Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (717. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28.972
Cevap
173
Favori
1.792.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 715716717718719
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ANKARAKULLANICISI

quote:

Orijinalden alıntı: lynxeyed

Herkese Merhabalar,
    Yılbaşında Citroen C4 1.6 e-HDi Exclusive aldım. Araçlarını yeni alan tüm arkadaşlara da hayırlı olmasını diliyorum.
    Araçla ilgili bir kaç sorum var, cevaplayabilirseniz çok sevinirim:

1. Aracı Ankara Bayraktar Otomotivden aldım. Orjinal lastikleri 225/45/17 ebatında. Kış lastiğine ihtiyacım vardı, yokohoma önerdiler. Ellerinde 225/50/17 varmış, ben herhangi bir sorun olup olmayacağını sordum, kesinlikle olmaz dediler. Şimdi ön tekerleklerden bazen sürtünme sesi duyuyorum. Lastikler herhangi bir aksama sürtüyor olabilir mi? yoksa başka bir sıkıntı olabilir mi? Lastiklere veya araca zarar gelsin istemiyorum, 225/50/17 kullanan birisi bilgisini paylaşabilirse çok sevinirim.
    2. Aracımda navigasyon sistemi var. El kitapçığında navigasyonlu araçların ön gösterge paneli lcd ekranlı gözüküyor (hız göstergesinin olduğu bölüm). Benim aracımda ise lcd ekran yok, Türkiye'ye gelen modeller bu bakımdan farklı mı?
    3. Aslında manuel vites almayı düşünüyodum bir sene önce ama malum Ankara'nın trafiği artık İstanbul'u aratmıyor, onun için otomotik vites tercih ettim. Ancak otomotik vites geçişlerinden hiç memnun değilim, özellikle 1'den 2'ye geçerken ve özellikle 2'den 1'e düşerken. Araç karar vermekte gecikiyor gibi geliyor ya da geçiş yavaş olduğu için bu şekilde hissediyorum. Vites geçişinde araç çekişten düştüğünü hissettirdiği için gaza biraz daha fazla basıyorum, vites geçtikten sonra da malum araba bu sefer de öne doğru fırlıyor :D Sürüş için bir öneriniz var mı?
    4. Araçta katlanabilir yan aynalar ve kör nokta uyarı sistemi var. Ancak henüz arka buz çözücüyü denemedim, bu araçta yan aynalar ısıtmalı mı?

Cevaplar için şimdiden çok teşekkürler.

Aracınız hayırlı olsun, güle güle kullanın
    1. bana 1100 tl ye yakın fiyat vermişlerdi(205/55/16 için) fiyatı çok geliyor hala. size ne kadara aldınız. 17 inç daha pahalı olmalı.
    2.
    3.vites geçişlerine zamanla alışırsınız, müdahale ile kendiniz aracı rahatlatabilirsiniz. 2 den 1 e düşüşler o kadar rahatsız etmemeli yada bende olmuyor bilmiyorum.

Bir arkadaşımın eski c4'ü için 16" olanları sormuştuk, size vermiş oldukları fiyatı verdiler bize de. Ellerinde tek bir set 17" kalmıştı bana 1200'e verdiler. Arabayı da belki ordan aldığım için indirim yaptılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: utku_uu

dün gittim bahçelievler mersa'ya ancak sadece confort manuel modelleri vardı, mcp veya exclusiv araç yoktu.

Alıntıları Göster
    Düz veya eğimli bir yolda kalkışa geçtiğim zaman fren pedalından yüksek bir gıcırdama sesi duyuyorum. Sanırım bu sadece yokuş kalkış desteği devredeyken oluyor. Yokuş aşağı giderken veya normal seyir esnasında fren pedalına bastığım zaman böyle bir ses duymuyorum. Aracım henüz 500 km'de. Yokuş kalkış desteği olan arkadaşlar, sizin aracınızdan da kalkış yaptığınız zaman fren pedalından bir gıcırdama sesi geliyor mu? Ses biraz irite edici.

• quote:

Orijinalden alıntı: melihbursa

quote:

Orijinalden alıntı: Tolga_Phlvn

quote:

Orijinalden alıntı: weba

quote:

Orijinalden alıntı: Tolga_Phlvn

Arkadaş kafayı yiyecem artık araba rampa görmesin hemen 10-15 lt yakmaya başlıyo anlıkda ortalama tüketim 6.9 canıma yetti haftasonu inallar yolu gözüktü ! araç 1.6 Hdı 112 hp manuel

Biraz önce eve gelirken rampada 20 lt gördüm mazot olmuş 4 lira başlarım ulan böle ekonomik arabaya

Rampada hangi vites kaç devirde çıkıyorsun ?Kışlık lastik takılımı Önemli olan kısımlar burası.Benim arabada 2200km de normalden fazla yakıyor.Kitapçığı okuduysan 5000 km den sonra normal değerlere döner yazıyor.

3.vıtes 2000 devır 15 lt ! Ama vıtes falan fark etmıyor kacla cıkarsan cık nasıl cıkarsan cık 10 dan yukarı sayıyor, sabıt hızla duzenlı rampa cıkarken bıle bole artık morelım bozulmaya basladı.

tolga sorun var bence arabada
    git bir an önce göster
    bende ortalama 5,4
    şehirlerarası düz yolda 3,6-4,2 arasında oynuyor
    şehiriçi bayırda 2. viteste zorlarsam 10-15 lere kadar çıkıyor.
    aracım 16000 de
    Yanlız şöyle bir şey var ben aracı aldığımda ortalama 6,5 larda geziyordu.
    5000 km den sonra dedikleri gibi yakıt düştü.

Alıntıları Göster
    evet arkadaşlar bugün farklı bir şey yapalım dedik ve amerikan parkları yaptık.
    sinyal şeritlerinin devamlı yanmasını sağladık ve ışık şiddetini ayarlıyabiliyorsunuz. sinyal verdiğinde daha parlak yanıp ayarladığınız ışık şiddetinde yanıyor.
    istediğinizde devreden çıkarıyorsunuz.
    işte fotolar.
    sizce nasıl olmuş?

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017

• quote:

sinyal şeritlerinin devamlı yanmasını sağladık ve ışık şiddetini ayarlıyabiliyorsunuz. sinyal verdiğinde daha parlak yanıp ayarladığınız ışık şiddetinde yanıyor.
    işte fotolar.
    sizce nasıl olmuş?

Alıntıları Göster
    bu da foto 2

• quote:

bu da foto 2

Alıntıları Göster
    bunlarda yeni plakalarım
    plaka üzerindeki karakterlerin boyalarını temizledik.
    sonra pleksi ile aynı karakterde harfleri kesip plakaya yapıştırdık.
    polisle de herhangi bir sorun yaşamadım çünkü plaka orginal. mühür felan sorduğunda orginal olduğunu görüp birşey diyemedi. :)

işte fotolar...

• quote:

Orijinalden alıntı: lynxeyed

Düz veya eğimli bir yolda kalkışa geçtiğim zaman fren pedalından yüksek bir gıcırdama sesi duyuyorum. Sanırım bu sadece yokuş kalkış desteği devredeyken oluyor. Yokuş aşağı giderken veya normal seyir esnasında fren pedalına bastığım zaman böyle bir ses duymuyorum. Aracım henüz 500 km'de. Yokuş kalkış desteği olan arkadaşlar, sizin aracınızdan da kalkış yaptığınız zaman fren pedalından bir gıcırdama sesi geliyor mu? Ses biraz irite edici.

valla hocam çok çok dik rampada anlık bi ses geliyo evet ama seninki yokuş kalkış desteği değil gibi geldi bana, çünkü düz yolda devreye girmemesi lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

işte fotolar.
    sizce nasıl olmuş?

hoş duruyo, nasıl yaptık?

• Arkadaşlar selam,

Dün serviste yazılım güncellemesi yapıldı ve 1. Vites ile 2.vites arasındaki kararsızlık şimdilik yok oldu gözüküyor. Gaza basınca sanki araç daha sportif tepki veriyor. Hoşuma gitmedi değil açıkçası. :)

Sol taraftan gelen ıslık sesi ile ilgili olarak istersem kapıyı içeri alabileceklerini söylediler bende 15 bin servise geldiğimde yaparız dedim. Açıkçası çok olumlu sonuç vereceğine inanmadığından şimdilik askıya aldım.

Navigasyonu da sordum bana dönüş yapacaklarını söylediler. Ama 2000 tl den düşük fiyatlı olduğu bilgisi verildi.

Eğer müşteri ililşkilerinden birileri burayı takip ediyorsa mühendisleri Hüseyin beyin tarafıma çok yardımcı olduğunu belirtmek isterim. Kesinlikle beklediğim kalitenin üzerinde hizmet aldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

quote:

Orijinalden alıntı: hakank1a

quote:

Orijinalden alıntı: saitates

quote:

Orijinalden alıntı: hasan008

quote:

Orijinalden alıntı: saitates

100 lü hizlarda aynalardan gelen islik sesine cozum bulan varmi muzik sesini acmak disinda:)))??yeni araclardada varmi yoksa bi duzelme soz konusumu acaba?

bende ıslık çalıyorum aynalarla inatlaşıyorum :)
    aynalarda kesin birşey var bir seferinde hareket halindeyken içeriden kapattım aynaları ses kesildi açtım tekrar başladı

Sesin gelmesinin sebebi zaten aynanin kapanmasi icin altta olan araliktan oraya ruzgar girince otuyo parkla kapatinca bile kesiliyor.servise sordugumda gerekirse aynalari degistirirz dedi ama yeni araclarda bi duzelme.yoksa ayna degissede ayni olacak:)

Benimkinde böyle bir ses yok, 2011 mart çıkışlı.

bende de yok, ama benim aynaların hali evlere şenlik.

sağ aynaya aracı aldığımın 2. günü, sol aynaya 7. gün çarpıp kırdılar, aynalar tırnaklarından da çıkınca servise sorayım dedim ne kadar diye 1500 tl iki ayna için dediler. lan her şey çalışıyor iki tane tırnak kırılmış ebenin dedim kaportacının yolunu tuttum. içeriye demir bir boru yerleştirip yapıştırdılar. ısıtmada, hareketlerde, açılıp kapamada da sorun yok ama aynalar çook çook az aşağıda duruyor diğer c4'lere göre. uzun süre incelerseniz farkediliyor sadece.

sonuç ses falan yok, tavsiye ediyor muyum hayır, aynalara çarparken araca da çarparlar falan, herke dört ayağının üstüne düşmez.

Alıntıları Göster
    aynaları neden kaskodan yaptırmadın

• quote:

işte fotolar.
    sizce nasıl olmuş?

melih hocam bi kaç kez sordum ama vevap alamadım senden. gg den aldığın led ampüller için hata giderici parça işe yaradı mı?

• quote:

Arkadaşlar recall(geri çağırma) ile ilgili aşağıdaki linkten aracınızın vin numarasına göre kendiniz kontrol yapabilirsiniz.

http://www.dft.gov.uk/vosa/apps/recalls/searches/search.asp

tüm marka/model araçlar ile ilgili aşağıdaki linki kullanabilirsiniz. Bu site sürekli güncel.
    http://www.dft.gov.uk/vosa/apps/recalls/default.asp?tx=

Otomotive uzak olanlar okuduklarından tırsmasın:) yangın riski falan göreceksiniz. Her marka/modelde olan durumlar. bir kişinin başına gelse veya öyle bir ihtimal tespit emişlerse bu şekilde en kötü ihtimal yazılır. FMEA(hata analizlerinde) bu tanımlamalar yapılır. Aracınızın bu sorunu yaşayacağı anlamına gelmez. Ancak ilgili kontrol ve gerekliyse değişimler servis tarafından yapılır. 2. linkten almayı düşündüğünüz, merak ettiğiniz araçları da inceleyebilirsiniz.

Ses problemi olanlar, sigorta kutusu vs. aracı ile ilgili geri çağırma olup olmayacağını merak edenler buradan arama yapabilir..

OO bak bu önemli bir link olabilir

azönce baktım...directional control may be lost (google çevirisi yön kontrolü kaybolmuş olabilir )yazan yere mouse getirirseniz bir yazı çıkıyor
    orjinal hali
    the torque settings of the fixings of the front suspension fuel tank fuel cooler and the rear wheels have been set incorrectly consequences of the incorrect torque settings include abnormal noise and poor operation of the vehicle
    google çevirisi
    ön süspansiyon yakıt tankı yakıt soğutucusu garnitür ve arka tekerlekler arasında tork ayarları yanlış tork ayarlarını sonuçları anormal gürültü ve aracın kötü işletilmesi yanlış ayarlanmış oylandı şeklinde tabi ingilizcesi olanlar bunu dah mantıklı çevirebilirler

c4&ds4

vin start :VF7******CY595253
    vin end :VF7******CY595253
    benim araç********CY599040 BU aralıkta gözükmüyor.yırttık mı yırtmadık mı bilemem tabe

• quote:

Arkadaşlar recall(geri çağırma) ile ilgili aşağıdaki linkten aracınızın vin numarasına göre kendiniz kontrol yapabilirsiniz.

http://www.dft.gov.uk/vosa/apps/recalls/searches/search.asp

tüm marka/model araçlar ile ilgili aşağıdaki linki kullanabilirsiniz. Bu site sürekli güncel.
    http://www.dft.gov.uk/vosa/apps/recalls/default.asp?tx=

Otomotive uzak olanlar okuduklarından tırsmasın:) yangın riski falan göreceksiniz. Her marka/modelde olan durumlar. bir kişinin başına gelse veya öyle bir ihtimal tespit emişlerse bu şekilde en kötü ihtimal yazılır. FMEA(hata analizlerinde) bu tanımlamalar yapılır. Aracınızın bu sorunu yaşayacağı anlamına gelmez. Ancak ilgili kontrol ve gerekliyse değişimler servis tarafından yapılır. 2. linkten almayı düşündüğünüz, merak ettiğiniz araçları da inceleyebilirsiniz.

Ses problemi olanlar, sigorta kutusu vs. aracı ile ilgili geri çağırma olup olmayacağını merak edenler buradan arama yapabilir..

Alıntıları Göster
    2012 model C4 Comfort Style paket ( yaklaşık plus paket donanımlı) Mcp aracımı yaklaşık 8 aydır kullanıyorum. Bu forumda ilk kez yazıyorum.

YARARLI OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜM BİLGİ VE DENEYİMLERİMİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM;

-Aracım 20.000 km de, 15.000 de iken kalkışta (1,viteste) ve geri viteste düşük hızlarda titremeden dolayı debriyaj seti ( baskı balata ve volan ) garantiden değişti.

-Direksiyon çok sert geliyordu, ancak direksiyonun derinlik ayarını dipte kullandığımdan kaynaklanıyormuş. Biraz kendime çektim fark edilir derecede yumuşadı. Enteresan bir durum.

-ÇÖZEMEDİĞİM BİR SORUN; Sanırım energy saver lastiklerden kaynaklı, araç ıslak zeminde kayıyor... çok DİKKAT edin. Özellikle yollarda yaya geçişlerinde kullanılan kalın bir boya var, onun üzerinden geçerken bariz hissediliyor.

-Ayrıca S3 telefonum ile bluetooth tan araca bağlanıyorum, bazen arama sesini aktarmıyor ve hatta telefon kilitleniyor ve telefonun pilini söküp takmadan düzelmiyor. (Sırf bu yüzden kendiliğinden kapanıyor diye arızalı zannedip ilk s3 ümü iade ettim.)

KAYMA ve BLUETOOTH sorununa çözüm bulan var ise paylaşırsa çok sevinirim.

*BUNUN DIŞINDA ARAÇ GERÇEKTEN ÇOK İYİ, PARASINI HAK EDİYOR*

• quote:

Orijinalden alıntı: exclusive man

2012 model C4 Comfort Style paket ( yaklaşık plus paket donanımlı) Mcp aracımı yaklaşık 8 aydır kullanıyorum. Bu forumda ilk kez yazıyorum.

YARARLI OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜM BİLGİ VE DENEYİMLERİMİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM;

-Aracım 20.000 km de, 15.000 de iken kalkışta (1,viteste) ve geri viteste düşük hızlarda titremeden dolayı debriyaj seti ( baskı balata ve volan ) garantiden değişti.

-Direksiyon çok sert geliyordu, ancak direksiyonun derinlik ayarını dipte kullandığımdan kaynaklanıyormuş. Biraz kendime çektim fark edilir derecede yumuşadı. Enteresan bir durum.

-ÇÖZEMEDİĞİM BİR SORUN; Sanırım energy saver lastiklerden kaynaklı, araç ıslak zeminde kayıyor... çok DİKKAT edin. Özellikle yollarda yaya geçişlerinde kullanılan kalın bir boya var, onun üzerinden geçerken bariz hissediliyor.

-Ayrıca S3 telefonum ile bluetooth tan araca bağlanıyorum, bazen arama sesini aktarmıyor ve hatta telefon kilitleniyor ve telefonun pilini söküp takmadan düzelmiyor. (Sırf bu yüzden kendiliğinden kapanıyor diye arızalı zannedip ilk s3 ümü iade ettim.)

Alıntıları Göster
    Arabamı çok beğenen bir arkadaşım, yakıtından şikayetçi olduğu 2010 ww tiguan benzinli aracı ile takas etmek istedi kabul etmedim. senede 30.000 km yol yapıyorum. yakıtı düşünmek zorundayım. Teklifi hala geçerli arada bir düşünmüyor değilim, ama yakıta senede 2 katı para ödemek istemiyorum. Hesapladığımda 10 yılda bir c4 parası yapıyor, az değil...

• quote:

o lastiklerin ıslak zemin performansı cidden kötü ne yazık ki antalya'da son günlerde sel kıyamet var bende farkediyorum.

• Arkadaşlar iyi akşamlar. Bugünlerde yeni bir araba almak için bayileri dolaşıyoruz. C4 hoşumuza giden arabalardan biri oldu. Dizel araç düşünüyoruz. 92 bg dizel comfort paket manuel bir araç var. Araç İstanbul'da kullanılacak çoğunlukla. Yılda 4-5 defa 1500-2000 km'lik uzun yol yapacak. Aşırı performans düşkünü değilimdir. Rahat konforlu bir araç arıyoruz kısacası. Aynı aracı kullanan arkadaşlar forumda mevcutsa, iyi ve kötü yönlerini değerlendirirlerse çok iyi olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bandaleros

Arkadaşlar iyi akşamlar. Bugünlerde yeni bir araba almak için bayileri dolaşıyoruz. C4 hoşumuza giden arabalardan biri oldu. Dizel araç düşünüyoruz. 92 bg dizel comfort paket manuel bir araç var. Araç İstanbul'da kullanılacak çoğunlukla. Yılda 4-5 defa 1500-2000 km'lik uzun yol yapacak. Aşırı performans düşkünü değilimdir. Rahat konforlu bir araç arıyoruz kısacası. Aynı aracı kullanan arkadaşlar forumda mevcutsa, iyi ve kötü yönlerini değerlendirirlerse çok iyi olur.

Anlattığınız araç sanırım benim aracım :)
    Performansı bence gayet yeterli lakin araç içine 4 kişi alıp yokuş tırmanıcam derseniz biraz tıkanıyor. Araç gayet rahat pişman olmazsınız.
    Gönül rahatlığıyla alın derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: godsend

quote:

işte fotolar.
    sizce nasıl olmuş?

melih hocam bi kaç kez sordum ama vevap alamadım senden. gg den aldığın led ampüller için hata giderici parça işe yaradı mı?

Ledler sali gunu elimde olacak. Sali deneyip sonucu burada paylasirim.
    Iyi geceler...

• quote:

Orijinalden alıntı: caglar57

quote:

işte fotolar.
    sizce nasıl olmuş?

hoş duruyo, nasıl yaptık?

http://www.sahibinden.com/index.php?a=1004

Urun budur. Ariza isigi falan yakmiyor.

• quote:

Hoşgeldiniz.
    Benimki de confort style paket. Türkiyede tek alanı ben miyim diye uzun süre düşünmüştüm.
    Titreme olayı bende yok gibi(henüz 9000 km de)
    direksiyon benimde sert, sert olduğunu bi otoparkta bi bayanın yeni elentrasını park ederken anlamıştım.
    energy saver ların kış performansı çok kötü evet, yağışlı havada o kadar test edebileceğim bi tehlike yaşamadım ALLAH yaşatmasın.
    bluetooth ile bi sıkıntı yaşamadım ben, bendeki nokia(basit bi telefon).

• quote:

Orijinalden alıntı: ANKARAKULLANICISI

quote:

Hoşgeldiniz.
    Benimki de confort style paket. Türkiyede tek alanı ben miyim diye uzun süre düşünmüştüm.
    Titreme olayı bende yok gibi(henüz 9000 km de)
    direksiyon benimde sert, sert olduğunu bi otoparkta bi bayanın yeni elentrasını park ederken anlamıştım.
    energy saver ların kış performansı çok kötü evet, yağışlı havada o kadar test edebileceğim bi tehlike yaşamadım ALLAH yaşatmasın.
    bluetooth ile bi sıkıntı yaşamadım ben, bendeki nokia(basit bi telefon).

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar dün farkettim araç içerisinde kadranın olduğu ve konsoldaki ışıkları kapatabiliyoruz ya işte ben o ışığı dün kapattım araba içinde bir vızıldama varmış o kesildi ışığı açınca vızıldama geliyor sizlerde de böylemi yoksa bu bir sorun mu

• 
Sayfa: önceki 715716717718719
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.