Şimdi Ara

Citröen C3 debriyaj seti sonrası problem

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
70
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracım 2012 Model Citröen C3 1.4hdi otomatik dizel. Aracımın şanzımanında rulman sesi vardı. Bunun için şanzıman indirildi. Şanzımancı temiz iş yaptı sağolsun. Şanzımanı indiren usta ise hazır indirmişken debriyaj seti değiştılmeli dedi, tamam dedik. Volant deglğişmedi sabit volan olduğu için. Aracı teslim aldıktan sonra şanzımandaki problem düzeldi ama bu sefer sorunsuz olan baskı balata problem çıkardı. Aracın kalkışlarında titreme var. Usta 1-2 gün oturma süresi var dedi. 1 hafta geçti düzelmedi. Aradım ustayı, getir debriyaj tanıtalım dedi. Debriyajı tanıttı. Ama sorun düzelmedi ve hata kodu taratınca P1795 aksiyoner hatası verdi. Usta arkadaşını aradı arkadaşı baskı balata değişiminde aksiyoner zarar görebilir, senin hatan yok dedi bizim ustaya. Usta sanki kendini kurtarmak için kurgu bir göruşme yaptı gibi geldi bana. Sonra ben dedimki bu kadar pahalı bir parça riski varsa bana söylemeliydin brn baskı balata değiştirmezdim dedim. Sonra programdan sonra 1 hafta kullan, sanmıyorum aksiyonerin bozulduğunu diye kıvırdı. Sonra PSA özel servislerini teker teker aradığımda farklı farklı cevaplar aldım. 1. Programlama yapılamamış 2. Aksiyoner yazılımı yapılmalı 3. Aksiyoner değişmeli 4. Zamanla oturur 5. Sabit volantı taşlamadılar ya da iyi taşlamadilar. 6. Baskilı balata takılırken ayarını yapamamışlar. Yani bu kadar farklı yorum varken ben cidden ne yapacağım bilmiyorum :( Fikri olan var mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• @realove19

@hukuksever

Valla önce geçmiş olsun. C4 Cactus aracımda sizinki kadar derin olmasa da can sıkan sorunu yaşadım. Bende sorun park sensörü arızası şeklinde ortaya çıktı. Yazılımsal bir sorun olduğunu düşünerek hiç uğraşmadım yetkili servise gidip 3000 TL cezamı ödeyip sorunu giderttim. Ama sizdeki sorun eğer kullanılan parça/parçalar orjinal değil ise yazılım artı parça olarak da ortaya çıkabilir. Umarım az hasar (ceza veya masraf diyelim) ile atlatırsınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    triger seti değişimi clio 3 dci
    11 yıl önce açıldı
    Megane 2 Direksiyon Sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.