Şimdi Ara

Citroen C1'in üretimi sonlandı: Kısa vadede yerine bir model gelmeyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Citroen C1'in üretimi sonlandı: Kısa vadede yerine bir model gelmeyecek



    Citroen, küçük şehir otomobili C1'in üretiminin sonlandırıldığını duyurdu. Bir süre A segmentinde atılım yapması beklenmeyen şirket, 17 yıllık ömründe 1.2 milyon civarında satan Citroen C1'den kalan boşluğu C3 ve Ami ile dolduracak.



    Fransız üretici, C1'i emekliye ayırma kararının mikro şehir otomobili segmentindeki dinamiklerin değişmesinden ileri geldiğini açıkladı. Bir başka deyişle, gittikçe sertleşen emisyon ve güvenlik standartlarının uygun fiyatlı bir ICE (içten yanmalı motorlu) şehir otomobili sunmayı neredeyse imkansız hale getirdiğini söylemek mümkün.



    Citroen C1, 2005 yılında Peugeot 108 ve Toyota Aygo'nun ikizi olarak çıkışını yaptı. Söz konusu modeller şasi, motor, iç mekan ve hatta dış tasarımlarının çoğunu paylaşıyordu. Üçlü 2009 ve 2012 yıllarında makyajlandı. 2014 yılında ise ikinci nesil ile önemli güncellemeler kazandı. 2018 yılında PSA Grubu ve Toyota, ortak üretimi sonlandıracaklarını açıkladı.



    Ayrıca Bkz.Renault-Nissan-Mitsubishi ittifakı 2030'a kadar 35 yeni elektrikli araç piyasaya sürecek



    Citroen ve Peugeot, benzinli motora sahip bir A-segment otomobil sunmayı düşünmüyor. Toyota ise kısa süre önce tanıttığı yeni Aygo-X ile yoluna kendi başına devam ediyor. Bu kapsamda Fransız şehir otomobillerinin gelecekte tamamen elektrikli olarak dönmesini bekleyebiliriz. Bu modellerin bir sonraki nesil Fiat Panda gibi Stellantis platformlarını paylaşmaları da kuvvetle muhtemel.



    Yukarıda da belirttiğimiz gibi, en azından kısa vadede, C1'in yerini Ami ve C3 dolduracak. Öyle ki Fransız üretici C3'ü daha çekici hale getirmek için You! isimli yeni bir donanım seviyesi duyurdu. Söz konusu versiyon diğerlerine göre daha rekabetçi bir fiyata (12,995 pound) sahip. Üstelik bu fiyat C3'ü üretimi sonlanan C1'den bile daha ucuz bir otomobil haline getiriyor. 




    Kaynak:https://www.media.stellantis.com/em-en/citroen/press/end-of-citroen-c1-ami-and-c3-offer-an-alternative-adapted-to-the-new-challenges-of-mobility







  • böyle bir modelin varlığından bile şimdi haberim oldu


    teşekkürler admin

  • Avrupa'da satış rakamları nasıldır bilmiyorum ama ülkemizde hiç tercih edilmeyen bir segment pek bir fiyat avantajı da olmadığı için kompakt araba almak isteyenler direkt B segmente yöneliyor Avrupada'da çok farklı olduğunu düşünmüyorum

  • Zhongli kullanıcısına yanıt
    genel bir izlenim oluşturmasada. öğrenciler bile bu tarz mini modeller alıp kullanabiliyordu bir dönemler. 600 700 euro civarında satılıyorlardı. yıl 2012-13

  • Bu segmenti ulkemizde 2019a kadar Hyundai i10 domine etti, şimdi Kia Picanto

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tr de tek. C1, emsalsiz. Efsane kasa. Keyfe keder satılıktır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Zhongli kullanıcısına yanıt
    İtalya'da geçen sene en çok satan ilk 3 araç bu segmentten (Fiat Panda, 500, Lancia Ypsilon)
    https://bestsellingcarsblog.com/2022/01/italy-full-year-2021-fiat-panda-and-500-dominate-in-market-up-5-5/

  • yakpinar1222 Y kullanıcısına yanıt

    Citroen C1'in üretimi sonlandı: Kısa vadede yerine bir model gelmeyecek 

  • Aslında kadın olsaydım böyle bir aracım olsa gerçekten memnun olurdum güzel araba aslındada ama biraz nissan micra nın dominant olduğu bir segment diğer tüm markar bir yana micra bir yana kadınlar bayılıyor görür görmez nasıl birşeyse tabii ciroen yerine polo var biraz zorlanıp alınan ona öncelik oluyor ondan dolayı biraz sönük kaldı ama genel anlamda güzel arabaydı.

  • Fiyatlar uçar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yc#1 kullanıcısına yanıt

    İtalya sokakları kaynaklı o. Büyük araç imkansız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.