Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (241. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28.972
Cevap
173
Favori
1.792.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: memio

ben de sonunda aranıza katılıyorum hayırlısıyla bir sorum olacak; aracı şehir dışından aldım, yaklaşık 250 km yol gideceğim... sizce rodaj için yolda yardırmalı mı, yoksa normal mi kullanmalı?

ben de il dışından aldım 500 km yapıp eve döndüm. Rodaj olayı yok normal bir şekilde kullan. Bende servise sormuştum alırken bana bu şekilde söylemişlerdi.
    Hayırlı olsun şimdiden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_rion80

quote:

Orijinalden alıntı: stompanato

quote:

Orijinalden alıntı: manyax

Arkadaşlar C4 Exclusive Kör Nokta Uyarı sistemli opak renk araç için 55800 fiyat veriyorlar

Fiyatların düşmesi kötü oldu.

Gerçekten çok iyi bir rakam, dur bende vurucam

ciddi olamazsınız, geçen ay almasaydım keşke, ağlayacağım şimdi

arkadaşlar fiyat listesinde bir değişiklik göremedim siz indirim olduğunu nerden öğrendiniz.liste aynı???

• quote:

Orijinalden alıntı: memio

ben de sonunda aranıza katılıyorum hayırlısıyla bir sorum olacak; aracı şehir dışından aldım, yaklaşık 250 km yol gideceğim... sizce rodaj için yolda yardırmalı mı, yoksa normal mi kullanmalı?

İlk 1000km. 2000devir ve altı kullanmak herzaman daha iyidir aşınmaların düzgün olması için.
  • Arkadaslar neden il dışından aldiniz acaba istediginiz fiyat mi araç mi vardı bir de alanlar il bildirirse sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Danieljohn ortalamalarımı gördüğün gibi evet yardırıyorum... varmı bana bi tavsiyen?mesela sen bu kadar kısa kullanıp az yardırmayı nasıl becerebiliyorsun anlatsana bana?bu işin ustasısın galiba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: T@zm@nic

quote:

Orijinalden alıntı: CoxeD

quote:

Orijinalden alıntı: melihbursa

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: INCARA

quote:

Açıkçası ben 7.4 - 7.6 litre yakıyorum ortalama hızımda 25 km/s civarında.. araç 1100 km'de belki rodaj diye ama o kadarda düşmez.

Ben Start - Stop olan oracın bu derece yakmasına gerçekten anlam vermiyorum.

Kullanımla ilgili diyecek arkadaşlar 2001 benzinli 1.6 lt otomatik megane coupede 8.1 litre yakıyordum katalog değeri 9 aracın...

2000 km olunca serivse uğrayacağım hem kontrol hemde yakıt tüketimi ile ilgili...

yakıtı PO'dan alıyorum.

Ben yarı agresif kullanmama rağmen 6.2 lt nin üzerine çıkmıyor, benim ortalamam 40-45 km civarındaydı.
    Çok fazla trafikte kalmıyorum fakat her hafta en az bir köprü maceram oluyor, dolayısıyla bayağı dur-kalk yapıyorum.

Sakin kullanımda ise bu sıralar 5.9-6.0 civarlarını gösteriyor, son 1000 km ortalaması 6.0 litre.
    Senin araç biraz fazla yakıyor gibi, ben abartsam bile 7 litreyi geçeceğini düşünmüyorum. Bir sorsan iyi olacak.

aslında göstergedende kıllanıyorum...

30 liralık yakıt ile 150km yaptım yanlış bakmadıysam...

30/3.8 = 7.89 LT

(7.89/150)*100 = 5.26 LT/100KM

ama göstergeler 7.6 dan aşağı inmiyor.. üsteki hesaptanda %100 emin değilim şu bonus kampanyaları bitsin test edeceğim.

göstergelerini ve yol bilgisayarını sıfırla.
    bende 6 gösteriyordu sonra sıfırladım
    2000 km yaptım şuan 5.2 de ortalama yakıt.
    ortalama hız 39 km/h

1. gösterge 26km/s 7.6LT 1199KM
    2. gösterge 24km/s 7.8LT 200KM
    Ortalama hızlarımız arasında ciddi derece fark var bu arada...

Rodaj zamanındaki aracın,kış şartları (en az 0,5-1LT artar),ortalama hızının düşük olması buna etmen.
    Bende aracı aldığımda rodaj zamanında 25kmh ortalama hız civarlarında 7,5LT ile dolaşıyordum.Bu gayet normal,heleki bu soğukta bence rodaj zamanındaki aracının iyi yaktığını bile söyleyebilirim.Rodajda ortalama tüketime fazla bakma,aracı sıkıştırmadan farklı devirlerde sür manuelde.
    Kış bittiğinde,rodaj süresi dolduğunda ve ortalama hızının 28kmh civarları seyrettiğinde eminim aracın 5,5LT civarlarında seyredecek.Tecrübeye sabittir

Buna etkin olan lastikler ve mazotunda çok katkısı var.Lastikleri önerilen ayarda şişir ve total excellium eurodizel al tüketimi sıfırla bakalım değişecekmi.
    + olarakta auto ve manuel kullanımı şehir içi en az 1litre farkediyor.Autoda oldukça düşük devir sürüyor ama mazotu gerçekten kokluyor.Manuelde 2250dd-2500dd vites atarım diyorsan kafadan 1lt artar hocam.Ama şunada dikkat et,aracının biraz kilometresi artsın sürekli düşük devir sürme arada biraz bas,gerçekten faydası oluyor ben 500km basmadım araç sanki hiç gitmiyor gibi oldu.Sonra yüksek devir kullanıp bastım açılır gibi hissettim..

İlk aldığımda bende aynı sorundan şikayetçiydim,en az 5000km aracın fazla yakar.Nazar değdirmeyelim şu aralar ben çok az yakıyorum
    Auto modunda,start stop açık,agresif kullanmadan normal kullanımda ve üstelik kış ayında;
    gidilen yol:228km
    ortalama tüketim:5,7LT/100km
    ortalama hız:27kmh

Dediğim gibi kendini bu kadar sıkma,daha aracın rodaj süresinde ve ortalama hız çok düşük.Hoşçakal

Dediklerinizi denerim, lastik havaları normal. umarım sizinki gibi düşer zamanla... şu zaman kadar neredeyse hiç zorlamadım aracı

• quote:

Orijinalden alıntı: racert

Arkadaslar neden il dışından aldiniz acaba istediginiz fiyat mi araç mi vardı bir de alanlar il bildirirse sevinirim

Evet fiyat 1000tl kadar daha uygundu. O yuzden edirneden aldim araci. Ama exclusive kalmamis ellerinde...
  • Geçenlerde aracıma almış olduğum aksesuarlar vardı. bu günde o servisten müşteri memnuyeti için arayıp sorular sordular, doğrusunu söylemek gerekirse bu davranışları hoşuma gitti. telefonu kapatırkende baylası otodan da aranılacığımı söylediler. citroene bir tebrik benden....
  • quote:

Geçenlerde aracıma almış olduğum aksesuarlar vardı. bu günde o servisten müşteri memnuyeti için arayıp sorular sordular, doğrusunu söylemek gerekirse bu davranışları hoşuma gitti. telefonu kapatırkende baylası otodan da aranılacığımı söylediler. citroene bir tebrik benden....

her servıse grdıkten sonra genelde ararlar memnun kaldınızmı dıye ve genelde cozume kavusmadıgını soylemem ragmende bısey yapmazlar tesekkur eder kapatırlar..onemlı olan cozum bulunması bence.
  • Merhabalar, bende aranıza yeni katılanlardanım. Excul... donanım aldım. Havuzlu paspas seti bulabilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kml-Zng

quote:

Geçenlerde aracıma almış olduğum aksesuarlar vardı. bu günde o servisten müşteri memnuyeti için arayıp sorular sordular, doğrusunu söylemek gerekirse bu davranışları hoşuma gitti. telefonu kapatırkende baylası otodan da aranılacığımı söylediler. citroene bir tebrik benden....

her servıse grdıkten sonra genelde ararlar memnun kaldınızmı dıye ve genelde cozume kavusmadıgını soylemem ragmende bısey yapmazlar tesekkur eder kapatırlar..onemlı olan cozum bulunması bence.

Sorunun çözüme kavusması bakımından haklısın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: juniyear

Merhabalar, bende aranıza yeni katılanlardanım. Excul... donanım aldım. Havuzlu paspas seti bulabilen var mı?

Hoş geldiniz aramıza.

Aracınız hayırlı olsun havuzlu paspas seti ( yan sanayi ) olarak satılmakta...orjinal paspas seti 90 tl diye yazmıştı alan arkadaşlar...
  • quote:

quote:

Merhabalar, bende aranıza yeni katılanlardanım. Excul... donanım aldım. Havuzlu paspas seti bulabilen var mı?

Hoş geldiniz aramıza.

Aracınız hayırlı olsun havuzlu paspas seti ( yan sanayi ) olarak satılmakta...orjinal paspas seti 90 tl diye yazmıştı alan arkadaşlar...

Orjinalini tavsiye ederim çok kullanışlı ve şık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kml-Zng -- 13 Aralık 2011; 15:22:01 >
  • quote:

servisdekini almanı öneririm 110 tl ile 90 tl arası
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoLaN

quote:

Orijinalden alıntı: bekdid

arkadaşlar bozuk yolda direksiyonun sol tarafından havlandırma bölgesinden gelen cızırtı için çözüm bulan varmı????

ben şahsen bulamadım,gerçi bulmak için de bişey yapmadımbulan olursa burdan yazsın

sol havalandırma olduğundan emin misiniz bende ordan sanıyordum aynadan olduğunu fark ettim servisde oraya bir sünger koydular bitti o ses, bu konuda çok şanslıyım şimdilik ses yok, ama arada göstergelerden gelen ses var rolanın nazarı değidi galiba o ses araç devirli kullandığimda geliyor zaten ora için ufak plastik bir sünger ayarlayacağım zaten çoğu yeni arabada siyah sticer gibi var , denemek için ses geldiğinde elinizi aynayı tutan emniyet kemer ikazlarının yandığı plastiğe bastırın cama doğru olan kısım ses kesilmediyse kilimadan kesildiyse sorun yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Besiktask34 -- 13 Aralık 2011; 16:24:43 >

• mustafa aynanın ordan gelen sesi biliyorum aynaya bastırdığında kesiliyor o kolay bu o değil.aracı aldığım gün vardı.eminim sol ön havalandırma ama servis gögsü sökelim bakalım diyince vazgeçtim.bir arkadaş wd 40 sıkmış geçmiş ancak wd 40 için de bir süre sonra yağ toz toplar diyorlar bilmıyorum.çok teferruatlı uğraşmadım,çok ta rahatsız etmediği için.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bagaj krom cıtaya 120 dıyorlar ama set halinde geliyormus. fıyat bundan dolayı uygunmus. tek tekte alabıliyorsun yani. benim
    tamponun sol tarafında tampona vurdugumda bostaydı. yolda ses yapıyordu. dubel mı ne dusmus icerde. onuda sabıtledıler. tas gıbı oldu sımdı. yaw faturaya eve gelınce baktım. standart bakım dıye bırsey var. 94 tl. iscilik 96 tl. standart bakım ne ki? yarın arayıp sorucam. motoru cihaza baglamıslar sorun varmı yokmu diye masallah tıkır tıkır sorun yokmus

Merhaba orjinal parçalarmi bunlar. Özellikle ben sis kromlar ve kapı eşik çıtaları düşünüyorum. Birde sis kromlari yanında on izgaradaki kromlarda mevcutmu. Exculisive deki gibi.

Ön ızgara kromu bu fiyata dahil değilmiş.
    Saydıklarım sadece bu fiyatın içinde ve söylediğine göre orginal parçaları.

Hangi servis bu ben İstanbul dayım gerçi ama buraya gönderirler sanırım. Arayıp görüşmem için irtibat numarası gerekli.

şentürkler telefon: 0224 413 71 00
    3 e basın servisle görüşün.

Kemal Bey Merhaba;

VF7NC9HP........ şasi nolu aracınızın sistem üzerinden sis farı ve ön zgara kromlarını vermemektedir,
    basamak koruyucu sadece 9424H4 fiyatı da; 120 TL olarak belirtilmiştir,

17 JANT OLARAK;

9406E0 FİYATI DA 463 TL (1 ADET) OLARAK BELİRTİLMİŞTİR

saygılarımla

Gelen mail bu sekilde bundan anladığım comfort araca exculisive parçaları alamıyoruz. En azından sipariş girmiyorlar sase numarasına göre işlem yapıyorlar.
    Exculisive parcalri için exculisive bir aracın sase numarasıyla başvurmamız gerekiyor sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: patetience

Danieljohn ortalamalarımı gördüğün gibi evet yardırıyorum... varmı bana bi tavsiyen?mesela sen bu kadar kısa kullanıp az yardırmayı nasıl becerebiliyorsun anlatsana bana?bu işin ustasısın galiba?

Hocam 2000 devirde vitesti değiştir, yokuş yukarı hızlanıcam diye cok fazla kasma, 60km/h dan sonra 5. vitese at. son olarak yokuş aşşağı inerken boşa atma, yüksek viteste gaza basmadan in. yararını göreceksin.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bagaj krom cıtaya 120 dıyorlar ama set halinde geliyormus. fıyat bundan dolayı uygunmus. tek tekte alabıliyorsun yani. benim
    tamponun sol tarafında tampona vurdugumda bostaydı. yolda ses yapıyordu. dubel mı ne dusmus icerde. onuda sabıtledıler. tas gıbı oldu sımdı. yaw faturaya eve gelınce baktım. standart bakım dıye bırsey var. 94 tl. iscilik 96 tl. standart bakım ne ki? yarın arayıp sorucam. motoru cihaza baglamıslar sorun varmı yokmu diye masallah tıkır tıkır sorun yokmus

Merhaba orjinal parçalarmi bunlar. Özellikle ben sis kromlar ve kapı eşik çıtaları düşünüyorum. Birde sis kromlari yanında on izgaradaki kromlarda mevcutmu. Exculisive deki gibi.

Hangi servis bu ben İstanbul dayım gerçi ama buraya gönderirler sanırım. Arayıp görüşmem için irtibat numarası gerekli.

Kemal Bey Merhaba;

VF7NC9HP........ şasi nolu aracınızın sistem üzerinden sis farı ve ön zgara kromlarını vermemektedir,

17 JANT OLARAK;

saygılarımla

Gelen mail bu sekilde bundan anladığım comfort araca exculisive parçaları alamıyoruz. En azından sipariş girmiyorlar sase numarasına göre işlem yapıyorlar.
    Exculisive parcalri için exculisive bir aracın sase numarasıyla başvurmamız gerekiyor sanırım.

bana böyle birşey söylemedi.
    istersen 350 tl ye getirtir takarız dediler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kemal Bey Merhaba;

17 JANT OLARAK;

saygılarımla

fiyat verdiği jant bu
    ben exclusive jantlarını demiştim 1.246 tl diye

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017

• 
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.