Şimdi Ara

Citroen Nemo Ayrıntılı İnceleme*** (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
1
Favori
117.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Inque

quote:

Orijinalden alıntı: Maniac_Turk

Umarım esp'si vardır aracınızın. Ya da imkan var ise bosch a filan gidip yaptırın

http://www.youtube.com/watch?v=bCmB0UVdx8E

Açılmıyor ise ktunnel e yapıştırın

Sonradan ESP araçlara taktırılabiliyor mu?

Bütün araçlara oluyor herhalde. Fiyatı nasıl?

Esp ne yazık ki sonradan uygulanamıyor bildiğim kadarıyla . Fabrika çıkışı esp olan otomobilleri opsiyonel olarak satan firmalar ( peugeot-renault - fiat vb.) markalar genellikle bazı ekstra güvenlik ekipmanları ( perde , varsa dizhavayastığı , asr ve hillholder ) gibi donanımlarla 1000-1500 lira arası fiyatlara opsiyon olarak sunuyorlar

• Bosch Car Servis'e sorulabilir. Belki de böyle bir şey vardır.

Araştırınca şöyle bir yazı buldum.

Oncelikle sonradan ESP yapilabilmektedir. Bunu soylemeliyim. Bir cok forumda ve ustalarin yorunlarina ragmen bunun bir araca rahatlikla takilabildigini soylemeliyim.

Ilk olarak ABS ve ESP Bosch firmasi tarafindan bulunmus iki adet cok onemli emniyet unsurlaridir. Astra H ve Zafira B tipi araclarda eski tip otomobillerin aksine ESP ABS beyni ile birlestirilmistir. Bu sute ayni zamanda Golf V, Renault Megane gibi diger firmalarin araclarinda da ayni sekilde uygulanmakta, Bizim araclarimizda kullanilan iki tip ABS beyni bulunmakta bunlar asagidaki gibidir.

ABS MK70 Tipi :
    Bir tek ABS var baskada hic bir seyi yok.

ABS MK60 ESP Tipi:

3 farkli modeli var her biri asagidaki ozellikleri iceriyor :

Basic Tipi Dedikleri :

Anti-lock brake system (ABS)
    Traction control system (TCS)
    Electronic Stability Program (ESP)

Option 1 li :
    Understeer control logic (UCL)
    Cornering braking control (CBC)
    Trailer stability program (TSP) for trailer operation
    Integral body control (ICC)

Option 2 li : (Option 1 ek olarak)
    Deflation detection system (DDS)
    Hydraulic brake assist (HBA)
    Hill-start assistance (HSA)

Bunlari yazdiktan sonra araclari 4 tekerden disk olan ve tum benzinli araclar ile 1.3 ve 1.7 dizel astralarin hepsine asagidaki parcalar degiserek ESP ve yukaridaki zamazingolarin hepsi eklenebiliyor.

Degismesi ve eklenmesi gereken parcalar : (Parca Numarasi ve fiyatlar sonra eklenecek ancak sifir almaya kalkarsaniz (bunlarin hepsi en az bir 4000 TL tutar :D)

1. Simdi degismesi gereken en phali ve onemli parca ABS beyni bunu MK70 modelinden MK60 ESP modeline yukseltecegiz.

2. Fren merkezindeki silindire giren valf degisecek bu ucuz bir parca cok oneli degil.

3. Yaw Rate Sensor eklencek. Bu parca biraz pahali ancak resetlemeye falan gerek duymuyor cikma cok rahat bulunur. Bu parca el frenin hemen yaninda duruyo eger araciniz 4 tekerden diskli ise yaw rate sensorun soketi hazirdir. Kablolama falan ugrasmyorsunuz.

Hepsi bu kadar. Ben daha cikmacilara gitmedim. Fiyat bilgim daha yok cikmalar hakkinda, ama hepsi 1000 lirayi bulmaz.

Bu paket ESP Plus paketi arbayi alirken 2500 TL ye mal oluyormus. 2007 fiyatlarina gore. Parcalar TR de cok rahat bulunur cunku easytronik araclarin hepsinde bu beyin var :D

• arkadaşlar devir saatının panelinde daire nin etrafında dişli işareti yanıyor turuncu fren balatalarını kontrrol ettirin yazıyor.
    araç 16600 de büyük bir sıkıntı cıkartırmı 20 bini beklesem.
  • Bu hafta işlemler bitip kayıp balık nemo geliyor. C4 picasso, c4 plüriel derken hep uzak durduğum markadan 4 aracımı alıyorum. Dişardan gözüktüğü gibi değil.
    İnşallah bundanda mennu kalırım. Özellikle c3 le aynı motoru kullandıgı ve 5.2 yaktığı için tercih ettim.
  • Nemo S plus yıllık vergileri ne kadar kullanan arkadaşlar bilgi verebilirmisiniz
  • 384+384 yani toplam yıllık vergisi 768 TL.
  • 2012 Nemo aldık işyerine

fakat arkadaki Multispace yazısı ne demek oluyor
  • Hayırlı olsun.
    Multispace yazısı nerede yazıyor ben görmedim.
    Tam olarak nerede yazdığını söylerseniz bilenler açıklama yapar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaliska

Hayırlı olsun.
    Multispace yazısı nerede yazıyor ben görmedim.
    Tam olarak nerede yazdığını söylerseniz bilenler açıklama yapar.

Arka bagaj kapağında Nemo yazısının altında

Birde ruhsatta SX PLUS Yazıyor ama araç beklediğimden farklı gibi.Çok yukarıda .Nemo değilde Juke vs sürüyorum sanki

Diğer Nemo larda mı böyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: kickergls

Benim nemoda SX PLUS, 7 ay oldu alalı ama multispace yazısı yok benimkinde.
    Belki SX PLUS ın farklı modelidir. Söylediğinizden anladığım kadarıyla yerden yüksekliği arttırılmış bir modeli olabilir mi acaba?
    Bir resmini veya videosunu falan ekleseniz daha iyi görürdük farkı aslında.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kickergls

Benim nemoda SX PLUS, 7 ay oldu alalı ama multispace yazısı yok benimkinde.
    Belki SX PLUS ın farklı modelidir. Söylediğinizden anladığım kadarıyla yerden yüksekliği arttırılmış bir modeli olabilir mi acaba?
    Bir resmini veya videosunu falan ekleseniz daha iyi görürdük farkı aslında.

fotoğraf yayınlamayı pek seven biri değilim ancak aracımı merak ettiğim için paylaşıyorum fotoğrafları

resimler biraz kötü olabilir

Citroen Nemo Ayrıntılı İnceleme***

Citroen Nemo Ayrıntılı İnceleme***

• İnternette yaptığım araştırma multispace'in nemo vizyon modelini ifade ettiği yönünde bilgiler var.
    Sizinkide bu modeli. SX PLUS tan farkı ise:
    nemo vizyon Özel Seri Koltuklar, Arka Park Sensörü ,Yarı Entegre Navigasyon ,USB & Bluetooth, Direksiyondan Kumandalı Radyo MP3 çalar
  • quote:

İnternette yaptığım araştırma multispace'in nemo vizyon modelini ifade ettiği yönünde bilgiler var.
    Sizinkide bu modeli. SX PLUS tan farkı ise:
    nemo vizyon Özel Seri Koltuklar, Arka Park Sensörü ,Yarı Entegre Navigasyon ,USB & Bluetooth, Direksiyondan Kumandalı Radyo MP3 çalar

Vizyon u biliyorum fakat benim aracımda o saydıklarınızın hiçbirisi yok.Belki koltuklar vizyon seri olabilir ama diğerleri yok.

+1500 tl istiyorlar dı vizyon için
  • görüntüde ve donanımda bir fark yoksa bu multispace neyi ifade ediyor ben de anlamadım :)

Yabancı sitelerde nemo multispace olarak ifade ediliyor araç sürekli. Anladığım kadarıyla sadece multispace yazan bir arma eklemişler gibi.

Whatcar Sitesi
  • Arkadaşımız ışık yandı demiş yakıt bitti dememiş bu araç ışık yandıktan sonra 60 km daha götürüyor.
  • Selam,
    haftaya çarşamba 2013 model nemo vision tipindeki aracımızı teslim alıyorum. Daha önceden Doblo kullanmıştım. Kısmet olursa sürüş izlenimlerimi burada sizinle paylaşmak ve sizin de görüşlerinizi almak isterim.
    Hepinize sağlıklı ve mutlu sürüşler dilerim.
  • Şimdiden hayırlı olsun. Görüşlerinizi bekliyoruz.

@devrim1972
  • Teşekkürler.
    Aracı aldım henüz 145 km yol yaptım. İstanbul'da şehir içinde kullandım. İlk izlenimlerim.
    - Tork gayet iyi; yani ara sokaklarda 2.vitesle uzunca süre kullanabildim. Ne stop etti ne de motordan aşırı gürültü geldi.
    - Görüş açıları gayet iyi
    - Park sensoru arkadaki araca çok yaklaştığında devreye giriyor. Bence kötü. (şu an cm.sini yazamıyorum, tespit edince yazarım)
    - Vites geçişleri gayet yumuşak
    - Lastik markasından sanırım yol gürültüsünü ve zıplamaları az hissediyorum (Allah'tan bridgestone değil)
    - Aracı teslim alınca 60-TL lik eurodizel yakıt aldım, yol bilgisayarı ortalama yakıt tüketimini 5,7 verdi. (Sıfır araç için bence güzel rakam)
    - Panik fren yaptığımda araç öne fazlaca yığılıyor ve sola veya sağa kaçma eğilimi gösteriyor. (kamyonettir o kadar da olur diye düşünüyorum)
    - Kumandadaki kapatma butonuna uzun süre basınca ön camların da kapanması güzel
    - Motor sesi hiç rahatsız edici değil.
    - Radyo/cd çaların konumlandırılması iyi değil, ergonomik olmamış, yani düğmelere ulaşmak için fazlaca eğilmek zorunda kalıyorum.
    - Ara hızlanmalar yeterli
    - Henüz uzun yola çıkmadım ama sanırım 7-8 gün içerisinde İstanbul-Ayvalık yapacağım ozaman uzun yol izlenimleri sizinle paylaşırım. Benden haberler şimdilik bu kadar hepinize sağlıklı-mutlu sürüşler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devrim1972 -- 28 Nisan 2013; 21:49:38 >

• Ben toplam 1800 km uzun yol yaptım pek yormadı beni araç. Sizde memnun kalırsınız umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noah. -- 28 Nisan 2013; 22:04:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.