< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (1448. sayfa)

-
-
Merhaba efb mi takdırdınız agm mi?
-
Merhaba Mutlu marka AGM taktırdım ama benim araçta akü üstü sigorta kutusu arızalı. O yüzden start stop devreye girmiyor. Ayrıca kontak açıkken hemen 3-4 dk da akü koruma devreye giriyor. Çalıştırmada bir sorun olmuyor ama.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İyi günler aracın motor üst kısmında yağ sızıntısı mevcuttu. Conta kapağı değişecek acelesi yok dendi. Geçenlerde 300 km yol yaptım biraz da zorladım aracı 5 devirleri gördük yolda. 1-2 gün sonra yolda giderken yağ uyarısı verdi baktım hiç yağ yok. Alttan da akıtma durumu var. Bunun için izmirde gidebileceğim güvenilir bir usta var mıdır?
-
750 civarına 2016 model 100 bin km de bu araç alınır mı arkadaşlar bakımlı olmak kaydıyla
-
merhaba, öğrenciyim asgari ücretli çalışıyorum. 2012 model citröen c4 1.6 hdi modelini çok beğendim, ailemi ikna edip almak istiyorum. KM'si en fazla kaç olmalı, bana çok sorun masraf çıkarır mı, tavsiye eder misiniz? Teşekkür ederim
-
Arkadaşlar merhaba. 2012 C4 1.6 e-hdi mcp confort plus araç aldım . Daha önce birini sormuştum ama Birkaç sorum olacak yanıtlarsanız çok sevinirim.
1. Kırmızı ışıkta durdugumda bazen Park freni arizasi- ESP/asr arızası - yokuş kalkış desteği arızası peşpeşe yanıp sönüyor. Hareket ettiğimde geçiyor . Birde Eco modu kapattıktan sonra tekrarlamadi .Sebebi ne olabilir ?
2. Araçta direksiyonun sol tarafında olması gereken park sensörü tuşu yok. Dandik bir park sensoru var ne ekranı çalışıyor ne de doğru düzgün ses çıkarıyor. Fabrika çıkışı sensör olmayabilir mi ?
3) Viraj aydınlatma var sanıyordum ama.var mi yok mu bilemedim virajlarda sisler yanmıyor. Ayarlardan açmak mi gerekiyor?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar çok acil yardıma ihtiyacım var. Yorumlarınızı bekliyorum
Manuel mi otomatik mi,160 bin km üstüyse enjektörler ve partikul filtresi ve sıvısı kontrol edilmeli,filtre tamamen kötü duruma geldiyse değişmesi gerekiyor fabrika 180 bin km ömür biçmiş
1-Aracı arıza cihazına bağlayın,fren müsuru arızası olabilir,ucuz bir parça zamanla eskiyip bozuluyor bu arızaları yakar kontağı açıp kapatınca gider arızalar bende de oldu değiştirdim düzeldi.
2-Confort plusta standart diye biliyorum park sensörü
3-Evet araç girişi kısmından konfor aydınlatmaları tarafından açılacak
Fren müşürü değişti. Akü ölçümü yapıldı ve 15.1 verdi fazla dediler şarj dinamosu tamir edildi. Ön iki tekrlerdeki ABS sensörleri temizlendi. Ama sorun devam ediyor. Başka ne problem olabilir ? Cihaza bağladığımizda birşey çıkmıyor
Bağlanan cihaz orjinal psa cihazı olması lazım diagbox ya da lexia, akü sarj dinamosu işin içine girdiyse ortalık karışabilir kesinlikle orjinal cihaz ve psa grubundan iyi anlayan usta lazım o zaman
Arkadaşlar aracın aküsünü 2 ay önce değiştirdim. Evin ikinci aracı oldu c4, çok nadir kullanıyorum ancak bir problem olmuyordu çok şükür.
Dün aracı tam park ettim birden her türlü hatayı verdi, el frenini bile çekmedi. Sonra aracın elektriği tamamen gitti ve bir süre gelmedi. Aküyü sök tak yapayım derken sökmeden önce tekrar elektrik verince sorunsuz çalıştı hatalar vb gitti. Bu sürede sanırım beyin sıfırlanmış çünkü tarihler falan silinmiş durumda.
Tahmini sebebi ne olabilir, endişelenecek durum var mı? Şu an araba sıkıntısız çalışıyor
Sorununuz hala devam ediyormu bilmiyorum ama aynı sorunu ben yaşadım ve 1ayda git geller ile anlayana kadsr zor çözdük. Sorun şu ön iki tekere giden iki tane sensörlü kablo var. Biri sağda biri solda tanesi 1250₺ o kablolar değişti. Sorun düzelmedi sonra ustam aracı cihaza bağlayıp tüm hataları sıfırlardı. Sorun ortadan kalktı. 3 aydan fazla oldu artık o sorunu yaşamıyorum.
Epeydir sorun yoktu. Dün yağmurlu havada kullandım bu sabah yine arıza verdi. Akşam çalıştırdıgimda önceki arızalara ek olarak vites kutusu ve motor arızası da yandı. El freni birkaç deneme sonrası indi . Otomatik vites geçişi olmadı manuel gecirdim. Eve geldiğimde bu sefer de el freni çektim fakat kendiliğinden geri bıraktı. Sonra bir sekilde tuttu. İlk arıza lambası da yine yağmurlu bir havada olmuştu
Arızalar ilkkez yoğun yağmurlu havada yanmıştı. Uzun süredir yoktu bugün yine yağdı ve Ankara iki gündür çok yağmurlu. Bu kez vites kutusu arızası ve motor arızası da verdi
Kaput altında sigorta kutusu su alıyor mu kontrol edin,bizim araçlarda kronik böyle bir sorun var,sigorta kutusunu komple altını üstünü güzelce poşet gibi bir şeyle kaplayın,bir arkadaş köşedeki siyah süngeri çıkarıp atın o damlatıyor diyordu onu da araştırabilirsiniz, orjinal diagbox cihaza bağlanıp arıza kaydı bakıldı mı?
Hocam Çarşamba günü tekrar götüreceğim. Bu sabah problem yoktu akşam yine bütün arızalar yandı el freni zar zor indi . Bakalım nasil halledeceğiz
Arkadaşlar 2012 16 HDİ c4 aracım var uzun süredir bende, son birkaç aydır rölantide stop etme problemi oluyordu , bakım zamanı götürürüm diye bekliyordum ama artık seyir halinde stop etmeye başladı ve çok tehlikeli oluyor, aracın mekanik olarak bir eksiği yok, stop ettikten sonra bir dakika beklediğinde hiç sorun olmadan devam edebiliyorum, sanayide cihaza bağladılar ama hiçbir hata çıkmıyor motorla ilgili hiçbir hata kodu yok ama stop ettiğinde ekranda motor arızası yazıyor, başına gelen var mı bu arızayı nasıl tespit edebilirim cihaza bağlayınca çıkması gerekmez miydi
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X