımı çok iyi değildi (Uzun yolda pek hissedilmezdi). NCAP testleride çok iç açıcı değil, İç mekan zamanının gerisinde (Göstergeler hariç), cam açma kapama düğmeleri vitesin arkasında,

Bence uygun fiyatlıysa ve teknolojisi daha yüksek araçlar alınamıyorsa alınabilir. Bu aracın en iyi yönü Onur arkadaşım tersini söylese de 2. el alındığı göz önüne alınırsa motorunun tamirinin kolay olması (hepimizde 2.el turbo dizellerde çok masraf çıkarmı korkusu yokmu arakdaşlar bende var şahsen )ve tüketim değerleri, sonuç olarak benzinlisine kesinlikle binmeyeceğim bir araç dizel olunca çok iyi gelmişti bana. O paralara Opel Vectra'da alınabiliyor daha sağlam, teknolojik ve güvenli ama kaç kişi alıyor ona bakmak lazım.

• bio dizel kullanabilirsin motor kara düzen olduğundan sorun çıkarmaz ama ile arabası olarak düşünüyorsan şahini mumla ararsın kutu kadar bi raç ve şahinden bile hantaldır motor sesini ve yalıtımındaki zayıflıklarını yük kapasitesini filan saymıyorum bile aslına bakarsan binilecek araba deyil hele 12-14 milyarı bu arabaya vereceyime temiz bi şahin-doğan alırım daha iyi arta kalan paraylada orta halli bi müzik seti orta konsola yada torpidonun oryada güzel bi lcd ekran koyarım lpg si zaten vardır paşalar gibi binerim ne uğraşıcam dizelin tırtırıyla pırpırıyla
  • bende benzinlisi var gayet memnunum sorun yaşamıyorum ama dizeller hakkında fazla bilgi sahibi deilim bence alınabilcek bi araba fazla sorun yaşamıyorsun.bide bu arabayı bi kere şahinle kıyaslayamassın yani yalnış olur
  • sınıfında en az sorun çıkartan dördüncü araç olduğuna göre fazla sorun çıkatıcağını sanmıyorum. mutlaka saxoII al.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Honda Civic 1.5 EX
    6 yıl önce açıldı
    Chevrolet Aveo 1.3 D Lt
    10 yıl önce açıldı
    Mazda 3 1.6 d touring nasıldır ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aman ne yaptınız arkadaşlar şahin felan şahinin bu araca karşı tek üstünlüğü iç ve bagaj hacmi olabilir. Performansı da şu anda kullandığım 1.6 karbüratörlü LPG'li Tipo yu aratmaz (motor biraz eski de ).

Biz bu araçla 4 yetişkin bir bebekle İstanbul-Malatya yapmıştık (ortalama 100-110 Km hız) gidiş dönüş herhangi bir problem yaratmadı bagaj boyutu hariç. Sonuçta araç şehir içi için oldukça yeterli ha kalabalıksanız ve yükünüz çoksa baktığınız sınıf yanlış ama masrafsız, her yere girip çıkan, tüketimi uygun (yani memur arabası ) bir araç alayım diyorsanız fiyatı da çok abartılı olmamak şartıyla alınabilir bir araç tabii ki gene kendi yorumum

• quote:

Orjinalden alıntı: kerten

aman ne yaptınız arkadaşlar şahin felan şahinin bu araca karşı tek üstünlüğü iç ve bagaj hacmi olabilir. Performansı da şu anda kullandığım 1.6 karbüratörlü LPG'li Tipo yu aratmaz (motor biraz eski de ).

tabiki rakip araçlar deyiller ama ben hala bu araca 12-14 milyar vereceyinize şahin binin derim en azından dizelin sesini çekmezsiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Platinium

quote:

aman ne yaptınız arkadaşlar şahin felan şahinin bu araca karşı tek üstünlüğü iç ve bagaj hacmi olabilir. Performansı da şu anda kullandığım 1.6 karbüratörlü LPG'li Tipo yu aratmaz (motor biraz eski de ).

tabiki rakip araçlar deyiller ama ben hala bu araca 12-14 milyar vereceyinize şahin binin derim en azından dizelin sesini çekmezsiniz

şahin zaten dizel olmamasına rağmen daha çok ses çıkartır zaten. ayrıca aşırı yakıt farkı ve konfpr farkı olur.

• quote:

Orjinalden alıntı: ıcestar

quote:

Orjinalden alıntı: Platinium

quote:

şahin zaten dizel olmamasına rağmen daha çok ses çıkartır zaten. ayrıca aşırı yakıt farkı ve konfpr farkı olur.

yapma allahını seversen saxo şaihinden dahamı konforlu yakarıda lpg takıldıktan sonra çok fark etmez ses konusundaysa kesinlikle katılmıyorum saxonun motorunun sesi traktör motoru ile su motoru arasında ne olduğuna karar verememiş gibi üstelik 7.5 milyara alacağın şahine git ses yalıtımı yaptır güzelce deri döşeme yaptır güzel bir teyp lcd ekran filan koydur asıl konfor budur üstelik fazla aşırıya kaçmazsan hala bolca lpg parasıda kalmıştır doldur doldur gez tabi zevklerle renkler tartışılmaz

• hocam iyi diyosunda benim şahine de bi kit takmışlar ışıkta durursun stop eder.1 km.sonra ışıkta durursun 2000 devirde çalışır.çok uğraştırdı beni.ama yakıtı iyiydi epey km. yaptık. zaten eski sistem yerine sıralı sistem gibi sorunsuz olsa şahine devam ederdim. zaten elimdeki bütçe sınırlı.o yüzden benzinli araba alıp bide 1500-2000 ytl lpg ye ayıramıyorum.palio lara falan baktım 1.2 motor olanlara.onlarda az benzin yakmıyo. o yüzden dizel baktım.araç zaten şehir içi kullanılacak.o yüzden performans değil ekonomi önemli benim için.konfor da şahinden kötü olacak değil heralde.vallahi araba alması kolay da karar vermesi zor.iyiakşamlar...
  • sahin duğan rules
  • quote:

hocam iyi diyosunda benim şahine de bi kit takmışlar ışıkta durursun stop eder.1 km.sonra ışıkta durursun 2000 devirde çalışır.çok uğraştırdı beni.ama yakıtı iyiydi epey km. yaptık. zaten eski sistem yerine sıralı sistem gibi sorunsuz olsa şahine devam ederdim. zaten elimdeki bütçe sınırlı.o yüzden benzinli araba alıp bide 1500-2000 ytl lpg ye ayıramıyorum.palio lara falan baktım 1.2 motor olanlara.onlarda az benzin yakmıyo. o yüzden dizel baktım.araç zaten şehir içi kullanılacak.o yüzden performans değil ekonomi önemli benim için.konfor da şahinden kötü olacak değil heralde.vallahi araba alması kolay da karar vermesi zor.iyiakşamlar...

bence yinede bütçenin 1500ytl altında benzinli bi araba bak. o parayıda lpg ye ver, aynı güçte arabalar olduğunda hem dizelden az yakar, hemde aynı paraya çok daha konforlu bir araç almış olursun. örneğin 14 milyar ona verene kadar 11-12 milyara 1.4 16V corsa falan alsan 1.5 da lpg 12500-13.500ytl ye adam gibi ve üstelik ondan da az yakan bir arabaya binmiş olursun

• quote:

Orjinalden alıntı: onur@

quote:

hocam iyi diyosunda benim şahine de bi kit takmışlar ışıkta durursun stop eder.1 km.sonra ışıkta durursun 2000 devirde çalışır.çok uğraştırdı beni.ama yakıtı iyiydi epey km. yaptık. zaten eski sistem yerine sıralı sistem gibi sorunsuz olsa şahine devam ederdim. zaten elimdeki bütçe sınırlı.o yüzden benzinli araba alıp bide 1500-2000 ytl lpg ye ayıramıyorum.palio lara falan baktım 1.2 motor olanlara.onlarda az benzin yakmıyo. o yüzden dizel baktım.araç zaten şehir içi kullanılacak.o yüzden performans değil ekonomi önemli benim için.konfor da şahinden kötü olacak değil heralde.vallahi araba alması kolay da karar vermesi zor.iyiakşamlar...

bence yinede bütçenin 1500ytl altında benzinli bi araba bak. o parayıda lpg ye ver, aynı güçte arabalar olduğunda hem dizelden az yakar, hemde aynı paraya çok daha konforlu bir araç almış olursun. örneğin 14 milyar ona verene kadar 11-12 milyara 1.4 16V corsa falan alsan 1.5 da lpg 12500-13.500ytl ye adam gibi ve üstelik ondan da az yakan bir arabaya binmiş olursun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.