Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (605. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28.970
Cevap
173
Favori
1.789.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 603604605606607
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: weba

quote:

Orijinalden alıntı: m044010

arkadaşlar
    2006 toyoto coralla hb arabamı değiştireceğim,
    önce auris 2012 lacaktım duydumki 2013 de kasa değişecek beklim dedim

sonra jetta ya baya bi niyetlendim derken 508 e geçtim :)
    forumlarda araştırıken ds5 i biri tavsiye etmiş citroen hiç aklımda yokken ve hiçbir zamanda düşünmezken
    ds5 incelerken araca hayran kaldım ama 90 bin tl çok geldi

sonrasında c4 ü inceledim, şimdiye kadar yolda görsem dikkatimi çekmeyen bu araçta oldukça hoşuma gitti resimlerde,

ama citroen i hiç bilmiyorum bu yüzden tereddütlerim var

yakıtı nasıldır, bakımları pahalımıdır, 2. eli nasıldır? kronik sorunları varmıdır ( bir kaç yerde amortisör sesi ve yüksek hızda rüzgar sesi olduğundan bahsedilmiş)

yardımcı olursanız çok sevinirim zira bugün yarın değiştireceğim aracı yada 2013 aurisi bekleyeceğim, oda sanırım 60bin civarında olacak ama donanım c4 kadar olmayacak.

Benle aynı yoldan geçiyorsun şu an :) 2006 toyota corolla Hb dizel arabamı satıp C4 almış biri olarak.Arada dağlar kadar fark olduğunu söyleyebilirim.Araban dizelmiydi bilmiyorum ama eğer dizelse aradaki fark 1 dağ daha artıyor.Arka süspansiyonların sertliği dışında fersah fersah üstün bir araba c4.

Dizelin yakıtı iyi zaten bunu bilmeyen yok. 15000 bakımı 295tl tuttu. 2. elini bilmiyorum.Kronik sorunu yok sadece salıncak burç sorunu var onuda servis hallediyor hemen.Yüksek hızda ben bir sıkıntı yaşamıyorum.Corolladan sonra bu araba zaten sanada sessiz gelecektir.

1.4 d4d patates motora 60k verme hocam(Gene dizel alacaksın diye yazıyorum) . Bizim eski kasa corollanın dizel motoruna göre ciddi başarısız bu yeni şanzımanlı motor.Alt devirler iyice cansız ve stop bile ettirebiliyorsun.

evet dizeldi araç, ve multimod,
    gerçi ben 2006 coralladan çok memnunum, almadan önce çok önyargılıydım toyota konusunda ama
    gerçekten beni çok yanılttı umduğundan iyi çıktı, araç dizel ama içeride dizel olduğunu pek hissetmedim. hatta arkadaşım geçen ay auris aldı " senin araba daha sessiz çalışıyor, bu neden böyle diyor"
    ama arkadan gelen tıkırtılar 6 senedir ömrümü yedi :)
    sanırım o konuda c4 de pek sessiz sayılmaz,

bir artısı c4 ün donanımı daha fazla ve daha uygun fiyatlı,
    servis ve yedek parçada endişem vardı sanırım oda coralla civarlarında
    son olarak yarın yada öbür gün galeriye gidip birde orada incelemek

• O araç mı alsam 2.el mi karar veremiyorum bir türlü

Citroen C4 ü çok beğeniyorum ama herkes kafamı karıştırıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: oturan2000

quote:

Orijinalden alıntı: liebermann

quote:

ben internetten almadım ki orjinal servisten aldım ve son derece yumuşak kaliteli bir kauçuk.

şöför ayağının altındaki paspasın koltuk tarafında olan kenarında 2 adet delik varmıdır? sabitleme noktaları?

Var en iyisi ben resim koyayım en kısa sürede bir de servis faturasını

Servisten almış olmanız orijinal Citroen paspası olduğunu göstermez ki nitekim orijinal de değil. Servisler de internette satılan paspasın aynısını satıyor.
    Bana yetkili servis gayet açıkça orijinal paspas (derin havuzlu olmayan) veya yan sanayi havuzlu paspas arasından istediğimi seçmemi teklif etmişti. Tam hatırlamıyorum ama orijinal paspasa 110 TL, havuzluya ise 130 TL gibi bir fiyat söylemişlerdi.

Aksesuarlarda bu her markada sıkça rastlanan bir durum. Mesela neredeyse hiç bir marka 2 mm kalınlığında sacdan karter koruma üretmez; servislerin taktığı bu korumalar çoğunlukla 50-60 TL.lik yan sanayi ürünüdür ve markaya/bayiye göre tutturabildiğine (400-500 TL diyen bile var) gider. Başka bir örnek; Citroen yekili servisleri eski kasa C4 ve güncel C5 için Çin malı navigasyonları çatır çatır takıyorlar. Yeni C4 için de çıksa onu da takacaklarına eminim. Tabi piyasa fiyatının %50 üzerine

• quote:

Orijinalden alıntı: oflazca

quote:

Orijinalden alıntı: CXath1

arkadaşlar merhaba. mcp şanzıman konusunda hala tereddütlerim var. bu boğulmalar sarsıntılar çok can sıkıcımı yoksa rahatsız edecek düzeyde falan değilmi. bir de yazılım yüklendikten sonra bu tarz sıkıntıların düzeldiği söyleniyor. son durum nedir arkadaşlar.
    Bunun cevabını size kimse veremez. Bir kısım kullanıcı çok rahatsız iken bir kısmın ise dert etmemesi konunun tamamen göreceli olduğunu gösterir. Ben zaman zaman rahatsız oluyorum ama aracı satacak ve aldığıma pişman olacak kadar değil.

Bu arada soruna boğulma, sarsıntı falan deyince göz korkutuyor. En azından bendeki problem sadece 1 ve 2. vites arası kararsızlık. Kavşaklarda durunca veya dik yokuşta çok düşük hızla giderken araç 2.vitese atıyor ama sonra karar değiştirip tekrar bire çekiyor. Bu işlemi de maalesef yeterince hızlı yapmadığı için siz vites boştayken araba gitsin diye gaza basıyorsunuz (bu arada araba iyice yavaşlıyor) ve vites geçişi tamamlanınca da araba birden kendini öne atıyor. Bu tür durumlarda vitesi manuel olarak değiştirmek kesin çözüm ama insan otomatikte kullanmaya alışınca vites değiştirmeyi unutuyor veya üşeniyor

MCP'de bu sıkıntılar hep vardı ve maalesef tam anlamıyla düzeleceğini sanmıyorum. Her güzelin bir kurusu var işte.

şuan toyota coralla mm kullanıyorum, normal şehir içimnde oto dayım ama rampa çkacaksm yada araç sollayacaksam manuele alıyorum hiçbir sorun yaşamıyorum, ayrıca bu oyle sizi yoran yada çok çok meşguleden bir durum değil, en azından ben hiç rahatsız olmuyorum, bundan önceki aracım tam otomatik polo idi, tamma vites geçişleri ve seriliği bir değil ama yakıttan yaptığım tasarruf ile 2. bir araba dahi alabilirim, o yüzden varsın rampalarda kararsız olsun ben onu manuele alırda kullanırım, zaten 2 günde beyin ona alışıyor şartlanıyor rampayı hisseder hissetmez el manuel moduna gidiyor merak etmeyin

• arkadaşlar birde şehir içi kullanımda full depo ile kaç km gidiyor ORTALAMA
    aracın gösterdiği değil tecrübe ile sabit rakamları veriseniz memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenermaniac

quote:

kısaca ; yakıtı motor oturduktan sonra 6-6,5 lt ş.içi ortalama yakalarsınız, bakımları her dizel araç gibi.. pahalıdan kasıt nedir? 300-330 TL 15.000 km bakımı.. kronik sorunu yok, yanlız bazı arkadaşlarda sıfır araçları bir miktar kullandıktan sonra salıncak burçları değişiyor, arka amortisörleri yol tutuşu iyi olsun denerek sert yapılmış, dikkat edilmeyen yollarda biraz sert.. yüksek hızda rüzgar sesi yaşamadım ancak aracım daha 500 km'de.. yüksek hızda rüzgar sesi almayacak bu segmentte araç yok, isterseniz sizi mercedes - bmw showroom'larına davet ediyorum..

yeni aurisin ön konsol ve dış tasarım hiç hoş değil, ben de aynı durumdayken yeni C4'te karar kıldım ve iyiki almışım diyorum..

şikayet yaşayan arkadaşların şikayetlerini önceki sayfalarda bulabilirsiniz , C4 DS4 forumu kullanıcıların sorunlarını özgürce yazdığı, kimsenin lafını esirgemediği bir forum olma özelliğini taşır..

Hocam benim araçta 80 i geçtikten sonra sol yan aynanın oradan ıslık sesi geliyor. Bildiğin ıslık sesi ama. Hatta eşim bile duyuyor. Arkadaşlar bu hızlara çıkarsanız bu konuya dikkat eder misiniz?

kardeşim, bugüne kadar 130'a bile çıktım, o hızlarda radyoyu da kapattım aracın içinden gelen sesleri dinlemek için, ıslık sesi vs gelmiyordu.. yine özellikle denerim..

• quote:

arkadaşlar birde şehir içi kullanımda full depo ile kaç km gidiyor ORTALAMA

Kullanım şekline göre değişmekle birlikte, agresif kullanımda 850-875 km normal kullanımda 900-950km arası gidiyorum.Yol güzergahım olabilecek en kötü en yoğun güzergah onu da belirteyim.
  • quote:

kardeşim, bugüne kadar 130'a bile çıktım, o hızlarda radyoyu da kapattım aracın içinden gelen sesleri dinlemek için, ıslık sesi vs gelmiyordu.. yine özellikle denerim..

quote:

Orijinalden alıntı: weba

Bende öyle bir ses yok ama 4 viteste 1500-2000 devir arası motordan gelen ıslık sesi var
    eyvallah arkadaşlar. Rahatsız olmuyorum ama inceden bir ıslık sesi geliyor. Ama sürekli değil. Neyse ben yan aynayı filan iyice bir inceleyeyim, bir yerinde küçük de olsa bir açıklık var mı filan diye.
  • quote:

900-950km, İstanbul Anadolu yakası Çekmeköy-Maltepe-Erenköy arası yoğun şehiriçi kullanımında
  • quote:

Orijinalden alıntı: sametgfb34

arkadaşlar bu 120 de direksiyonda titreme olayı salıncak burclarından mı kaynaklanıyor servis bana salıncak burcu dedi sipariş verdi ama 3 haftadır sipariş gelmedi bu salıncak burcları değişen arkadaşlar bu titreme kesildi mi?

Ben de parça bekliyorum 2 haftayı geçti, sanırım tatile bu şekilde çıkmam gerekecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_rion80

quote:

arkadaşlar bu 120 de direksiyonda titreme olayı salıncak burclarından mı kaynaklanıyor servis bana salıncak burcu dedi sipariş verdi ama 3 haftadır sipariş gelmedi bu salıncak burcları değişen arkadaşlar bu titreme kesildi mi?

Ben de parça bekliyorum 2 haftayı geçti, sanırım tatile bu şekilde çıkmam gerekecek

ben dün aradım henüz gelmedi bizde bekliyoruz dedi bende maalesef tatile o şekilde çıkıcam ama çok fazla bariz bir titreme olmasada biraz yapıyor.

• auto show 2012 2 kasımda açılıyor heycanla bekliyorum ziyaret edicek arkadaşlar var mı?
  • quote:

quote:

900-950km, İstanbul Anadolu yakası Çekmeköy-Maltepe-Erenköy arası yoğun şehiriçi kullanımında

benim yakıt 7.2 gösteriyor bir ara 6.9 a düşmüştü trafik te çok kaldım ş.ici 7.2 lere çıktı ancak arac 900 km de daha ileriye doğru uzun yol yaparsam yakıt düşer gibi geliyor bana

• araç yazılım güncellemesinden bahsetmişler aracım 2011 ortası trafiğe çıkıslı acaba gerek var mı yada cidden böyle bişe var mı (her araç için yani)

tüp konusunda arkadaşımız tamay_aytam sağolsun yazmış bilgilerini verdiğm linkte ancak sadece 1 kişi mi bu aracı lpg ile kullanıyor ve ankarada bu konuda ve bu araçta uzman bir bildiğiniz montajcı var mı ????? http://forum.donanimhaber.com/m_65140363/mpage_1/f_/key_//tm.htm#67003304

arkadaşlar 300 lira ile 1020-1040 km yol gitmiş olacağım (650-700 km uzunyol-kalanı şehir içi ) nasıl bu rakamlar ? lpg çok elzem mi?
    ben tasarrufun her türüne varım ancak garanti durumu ve iyi bir ustaya denk gelmem önemli ankarada....

aracın saati sürekli kendini resetliyor her seferinde tekrar ayar yapıyorum yanlış bir yere mi basıyorum bilmiyorum farklı tek yaptığım tlfnu araca bağlamak(çok önemli değil ama!!)

• citroen ds 4 te dstyle dizel mcp li olanda arka led stoplar varmı ve dsport donanımdaki gri eksoz cıkışları dstyle donanıma ekletilip sonradan takılıyormu bilen varmı
  • sadece şu kare çok hoşuma gitti ölümsüzleştirmek istedim

• quote:

quote:

quote:

benim yakıt 7.2 gösteriyor bir ara 6.9 a düşmüştü trafik te çok kaldım ş.ici 7.2 lere çıktı ancak arac 900 km de daha ileriye doğru uzun yol yaparsam yakıt düşer gibi geliyor bana

Hocam benim araç comfort plus 205 taban lastik var, sizin 225 taban lastikte biraz fazla olması normal... Ben 2-3 haftadır klima kapalı kullanmaya başladım, yakıt 6.5ten 6.0'a düştü bile, bir de biraz çevre yolu kullanımım oldu onun da etkisi vardır bu düşüşte. Tatilde ortalama 4.5 tutturmaya çalışacağım, uzun yolda 120 üzerine çıkmam, her yolda hız kurallarına mutlaka uyarım 90sa 90, 110sa 110 giderim Bir de bu direksiyondaki titreşim de var, hız yapacağımı hiç sanmıyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: caglar57

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Senceru

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kauçuk paspas
    Ref: 9464FQ........120 TL

Merhabalar tanesi mi 120 TL ? yoksa setimi ?

Komple set hocam. Ben bayi ile görüştüm 1 hafta içinde ellerinde olacakmış. Paspas ve eşik yazısı aldım. Bakalım eşik yazısı nasıl duracak

Bizde alıcaz heralde.. Malum kış geldi..

arkadaşlar paspası hafta sonu aldım, şu an taktım.. koku sıfır, kalite A plus..

ancak bir hususa değinmek istiyorum. orjinal oldugu için halı paspasın üstüne koyamazsınız, çünkü ön tarafta koltuğa yakın paspas sabitleme kilitleri olduğundan halıları çıkartıp kauçkları koyabilirsiniz, yoksa kauçuklar kayabilir.. arka paspaslar da parçalı paspas, şanzıman boşluğunu , yani 2 paspas arasını kapatan herhangi bir parça yok, ben olmasını tercih ederdim doğrusu.. durumlar böyle..

Şöyle en kalitelisinden resim alabilirmiyiz hocam ?

Bilgiler için teşekkürler , tam soracaktım alan yok mu diye..

on şöför tarafı- yolcu tarafı ve arka paspas'tan orjinal fotograflar..

paylaşım için teşekkürler hocam, paspaslar havuzlu değil sanırım, düz kauçuk gibi görünüyor, doğru mu?

hocam havuzdan kastınız eğer bagaj havuzundaki yüksek kenarlar gibiyse evet havuzlu değil, ancak yine de 0,3-0,5 cm kadar bir yükseklik mevcut..

merhaba,

bu araç içi paspas çok düz ben servisten 3d olanını almıştım 120 tl ye .kenarları yaklaşık 3 santim yüksekliğnde toz çamur hiç bir şeyi kaçırmıyor.daha sonra fotolarını koymaya çalışırım.

O paspasları biliyorum evet, 3D paspas diye geçiyor internette satılıyor.. kalıp gibi , tamam toz vs almıyor ancak o paspaslarda da kendimi çocukken oturduğum , annemin beni yıkadığı leğende oturmuş gibi hissediyorum hani "dökün üstümden sıcak suyu nasılsa altta bir hazne var" mış gibi..

ben internetten almadım ki orjinal servisten aldım ve son derece yumuşak kaliteli bir kauçuk.

şöför ayağının altındaki paspasın koltuk tarafında olan kenarında 2 adet delik varmıdır? sabitleme noktaları?

Var en iyisi ben resim koyayım en kısa sürede bir de servis faturasını

hocam oysa eğer aynı paspastan bahsediyoruz..:) fotografları merakla bekliyorum..

fotoları çektim. benim paspasta arka sağ parçaya birleşik orta şaft üzeri parça da mevcut.Ayrıca şoför tarafı için seninkinden farklı olarak sol ayak dayama yeri içinde parça mevcut.ben geçen sene avcılar avcardan satın almıştım.

• arka taraf için foto

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam benim araç comfort plus 205 taban lastik var, sizin 225 taban lastikte biraz fazla olması normal... Ben 2-3 haftadır klima kapalı kullanmaya başladım, yakıt 6.5ten 6.0'a düştü bile, bir de biraz çevre yolu kullanımım oldu onun da etkisi vardır bu düşüşte. Tatilde ortalama 4.5 tutturmaya çalışacağım, uzun yolda 120 üzerine çıkmam, her yolda hız kurallarına mutlaka uyarım 90sa 90, 110sa 110 giderim Bir de bu direksiyondaki titreşim de var, hız yapacağımı hiç sanmıyorum

hocam bende klima şimdiye kadar full acık bu arada tabi onu belirtmeyi unutmuşum son kullanımlarımda cok fazla trafikte kaldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sametgfb34 -- 17 Ekim 2012; 11:52:22 >

• 
Sayfa: önceki 603604605606607
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.