Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (1254. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
28.972
Cevap
173
Favori
1.792.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12521253125412551256
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bi şanzıman farkına 15 000 tl vermek, dizel diye 20 000 tl vermek ne demek.Millet Bu parayı çaydanmı topluyor.

değişik marka araçların otomatik ve dizel fiyatlarını inceliyorum.aracın manuel şanzımanlı benzinli motoru ile dizel otomatiği arasında 30000 35000 fiyat farkı var. bazılarıda otomatik istiyorsan 2000 cc dizel olacak diyor. halbuki adam
    yılda 10 000 km bile yapmıyor. 10 yılda bile verilen farkı çıkaramıyorsunuz. bildiğim bi şey var. biz eşşek oldukça sırtımıza semer vuran çok olacak.
  • Arkadaşlar aracıma dün Ankara otosay yetkili serviste periyodik bakım yaptırdım. Şaka gibi ama 440tl tuttu. Mazot filtresi de dahil. geçen sene yine %20 indirim kampanyası vardı pert olan c4 ümde fatura 480 gibi birşey çıkmıştı. Arkadaşın 10binde bir bakıma giren benzinli civic için ödediği 600küsür periyodik bakım ücreti ile kıyaslayınca "dizelin bakımları pahalıdır" inanışı gerçekten de hikaye. Ayrıca motor kulağı vs. birkaç yeri yağladılar, araçtaki lok lok sesler ve gıcırtılar da tamamen kayboldu şimdilik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 27can27

arkadaşlar bi şanzıman farkına 15 000 tl vermek, dizel diye 20 000 tl vermek ne demek.Millet Bu parayı çaydanmı topluyor.

değişik marka araçların otomatik ve dizel fiyatlarını inceliyorum.aracın manuel şanzımanlı benzinli motoru ile dizel otomatiği arasında 30000 35000 fiyat farkı var. bazılarıda otomatik istiyorsan 2000 cc dizel olacak diyor. halbuki adam
    yılda 10 000 km bile yapmıyor. 10 yılda bile verilen farkı çıkaramıyorsunuz. bildiğim bi şey var. biz eşşek oldukça sırtımıza semer vuran çok olacak.

Hocam dizel otomatik olayının adı çıktı böyle olunca markalar da bunu öldüresiye kullanıyor. Çevremde 2 arkadaş yeni araç aldı. Otomobiller konusunda yüzeysel bilgilere sahipler. Hemen bir dizel otomatik bakıyorum durumu vardı. Birisini ikna edemedim leon tdi+dsg için 83bin rakam ödedi. Diğerini ikna ettim 46 ya manuel 1.2 tsi ibiza aldı. Yoksa o da dizel otomatik peşindeydi.

Otomatik bir araç alınacaksa bence şu anda seat tsi+dsg kombinasyonları en uygun ve mantıklısı. DSG şanzımanların da son versiyonlarının oldukça başarılı ve sorunsuz olduğu söyleniyor. Düşük hacim benzinli motorda dsg nin sorun yaratma ihtimali bana göre daha da düşük dizele göre.

• Wolfen1976 kullanıcısına yanıt
    Senin arabanın kapısının üstünün fotoğrafını atar mısın ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Citroen C4 II ve DS4 2011-2017

yeni ötv oranları. şimdi bu zamlarla yılı satış rekorları kırarak kapatırız. alışırız.selamlar.
  • Tabiki bak böyle

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017
  • Motor silindir hacmi 1600 CC’ye kadar olan binek araçlarda yüzde 45 olan ÖTV oranı yüzde 60’a yükselirken, fiyata göre 3 farklı kademe belirlendi

1) Motor silindir hacmi 1600 cm3’ü geçmeyip ÖTV matrahı (vergisiz fiyatı) 40 bin TL’yi aşmayanlar için yüzde 45’lik ÖTV aynen korundu.

2) ÖTV matrahı 40 bin TL’yi aşıp, 70 bin TL’yi aşmayanlar için bu oran yüzde 50’ye yükseldi.

3) ÖTV matrahı 70 bin TL’yi aşan otomobillerin ÖTV oranı ise yüzde 60’a yükseldi.
    Bu da ÖTV matrahı 40-70 bin TL arasındaki araçların yüzde 3.4, 70 bin TL üstü araçların ise yüzde 10.3 zamlanması anlamına geliyor.

* Resmi gazetede yayımlanan düzenleme ile motor silindir hacmi 1600-2000 CC arası olan araçlarda da yüzde 90 olan ÖTV oranı yüzde 110’a kadar yükselirken, fiyata göre iki kademe belirlendi.

1) ÖTV matrahı 100 bin TL’yi aşmayan araçların ÖTV oranı yüzde 100’e çıktı

2) ÖTV matrahı 100 bin TL’yi ayan araçların ÖTV oranı ise yüzde 110 oldu.

Bu da ÖTV matrahı 100 bin TL’yi aşmayan araçların yüzde 5.3, 100 bin TL’yi aşan araçların ise yüzde 10.5 zamlanması anlamına geliyor.

*Resmi gazetede yayımlanan düzenleme ile motor silindir hacmi 2000 CC üzeri araçların da ÖTV oranı yüzde 145’ten yüzde 160’a çıkartıldı. Burada fiyata göre farklı kademe belirlenmedi. Bu artış ile bu sınıftaki araçların fiyatları yüzde 6.1 zamlandı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wolfen1976

Tabiki bak böyle

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017

Kapının tavanla birleşim yerinden bahsediyorum.

• Wolfen1976 kullanıcısına yanıt
    İç taraftan çekilmesi lazım.

• Niye ki iç taraf gayet normal sorun yok yani.
  • 8 KASIM - 26 KASIM FİYATLARI
    1.6 HDI EASY MANUEL 77.750 > 80.571
    1.6 HDI CONFORT MANUEL 79.250 > 82.862
    1.6 BHDI CONFORT EAT6 90.550 > 93.814
    1.6 BHDI EXCLUSIVE EAT6 103.150 > 107.835
    1.2 PURETECH EXCLUSIVE EAT6 93.900 > 98.088
  • Citroen C4 II ve DS4 2011-2017

toplam 1633 km yüz km de 9,3 e düştü. ortalama 24 km. hepsi şehir içi.

kaput halısı resimde görülen mi?Citroen C4 II ve DS4 2011-2017

• navigasyon teyp için önerebilecegiz marka varmı

• Arkadaşlar bir iki haftadır araba soğukken vitesi A'ya alıp gaz vermeden frenden ayağımı çekince sanki bir demir sürtmesi gibi uğultu yapıyor kısa süreli. Düz yolda vites geçişlerinde falan hiç bir problem yok. Acaba soğuktan kaynaklı mı yoksa baskı balatadan mı anlayamadım. Bilgisi veya fikri olan varsa paylaşmasını rica ediyorum.
  • Bir de geçen gün arabada yarım saat kadar beklemek zorunda kaldım sıkıntıdan hemen sağı solu kurcaladım biraz temizlik falan yaptım neyse silerken belki sizin de dikkatinizi çekmiştir vites parmağının hemen yanında bozuk para koyma yeri var (ben o amaçla kullanıyorum) oraya biraz baskı yapınca rahatsız edici çıtırtı sesleri geliyordu. Arka koltuğa bakan yüzüne parmağımı dayayıp biraz zorlamayla yukarı çekince kolayca çıktı o plastik parça. Soğutma bölümünün arkasına kaçan ne kadar kağıt vs varsa hepsini aldım iyi oldu. Bir de kapatmadan önce plastik parçanın tırnaklarının etrafına boydan boya flaster bant çekip geri öyle taktım ve sonuç mikkemmel. Baskıyla ortaya çıkan plastik sesi 0. Benim gibi en ufak sese karşı bile takıntısı olanlara tutturulur.

• ganjaman kullanıcısına yanıt
    Çok önemli bir şey bulmuşsun hocam, oraya kaçan birsürü şey var bende de😀 Akşama hemen bakacağım teşekkürler

• ganjaman kullanıcısına yanıt
    O ses bende hep vardı, sıcak soğuk farketmiyo, eski aracımda da gelirdi, ustaya sordum önemsiz dedi, vites yada mıtorla alakalı değil, kendi tespitim aracı tatlı eğimde boşa saldığınızda da geliyor, yani araç boşta akarken yürüyen aksamda udak bir sürtünme ve kasma oluyor, iyice duymanı için aracı frenden çekince kaldırdığınız hızdan daha da yavaşlatmanız gerekir ama frene dokunmadan😉

• caglar57 C kullanıcısına yanıt
    rica ederim hocam ben de oraya nasıl ulaşılır diye düşünüyordum hep komple orta kısmı sökmek gerekir diye tahmin ediyordum. Çok kolay çıkan bir parça ama hazır çıkarmışken tırnakların etrafını flaster ya da elektrik bandı gibi biraz etli bişeylerle takviye etmeni öneririm sese karşı takıntılıysan.
  • caglar57 C kullanıcısına yanıt
    İnşallah dediğin gibidir hocam şimdi araç 75 bine doğru yaklaştı baskı balata değişimi masraflı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ganjaman

rica ederim hocam ben de oraya nasıl ulaşılır diye düşünüyordum hep komple orta kısmı sökmek gerekir diye tahmin ediyordum. Çok kolay çıkan bir parça ama hazır çıkarmışken tırnakların etrafını flaster ya da elektrik bandı gibi biraz etli bişeylerle takviye etmeni öneririm sese karşı takıntılıysan.

Bozuk paralar için torpido kapağının iç sağ tarafında 4 tane hilal şeklinde yuva var.(1 liralık.)

Fark ettiģiniz anda Selfie çekebilirseniz yeni emoji bulabiliriz.

• 
Sayfa: önceki 12521253125412551256
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.