Merhabalar, Yaklaşık 1 sene önce araç aldık. Citroen berlingo 2008 model 1.6 turbo dizel bir araç, o vakitler sahibi iyi bakmadığından dolayı çok fazla yağ sorunu vardır. Bundan dolayı motorun üst tarafı elden geçti, sonrasında sorun yaşamadık hala yaşamıyoruz fakat 2 ay öncesinde araç ani dönüşlerde yağ lambasını yakıp söndürmye başladı ama anlık olarak. Biraz böyle gittikten sonra ustaya götürdüm durumu anlattığımda araçta 1.5 lt yağ kaldığını ve yağ yaktığını söyledi ama ne duman atıyordu ne de yağ kaçakları vardı sadece ufak terletmeler var yanında bulunan usta bunların yağ kaçağına yol açmayacağını yağ filtresinin ve yağın yanlış koyulduğunu söyleyip filtre ve yağı değiştirdi 5w30 yerine 5w40 koydu yağ olarak. 1000km dene sonrasında geldiğinde bakalım dedi. Ortalama 2000km üstü yol yaptığımda farkettim göstergede 1 diş eksilme var henüz yağ çubuğunda kontrol sağlamadım ama göstergeden 1 diş eksilme olduğu görünüyor. Araçta güç kaybı, duman atma gibi sorunlar yok. Sadece yüksek devirlerde kara duman atıyor ama normal sakin kullanışlarda herhangi bir şekilde duman atmıyor. Rölantide hangi renk duman attığını görmek için gaza bastığımda kara duman atıyor. Bunun için ne yapılmalı? Ustaya götüreceğim fakat sizlerinde fikrini almak istedim. |
Bildirim