Şimdi Ara

Citroen C4 2005-2011 (207. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
6.216
Cevap
34
Favori
1.060.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2006 CITROEN C4 Coupe 1.6 16V VTR arkadaşlatr şu an bu araca bakmaktayım, araç 2006 model 52000 de iki parça boyalı değişen yok, içi çok temiz, bordo renk, 2005 accent crdi, 2006 getz benzinli, straek 2004 model ve 8.000 tl çek vereceğim, karşılığında kendim için bu c4 ü ortağım içinde 2008 full i30 dizel alacağım, bir de kaskolu olarak alacağım yani kaskoya para ödemeyeceğim, şimdi sizden iki knuda yardım bekliyorum, fiyatı aşağı yukarı 22.000 tl ye gelen bıu c4 ün fiyatı ve kendisi hakkında düşünceleriniz nelerdir, aracı neden almalıyım neden almamalıyım, birde özellikle yakıt durumu nedir, i30 hakkında çok fazla bilgim var onunlşa ilgili yazmanıza gerek yok, cevaplarınız benim için çok önemli yarın karar vereceğim, şimdiden herkese teşekkürler

donanımı şu şekilde
    ABS Alarm ASR ESP
    Hava Yastığı Perde Hava Yastığı Sürücü Hava Yastığı Yan Hava Yastığı Yolcu
    Isofix Merkezi Kilit Park Mesafe Kontrol

İç Donanım »

Elektrikli Camlar Hız Sabitleyici Klima Kumaş Koltuklar
    Yol Bilgisayarı Yükseklik Ayarlı Direksiyon

Dış Donanım »

Alaşım Jant Elektrikli Yan Aynalar Far Sensörü Sis Farı
    Xenon Far Yağmur Sensörü

Eğlence Sistemi »
    MP3 Çalar

Diğer Bilgiler »
    Aracın İlk Sahibiyim Garaj Arabası Servis Bakımlı Sigara içilmemiş
    Aksesuarlı Masrafsız

• quote:

Orijinalden alıntı: mlafci
    merhaba arkadaşlar 2007 c4 1.6 otomatik vites araç sahibiyim geçenlerde arabamla otoyolda hız limitini ölçtüm ancak gaz pedalına sonuna kadar basmama rağmen 160 km hıza zorlanarak çıktı üst hızlara ulaşmadı bunun üzerine cruzkontrolü 185 km ayarladım ve araba adeta fişekleyerek kısa sürede 185 km hıza ulaştı ama neden gaz pedalını kullanarak bu hıza ulaşamadım bir sorun mu var yoksa gaz pedal ayarı denen bir ayar var mı? yardımcı olursanız sevinirim servisle görüştüm bilgisayara bağlamak lazım dedi ama aracım kontrolden geçmişti bir sorun çıkmamıştı bilgisayarda.

gaz pedalının altına paspas gelmiş olabilir, kontrol et, şaka değil 306 s16 da başıma gelmişti. forum çok sakinlemiş. cevap yazan halen yok
  • arabayı aldık satacağız, halen bir kişi cevap yazacak
  • Bu topic artık popülaritesini yitirdi, pek fazla ilgi beklemeyin, şu adrese bakın isterseniz.
    www.citroen im.net

aradaki boşluğu kaldırın, forum izin vermiyor tam adres yazmaya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood -- 7 Ağustos 2010; 12:37:07 >
    Çağrılık Kontör Mevcuttur
    Okeye 4. Tavlaya 2. Olunur
    Adres Tarif Edilir.
  • Ben de geçen günlerde C4(2006 SX 1.4i) sahibi oldum aklıma takılan bazı sorular var;

1)Bundan önceki aracım Broadway(93 model ve 17 sene kullandım) di, ben bu araçta PO nun antifirizini kullanıyordum yani su eksildikçe atfiriz ile ek yapıyordum, C4 te de bunu yapmamda bir sakıncası olur mu.

2)Bu araçta(C4) ABS nin yanında EBD mi var yoksa ASR mi

3)Yan perde hava yastıkları varmı(baktım birşey yazmıyordu)

4)Kokulandırma sistemi olayı herhalde orta konsoldaki havalandırmada bulunuyor, peki bunun fiyatı ne kadardır. Bunu yenilemek yerine araba kokusu(7,90 tl şu hava üfleyen yere takılanlar) mu almak daha mantıklı.

5)Araç daha önce Ankara da kullanılmış ve servis kayıtlarında hep 5-30 yağ konulduğu gözüküyor, bir daha ki yağ değişiminde 10-40 Castrol koysam sorun olur mu?

6)Son olarak her zaman aracımda motor yağı, antifiriz, su, fren hidroliği vs yedek bulundururum, Broadway de Dot-3 fren hidroliği ile ek yapıyordum, C4 te hangi numara hidrolik yağı konulur. Bir de eski aracımda sürekli bu seviyeleri ben kontrol ederdim, bu araçta buna gerek var mı araç kendisi ikaz veriyor mu şu azaldı bu çoğaldı gibi.

Bir de 17 yılın ardından böyle bir araca sahip olunca insan vay anasını demekten kendini alamıyor.

• merhaba uzun zaman önce başladım c4 kullanmaya(2005)senesinden beri ilk önceleri araçtan pek memnun kalmamıştım özellikle şu amortisör olayı çok canımı sıkmıştı stabilize yolda aracın bütün gövdesini etkiliyordu fakat düz asfalt yolda yeminle söylüyorum bmw 3.16 arkamdan gelemedi daha sonra senesine göre 2007 model otomatik vites c4 kullandım yine amortisör olayı ve vites geçişlerinde gelen seslerden canım sıkıldı ve onu da satarak toyota aldım dizel elegant ve 90bg bu aracı aldıgıma çok pişman oldumaraç düz yolda iyi ama rampada çok kötü gitmiyor paso vites düşürüyorsun hele ki 4 kişi isen araçta araç bayılıyor gitmiyor::=)) kaportası incecik bir saçtan yapılmış park edince yanıma başka araba par etmesin diye bakıyordum çünkü diger aracın kapısını açınca arabamın kaportasına az degse bile içeriye göçük oluşuyordu bu yüzden de çok canım sıkılmıştı ve hemen bu araçtan kurtuldum 2 gün önce citroen c4 1.6 vtrpk+mcp+cam tavan+makyajlı kasa+dizel 110bg+17 cant araç aldım ve yeniden c4 ün büyülü dünyasına katıldım 2010 model 2 el 40 bin tl ye aldım aracı 8 bin km de valla ne yalan söyleyeyim araç komple degişmiş içi süper cam tavan harika otomatik viteslerdeki geçişleri hissetmiyorsun bile bir çok eksiklik giderilmiş mükemmel bir konfor saglamışlar şahsım olarak söylüyorum dizel araba alacaksanız ve güçlü olsun diyorsanız en önemlisi de ekonomik olmasını istiyorsanız türkiyede binilecek tek araç CİTROEN C4 dür bir depo ile klima açık 1100km rahat gidiyorsun ......aracı bir denemek için otobaa çıktım ve biraz gaza yüklendim birde ne göreyim çok kısa sürede digital erandaki hızım 230 km idi başka ne söyleyeyim bilmiyorum gerisi araç almayı düşünen arkadaşlarımıza kalmış..............................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asilkancan -- 20 Ağustos 2010; 23:54:39 >

• herkese selamlar bugün itibariyle bende bi c4 1.6 hdi sxpk sahibiyim..aracı kontrol için taksimden avcılar citroen e ordan da geri dönüş yolunda toplam 50 km de aşık oldum. pazartesi teslim alıcam. bu aracta rüzgar sesi durumu nedir bugün ben kullanırken az bişi duydum gibi gerçi inanılmaz bi rüzgar vardı dışarda..torku inanılmaz beylikdüzünde oturuyorum daha once mazda2 ve eşimin c3 üyle haramidere yokusunda sinirden ölüyodum denemek için cıktım orasını bana mısın demedi.. herkese kazasız belasız yolculuklar...

@yapici
    1.Su eklemende herhangi bir sıkıntı olmaz (Tabi eksilirse )
    2.Benim bildiğim ASR var ama emin değilim
    4.Koku kartuşu servislerde satılıyo fiyatı 20tl civarı idi sanırım karar senin hangisini istiyorsan ondan al.
    5-6. Bunları aracın kitapçığından yada herhangi bir yetkili servisden öğrenebilirsin ben alalı 1 yıl oldu daha herhangi bir eksilme olmadı hidroilte.

@usipka
    Benim aracda 1.6 Hdı 2006 model bendede ruzgar sesi mevcut servise gidip kapıyı ayarlatmam lazım senin sorununda aynı olabilir.Bu arada bende Beylikdüzünde oturuyorum aracla ilgili sıkıntı olursa mesaj yazman yeterli elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Orijinalden alıntı: kaya26

Arkadaşlar öncelikle araclarınız hayırlı olsun...

@yapici
    1.Su eklemende herhangi bir sıkıntı olmaz (Tabi eksilirse )
    2.Benim bildiğim ASR var ama emin değilim
    4.Koku kartuşu servislerde satılıyo fiyatı 20tl civarı idi sanırım karar senin hangisini istiyorsan ondan al.
    5-6. Bunları aracın kitapçığından yada herhangi bir yetkili servisden öğrenebilirsin ben alalı 1 yıl oldu daha herhangi bir eksilme olmadı hidroilte.

Cevap için teşekkürler
  • @kaya26
    saolasın verdigin bilgi için yarın teslim alıyorum aracı bikac kez daha deneyip öyle götürücem servise...
    c4 hakkında bilmem gerekenler konusunda yardımcı olursanız sevinirim

kazasız belasız bol sürüşlü günler dilerim.

Orijinalden alıntı: hiyel

birde bu araba ne kadar yakar bana ortalama 170 krş dediler

Şehir içinde 5,5 - 6 Lt yaktığını biliyorum... Ama fazla basarsan tüketim artar tabi ki..
    bunlardan en önemlisi c4 uzun ömürlü bir araç mıdır ? 2005 yılında çıkan bir model olduğu için henuz 5 yaşını aşmış c4 yok ama benim merakım acaba 2007-2008 model temiz bir c4 alıp uzun yıllar kullanabilirmiyim. yani ilerde motor olarak sorun çıkartır mı
    yok kapı kolu soyulmuş yok kapı gergisi yok contası gibi sorunları dert etmiyorum.yeterki motor olarak sorun çıkartıp beni yolda bırakıp arabadan bezdirmesin.

birde merak ettiğim otomatik dizel şanzıman yakıt verileri citroen sitesinde manuele göre daha düşük verilmiş.. gerçekten otomatik şanzıman manuelden daha mı az yakıyor acaba..

otomatik
    Şehir İçi (lt/100 km) 5,8
    Şehir Dışı (lt/100 km) 3,8
    Ortalama (lt/100 km) 4,5
    Yakıt Deposu (lt) 60

manuel

Şehir İçi (lt/100 km) 6,0
    Şehir Dışı (lt/100 km) 4,0
    Ortalama (lt/100 km) 4,7
    Yakıt Deposu (lt) 60

• quote:

Orijinalden alıntı: kotumuren

bir kaç ay sonra ilk arabamı almak istiyorum ve şu anda aklımda ikinci el dizel bir c4 almak var.
    merak ettiğim bir kaç nokta var.
    bunlardan en önemlisi c4 uzun ömürlü bir araç mıdır ? 2005 yılında çıkan bir model olduğu için henuz 5 yaşını aşmış c4 yok ama benim merakım acaba 2007-2008 model temiz bir c4 alıp uzun yıllar kullanabilirmiyim. yani ilerde motor olarak sorun çıkartır mı
    yok kapı kolu soyulmuş yok kapı gergisi yok contası gibi sorunları dert etmiyorum.yeterki motor olarak sorun çıkartıp beni yolda bırakıp arabadan bezdirmesin.

birde merak ettiğim otomatik dizel şanzıman yakıt verileri citroen sitesinde manuele göre daha düşük verilmiş.. gerçekten otomatik şanzıman manuelden daha mı az yakıyor acaba..

otomatik
    Şehir İçi (lt/100 km) 5,8
    Şehir Dışı (lt/100 km) 3,8
    Ortalama (lt/100 km) 4,5
    Yakıt Deposu (lt) 60

manuel

Şehir İçi (lt/100 km) 6,0
    Şehir Dışı (lt/100 km) 4,0
    Ortalama (lt/100 km) 4,7
    Yakıt Deposu (lt) 60

Bence iyi bakarsan her daim yüksek performans kullanmazsan, her motor ömürlü olur. Ben de yeni 2006 C4 1,4i SX aldım, kafadan 10 yıl kullanırım(daha önceki aracımı 17 sene kullandım)

• Aldığım araç C4 1.6 HDi 110 HP 2007 model manuel
    citroenin sitesinde bu araç yok sanki
    aracın çoğu özelliklerinden bihaberim
    bana araçla ilgili ayrıntılı döküman vere bilecek arkadaşların
    yardımını bekliyorum...
    http://www.citroen.com.tr/cars_main.php?id=5

herkese kazasız bol sürüşlü günler :)
    Model : 2008
    Renk : Siyah
    Fyt : 22.500
    Kullanıcısı Bayan kuaförü olan bir arkadaştan satın aldım. Temiz kullanmış . Sıfır lastik üstünde. Servis ve expertiz raporunda herhangi bir sıkıntı çıkmadı çok şükür. Hani forumu biraz dolaşırken 1.4 problem olurmu diye düşündüm ama çok performans istyen biri değilim. Bu sorun yaratırmı bana bilmiyorum. İnşallah herhangi bir sorun çıkmaz ve sağ salim kullanırım. Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

Orijinalden alıntı: gockmens

Merhaba Arkadaşlar. Nihayet bende aranıza katılmış oluyorum. Nugün itibari ile
    Citroen C4 SX 1.4
    Km : 37.000
    Kullanıcısı Bayan kuaförü olan bir arkadaştan satın aldım. Temiz kullanmış . Sıfır lastik üstünde. Servis ve expertiz raporunda herhangi bir sıkıntı çıkmadı çok şükür. Hani forumu biraz dolaşırken 1.4 problem olurmu diye düşündüm ama çok performans istyen biri değilim. Bu sorun yaratırmı bana bilmiyorum. İnşallah herhangi bir sorun çıkmaz ve sağ salim kullanırım. Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

Yakıt tüketimi dışında bir sıkıntın olmaz , şehir içinde biraz fazla yakar uzun yolda fazla basmazsan makul tüketim değerlerine ulaşırsın.. Kronik amortisör sesi problemi C4 kullanıcıları tarafından bilinen bir sorun zaten buna alışık durumdalar...Onun dışında fazla bir sorunun olmaz sanırım

Güle Güle kullan...

• quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

quote:

Orijinalden alıntı: gockmens

Merhaba Arkadaşlar. Nihayet bende aranıza katılmış oluyorum. Nugün itibari ile
    Citroen C4 SX 1.4
    Km : 37.000

Yakıt tüketimi dışında bir sıkıntın olmaz , şehir içinde biraz fazla yakar uzun yolda fazla basmazsan makul tüketim değerlerine ulaşırsın.. Kronik amortisör sesi problemi C4 kullanıcıları tarafından bilinen bir sorun zaten buna alışık durumdalar...Onun dışında fazla bir sorunun olmaz sanırım

Güle Güle kullan...

Yorumun için saol paşam. Şehir içinde 11.7 L oldugunu bazende ara ara 11.3 olarak gördüm. Yani biraz yakıyor. Depoyu fulledim. Bakalım kaç Km yapacağım merak ediyorum doğrusu. Konfor olarak sevim arabayı. Genel itibarı ile Kokpit kısmı da hoş görünüyor. Klima digital olsaydı tadından yenmezdi belkide :)
    Kalkış da kısa süreli bir titreme hisseddiyorum . Biraz araştırıyorum umarım ciddi birşey değil. Belki de arabaya henüz alışamadım :))

• 
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.