Şimdi Ara

Çirkin, özgüvensiz, ümitsiz gençler buraya bir bakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bakın öncelikle şunu söyleyeyim. Ben 42 yaşında, 22 yıllık evli, 2 tane neredeyse sizlerin yaşında erkek çocuğu olan birisiyim. Yani söyleyeceklerim öyle kafadan atılan, tecrübe edinilmemiş, eften püften şeyler değil. Kaale alırsınız, uygularsanız bilemem ama en azından dikkate alın.

Tabi tüm bu söyleyeceklerim erkekler ile ilgili. Kadınlar hakkında da arada bir takım şeyler söylesem de genel konu erkekler. Bunu da söylemiş olayım.

Birincisi "çirkin insan yoktur." demeyeceğim çünkü var. Biliyorum yani. Ama şunu bilmeniz lazım. Çirkinlik de göreceli bir kavramdır. Bana göre çirkin olan bir kişi bir başkası için olmayabilir, hatta tam tersi çekici ve güzel de bulunabilir. Dolayısıyla ben çirkinim diyerek kendinizi toplumdan soyutlamayın. Tabi ki dünyanın en iyi arkadaşları ya da dünyanın en güzel kızları sizin etrafınızda pervane olmayacaklar ama emin olun sizi de değerli bulan insanlar her zaman olacaktır.

Bununla beraber çirkinlik denilen kavram sadece vücudunuzun fiziksel özellikleri ile ilgili değildir. Saçınıza nasıl şekil verdiğiniz, nasıl giyindiğiniz, tavrınız, insanlara bakış açınız ve tepkileriniz de bu çirkinliği yok edebilir ya da arttırabilir. Bu da tamamen sizin elinizde.

Dolayısıyla öyle hemen ben çirkinim diye pes etmiyoruz. Fazla kilomuz varsa veriyoruz, iyi giyinmeye (belki de herkesten biraz daha farklı giyinmeye) özen gösteriyoruz, saçlarımıza çeki düzen veriyoruz, dişlerimizi fırçalıyoruz ve kendimize baktığımızı tüm topluma haykırıyoruz.

Buraya kadar okuyup da tamam ya ben bunları yaparım diyen varsa devam edelim. Hiç işim olmaz diyenler için üzgünüm çünkü onlar baştan pes eden, yenilgiyi kabul eden insanlar. Onlara da zorla bir şey yaptıracak halim yok. Kendileri bilir.

Gelelim ikinci meseleye. Yani özgüven.

Tek kelime ile yazılır ama içinde çok şey barındırır. Ama gözünüzü korkutmasın. Öyle çok büyük çabalar gerektirmez. Zaten çoğunuz okuyan insanlarsınız. Bilgi de artık çok kolay ulaşılır bir halde. Dolayısıyla öncelikle her konuda bilgi öğrenmeye özen gösterin. Bu her konuya atlayın manasına gelmez elbette, sadece sorulduğunda bir fikriniz olsun yeterli.

Fakirlik ya da başka bir deyişle cebinizde para olmaması özgüveninizi azaltabilir ama bu da genel olarak bir mazeret değil. Hep en pahalı şeyleri almak, en pahalı yerlerden yemek ya da giyinmek zorunda değilsiniz. Yaptığınız şeyi nasıl sunduğunuz önemlidir.

Mesela simit alacak kadar paranız vardır ve karşınızdakine dersiniz ki şuranın bir taş fırın simidi var şahane. Simit-çay, simit-ayran benim en sevdiğim lezzet. vs vs işte.

Ya da çok salaş bir yere götürürsünüz ve dersiniz ki burasının yemekleri öyle efsane ki en pahalı yerde bunu yiyemezsin.

Kıyafet olarak aldığın şeyi öyle her yerde mağazaları olan bilindik 1-2 mağazadan almak yerine kıyıda köşede olan bir yerden alabilirsin mesela. Böylece sokakta her 3 kişiden birinde olan t-shirt senin üzerinde olmaz. Fiyatı uygun ama nadir bulunan kıyafetleri tercih edersin.

Konuşma, üslup vs konularına girmiyorum. Çünkü bu senden ziyade karşı taraf ile ilgilidir. Küfür etmeyi seven arkadaşınla küfürlü konuşursun, efendi düzgün bir arkadaşınla ona göre konuşursun. Kızlarla da durumlar aşağı yukarı aynıdır. Karşındakine göre konuşma tavrını belirlersin.

Ha ne demiştik. Özgüven evet.

Yukarıda tüm dediklerimi yaparsan zaten özgüven otomatik olarak gelir. Ve gün geçtikçe de güçlenir. Zamanla belki de öyle bir hale gelirsin ki bakkal ile konuşurken kekeleyen sen, karşında holding patronu varken gayet de özgüvenli konuşur hale gelirsin. Kadınların da büyük bir çoğunluğu özgüvenli bir erkeğe bayılır.

Aslında yazmak istediğim başka şeyler de var. Ama şu an vaktim kısıtlı olduğundan bunları yazmak istedim. Sorularınız olursa da buraya yazarsanız elimden geldiği kadar da cevaplamaya çalışırım.

• İsteksizlik nasıl gider hocam. Bişeyler yapmaya istek

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • birisi özet gecsin okumaya usendim...

• gavuroglan kullanıcısına yanıt
    kavunu yatağın köşesine sıkıştırıp ortadan ikiye ayırıp lap lap lap

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam dediklerinizi katılıyorum ama özgüven konusu eksik kalmış bence. Asıl özgüveni sağlayan şey herhangi bir alanda çaba gösterdikten sonra belirli bir süre bile olsa kendinizi o konuya adadıktan sonra gelen başarı bana göre özgüvenin temeli. Giyim, kuşamı ondan sonra düzeltmek isteyeceksiniz zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısınız ama bakın daha 2 mesaj üstte birisi okumaya üşenmiş, diğer arkadaşımız da isteksizlik nasıl geçer diye sormuş.

Yani gençler artık maalesef çok üşengeçler. Bir şey için çaba göstermek, başarıya ulaşmaya çalışmak onlara zor geliyor. O yüzden biraz daha yüzeysel anlatmaya çalıştım ben. Tabi ki başarılı bir insan olmak özgüven için çok önemli ama sadece onun üzerine bir hayat kurmaya çalışmak ve başaramamak da bu sefer özgüven kaybına neden oluyor. Hayatı akışına bırakmak, mutlu olabileceğin bir şekilde yaşamaya çalışmak ve bir şeyler için emek vermek en güzeli. Yani amaç illa başarılı olmak değil de mutlu olmaya çalışmak olmalı.

Dolayısıyla özgüven de böylece kendi kendine gelmeye başlayacaktır zaten. Yukarıda dediklerim de yapılırsa hem bu süreç hızlanır hem de ciddi katkısı olur.

@SuKurgusu

Yaşadığımız zamanlar zor kabul ediyorum. İsteksizlik de bundan kaynaklanıyor. Ama biraz çaba her şeyin üstesinden gelecektir. Kendinize mutlu olabileceğiniz uğraşlar bulmaya çalışın, spor yapın, etkinliklere katılın, hiçbir şey yapamıyorsanız gidin mahalledeki esnaflarla muhabbet edin. Hayat hepimiz için zor. Ama bunu kolaylaştırmak da bizim elimizde.

• dekonline kullanıcısına yanıt

TÜm kızlar reddediyor bizi evli biri olarak bizi anlamanız zor kızla konuş demişsiniz lafı ağzımıza tıkıyorlar direk istemiyorum diyolar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dekonline kullanıcısına yanıt

Hocam özgüven konusundan da önemli olan dediğiniz gibi özsevgi. Ben cidden kendimi koşulsuz sevmeme borçluyum hemen her başarımı. Dün çok önemli bir programlama ödevimi yapamadım ve yarın da başka bi bilgisayar dersinin vizesi var. İkisinden de çuvallayacağımı biliyorum ama nedense o kadar üzülmüyorum üstelik her daim 2. Seneyi uzatma riskim olmasına rağmen. Çünkü ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum daha fazlasını da yapabilirim eminim buna , ama zihnimi rahatlatmazsam ve kendimi koşulsuz sevmezsem başarı imkansıza yakın diyebilirim. Komando kampı gibi bir şeyin içinde gibi hissediyorum. Sadece fiziksel acı değil zihinsel acı yüksek derecede :) Ama her şeye rağmen bir şekilde başarabileceğimi düşünüyorum bu dönem zorlu geçiyor. Çok defa aşırı modum düştü psikolojim yerle bir oldu ama yine de pes etmeyi kendime yakıştıramıyorum çünkü pes etmezsem eninde sonunda başarabileceğimi gördüm daha önce.

• 2013 inci sözlük entarileri

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.