Slm oncelikle benim size sormak istedigim sey cipsetin isisi kac olmali? cunku benim cipset 100c° hic dusmuyo(fan taktigim halde)Sistem:ASUS STRIKER EXTREM 680 SLI,2Duo E6600 2.4 ,KIGSTON HPERX 1x4gB, 8800gt 512mb ve isletim sistemide VISTA ULTIMAT 64 BIT
genelde 50-60 kadar olabilir ama seninki yanlış değer veriyor galiba o sıcaklıkta stabil olmaz makina stabilite sorunu varmı ?
Tabi ısı sorundur ama bendeki (intel) cipsete elimi koyduğumda elimi yakıyor(aşırı değil tabi :) (aliminyum soğutucu) ama 1 senedir kullanıyorum bir problemle karşılaşmadım ama sorun olabilir. 100 c olsa yerinden çıkar zaten 110 c de yerine oturtuyorlar.
eğer o cipset 100 olsa anakrt problem yaratır yada çalışmaz.çünkü gömme olduğu için yerinden çıkar fan olsa kaynak dağılır anakart yanar .
acemi cevabı oldu kusura bakma
konuyu biraz aciyim oyleyse: anakartta iki kopru varya kuzey koprusu(islemcinin yanindaki) digeri ise guney koprusu benim isinan taraf guney koprusu yani usb ve ekrankarti gorevlerini uslenen bolge tabiyatiylada performans kaybim var oyunlarda bunu iyice farketmiye basladim. Bu isinin farkina oyun oynarken vardim:) bi keresinde pc oyunda dondu resetfalanda calismadi bende powerden kapattim daha sonra yeniden acmiya calistim acilmadi bios resetledim o sekil calistira bildim. bide kart yeni 6 ay once geldi.(ASUStan)ilkinin bios uctu yenisini gonderdiler. Bunundami omru tukendi diyorsunuz? Bide sunu soyleyim ben 118c° gordum fan takmadan once!
quote:
Orjinalden alıntı: strasbourg
konuyu biraz aciyim oyleyse: anakartta iki kopru varya kuzey koprusu(islemcinin yanindaki) digeri ise guney koprusu benim isinan taraf guney koprusu yani usb ve ekrankarti gorevlerini uslenen bolge tabiyatiylada performans kaybim var oyunlarda bunu iyice farketmiye basladim. Bu isinin farkina oyun oynarken vardim:) bi keresinde pc oyunda dondu resetfalanda calismadi bende powerden kapattim daha sonra yeniden acmiya calistim acilmadi bios resetledim o sekil calistira bildim. bide kart yeni 6 ay once geldi.(ASUStan)ilkinin bios uctu yenisini gonderdiler. Bunundami omru tukendi diyorsunuz? Bide sunu soyleyim ben 118c° gordum fan takmadan once!
bence anakartı tekrar garantiye gönder genel sorun olabilir tabiki asus iyisidir ama gigabyte anakart önerebilirim.
hocam 100 derece normal değil sıcaklığı nerden baktınz ve çipsetin soğutucusunu kontroledin belki tam oturmamış olabilir