Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (66. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28.970
Cevap
173
Favori
1.788.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mdb1903

arkadaşlar 2011 model 20.000de ki lancia delta'mı dün sattım.Araba 1.6 dizel yarı otomatikti.Satmamda ki en büyük iki etken;arabanın otomatik modda neredeyse her yokuştan çıkarken aşırı şekilde zorlanması ve patinaj yaparak ancak çıkması.Ayrıca arabanın 1-2 vites arası çok fazla yığılıp daha sonra kontrolsüz şekilde hızlanmasıydı.49000 TL otomatik ve dizel alınabilecek en iyi seçenek yeni c4 gözüküyor.Araç sahibi olan arkadaşlar sonradan otomatikleştirilmiş vites konusunda bir sıkıntıları olup olmadığı konusunda beni aydınlatırsa sevinirim.Çünkü okadar para verip üstüne benim yaşadığım problemleri yaşayınca arabadan soğuyor insan.

aracım 1200 km de henüz ben şahsen öyle bir sorun yaşamadım.ancak sadece bir kere son anda kırmızı ışığa yakalanmamak için fikir degiştirip durarak girdiğim bir dik yokuşta araç kararsız kaldı dediğim gibi yokuş dikti ve ben nerdeyse frenleyerek girdim.onun dışında hiç bir sorun olmadı her yokuşu gayet iyiı ve isterseniz hız arttırarak çıkabilirsiniz.

• ya arkadaşlar bu cep telefonundaki müzikleri şarkıları bluetut ile araçta dinleyebiliyor muyuz?dinliyorsak nasıl dinliyoruz dinliyemıyorsak nasıl dinliyemıyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoLaN

ya arkadaşlar bu cep telefonundaki müzikleri şarkıları bluetut ile araçta dinleyebiliyor muyuz?dinliyorsak nasıl dinliyoruz dinliyemıyorsak nasıl dinliyemıyoruz

Öncelikle cihazınız tabiki c4 ile eşleştikten sonra ve bağlıyken direksiyondaki ses açma kapama düğmesine birkaç kez basarak telefonunuzun ismini radyo ekranında görene kadar kaynak değiştiriyorsunuz. Telefon isminiz çıkınca icine girip müzikleri dinliyebiliyorsunuz.
  • Arkadaşlar,

Haziran başında aldığın 1,6 e-HDI otomatik C4'umle 6000 km'yi geçtim. Performansı giderek artıyor. Gerçekten ilk zamanlara göre çok daha güçlü. Yakıt tüketimim ise 5,6 lt/100km. Sizce nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: virgo80

Arkadaşlar,

Haziran başında aldığın 1,6 e-HDI otomatik C4'umle 6000 km'yi geçtim. Performansı giderek artıyor. Gerçekten ilk zamanlara göre çok daha güçlü. Yakıt tüketimim ise 5,6 lt/100km. Sizce nasıl?

5,6LT ortalama tüketim ile kaç km ortalama hızda bu değerleri yakaladınız? Ben eskişehirde oturuyorum,ş.içi ve çevre yolu karışık en fazla ortalama hızım 30 kmh oluyor.Bu sebeple yakıt tüketimim 6,0LT'nin altına düşmedi.Sizde ortalama hızınızı söylerseniz bana çok yardımcı olursunuz.

MCP vitesle 2300km'lik izlenimim gerçekten olumlu.Ben hep manuel kullanıyorum,hill holder cok başarılı (öncelerden fazla anlayamamıştım,yokuşun dikliğine göre frene yarı basmak gerekiyormuş).Çok dik bayırları bile full gaz yapmadan rahat çıkabiliyorum.Sadece benim olumsuz yönde baktığım autoda,hep sürekli düşük devir sürmesidir 1250-2000 devir arasında sürüyor.Ve 13-20 kmh arası 2. viteste debraj tutuyor bu huyuna gıcık oluyorum,kulakçıklardan küçültüyorum tekrar 2ye alıp yarım debraj yapıyor ben buna hiç alışamadım.1. vitesede 12kmh ve altında takıyor.Manuel kullanıp kendi devir aralığımda sürüyorum bende,1-2 vites aralığı çok az yığılma olur fakat 2-3-4-5-6 dsg gibi değiştiriyor diyebilirim manuel araçlarda kesinlikle bu kadar hızlı vites değiştiremezsiniz.Ayrıca araç 8valve olduğundan 1500devir ile dik yokuşları hiç zorlanmadan cıkıyor.İnşallah yardımcı olabilmişimdir

• quote:

Orijinalden alıntı: aalkin

quote:

ya arkadaşlar bu cep telefonundaki müzikleri şarkıları bluetut ile araçta dinleyebiliyor muyuz?dinliyorsak nasıl dinliyoruz dinliyemıyorsak nasıl dinliyemıyoruz

Öncelikle cihazınız tabiki c4 ile eşleştikten sonra ve bağlıyken direksiyondaki ses açma kapama düğmesine birkaç kez basarak telefonunuzun ismini radyo ekranında görene kadar kaynak değiştiriyorsunuz. Telefon isminiz çıkınca icine girip müzikleri dinliyebiliyorsunuz.

eyvallah teşekkürler.birde şunu soriim arkadaşlar araç1200 km de şimdiye kadar yavaş sakın 120 km yi geçmedim.bundan sonra basıp motoru zorliim mi öle mi yapmak gerekiyor rodaj bitti sanırım 1500 den sonra basın diyorlar.

• Erzurum Sönmezer Citroen otomotivden Confort 120B Plus Paketli altın kum rengini 39000 bine aldım .. önceden toyota auris kullanıyordum . mükemmel bir araç vites değişimi ve kalkışı olsun çok rahat aux,usb , bagajda priz vs. 120w ses sistemi falan mükemmel koltuk kaliteside ayrıca çok güzel bel desteği falanda var çok beğendim

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017

buda arabamdan bi resim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anußis

Erzurum Sönmezer Citroen otomotivden Confort 120B Plus Paketli altın kum rengini 39000 bine aldım .. önceden toyota auris kullanıyordum . mükemmel bir araç vites değişimi ve kalkışı olsun çok rahat aux,usb , bagajda priz vs. 120w ses sistemi falan mükemmel koltuk kaliteside ayrıca çok güzel bel desteği falanda var çok beğendim

buda arabamdan bi resim

aracınız hayırlı olsun koltuk kalitesi dışında söylediklerinize katılıyorum koltuk kumaşları çok kalitesiz bence

• quote:

quote:

Erzurum Sönmezer Citroen otomotivden Confort 120B Plus Paketli altın kum rengini 39000 bine aldım .. önceden toyota auris kullanıyordum . mükemmel bir araç vites değişimi ve kalkışı olsun çok rahat aux,usb , bagajda priz vs. 120w ses sistemi falan mükemmel koltuk kaliteside ayrıca çok güzel bel desteği falanda var çok beğendim

buda arabamdan bi resim

aracınız hayırlı olsun koltuk kalitesi dışında söylediklerinize katılıyorum koltuk kumaşları çok kalitesiz bence

birşey soracagım ama mesela bende flash disk var ancak usbye takınca müzik falan çalmıyor acaba formatımı farklı olacak ntfs yada fat32 falan klasör içindede değil müzikler direkt içine attım

• quote:

Orijinalden alıntı: T@zm@nic

quote:

Orijinalden alıntı: virgo80

Arkadaşlar,

5,6LT ortalama tüketim ile kaç km ortalama hızda bu değerleri yakaladınız? Ben eskişehirde oturuyorum,ş.içi ve çevre yolu karışık en fazla ortalama hızım 30 kmh oluyor.Bu sebeple yakıt tüketimim 6,0LT'nin altına düşmedi.Sizde ortalama hızınızı söylerseniz bana çok yardımcı olursunuz.

MCP vitesle 2300km'lik izlenimim gerçekten olumlu.Ben hep manuel kullanıyorum,hill holder cok başarılı (öncelerden fazla anlayamamıştım,yokuşun dikliğine göre frene yarı basmak gerekiyormuş).Çok dik bayırları bile full gaz yapmadan rahat çıkabiliyorum.Sadece benim olumsuz yönde baktığım autoda,hep sürekli düşük devir sürmesidir 1250-2000 devir arasında sürüyor.Ve 13-20 kmh arası 2. viteste debraj tutuyor bu huyuna gıcık oluyorum,kulakçıklardan küçültüyorum tekrar 2ye alıp yarım debraj yapıyor ben buna hiç alışamadım.1. vitesede 12kmh ve altında takıyor.Manuel kullanıp kendi devir aralığımda sürüyorum bende,1-2 vites aralığı çok az yığılma olur fakat 2-3-4-5-6 dsg gibi değiştiriyor diyebilirim manuel araçlarda kesinlikle bu kadar hızlı vites değiştiremezsiniz.Ayrıca araç 8valve olduğundan 1500devir ile dik yokuşları hiç zorlanmadan cıkıyor.İnşallah yardımcı olabilmişimdir

Mcp ile ilgili benimde yaşadığım tek sıkıntı arkadaşında bahsettiği gibi Auto modda iken, ekonomik ve konfora yönelik olarak düşük devirlerde vites değiştirmesi. Sürekli hızlanacaksanız sorun yok ama sabit hızlarda kullanmak istediğinizde 1.500 devirin üstünde sabit hızda kalamıyorsunuz. 1.750-1.800 devirlere geldiği anda üst vitese geçiyor ve devir 1.250-1.300'lere düşüyor. Bu devirlerde sabit sürmekte hem aracın titremesine hemde motorda kurumlaşmaya neden olabilir düşüncesi ile beni strese sokuyor. Tüm bundan ötürü bende Virgo80 nick'li arkadaş gibi sürekli manuel kullanıyorum. İnsan alışınca kendisini F1 pilotu zannediyor :)

• quote:

quote:

quote:

buda arabamdan bi resim

birşey soracagım ama mesela bende flash disk var ancak usbye takınca müzik falan çalmıyor acaba formatımı farklı olacak ntfs yada fat32 falan klasör içindede değil müzikler direkt içine attım

ben sandisk marka flash disk kullanıyorum 8 gb. İçinde başka verilerde varken 40 adet mp3 attım flash diske ve arabaya taktım anında gördü ve çalmaya başladı.
    liste komutu ile tüm şarkıları da listeliyor. bayağı kullanışlı geldi bana.
    Falsh disk ise standart fat32 formatlı

• Mcp ile ilgili elestiriler var. Ben manueli kullamaya neredeyse hic ihtiyac duymuyorum.1800 sabit devirde gidebiliyorum. 6000km oldu,sehirici 5,isim yol 4.1 ortalama yakıyor.
    Düsük devirlerde titreme yok.
    Kullanılan mazot kalitesi cok önemli. Ben total excelliium alıyorum. Motor çok sessiz,cekisi çok iyi.Baska yakıtlarda bariz sesli calıstıgını gordum (bp,po,lokoil... Meganda da aynı sonuc gordum. Total
    sehirici 1200km yi 1 depo ile gorebiliyor-ort.hız 47km.
    Depoyu bitirip 1 full depo excellium alırsanız farkı goreceksiniz.
    Euro5 motorlar yakıt seciyor.c4,golf,megane,astra,3008 hepsinde benzer sikayetlerin cogu yakıt ile ilgili.
    C4 ehdi plus beyaz
  • ben de sallamoil kullanıyorum acaip sessiz.
  • Arkadaşlar bende aranıza katılmak üzereyim :)
    perşembe günü 1.6 156 HP 17'' jant ve kör nokta uyarı sistemli exclusive paketli aracımı teslim alıyorum.Toplamda fiyat; trafik sigortası ve kasko hariç 50.350,25 TL.
    Araba bulmakta zorlananlar var ise aldığım bayiide 1 adet siyah sunrooflu dizel yarı otomatik modeli var.Bayii bilgileri;
    Citroen Plaza Satış - Servis
    Adres : Daloğlu Plaza Kozyatağı Atatürk Cad. No:82/A
    Kadıköy - İSTANBUL
    Telefon : 0 216 359 32 32
    Faks : 0 216 359 32 42 - 43
  • quote:

Arkadaşlar bende aranıza katılmak üzereyim :)
    perşembe günü 1.6 156 HP 17'' jant ve kör nokta uyarı sistemli exclusive paketli aracımı teslim alıyorum.Toplamda fiyat; trafik sigortası ve kasko hariç 50.350,25 TL.
    Araba bulmakta zorlananlar var ise aldığım bayiide 1 adet siyah sunrooflu dizel yarı otomatik modeli var.Bayii bilgileri;
    Kadıköy - İSTANBUL

hayırlı olsun.aracınız benzinli dimi?
  • quote:

quote:

Kadıköy - İSTANBUL

hayırlı olsun.aracınız benzinli dimi?

Teşekkür ederim.Evet araç benzinli.Ekonomik olsun diye dizel bakmaya gittim ama donanımı görünce dayanadım, bakalım nasıl benzin yetiştiricem :) Bir de sizce aracı ilk aldığımda boya koruma yaptırmalı mıyım ?

• bence yaptırma ben de yaptırmadım.seneye kış bitiminde nisan mayısta düşünüyorum.bir yıl böyle kullanalım zaten yeni araç gerek yok diye düşünüyorum.
  • Gidip zibart veya sonax ile konuştun mu kesin ikna ediyorlar boya koruma yaptırman için :)
    fabrikadan çıkışta üzerindeki mum erimeden yaptırman gerekiyor diyorlar, biraz kem küm edersen de fiyatı bayağı indiriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VLife -- 25 Temmuz 2011; 15:36:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakank1a

Mcp ile ilgili elestiriler var. Ben manueli kullamaya neredeyse hic ihtiyac duymuyorum.1800 sabit devirde gidebiliyorum. 6000km oldu,sehirici 5,isim yol 4.1 ortalama yakıyor.
    Düsük devirlerde titreme yok.
    Kullanılan mazot kalitesi cok önemli. Ben total excelliium alıyorum. Motor çok sessiz,cekisi çok iyi.Baska yakıtlarda bariz sesli calıstıgını gordum (bp,po,lokoil... Meganda da aynı sonuc gordum. Total
    sehirici 1200km yi 1 depo ile gorebiliyor-ort.hız 47km.
    Depoyu bitirip 1 full depo excellium alırsanız farkı goreceksiniz.
    Euro5 motorlar yakıt seciyor.c4,golf,megane,astra,3008 hepsinde benzer sikayetlerin cogu yakıt ile ilgili.
    C4 ehdi plus beyaz

1.800 sabit devirde gitmek kısa süreliğine mümkün olsa da, genelde şehir içinde yol ve trafik şartlarından ötürü mümkün olmuyor. Deviri azcık düşürsen hız kaybediyorsun, biraz yükseltsen bir üst vitese geçiyor ve devir iyice düşüyor (1.250 civarlarına). Bu devir düşüşü de yakıt kalitesinden bağımsız olarak aracın şanzımanının titremesine neden oluyor (1.250 devir civarında 3 ve üzeri viteslerde her araç her yakıt ile sarsıntı yapar). Eğer ki hızlanacaksam zaten gazı verince 1.500 devrin üstüne geliyor ve titreme kesiliyor fakat hızlanmak istemediğimde yada trafik buna müsade etmediğinde vites düşürmesini bekliyorsunuz. Eğer kendisi düşürmesse ben müdahale ediyorum. Ama aracı böyle dinleyip yaptımı yapmadımı demektense manuel kullanmayı tercih ediyorum..Şahsım adına bir spor mod yada vites değişimleri 2.250 devir civarında olsaymış çok daha iyi olacakmış gibi düşünüyorum.

• quote:

Kadıköy - İSTANBUL

Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Bende 1 hafta önce ayni aracın algınlık rengini aldım. İnanın pişman olmayacaksınız, hergün yeni bir özelliğini öğreniyorsunuz. Benzini ise tabiki kafaya takmamaniz gerekiyor.

• 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.