Şimdi Ara

Citroen Berlingo Duman Yok Ama Yağ Eksiltti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 1 sene önce araç aldık. Citroen berlingo 2008 model 1.6 turbo dizel bir araç, o vakitler sahibi iyi bakmadığından dolayı çok fazla yağ sorunu vardır. Bundan dolayı motorun üst tarafı elden geçti, sonrasında sorun yaşamadık hala yaşamıyoruz fakat 2 ay öncesinde araç ani dönüşlerde yağ lambasını yakıp söndürmye başladı ama anlık olarak. Biraz böyle gittikten sonra ustaya götürdüm durumu anlattığımda araçta 1.5 lt yağ kaldığını ve yağ yaktığını söyledi ama ne duman atıyordu ne de yağ kaçakları vardı sadece ufak terletmeler var yanında bulunan usta bunların yağ kaçağına yol açmayacağını yağ filtresinin ve yağın yanlış koyulduğunu söyleyip filtre ve yağı değiştirdi 5w30 yerine 5w40 koydu yağ olarak. 1000km dene sonrasında geldiğinde bakalım dedi. Ortalama 2000km üstü yol yaptığımda farkettim göstergede 1 diş eksilme var henüz yağ çubuğunda kontrol sağlamadım ama göstergeden 1 diş eksilme olduğu görünüyor. Araçta güç kaybı, duman atma gibi sorunlar yok. Sadece yüksek devirlerde kara duman atıyor ama normal sakin kullanışlarda herhangi bir şekilde duman atmıyor. Rölantide hangi renk duman attığını görmek için gaza bastığımda kara duman atıyor. Bunun için ne yapılmalı? Ustaya götüreceğim fakat sizlerinde fikrini almak istedim.

• Yağ aynı zamanda buharlaşır ve krank havalandırmasından emme manifolduna verilir çeşitli şekillerde. Tam sentetik yağlar ise daha çabuk buharlaşır normal yarı sentetik yağlara göre.

• Yağı ne zaman değiştin. Son bakımdan kaç km sonra 1,5 litre yağ kaldı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt
    Hocam 2023 ün 9. Ayında değişti. Ama yağ lambası 2024 ün 4 veya 5. Ayından itibariyle ani dönüşlerde yağ lambasını yakıyordu. Tabi bu sıralarda km yapılmıştı. Ortalamasını alırsam 4500 5000 km üstü yol yapılmıştır. Şuanda ise 2024 ün 6. Ayında yağı ve yağ filtresi yenilendi. Ortalama 2150 km yol yapıldı ve göstergesinde 2 diş eksiltme mevcut yağ çubuğunda da belli oluyor fakat herhangi bir şekilde mavi duman atması yok.

• Sozuak S kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir duman yok fakat motorun çevrelerinde sanırım buharlaşmadan kaynaklı yağ buharları bulunuyor.
    Citroen Berlingo Duman Yok Ama Yağ Eksiltti Citroen Berlingo Duman Yok Ama Yağ Eksiltti

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.