Şimdi Ara

===== CITROËN DH KULÜBÜ ===== (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
981
Cevap
7
Favori
114.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende kış lastiği olarak Michelin Alpine kullanmaya karar verdim. 215*55*R16 91H modelinin fiyatını en uygun 270 YTL buldum.

    Bilgilendirme amacıyla yazayım. Aracınızda ESP/ASR bile olsa kışın kış lastiği kullanmakta fayda var. Anti patinaj sistemi (ASR) normal lastiklerle ancak çok hafif kar yüzeylerinde ilerlemenizi sağlar. Buzlu yüzeylerde lastikler biraz patinaj yapar ve araba olduğu yerde ilerlemeden durur. Üstelik karlı ve buzlu inişlerde ASR ve bir noktaya kadar ESP otomobilin kaymasını engelleyemez. Limitler çok zorlandığında araç sürekli kayma eğilimi gösterir. İyi bir kış lastiği ile bu sistemler mükemmel verimli çalışır. Genelde yanlış bir uygulama da sadece tahrik tekerleklerine kış lastiği takılmasıdır. Bu birçok açıdan sakıncalıdır. Fren kullanmak gerektiğinde kış lastikleri daha fazla tepki verecek oysaki normal lastikler kayma eğilimi gösterecektir. Bu da savrulmalara neden olabilir. Diğer bir sakınca da kışın 4 mevsim lastiklerin daha fazla yıpranacağı ve yazın tahrik tekerleklerine takılacak lastiklere göre diş derinliği ve yapısının daha bozuk olacağıdır. Uzun vadede 4 adet kış lastiği kullanmak her zaman daha karlıdır.

    Tüm citroen üyelerine yaklaşan kış dolayısı ile güvenli sürüşler için kış lastiği kullanmalarını tavsiye ederim.




  • Ankara ve İstanbul'da iki servis lastik için farklı şeyler söylüyor.Ankara 50 yanak sürter derken İstanbul(ki burada konuşduğum yetkili konuya daha hakim görünüyordu) geçen sene kış lastiklerinde problem yaşadıklarını ve 205/55 taktırdıklarını,sorun olmadığını söyledi.195/50 bulduğumu söylediğimde hemen almamı tavsiye etti.Ankara'daki lastikcim 195/50 için 265 YTL,205/55 için 220 YTL fiyat verdi.Arada lastik başına 45 ytl fark hiç az değil buyüzden 205/55 alacağım servis takılır dediğine göre sorun çıkmaz diye umuyorum.Yanlız şunu gördüm ki Ankara'daki servisler biraz zayıf.Arabayı aldıkdan bir süre sonra RPM ışığının 5000 devirde yandığını ve beni rahatsız ettiğini söylediğimde Ankara servisi (her ikisi de aynı şeyi söyledi) bana 5000 devir üzerinde uzun süre gidersem yağ lambasının da yanacağını söyledi :) Olur mu öyle şey 5000 deviri geçemeyecekmiyiz dedim.Valla bizim yapabileceğimiz bişey yok araba öyle yapılmış dediler.Güvenmeyip İstanbul'da bir servisi aradım,söylenenleri anlattım adamlar güldü :)) Bu nasıl iş anlamadım.Gerçi ben zaten 6000 devirlere çıkıyordum ama dijital ibreye alışık olmadığımdan arabanın çıkabileceği hızı sormak için aramıştım, böyle bir cevap alınca afalladım haliyle




  • benide üye yapın arkadaşlar c5 sx 1,6 hdi 2006
  • Aramıza hoşgeldin burak733
  • BENDE UYE OLMAK İSTİYORUM.. 1997 MODEL CİTROEN SAXO VTS 1.6İ 16VALF var bende de..yardımcı olun...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goztepeli_TR -- 13 Ekim 2006; 20:28:54 >
  • Merhabalar,bende üye olmak istiyorum bendede saxo 1.5 D var. Hazır citroencileri bulmuşken birkaç soru sorayım aracı yeni aldık da...

    *öncelikle bizim peder yeni lastikler almış 175/70/r13 boyutlarında ancak birkaç yerde gördüğüm saxo için 165/70/r13 lastikleri standart olarak göstermişler bu bir sorun olurmu?
    *ayrıca aracın frenleri pek iyi gelmedi bana ,fren balataları yeni değişmiş araçta abs yok bildiğiniz gibi daha önce abs olmayan araç kullanmadım saxo sahiplerine soruyorum frenler nasıl sizde? son olarak yakıt olarak hangisini tavsiye edersiniz?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kakaleyte

    Merhabalar,bende üye olmak istiyorum bendede saxo 1.5 D var. Hazır citroencileri bulmuşken birkaç soru sorayım aracı yeni aldık da...

    *öncelikle bizim peder yeni lastikler almış 175/70/r13 boyutlarında ancak birkaç yerde gördüğüm saxo için 165/70/r13 lastikleri standart olarak göstermişler bu bir sorun olurmu?
    *ayrıca aracın frenleri pek iyi gelmedi bana ,fren balataları yeni değişmiş araçta abs yok bildiğiniz gibi daha önce abs olmayan araç kullanmadım saxo sahiplerine soruyorum frenler nasıl sizde? son olarak yakıt olarak hangisini tavsiye edersiniz?



    DOSTUM YARDIMCI OLMAK İSTERDİM BENDEKİ VTS oldugu için ABS standart..fakat arakdaşta 1.4i var saxo onu da kullandım frenleri biraz sert idi...birde ötme yapıyordu frenleri..yalnız çok fazla kullanmadım arabasını...

    ALLTAKİ BENİM ASKİM...

    bence herkes arabasının resimini koysun çok güzel olur...


     ===== CITROËN DH KULÜBÜ =====

     ===== CITROËN DH KULÜBÜ =====




  • Merhaba

    2007 C5 1.6 HDI SX

    Beni de eklerseniz sevinirim
  • Gerekli güncellemeleri yapacağım. Yeni katılan arkadaşlarımıza kulübümüz adına hoşgeldiniz diyorum.
  • arkadaşlar geçen hafta davutpaşa shell den ilk depo benzinimi aldım ama almaz olaydım. v-power diesel almama rağmen araçta performans düşüklüğü yaşadım. Artık araç çok geç çalışıyor ve bizim evin ordaki yokuşta kesiliyor artık. ilk depoyu izmir'de bp den euro diesel almıştım arabayı 1 depo öyle kullandım sonra shell'den alınca ertesi gün bunları yaşadım ve bilen birkaç kişiye sorduğumda ya kaçaktır ya da pisliği vardır dediler dibide olabilir dediler. yarı depo kullandım bayram dönüşü arabayı bir servise götürmek istiyorum enjektörde temizlik gerekir mi diye ancak istanbul'a yeni geldim ve servis bilmiyorum. Sizin avrupa yakasında önerebileceğiniz güvenilir bir servis ismi alabilirmiyim? mümkünse servisten bir ustanın ismi ile birlikte bundan sonra hep istanbuldayım arabaya iyi bakacak bir servis bulmam gerekli . tşk
  • benimde 2006 model cıtroen 110 beygir dizel arabam var .forumları okuyorum genelde mükemmel olarak bahsediliyor.bencede arabanın motoru,görünümü,yakıt tüketimi çok iyi fakat mekanik tarafında çok sorunlar var.her ay istisnasız servise gidiyorum.arabamın bir arzası bitiyor diğeri başlıyor.serviste karşılaştığım diğer c4 sahiplerindede aynı sorunlar varmış.neden kimse bu sorunlarda bahsetmiyor acaba.
  • Arkadaslar Merhaba,

    Bugun 99 model Xsara SX 1.6 gormeye gittim. Araba temiz kullanilmis ve bende almayi dusunuyorum. Bu araba ile ilgili bildiginiz eksileri ve artilari bana yazabilirmisiniz.

    Son olarak sormak istedigim sey 99 model sx 1.6 lar 8 valf mi 16 valf mi ?

    Saygilarimla....
  • beyler c2 nin modeli olan VTR nin açılımı ne anlama geliyor?
  • Arkadaslar bana 99 model benzinli Xsara nın kullanım klavuzu lazım ingilizce olsa da olur. Sizde boyle bir dokuman varsa link verirmisiniz lutfen...

    saygilar.
  • Maslak göksenler oto var, bide Citroen elmas cok iyi diyorlar. Dünya ticaret merkesine giderkende Türkiynein en büyük citroen plazasi acildi, ctr plaza diye bir yer. Giden arkadalar tam not verdiler :)
  • chemıstry07 kardes, bizimwww.c4fanclub.com diye bi sitemiz var. Eger C4 sahibi isen 20.000 den fazla mesajla seninle ayni sorunlari yasamis ve bir cogunu asmis insanlarla tanisabilirsin. 2007 model C4 lerde bizim yasadigimiz problemlerin hic birisi kalmamis, 110 bg dizel araclarin motor ve debriyaj ssetleri tamamen degistirilmis... 2007 lerin gelistirlmesi bizlerin üzerinden yapildi malesef...
  • Arkadaşlar kusura bakmayın fotoğrafları orijinal boyutlarıyla koymuşum.

     ===== CITROËN DH KULÜBÜ =====


     ===== CITROËN DH KULÜBÜ =====


    Fotoğrafları malesef imzamda görülen makinemle çekemediğim için kaliteleri çok iyi değil. Ama yine de kar hasreti çekenler için idare eder :)

    Fotoğrafta olduğum yerden ileri gidemedim malesef çünkü kar derinliği giderek kalınlaştığı için (fotoğraf çektiğim yerde 35 cm) en yüksek süspansiyon seviyesinde bile ilerlemek mümkün olmadı ama oraya çıkana kadar 20 cm derin ve yumuşak karda Michelin Pilot Alpinlerle rahatça hemde yukarı doğru eğimde çıktım. Buradan öteye ancak 4x4 donanımlı bir araç giderdi.

    Güneşli gibi gözükmesine bakmayın -8 derece ve sürekli esen rüzgar varken ancak 2 kare çekebildim. Zirveye çıkan yol çok dar olduğundan ve yolun bir tarafı komple şarampol olduğundan ESP sistemini test etmek için güvenli bir ortam olmadığından sadece ASR sistemini test ettim. Karda nasıl çalıştığını göstermek için daha sonra video.da koyacağım ve hatta youtube.da yayınlamak üzere ingilizce kısa metrajlı bir test videosu da göndereceğim ve sizi de muhakkak haberdar edeceğim.




  • ilk önce gia dostumuza bi yardım edelim, abi lastiklerine uygun birer jant al ve bunları taktır, sürüşte fark etmez ancak araba yakışta biraz az veya fazla yakar ama kış lastikleri zaten biraz fazla yaktırır, buru kafaya takma, lastik janttan pahalı, o yüzden sen normal kara jantlardan al veya çıkma, kışlıklarını taktır ve kullan, nası ossa kışın aşırı sürat yapılmaz, yapıyorsan yapma derim, bizde trafikteyiz. birde otomatik vitesler yağ basıncına göre vites atarlar, yani devir yükselirse yağ basıncı artar,buda normaldir ama ışık yanarmı bilmem.

    sonra şeytan meselesin gelelim, donanım forumunda dini konular gitmez bir, tam bilgi olmadan bu konulara girmeyin derim iki. doğrusunu yazayım üç.

    şeytan bir melektir, insan yaratılmadan önce hemde meleklerin başı olan bir melektir, bilgisi okadar yüksektir ki birisi Allaha isyan edecek ama kim diyecek kadar fazladır ama şeytan kibri dolayısıyla makamından indirilmiştir, kuranda bulunduğun makamdan in ve aşağılanmışlardan olarak cennetten çık diye buyrulur, yani bir makamı olan melektir, neyse insan oğlu yaratıldığında Allah bütün meleklere hz. ademe secde etmelerini emretmiştir ve şeytan dışında bütün melekler ki o zaman adı iblistir, hz. ademe secde etmiştir, şeytan ise onu topraktan yarattın, beni ateşten, ben ondan üstünüm niye ben ona secde edeyim diye kibirlenmiş ve en önemlisi Allahın emrine karşı gelmiştir, bu yüzdende Allah onu kovmuştur, şeytan ise bunun üzerine Allahtan hemen cezalantırılmaması, yarattığı ve secde etmesini istediği bu insanın kovulmasına değer bir yaratık olmadığını göstermesi için kendisine kıyamete kadar süre verilmesini istemiş ve onları ayartabileceğini, insanın o kadar değerli olmadığını söyleyerek izin istemiştir, Allahta ona bu izni vermiş ve sen ve sana uyanları cehenneme atacağım, ceza günü gelene kadar aşağılanmışlardan olarak makamından in diye cennetten kovmuştur, şeytan bu yüzden yani cennetten kovulması, makamından atılması ve en önemlisi bilip durduğu ceza yüzünden insanoğlunu sevmez ve aralarına fitne fesat sokmak ve onları kendisi ile birlikte cehenneme götürmek için çalışır.şeytan ateşten yaratılmış bir melektir ama kovulmuştur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersan0 -- 17 Kasım 2006; 16:36:07 >




  • teşekkürler mersan0, piyasada 195/50/16 kar lastiği olmadığı ve bundan büyükleri de sürtme yaptığı için (lastikçi de denenmiştir) mecburen 15 inch eski tip jantlardan aldım ve 185/55/15 ultragrip7 taktım.
  • bişi değil dostum, bende kış lastiklerini ayrı jantlar ile kullanıyorum ve menmunum, ayrı jant olursa takıp çıkarmak daha kolay oluyor ve her takıp çıkarmada balans ayarı istemiyor
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.