Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (1116. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (4 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
28.972
Cevap
173
Favori
1.794.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11141115111611171118
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ktemur

quote:

Orijinalden alıntı: erzi

istediğiniz bu mu acaba?

http://www.hepsiburada.com/s-dizayn-citroen-c4-bagaj-alt-cita-abs-plastik-krom-formlu-2010-p-OTSDZ5504031

Yok hocam, bu linkteki bagaj altı çitası...yani resimdeki üstte kalan krom çita

Benim istediğim yolladığınız linktede gözüken alttaki tampon üzerindeki krom çita.

sanırım bu çıtadan bahsediyosunuz. benim orjinalde var. gerçekten çok güzel görünüyo. ama piyasada yok sanırım bu.

• [simage]
    [/simage]
    İstanbul,Esenyurt - Bodrum,Yalıkavak arası tüketim.
    Gece 1:45 gibi çıktım 11:30 gibi oteldeydik.Körfez-Bursa-Manisa-İzmir güzergahını kullandım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmzayı görene kadar ne kadar çok yakmış @ognemir diyecektim.

Ama benzinli için güzel bir rakam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egeliefe

İmzayı görene kadar ne kadar çok yakmış @ognemir diyecektim.

Ama benzinli için güzel bir rakam.

Yol durumuna göre 100-130 arası kullandım.bodruma geldiğimde ortalama 6.6 hız ortalamam 102 idi,bodrum'dan yalıkavağa gelene kadar amcamın biri konvoy yaptı 3. vitesten yukarı çıkamadım ortalama hızı düşürdü,yakıtta 6,7 oldu . Birde oteli aradım 10 dk

• arkadaşlar aracımı aldığımda üzerinde bu jantlar vardı ama sanırım bunlar orjinal değil. orjinal exc jantlarda 16 inç yok diye biliyorum. benimkiler 16 inç. ayrıca koyu olan kısımlar orjinalde daha parlak benimkiler siyaha yakın. replika sanırım bunlar siz ne dersiniz? eğer öyleyse hemen değiştiricem çünkü replikalar hem yakıtı etkiliyo hem de çok daha dayanıksız diye biliyorum. görüşlerinizi bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: alirizabaki

arkadaşlar aracımı aldığımda üzerinde bu jantlar vardı ama sanırım bunlar orjinal değil. orjinal exc jantlarda 16 inç yok diye biliyorum. benimkiler 16 inç. ayrıca koyu olan kısımlar orjinalde daha parlak benimkiler siyaha yakın. replika sanırım bunlar siz ne dersiniz? eğer öyleyse hemen değiştiricem çünkü replikalar hem yakıtı etkiliyo hem de çok daha dayanıksız diye biliyorum. görüşlerinizi bekliyorum.

evet hocam 16ise orjinal değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar bu aracın e hdi veya hdi olduğu tam olarak nereden anlaşılır? Ruhsatta yazan kesinlikle doğru mudur?

• Herkese merhaba arkadaşlar. bugün almış olduğum 2012 Conford plus e-hdi mcp aracım ile aranıza katılmış bulunmaktayım.
    alacı almadan önce fark etmediğim bir durum var. 120km nin üzerine çıkınca direksiyon titremeye başlıyor. daha önce yaşayan var mı bimiyorum. bi lastikçiye mi gideyim, ne yapayım?
  • ihzone89 kullanıcısına yanıt
    üzerindeki lastik kış lastiğimi ?

ve lastik havalarını kontrol edin bunlar normalse rot balansa baktırın buda normalse ön salıncaklarda sorun vardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: caglar57

quote:

arkadaşlar aracımı aldığımda üzerinde bu jantlar vardı ama sanırım bunlar orjinal değil. orjinal exc jantlarda 16 inç yok diye biliyorum. benimkiler 16 inç. ayrıca koyu olan kısımlar orjinalde daha parlak benimkiler siyaha yakın. replika sanırım bunlar siz ne dersiniz? eğer öyleyse hemen değiştiricem çünkü replikalar hem yakıtı etkiliyo hem de çok daha dayanıksız diye biliyorum. görüşlerinizi bekliyorum.

evet hocam 16ise orjinal değil

değiştireyim o zaman jantları. çıkma confort plus jantı bulabilirsem alıcam artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: burakacikel

Arkadaşlar bu aracın e hdi veya hdi olduğu tam olarak nereden anlaşılır? Ruhsatta yazan kesinlikle doğru mudur?

en büyük fark e-hdi da start-stop olması. ruhsatta bazen yanlış bilgiler olabiliyor. mesela benim aracım ruhsatta 112 hp yazmasına rağmen şase nodan sorgulattığımızda 115 hp lik görünüyo. ve doğru olan şase nosu. ama e-hdi ile hdi yı yanlış yazma ihtimalleri pek olmaz sanırım. ayrıca ehdi larda arka bagajda yazıyo ehdi diye.
  • ihzone89 kullanıcısına yanıt
    gxsafa arkadaşıma katılıyorum. en güzeli rot balanscıya göster. büyük ihtimal rot balans ayarı bozuktur
  • quote:

quote:

Arkadaşlar bu aracın e hdi veya hdi olduğu tam olarak nereden anlaşılır? Ruhsatta yazan kesinlikle doğru mudur?

en büyük fark e-hdi da start-stop olması. ruhsatta bazen yanlış bilgiler olabiliyor. mesela benim aracım ruhsatta 112 hp yazmasına rağmen şase nodan sorgulattığımızda 115 hp lik görünüyo. ve doğru olan şase nosu. ama e-hdi ile hdi yı yanlış yazma ihtimalleri pek olmaz sanırım. ayrıca ehdi larda arka bagajda yazıyo ehdi diye.

Teşekkür ederim hocam. Ben de 2012 model 45.000km hdi manuel ile aranıza katıldım o zaman ;)

• quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim hocam. Ben de 2012 model 45.000km hdi manuel ile aranıza katıldım o zaman ;)

hoşgeldin hocam hayırlı olsun. kazasız belasız sürüşler dilerim.

• Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Soluğu lastikcide alicaz demekki.
    Aracın 45bin bakımı yapılmamış. Biran önce yaptırmam lazım. Fakat yüzde 20 indirim varken yetkili servise mı gideyim yoksa özele mi bilemedim. Zira garantisi bitmiş aracın. Biri 450 diğeri 250tl tutuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ihzone89

Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Soluğu lastikcide alicaz demekki.
    Aracın 45bin bakımı yapılmamış. Biran önce yaptırmam lazım. Fakat yüzde 20 indirim varken yetkili servise mı gideyim yoksa özele mi bilemedim. Zira garantisi bitmiş aracın. Biri 450 diğeri 250tl tutuyor.

Özel servisin kullanacağı malzemeler orijinal mi ? Bazı özel servisler bosch-valeo gibi markalara da orijinal sözcüğünü kullanabiliyorlar.bu sizi yanıltmasın,tam ayrıntıları öğrenin ona göre karar verin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Shadow Fox

quote:

Orijinalden alıntı: Fleetwood1991

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Muhendis

KM bazında yakıt tüketimi paylaşabilir misiniz arkadaşlar ?
    An itibariyle İstanbul İçi 7.0 LT ortalamaya gelmiş bulunmaktayım son 4000KM'de. Ortalama hızım 22-23 km sanırım şu an.
    EXC. E-HDI araç. 2014 haziran çıkışlı 2013 model.
    Sizlerde durum nedir ?

Bende 7 litre yakıyorum ortalamada. Aracım aynı sizinkiyle. İstanbulda yaşıyorum.

Ama 2 gün önce Antalyaya gidip geldik, giderken 5.7 litre, dönüşte 5.1 litre yaktı.

Uyuz İstanbul trafiğinde normal 7 yakmak bence.

Katalogda 4.3 şehir içi yakıyor denmiş ama saçmalık. En çok sapma Citroen'de oluyor. Hatta bir dergi, fabrika verileriyle, gerçek değerlerin ne kadar saptığını hesaplamıştı.

En çok sapma Citroen DS4 E-hdi Mcp ve gene bizim arabayla aynı motoru kullanan Volvo S60 1.6 Dizel'de bulunmuştu. ( Sapma oranı %60-70 civarı ).

Normal...Ankara içi yokuş in çık 5.5 lt yakiyorum. Ama dur kalk, sıkışıklık fazla yok.Stop start la 5-7 dk civarı durmuş oluyorum
    2 gün önce Kapadokyadan geldim. 85-120 arası hızda gidip geldim..4.5 lt yaktı 660 km de

Şehir trafiğinin durumu çok etkiler

Stop start demişken kışın neredeyse hiç çalışmadı...Şimdi tekrar işlemeye başladı...Ama arada yine stop etmediği oluyor..45 bin bakımına götüreceğim, umarım hallederler....Sebebi ne olabilir ?

Ankara çok soğuk olduğu için start&stop devreye girmiyordur. Dizel motorlar zor ısınır. Birde arka cam ısıtıcısı açıkkende start&stop devreye girmiyor.

• quote:

ben biraz titizim arabam konusunda. o yüzden hep yetkili servise gidiyorum. aradaki 3-5 farka bakmıyorum. ama tercih meselesi. özel servislerde işini bilen bi usta bulursanız özele de götürebilirsiniz.
  • quote:

quote:

ben biraz titizim arabam konusunda. o yüzden hep yetkili servise gidiyorum. aradaki 3-5 farka bakmıyorum. ama tercih meselesi. özel servislerde işini bilen bi usta bulursanız özele de götürebilirsiniz.

bu devirde bakım dediğimiz şey sadece filtre değiştirmek olduğu için, neredeyse iki kat fazla para vermek gücüme gidiyor. hatta bir arkadaşım filtreleri servisten satın alıp evde kendi değiştiriyor. yarım saat bile sürmeden, aracı serviste yatırmadan, "yetkili" ama ne kadar yetkin olduğu bilinmeyen insanlara aracı teslim etmeden işini görebiliyor :)
    o işi biraz abartmış ama dediğiniz gibi dürüst ve işini bilen bir usta her zaman daha sempatik gelmiştir bana. ben yine de bu seferlik %20 indirimden faydalanmak adına yetkili servise götüreceğim. balans konusunda yardımcı olurlar mı acaba?

• quote:

quote:

quote:

bu devirde bakım dediğimiz şey sadece filtre değiştirmek olduğu için, neredeyse iki kat fazla para vermek gücüme gidiyor. hatta bir arkadaşım filtreleri servisten satın alıp evde kendi değiştiriyor. yarım saat bile sürmeden, aracı serviste yatırmadan, "yetkili" ama ne kadar yetkin olduğu bilinmeyen insanlara aracı teslim etmeden işini görebiliyor :)
    o işi biraz abartmış ama dediğiniz gibi dürüst ve işini bilen bir usta her zaman daha sempatik gelmiştir bana. ben yine de bu seferlik %20 indirimden faydalanmak adına yetkili servise götüreceğim. balans konusunda yardımcı olurlar mı acaba?

Polen ve hava filtrelerini bende kendim değiştiriyorum.ancak yağ ve benzin filtresi için lift gerekiyor ,arkadaşının evinde liftte var galiba

• 
Sayfa: önceki 11141115111611171118
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.