Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (1374. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
28.972
Cevap
173
Favori
1.792.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13721373137413751376
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Geçenlerde aracımla yolda kalmıştım.Araç çalışmadığı için çekiciye yüklerken ve de servis alanında aracı sağa sola manevra yaptırırken direksiyonu zorlayarak manevra yapıldı.

Bu sabah aracı çalıştırmadan evvel motoruna bir bakayım dedim.Direksiyon hidrolik kapağının üzerinde bayağı bir yağ gördüm. Temiz bir bezle silip kapağı açtığımda gözle yağ gözüküyor; fakat seviye Minimum'un da altında.

Direksiyonda herhangibir problem gözlemlemedim.

Araç çalışmıyorken manevra yapılan araçta direksiyon pompası yağı kapaktan attı mı?

Yağı sıfırlamam ya da üzerine eklemem mi gerekir?

Kitapçığında baktım uygun yağ olarak hangisi önerilmektedir? Bulamadım.

Aracım 2012 C4 E-HDİ 1.6
  • Bende parçayı yetkili servisten tedarik ettim özelde taktırdım.Siz iyi işçilik ödemişsiniz.
    Sizin araç kaç binde bu işlemi yaptırdınız. Birde bunun sebebi belli mi? Kötü yakıt vs...
    Ben 85 binde değiştirdim.
  • Merhaba arkadaşlar,

3 ay önce Ds4 2011 sport sahibi oldum. Arabadan gayet mennunum. Birkaç gündür, müzik sisteminin çalışmasına rağmen sesin hiç gelmemesi ile ilgili sorun yaşıyorum. Bu konuda bilgisi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vanhelden -- 26 Eylül 2019; 22:52:17 >
  • Arif kullanıcısına yanıt
    Apple CarPlay ve Mirror Link menüsü güncelleme ile açılabiliyor.2016 model c4 aldım kaç tane yetkili ve özel servis aradıysam da hepsi yapamayacaklarını söyledi.Bir tanıdık aracılığıyla Kartal Öztek Peugeot servisinde hem Apple CarPlay hem de Mirror Link özelliğini açtırdım.
    Servis ücreti olarak 295 tl istendi benden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hzr34

Aradığınız bütün bilgi burada
    http://www.geceucusu.com/topic/4896-citroen-ds4-aracıma-bi-xenon-uygulaması/?page=3
    Teşekkür ederim.Bayagı uğraştırıcı bir işlem..Ama buna benim zamanım yok..Anladığım kadarıyla üzerindeki sarı standart ampullere devam edeceğim..

• G.METİN G kullanıcısına yanıt
    Bunları sizin yaptırabileceğiniz yerlerde var. Neredesiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence bu araçın elektronik aksaminda en ufak degisiklik dahi yapmanızı önermem. Oto elektrikçisi olan bir arkadaşım var sadece peugeot citroen grubuna bakıyor. En ufak değişiklikte aracın beyninin karıştığını durduk yere motor arizasi yaktığını,kafasına gore bazen kutusu arizasi verebildiğini, b park sensörleri algılamıyor, camlar kendi kendinr açılabiliyor, kor nokta uyari sistemi hataları ile karşılaşıldığını,start stopun devreden çıktığını ,radyonun çekmediğini daha ilerleyen zamanlarda sigorta kutusu degisimi gibi durumlar olduğunu soyledi ki aksama kadar dükkânının önünde min 5 6 peugeot citroen arac oluyor. Bu arızalar geçici anlik verip gidebiliyor, bazende kalici olabiliyor demişti. Forumda da ilk sayfalarda sorun yasayanlar vardi .hatta bi arkadaş 0 aldığı araca xenon uygulaması yapmış aracin beynini yakmislar 4bin tlye bsi değiştirmek zorunda kalmıştı.

Osram,philips, g&e gibi %130 150 arttırımli ampullerin kesinlike orjinalden ekstra bir aydinlatma sunmuyor sadece bir tik daha beyaz oluyor ve ortalama 1 yil icinde patlıyor. Mazda aracimda bauhaustan alip denemistim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 30 Eylül 2019; 19:22:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: G.METİN

Teşekkür ederim.Bayagı uğraştırıcı bir işlem..Ama buna benim zamanım yok..Anladığım kadarıyla üzerindeki sarı standart ampullere devam edeceğim..

Alıntıları Göster
    Bu işlem yerine h7 led ampul öneririm.
    Basit ve kolayca işinizi görecektir.

Iyi forumlar...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 DS4 dizel otomatik aracım var teyp sorunu yaşıyorum teyp ve yol bilgisayarı açık ancak cd usb bluetooth çalışmasına rağmen radyoya geçtiğimde 5 sn çalıp ana ekrana geçiyor Aydın Citroen Servis ilgilenmedi çözümü bilen var mı ?
  • crymynal kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, araç 2015 model, sürüm eskiydi o yüzden bu işlemi yapanlar da olmayacağını belirttiler maalesef.
  • selamlar,

2016 Ds4 Crossback araç alarak aranıza katıldım. aklıma takılan bir kaç soru var cevaplarsanız sevinirim.

1. Araç park sensorü yok, ( en azından benim aracım da yok) araç ile uyumlu geri görüş kamerasi yada direk park sensörü marka yada deneyim edilmiş bir model deneyen var mı?

2. Aynalar katlanmıyor. bunları katlanabilir ayna yapabilme şansım var mı? kumandadan

3. Cihazın dahili navigasyonu yüklü değil diyor açılır mı?

4. Aracın bakımlarını hangi servis de yaptırmalıyım.

5. Servis de veya sanayi de servis menüsü ile açılabilen özellik var mı?

6. Araci kitlediğimde camlar otomatik kapanmıyor.bunu yaptırabilir miyim?

ilginiz için teşekkür ederim
  • oguzhan1310 O kullanıcısına yanıt
    Benzer bir arıza ile bende yolda kaldım.Motorum soğuduktan sonra da araba çalışıp stop ediyordu.
    Cihaza bağlattım Mazot Basınç Müşürü isimli parça değişti.
    Sorun ortadan kalktı.
  • Merhaba 2012 model citroen c4 aracımda çukurdan geçince hava yastığı ışığı yanıyor. Stop edip tekrar çalıştırdığımda sönmüş oluyor ama yine çukurdan geçince yanıyor. Sebebi nedir lütfen yardımcı olur musunuz?

• alppolats kullanıcısına yanıt
    Kronik sorun. Çoğunda var. Benimkinde de var :) Soketlerde gevşeklik var diyorlar. Yazın başlıyor kisin yok oluyor. Genlesmeyle ilgili sanirim.
    Airbagci duzeltiyormus ama bir türlü elim değmedi.

• hzr34 H kullanıcısına yanıt
    Ankarada yaşıyorum..Ancak okuduğum bir çok yazıda sonradan takılan aydınlatma sistemlerinin başka sorunlara yil açtığını gördüm.Benim amacim sadece basit bir işlem ile ampulü değiştirmek.Tabiki bu ampul de yeterli aydınlatmayı alabilmem lazım.Sadece beyaz olması değil amacım. Balast vs.ilave donanımlar ile başka kronik sorunlarla uğraşmak istemiyorum...

• melodramm kullanıcısına yanıt
    Peki bu H7 led ampul beyaz olduğu kadar aydınlatma anlamında nasıl.Siz kullandinizmi?

Röle vasıtası ile aküden direk beslemeli oluyor bağlantı 2 yıl oldu herhangi bir sıkıntı gormedim. Nasıl bir sıkıntı oluyormus merak ettim kontrol edeyim hiç değilse.

Led ampuller odaklanması olmadığı için aydınlatma olarak performans vermez ıslak ve karlı havalarda göstermez ayrıca karşıdan gelenin gözünü alır trafiği tehlikeye sokar. Birde farların iç kaplamaları kullanılacak ampulün yaydığı ısıya göre yapılmıştır keza farın camı diye tabir edilen pleksi glass malzeme farklı ampuller zamanla farda islenme ve kararma ile beraber aydınlatma performansını düşürür. H7 ampule osram vb bilindik markalardan şaşmayın ledlere hiç bulaşmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Barracud@

Kronik sorun. Çoğunda var. Benimkinde de var :) Soketlerde gevşeklik var diyorlar. Yazın başlıyor kisin yok oluyor. Genlesmeyle ilgili sanirim.
    Airbagci duzeltiyormus ama bir türlü elim değmedi.
    Bir çok kişi sizin dediğinizi dedi. Ama bugün birisi gelip direksiyona bastırdı elini bunda boşluk var içinde hava yastığı olmayabilir falan dedi. Tedirgin oldum küçük bir çocuğum var onu da bindiriyorum araca. Korkmadım da degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: alppolats

Bir çok kişi sizin dediğinizi dedi. Ama bugün birisi gelip direksiyona bastırdı elini bunda boşluk var içinde hava yastığı olmayabilir falan dedi. Tedirgin oldum küçük bir çocuğum var onu da bindiriyorum araca. Korkmadım da degil.

Alıntıları Göster
    Soketlerden oluyor genelde..

Eger videodaki vidayı soktuğu yere bakin aracınızda herhangi bi deformasyon yoksa airbag yerindedir..

davide felicielloyoutube
    Smontaggio airbag/volante citroen c4 2015
    https://www.youtube.com/watch?v=0dbkoG-el7Y&feature=youtu.be

Röle ile kadirilmamissa citroen peugeot bakan biryerde lexia ile baktirabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 2 Ekim 2019; 0:9:34 >

• 
Sayfa: önceki 13721373137413751376
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.