Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (661. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28.972
Cevap
173
Favori
1.792.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 659660661662663
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ANKARAKULLANICISI

quote:

Orijinalden alıntı: jipsy

İyi akşamlar

Bende 2011 model c4 confort plus alarak aranıza katıldım. Megane ile c4 arasında çok gidip geldim sizinde yardımlarınızla c4 te karar kıldım. Şimdi iyi seçim yaptığım kanaatimdeyim. Aracı ankaradan aldım. Dönüş yolunda hız sabitleyiciyi 120 ye sabitledim. 260 km sonunda yakıt 4.6, ortalama hız 114 km olarak gözüktü. Bence iyi bir değerdi. Aracın çekişi çok güzel, uzun yolda motor sesi yok gibi. Bugün arkadaşlar arabayı test etti kendi dizel lerine göre aracın motor sesi neden gelmiyor diye çok şaşırdılar. Yalıtım ve iç malzeme kalitesi çok iyi. plus paketi herkese tavsiye ederim. Bu ek özellikler çok iyi bence.

Ancak merak ettiğim üç konu var. Aldığım kişi araca yeni güncellemenin yapıldığını söyledi ancak daha önceki mesajların birinde gördüğüm ayağımı frenden çekince araç ilerlemiyor. (bence sıkıntı yok ama yazılımın güncel olup olmadığını başka nasıl anlarım?)
    birde bu sinyal kolundaki en uçtaki düğme ne işe yarıyor basınca bir değişiklik göremedim. Son olarak araç durunca araba stop ediyor. Ancak bekleme süresi biraz artınca bazen araç kendi kendine çalışıyor tekrar. Frenden ayağımı kaldırmıyorum ama bazen çalışmaya başlıyor. Anlamadım o konuyu :)

Şu anda araç sakarya şehiriçinde 250km de 6.8l ortalama gösteriyor iyimi açıkcası bilmiyorum. Üniversiteye çıkıp indiğimden herhalde bu değer artıyordur.
    Vites geçişleri konusunda geçişler anlaşılıyor sanki düz vitesli araç gibi ama bu çok abartılacak kadar değil. Ayağınız alıştığında geçişleri gaz pedalıyla bile ayarlıyabiliyorsunuz çok sıkıntısı yok. diğer özellikler çok güzel düşünülmüş. Umarım araçta elektronik ağrıza çıkmaz çünkü herşey elektronik ama çok güzel

Öncelikle hayırlı olsun. Güle güle kullanın.
    Start stop devredeyken klima veya ısıtıcı açıkken belli bir süre sonra araba çalışır. aküden klimayı uzun süre beslemesi mümkün değil.
    Sinyal kolunun ucundaki düğme bizde aktif değil ama exc lerde aktif galiba.
    Frenden çekince ilerlememesi normal çünkü bizimkiler yarı otomatik. O özelli benim bildiğim tam otomatiklerde var. Güncellemenin olup olmadığının servise sor ama aracın 2011 olduğuna göre yıllık bakılma veya km bakımına girmiştir. ve o esnada yapmışlardır.

vites geçişlerinin anlaşılması daha çok düşük viteslerde oluyor üstlerde daha az hissdilir.

ankarada çok ikinci el ilanı yokdu bildiğim.

özelden km ve fiyat bilgisi verebilirmisiniz.

Alıntıları Göster
    [sinyal kolundaki düğme exc.de de aktif değil. türkiyeye gelmeyen versiyonlarda aktifmiş

frenden çekince hareket konusu benim önceki mesajımda farklı anlaşıldı sanırım, 2011lerde bu özellik yok, benim aracım 2012 ve ilk aldığımda frenden çekince araç kendi hareket ediyordu, bir ay içerisinde bu özellik çaışmaz duruma geçti ve araç kalkışlarda silkelemeye başladı, servis "vites kutusu güncellemesi" yaptı ve düzeldi, yani olmayan bir özellik aracıma yüklenmedi, 2011lere bu özellik güncelleme ile yükleniyor mu bilemiyorum

• merhaba arkadaşlar bende 2012 1.6hdi 92-hp confort beyaz renk c4 aldım 43.500 tl.bu araçta kaç hava yastığı var.yan aynalar katlanıyor mu?boya koruma yaptırmaya gerek var mı?arka park sensörü hediye etti serviste takılacak park sensörü ön tarafa park sensörü takılmıyormuş bu araca galiba..

birde araç hareket halindeyken ayağımı gazdan çekiyorum araç yavaşlamadan devam ediyor...220km 7litre yakıt ortalaması 5.5 lt zor gibi geliyor şehir içinde şehir dışı 120km hızla 4 lt falan da zor gibi araç 5 vites 6 vites olsa belki katlog değerlerini yakalar ...

bu araçta esp ve yokuş kalkış desteği olsa 10 numara bir araç olacakmış...paketler arasında bunlar olsa ekletirdim ama yoktu
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogan35bucuk

merhaba arkadaşlar bende 2012 1.6hdi 92-hp confort beyaz renk c4 aldım 43.500 tl.bu araçta kaç hava yastığı var.yan aynalar katlanıyor mu?boya koruma yaptırmaya gerek var mı?arka park sensörü hediye etti serviste takılacak park sensörü ön tarafa park sensörü takılmıyormuş bu araca galiba..

birde araç hareket halindeyken ayağımı gazdan çekiyorum araç yavaşlamadan devam ediyor...220km 7litre yakıt ortalaması 5.5 lt zor gibi geliyor şehir içinde şehir dışı 120km hızla 4 lt falan da zor gibi araç 5 vites 6 vites olsa belki katlog değerlerini yakalar ...

bu araçta esp ve yokuş kalkış desteği olsa 10 numara bir araç olacakmış...paketler arasında bunlar olsa ekletirdim ama yoktu

Hocam sizin istediğiniz herşey 112 bg manuel confort plusta mevcuttu.Ama artık getirtilmiyor sanırım.

• quote:

İyi akşamlar

Bende 2011 model c4 confort plus alarak aranıza katıldım. Megane ile c4 arasında çok gidip geldim sizinde yardımlarınızla c4 te karar kıldım. Şimdi iyi seçim yaptığım kanaatimdeyim. Aracı ankaradan aldım. Dönüş yolunda hız sabitleyiciyi 120 ye sabitledim. 260 km sonunda yakıt 4.6, ortalama hız 114 km olarak gözüktü. Bence iyi bir değerdi. Aracın çekişi çok güzel, uzun yolda motor sesi yok gibi. Bugün arkadaşlar arabayı test etti kendi dizel lerine göre aracın motor sesi neden gelmiyor diye çok şaşırdılar. Yalıtım ve iç malzeme kalitesi çok iyi. plus paketi herkese tavsiye ederim. Bu ek özellikler çok iyi bence.

Ancak merak ettiğim üç konu var. Aldığım kişi araca yeni güncellemenin yapıldığını söyledi ancak daha önceki mesajların birinde gördüğüm ayağımı frenden çekince araç ilerlemiyor. (bence sıkıntı yok ama yazılımın güncel olup olmadığını başka nasıl anlarım?)
    birde bu sinyal kolundaki en uçtaki düğme ne işe yarıyor basınca bir değişiklik göremedim. Son olarak araç durunca araba stop ediyor. Ancak bekleme süresi biraz artınca bazen araç kendi kendine çalışıyor tekrar. Frenden ayağımı kaldırmıyorum ama bazen çalışmaya başlıyor. Anlamadım o konuyu :)

Şu anda araç sakarya şehiriçinde 250km de 6.8l ortalama gösteriyor iyimi açıkcası bilmiyorum. Üniversiteye çıkıp indiğimden herhalde bu değer artıyordur.
    Vites geçişleri konusunda geçişler anlaşılıyor sanki düz vitesli araç gibi ama bu çok abartılacak kadar değil. Ayağınız alıştığında geçişleri gaz pedalıyla bile ayarlıyabiliyorsunuz çok sıkıntısı yok. diğer özellikler çok güzel düşünülmüş. Umarım araçta elektronik ağrıza çıkmaz çünkü herşey elektronik ama çok güzel

yeni aracınız hayırlı olsun, güle güle kullanın,
    benim aracım 2012 model, aralık sonunda aldım ocakta teslim ettiler, benim aracımda 1.6 112 hp mcp comfort plus,
    araç mcp (yarı otomatik) olmasına rağmen ayağımı frenden çekince kendiliğinden hareket ediyor, bu özellik 2011 model araçlarda yokmuş ve soradan yazılım ile bu özellik kazandırılamıyormuş diye söylenmişti forumda, yazılım dışında donanımsal olarak da bir farkı varmış bu kendiliğinden hareketlenmesinin, ancak araç baştan beri kendiliğinden hareketleniyor da son zamanlarda kendi kendine hareket etmiyorsa yazılımsal bir sıkıntı olduğunu forumdaki arkadaşlardan duymuştum, yazılım sonrasında düzelmişti.
    @jipsy arkadaşım muhtemelen senin aracında kendi kendine hareket özelliği yok, çünkü 2011 lerde yok diye biliyorum, sinyal kolundaki buton arkadaşların da söylediği gibi pasif, kullanılmıyor
    yazılım güncellemesini servislerden öğreniyorsun, motor şasi numarasına bakıp güncelleme olup olmadığını söylüyorlar
    start stopun kendiliğinden çalışmasına da araç akü şarj durumu neden oluyor muhtemelen klima yada kalorifer açık yada rezistans çalışıyordur falan, fazla kurcalama o ne yapacağını biliyor :)
    yakıtın eğer yokuşlu bir yolda kullanıyorsan çok normal, dur-kalkın az olduğu ve yokuşsuz yollarda ortalama hemen düşer
    güle güle kullanını

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Uzun süren kararsızlıktan sonra , bende 2012 model C4 confort mcp ile aranıza katıldım. Bir haftadır kullanıyorum araç çok hoşuma gitti sadece düşük hızlardaki ve dur kalklardaki performansından memnun değilim , onun dışında her yönden 10 numara araç .

C4 kullanıcılarından aşağıdaki hususlarda yardım istiyorum

1. start stop aktifken düşük hızlarda araç durmadan(durmak üzereyken) önce stop ediyor normalmidir.

2.bagaj kapağını açmak için önce araç kumandasına basıyorum sonra bağaj kapağında açma kumandasına ancak bu iki işlemi birkaç defa tekrar ederek ancak bagajı açabiliyorum, acaba bir ayarı varmı yoksa herhangi bir arızamı var.

3.ön ve arka yolcu kapıları dışardan açamıyorum.

4 sıkışık tarfikte start stop aktifken araç stop ediyor hareket için tekrar gaza bastığımda gaz pedalından ayağımla da hissettiğim tık diye bir ses geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: neokeynesyen

Uzun süren kararsızlıktan sonra , bende 2012 model C4 confort mcp ile aranıza katıldım. Bir haftadır kullanıyorum araç çok hoşuma gitti sadece düşük hızlardaki ve dur kalklardaki performansından memnun değilim , onun dışında her yönden 10 numara araç .

1. start stop aktifken düşük hızlarda araç durmadan(durmak üzereyken) önce stop ediyor normalmidir.

2.bagaj kapağını açmak için önce araç kumandasına basıyorum sonra bağaj kapağında açma kumandasına ancak bu iki işlemi birkaç defa tekrar ederek ancak bagajı açabiliyorum, acaba bir ayarı varmı yoksa herhangi bir arızamı var.

4 sıkışık tarfikte start stop aktifken araç stop ediyor hareket için tekrar gaza bastığımda gaz pedalından ayağımla da hissettiğim tık diye bir ses geliyor.

öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun, güzel günlerde kullanmanızı dilerim,
    size ve aracını yeni alıp merak eden arakdaşlara önerim kullanma klavuzuna göz atmanızdır, faydalı bilgiler bulabilirsiniz,
    1- start stop sistemi 7 km/s hızına geldiğinde çalışmaya başlar, yani araç durmadan sistemin devreye girmesi normaldir.
    2- bagaj kapağını açan düğmede sorun olabilir, benim bagajımı da benden başka kimse açamamıyor, sanki bi yeri var ve oraya basınca açılıyor, alış veriş merkezlerinde çok sorun oluyor, görevliler açamadıklarından inmem gerekiyor,
    3-bunu anlayamadım nasıl açılamıyor
    4-bazen ses yapbiliyor neyin ses yaptığını bende bilmiyorum ama,
    kapı ve bagajla ilgili olarak servise gitmeni öneririm,
    tekrar hayırlı olsun

• quote:

özele gerek yok daha önce yazmıştım. 18.200 de 2011 model konfort plus. aracı 43.750 ye aldım. Sağolsun arkadaş orjinal lastiklerin yanında aldığı kış lastiklerinide verdi. Forumdaysa teşekkürler
    durduktan sonra çalışma olayı konusunda hiç düşünmemiştim elektrik olayını. Doğru kalorifer falan açık olunca normal bilgi için teşekkürler.
    Ancak uzun kullanan acaba akü değiştiriyorlarmı? sonuç bu stop etmede akü devamlı dolup boşalıyor. akü değiştiren varsa kaç km de değiştiriyor.

İyi geceler

Doğrudur hocam gözümden kaçmış.
    İyiye almışsın.
    akü konusunda bi bilgim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: hasan008

quote:

Uzun süren kararsızlıktan sonra , bende 2012 model C4 confort mcp ile aranıza katıldım. Bir haftadır kullanıyorum araç çok hoşuma gitti sadece düşük hızlardaki ve dur kalklardaki performansından memnun değilim , onun dışında her yönden 10 numara araç .

size ve aracını yeni alıp merak eden arakdaşlara önerim kullanma klavuzuna göz atmanızdır, faydalı bilgiler bulabilirsiniz,
    1- start stop sistemi 7 km/s hızına geldiğinde çalışmaya başlar, yani araç durmadan sistemin devreye girmesi normaldir.
    2- bagaj kapağını açan düğmede sorun olabilir, benim bagajımı da benden başka kimse açamamıyor, sanki bi yeri var ve oraya basınca açılıyor, alış veriş merkezlerinde çok sorun oluyor, görevliler açamadıklarından inmem gerekiyor,
    tekrar hayırlı olsun

cevaplar için teşekkürler. gaz pedalından gelen ses ve bagaj konusu canımı sıktı. yakın zamanda servise gidip baktıracağım.

• arkadaşlar araç iki hafta yatacak bir yurtdışına çıkmam gerekiyor.
    lastiklere biraz ekstra hava basıp kapalı bir otoparka çekeceğim başka yapılması gereken bir şey var mı ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hasan008

quote:

tekrar hayırlı olsun

cevaplar için teşekkürler. gaz pedalından gelen ses ve bagaj konusu canımı sıktı. yakın zamanda servise gidip baktıracağım.

ön ve arka yolcu kapıları nasıl açılmıyor ya doğru servise hocam, içeriden denediniz mi çocuk kilidi aktif mi ? o tık sesi normaldir takılmayın. bağaj işini anlamadım biraz dar bir nokta var alışkanlık istiyor o düğmeye basmak belki ondandır alışveriş merkezlerinde bazen zorlanıyorlar cidden.

• quote:

tık sesi yokuş kalkış sistemi devreye girdiğinde geliyor.hafif eğimli yolda dahi devreye giriyor.

Bagaj kapağını avm elemanları genelde iki denemede açıyorlar...

• Selamlar

Bagaj açma tuşuna 1 sn kadar basmak gerekiyor
    basıp hemen bırakınca açmıyor.
  • selam arkadaşlar dizel otomatik araba arıyorum.
    ilk başta focus alayım dedim fakat sonra viteslerinin çok sıkıntılı olduğunu ögrendim.Forumda herkez uzak dur dedi.
    şimdi c4lere kafayı taktım ama çok bilgim yok. bir kaç sorum var cevaplarmısınız ?

1. otomatik şanzıman tam otomatik mi yoksa yarı otomatik mi ? yokuşlarda kalkınca geriye kaçıyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mericx

selam arkadaşlar dizel otomatik araba arıyorum.
    ilk başta focus alayım dedim fakat sonra viteslerinin çok sıkıntılı olduğunu ögrendim.Forumda herkez uzak dur dedi.
    şimdi c4lere kafayı taktım ama çok bilgim yok. bir kaç sorum var cevaplarmısınız ?

1. otomatik şanzıman tam otomatik mi yoksa yarı otomatik mi ? yokuşlarda kalkınca geriye kaçıyor mu ?

yarı otomatik.

yokuşlarda geri kaçmaz, freni ve gazı bıraktığında tam otomatikler gibi yavaş yavaş ileri gider.
  • quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

quote:

yarı otomatik.

yokuşlarda geri kaçmaz, freni ve gazı bıraktığında tam otomatikler gibi yavaş yavaş ileri gider.

2. bu araçların en kronik sorunu nedir ? sonuçta ben 100 bin üstü bir araç alacam. Bütçem onlara yetiyor. 2007 veya 2008 dizel otomatik c4.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

quote:

yarı otomatik.

2. bu araçların en kronik sorunu nedir ? sonuçta ben 100 bin üstü bir araç alacam. Bütçem onlara yetiyor. 2007 veya 2008 dizel otomatik c4.

hoca alma:)
    eski kasa c4 2009 yılına kadar sorunludur. burası yeni kasa forumu.

• quote:

dostum aynı şeyleri yazdırmak yerine tüm forumu okursan bütün sorularının cevapları mevcut, sana şöyle bi yardımda bulunabilirim, aracımdan çoğu insan gibi memnunum ve bu forumu baştan okumanı önerebilirim şiddetle, zaman kaybı olmayacaktır emin ol. Kronik sorun vs. Herşey bu forumda, ama yeni kasa c4

• Arkadaşlar merhaba c4 exclusice otomatik alalı 15 gün oldu arabayı daha oturupta özelliklerini çözemedim iş yoğunluğumdan dolayı günde 18-20 km yol yapıyorum şuanki tüketim 6.5 klima açık şekilde.
    Bir kaç soru soracağım klimayı en randımanlı nasıl kullanabilirim,far ve yağmur sensörünü nasıl otomatiğe alırım, bazen gaza sert mi basıyorum bilmiyorum devrini tuturamıyor gibi bir kaç saniye sonra fırlıyor bu konuda öneriniz nedir acemliğimi aayım manuel kullanıma geçeceğim şanzumanın ömrünü atırmak için o aklımda yakıt olarak da forum kurullar çerçevesinde bir marka tavsiye edebilecekmisin .
    6.5 yakıt tüketimi sizce nasıl daha araç 410 km'de ortalama hız 30km
  • Merhabalar...2012 model manuel 92 hp dizel araç aldım bu araca koltuk kılıfı ve paspas almak istiyorum..yağmur da halı paspaslar çamur oluyor çok fazla plastik paspas şart...birde bu aracın camların anahtardan açıldığını yazmış arkadaşın biri ben denedim camlar açılmadı acaba bu özellik her araçta yok mu? cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogan35bucuk

Merhabalar...2012 model manuel 92 hp dizel araç aldım bu araca koltuk kılıfı ve paspas almak istiyorum..yağmur da halı paspaslar çamur oluyor çok fazla plastik paspas şart...birde bu aracın camların anahtardan açıldığını yazmış arkadaşın biri ben denedim camlar açılmadı acaba bu özellik her araçta yok mu? cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler

benim confort plus. gösterirken camlar için uzun basmak gerekiyordu hocam
  • 
Sayfa: önceki 659660661662663
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.