Şimdi Ara

Citröen E-C4 Alınır Mı ? (Elektrikli) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • -FoundeR- kullanıcısına yanıt

    ikinci elde bugün içten yanmalı araçlar elektrıklılere göre daha ıyı satılıyor ama ılerıde işin rengi değişebilir . teknolojı her gün daha ileriye gidiyor .ayrıca elektrıklı aracı alanlar genelde al sat için değil kullanmak için alıyor. evden şarj eden birisi benzinli bir araca göre nerdeyse 10 da 1 fiyatına geziyor. elektrikli araca bınmeden elektrıklı araca yorum yapıyorsunuz. elektrıklı aracın tasarrufu farklı yerlerden çıkabılır demıssınız ama elektrıklı araçların neredeyse bakım masrafı bile yoktur.


    elektrıklı aracı özellikle evden şarj imkanı olanlar için şimdi daha çok öneriyorum .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALOK -- 13 Mart 2024; 1:17:42 >
  • ALOK A kullanıcısına yanıt

    Tamamen aynı fikirdeyim. Almadan önce neler neler duyduk şimdi bakıyoruz ki hepsi hikaye. Özellikle aracın bataryası ölüyormuş, ölünce arabanın yarısı kadar fiyat çıkıyormuş falan büzüm milletimize bilmediği bişey hakkında bu kadar konuşma setup’ını kim yüklediyse gerçekten başa bela. 5 saat şarjda duruyormuş araba falan. Haftada 1 kere 320 TL verip 40 dakikada şarj ediyorum ve 400 km yol gidiyorum. Bu güne kadar 640 TL lik şarj yapmışım ve 1034 km gitmişim. Km’de 60 kuruş yakmışım. Eski arabam 100 km de 10 litre yakıyordu. Yani 4 lira 10 Kuruş. Yani nerdeyse 7 katı fazla yakan bi araçtan elektrikliye geçmiş ve hayatımın en büyük tasarrufunu yapmışım.

  • kocaballi kullanıcısına yanıt
    Hurafelere inanmayın. İki araçta da ısı pompası mevcut.
  • 115 bg 54 kw düşünüyorum ben de.Bu aracı evde kaç saatte şarj edebilirim ve şarj yönünden bir dezavantajı var mı, daha sonra çıkacak teknolojilere ayak uydurabilir mi? Bizzat kullanıcısından öğrenmek istedim.
  • hocam 54 kw lık modelde mi var, sadece ısı pompası 2022 model olanlarda mı var, sarı sitede karışık baya neye göre ayrılıyor. 54 kw ısı pompası olanlar 2023 olanların hepsinde var mı ısı pompası mesela.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ercanylmzz -- 20 Mart 2024; 21:28:37 >
  • x15 kullanıcısına yanıt

    Evden şarj etmek istediğiniz zaman fişten takacaksanız çok uzun saatler sürüyor. 12-15 saatten bahsedenler vardı. Eğer eviniz wallbox kurmaya uygunsa akşam şarja takar sabah şarjdan çeker gidersiniz. Diğer hızlı şarj yerlerinde vs 20 dakika civarında full’e yakın şarj edersiniz.

  • Ercanylmzz kullanıcısına yanıt

    2023 modellerin hepsinde var benim bildiğim, 2024 modellerde de bunu çıkaracak değillerdir. 2022 yi bilmiyorum bi bayiyi arayıp daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz

  • auto_man A kullanıcısına yanıt

    evde şarj edemiyorsan tasarruf falan yok.

  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    DC şarj 9₺/kw

    100km/15kw tüketim yapan araç için 135₺ eder. Km’de 1.35₺

    Benzin 44.5₺/lt

    100km/7.5lt tüketim yapan araç için 335₺ eder. Km’de 3.35₺

    Full DC şarj yapsa bile arada %150 lik bir fark var. Siz neye göre hesapladınız acaba.

    Evden şarj ile tabii ki kıyaslanmaz. Fark çok daha fazla açılıyor..
  • [Caty] kullanıcısına yanıt

    son zamlarla öyle olmuştur. dışarda şarj avantajlı değildi geçen sene gördüğüm bir hesapla. bir de mazota göreydi benim hesap. benzinle olduğu kadar fark olmaz mazotta. benzinden her ne kadar pahalı olsa da daha çok gidiyor.

  • [Caty] kullanıcısına yanıt

    Migros’un 22kw şarj istasyonunda 5.5 TL, Beko’nun WAT dc şarjda 6.5 TL ye şarj ediyorum hocam.çok aldırış etmeyin bizim ülkede bilmeden konuşmak ata sporu. Aracımın şu an hesapladığım kadarıyla km/80 kuruş maliyeti var. Benim sakin kullanımım ile çoğu zaman araçtan inerken ortalama 13kw yi geçmiyor, 10-13 kW arası rakamlar görüyorum.


    Bayramda bi şarj istasyonu kampanya yapmış ücretsiz 2 kere full şarj ettim %20’den %100 e. Togg istasyonları %50 indirimliydi. Full sarjda 400 km gidiyor bu araba. Yıllardır milletin kanını emen benzinlikler 1 kez olsun %50 indirim yapmış mı acaba?.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImMaster -- 14 Nisan 2024; 14:24:17 >
  • ImMaster kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hesap ortada. Ben fazla fazla koyup hesapladım bir de
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    Bence 1.6 TDi Passat yerinw C4X almak daha mantıklı.


    Mesela ben 2019 1.6 TDi DSG Passat Comfortline yerine C4X alırdım. 

  • Civata Beyi C kullanıcısına yanıt

    argümanın nedir? neden daha mantıklı? elinde geçmişe dair ne kadar veri var? bende var mesela. passat dsg dizel 2. elde en çok aranan araç halen. kullanırken vergisi de düşük. mazotlu olduğu için az yakıyor. servisi iyi. 2. elinin iyi olmasının sebepleri var. hem elektrikli hem de citroen. iki eksiyi çarparsan artı eder ama toplarsan yine eksidir.

  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    Yoo, şu an C4X en çok satan ilk 10 araçtan biriyken VW ilk 10'a bile girememiş.


    Ek olarak Passat artık üretilmiyor. Almanya yerine de Slovakya dan geliyormuş.


    Citroën şu an altın değerinde. Herkes Citroën peşinde koşuyor, bayiler peynir ekmek gibi araç satıyor geçen sene 50 bin araba sattılar.

  • Civata Beyi C kullanıcısına yanıt

    kaynak?


    koyunun olmadığı yerde keçi abdurrahman çelebi olurmuş. senin citroen o misal. ha yine de iddia ettiğin gibi ilk onda değil ama satmış. arz sıkıntısı halen devam ediyor vw'de. citroen'de zaten güçlü bir talep olmadığı için türkiye'ye araba yığdılar.



    teknoloji haberleri - log
    2023 yılında Türkiye'de en çok bu otomobil modelleri satıldı
    https://www.log.com.tr/2023-yilinda-turkiyede-en-cok-bu-otomobil-modelleri-satildi
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.