Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (859. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28.970
Cevap
173
Favori
1.789.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 857858859860861
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar .. Katkısız dızel kullanan varmı arkadaslar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANKARAKULLANICISI

quote:

Orijinalden alıntı: okko

Benim arabada ilk siftahını tatilde yaptı biri otoparkta çarpmış büyük bir olasılıkla şoför kapısı ile yolcu kapısı arasındaki çıtanın oraya alttan çarpmış hafif göçertmişler çok belli değil yaptırmayacağım nazarlk kalsın.

geçmiş olsun, kalsın sonra milletin gözü değiyor.

kesinlikle katılıyorum, araçlarımız çok güzel, bir bakan bir daha bakıyor bu kez göz kalıyor.. ufak tefek çarpıntıları yaptırmayın abi , nazarlık olsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: boudoff

Selamlar .. Katkısız dızel kullanan varmı arkadaslar

ben anlamayamadım dostum katkısız dizel ne demek, biraz açarmısın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alpine.

quote:

Gtl yakıt uretılmıyormus artık aldıklarımız stoktakı yakıtlarmış gtl olsada almıyorum artık adamlar zorla satmaya kalkıyor. Yeni yakıt gelicekmiş shell ci dayılar öyle söylüyor

Nitro adında yeni bir yakıt gelecekmiş.

kardeşim benim de istanbuldaki bir shell istasyonundan aldığım bilgi, +GTL'in kalkacağı, aynı kalitedeki yakıtın V-power diesel olarak satılacağı yönünde..

sizlere tavsiye fuel save kalitesinde yakıt almayın, o daha çok atmosferik motorlu kamyonlar için alt kalite diesel yakıttır. kırsal motorin yerine shell'de fuel save olarak adlandırmışlar.. v-power diesel ise eurodiesel normunda yakttır, incedir, aracınız nispeten daha sessiz çalışır..

• Teşekkür ederim herkese. Nazarlık olarak kalacak orası :)
  • arkadaşlar 2012 1.6hdi c4 sahibiyim.

farları açtığımda sol sis farı yanmıyor sadece sağ sis farı yanıyor ama sisleri açtığımda iki farda yanıyor.

bayram tatilinde istanbula döneceğim için konyanın bozkır ilçesinde elektrikçiye gösterdim yazılımsal bişey beni aşar servise göster dedi. daha önce böyle bir şey ile karşılaşan oldu mu?

ayrıca sağ sis farının camı çatlamış. sadece cam değişmiyormuş sanırım. komple değiştirmek gerekiyor diye duydum. ne kadardır maliyeti ?
  • Full dolu ve yüklü araç tatil yolculuğu. 5.3lt ort. İzmit-Antalya. Klima sürekli açık, ort.hız 92km/sa. Genelde 120-150hız gece. Hiç yakıtı düşünmeden kullanım.

Aynı yolda kasarak 4.3 yapıyordum.
    Yolculuğun keyfi gece çıkoyor, gezici radar yok, trafik yok, güneşin sıkıntısı yok. navi ile viraj kontrolü çok işe yaradı.
    Ehdi otomatik.

• hakank1a H kullanıcısına yanıt
    aracın durumu ve ortalama hıza göre bence iyi bir değer.
  • ANKARAKULLANICISI A kullanıcısına yanıt
    Benim ortalamayı düşününce çok iyi değer
    Bende bayramda 1100 km yol yaptım.Ortalama hızım 53 tü..Eve geldiğimde 6.8 lt ortalama vardı.
    Sürekli trafiğe uydum çok az yakmak için kasmadım ,keyfini çıkararak kullandım. artık 1.6 atmosferikten ne keyif alınırsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bozkır

arkadaşlar 2012 1.6hdi c4 sahibiyim.

farları açtığımda sol sis farı yanmıyor sadece sağ sis farı yanıyor ama sisleri açtığımda iki farda yanıyor.

bayram tatilinde istanbula döneceğim için konyanın bozkır ilçesinde elektrikçiye gösterdim yazılımsal bişey beni aşar servise göster dedi.

daha önce böyle bir şey ile karşılaşan oldu mu?

ayrıca sağ sis farının camı çatlamış.

sadece cam değişmiyormuş sanırım.

komple değiştirmek gerekiyor diye duydum.

ne kadardır maliyeti ?

Aracınızda XENON donanımı yok ve araç ayarlarından viraj takip asistanı açık ise sağ sis farı yanacaktır.

Bu özellik sağ sinyal veriyorsanız ve direksiyon sağa dönük ise aktif olmaktadır.

Direksiyon düz ve sağ sinyal kapalı konumda yine aynı tepkiyi verirse, servise görünmekte fayda var.

Sis farı camını ise çıkmacılardan bulursunuz yada servisten rica edersiniz bir tane ayarlarlar.

Fiyat konusunda ise benim sadece sis farı krom plastiği 110+KDV idi; gerisini siz düşünün.

İyi forumlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: melodramm

quote:

bayram tatilinde istanbula döneceğim için konyanın bozkır ilçesinde elektrikçiye gösterdim yazılımsal bişey beni aşar servise göster dedi.

ne kadardır maliyeti ?

Aracınızda XENON donanımı yok ve araç ayarlarından viraj takip asistanı açık ise sağ sis farı yanacaktır.

Bu özellik sağ sinyal veriyorsanız ve direksiyon sağa dönük ise aktif olmaktadır.

Direksiyon düz ve sağ sinyal kapalı konumda yine aynı tepkiyi verirse, servise görünmekte fayda var.

Sis farı camını ise çıkmacılardan bulursunuz yada servisten rica edersiniz bir tane ayarlarlar.

Fiyat konusunda ise benim sadece sis farı krom plastiği 110+KDV idi; gerisini siz düşünün.

İyi forumlar...

Viraj asistanının çalışması için sinyal vermeye gerek yok.farlar açık ve direksiyonun belli bir oranda say yada sola çevrilmesi yeterli.
    Şimdi arkadaşın sis,farlar açık ve direksiyon düz konumda iken açılıyorsa en kısa sürede servisi ziyaret etmesi lazım

• Herkese merhabalar,

Arkadaşlar 112 ps lik dizel araçlarımıza 115 hp lik yeni aracın yazılımının aynısı yüklenecekmiş ve bizim araçlarımız da 115 hp olacakmış, duyan bilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xrainx

Herkese merhabalar,

Arkadaşlar 112 ps lik dizel araçlarımıza 115 hp lik yeni aracın yazılımının aynısı yüklenecekmiş ve bizim araçlarımız da 115 hp olacakmış, duyan bilen var mı?

nereden duydunuz bunu? ben 1 hafta önce servise sordum herhangi bir güncelleme var mı diye, yok dediler
  • Selamlar benim 2012 model C4 aracım ile çukurlara düştüğümde arabanın arkası kopacakmış gibi oluyor yani arka taraftan paldır kültür bir ses
    arabamdan oldukça memnunum ama arka kısımdan gelen bu ses beni adeta çıldırtıyor. Bu arada hava basıncı 30 psi
    bugün aracımın arka lastiklerdeki davlumbazları inceledim sanki davlumbaz pimi gevşek gibi plastiğe elle vurunca kütür kütür ses geliyor.
    ayrıca sağ davlumbazda sol davlumbazdan farklı olarak iki adet boru şeklinde bir şey var bunlar nedir acaba içinden muhtemelen kablo geçiyor. Seslerin buralardan geldiğini tahmin ediyorum...
    Resimler

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017Citroen C4 II ve DS4 2011-2017

• quote:

ayrıca sağ sis farının camı çatlamış. sadece cam değişmiyormuş sanırım. komple değiştirmek gerekiyor diye duydum. ne kadardır maliyeti ?

http://www.hepsipeugeot.com/CITROEN-C4-SIS-FARI-SAGSOL-AYNIDIR,PR-6738.html

Bu farın yeni kasa C4'e de uyuyor olması lazım. Yine de alacağınız yere sorarsanız söylerler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ognemir

quote:

Orijinalden alıntı: melodramm

quote:

ne kadardır maliyeti ?

İyi forumlar...

Viraj asistanının çalışması için sinyal vermeye gerek yok.farlar açık ve direksiyonun belli bir oranda say yada sola çevrilmesi yeterli.
    Şimdi arkadaşın sis,farlar açık ve direksiyon düz konumda iken açılıyorsa en kısa sürede servisi ziyaret etmesi lazım

yardımınız için teşekkürler arkadaşlar. viraj dönüşlerinde sıkıntı yok lambalar yanmakta fakat düz konumda iken tek far yanmıyor. 30000 bakımı yaklaşıyor o zaman baktırayım

• quote:

Orijinalden alıntı: liebermann

quote:

quote:

Gtl yakıt uretılmıyormus artık aldıklarımız stoktakı yakıtlarmış gtl olsada almıyorum artık adamlar zorla satmaya kalkıyor. Yeni yakıt gelicekmiş shell ci dayılar öyle söylüyor

kardeşim benim de istanbuldaki bir shell istasyonundan aldığım bilgi, +GTL'in kalkacağı, aynı kalitedeki yakıtın V-power diesel olarak satılacağı yönünde..

sizlere tavsiye fuel save kalitesinde yakıt almayın, o daha çok atmosferik motorlu kamyonlar için alt kalite diesel yakıttır. kırsal motorin yerine shell'de fuel save olarak adlandırmışlar.. v-power diesel ise eurodiesel normunda yakttır, incedir, aracınız nispeten daha sessiz çalışır..

Valla arkadaşımın arkadaşı shell de çalışıyormuş, GTL yerine Nitro adında yeni bir yakıt gelecekmiş diyor.

Opetin mazotu motoru gürültülü çalıştırıyor Ben opetten shell e geçtim 7 seferdir shell gtl alıyorum. Aracın motor sesi azaldı ve performansta artış meydana geldi. Menzili tam olarak ölçmedim ama gtl nin menzili opetten daha az gibi.

Bir aksilik çıkmaz ise bundan sonra yakıta shell ile devam edeceğim, shell kartım da var.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: liebermann

quote:

quote:

Valla arkadaşımın arkadaşı shell de çalışıyormuş, GTL yerine Nitro adında yeni bir yakıt gelecekmiş diyor.

Opetin mazotu motoru gürültülü çalıştırıyor Ben opetten shell e geçtim 7 seferdir shell gtl alıyorum. Aracın motor sesi azaldı ve performansta artış meydana geldi. Menzili tam olarak ölçmedim ama gtl nin menzili opetten daha az gibi.

Bir aksilik çıkmaz ise bundan sonra yakıta shell ile devam edeceğim, shell kartım da var.

güzel bir feedback kardeşim, teşekkür ederiz..

ben de aracı aldığımdan bu yana shell alıyorum genelde, arada bir total'den aldım onun da excellium'u iyi ama shell yakıtları nedense daha güven veriyor ve sizin de tespit ettiğiniz üzere motorun daha gürültüsüz çalışmasını sağlıyor..

not: bir yakınım veya arkadaşım shell'de çalışmıyor, özgür-hür düşüncelerimi yazıyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: bayhakan

Selamlar benim 2012 model C4 aracım ile çukurlara düştüğümde arabanın arkası kopacakmış gibi oluyor yani arka taraftan paldır kültür bir ses
    arabamdan oldukça memnunum ama arka kısımdan gelen bu ses beni adeta çıldırtıyor. Bu arada hava basıncı 30 psi
    bugün aracımın arka lastiklerdeki davlumbazları inceledim sanki davlumbaz pimi gevşek gibi plastiğe elle vurunca kütür kütür ses geliyor.
    ayrıca sağ davlumbazda sol davlumbazdan farklı olarak iki adet boru şeklinde bir şey var bunlar nedir acaba içinden muhtemelen kablo geçiyor. Seslerin buralardan geldiğini tahmin ediyorum...
    Resimler

Bozuk yollarda arkadan gelen kutürtülerin sebebi bence kısa arka amortisörler ve sert takoz.Bayramda aracı tıka basa doldurmuştum bozuk bir yerden 20km ve üstü hızla geçtiğimde arkadan sanki bişi kırılmış gibi ses geliyordu.Normal bunlar alıştık artık

• quote:

Orijinalden alıntı: bayhakan

Selamlar benim 2012 model C4 aracım ile çukurlara düştüğümde arabanın arkası kopacakmış gibi oluyor yani arka taraftan paldır kültür bir ses
    Resimler

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017Citroen C4 II ve DS4 2011-2017

kardeşim o sert amortisör sesi bizim araçlarda maalesef var korkma,

ama ekstra bir takırtı veya sürtünme çarpma gibi bir ses duyuyorsan da bi servise göster derim..

• 
Sayfa: önceki 857858859860861
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.