Şimdi Ara

Çıplak ADSL Haberleri Türk Telekom Tekzip

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gazeteye verilen tekzip haber... Ana sayfada görmedim sitede mevcut olabilir...

Gazetenizin 26 Kasım 2008 tarihli nüshasında yer alan “Telefonsuz ADSL geliyor” başlıklı haberde bazı eksik ve yanlış aktarılan hususlar bulunmaktadır. Bahse konu haberde yer alan ve Genel Müdürümüz tarafından kullanılmayan ifadelerin, gerçek duruma uygun olacak bir şekilde tarafınızca düzeltilmesini, Basın Kanunu, Türk Medeni Kanunu, Borçlar Kanunu ve Türk Ceza Kanunları gereği eser (yazı) sahibi, yayın sahibi, sorumlu müdür ve diğer ilgililer hakkında bu yasalardan kaynaklanan her türlü hukuki ve cezai dava ve talep haklarımız mahfuz kalmak kaydıyla, 5187 sayılı Basın Kanununun 14. maddesi gereğince Mahkemeye başvurmak zorunda kalmaksızın işbu cevap ve düzeltme yazısının gazetenizin yayınlanacak ilk sayısında, aynı sayfa ve sütunlarda ve aynı puntolarla aşağıda yer aldığı şekliyle aynen ve tamamen yayımlanmasını rica ederiz.

Gazetenizin 26 Kasım 2008 tarihli nüshasındaki haberde yer aldığının aksine, Türk Telekom Genel Müdürü Dr. Paul Doany tarafından, Türk Telekom’un “müşteri şikâyetlerini dikkate alarak yakında ADSL aboneliğinde telefon hattı zorunluluğunu kaldıracağı” şeklinde bir açıklama hiçbir şekilde yapılmamıştır.

Dr. Paul Doany yaptığı açıklamada, elektronik haberleşme altyapısının ve bu kapsamda ADSL hizmetlerinin verildiği bakır veya fiber optik kablo ile diğer teçhizatlardan oluşan altyapı ve hatların çalışır durumda bulunması ve her an elektronik haberleşme imkânının sağlanması, bir başka deyişle, müşterilere tahsis edilen hattın sürekli kullanılabilir durumda tutulması ve söz konusu altyapı ve hat üzerinden ADSL hizmetinin verilmesi maliyetinin karşılanmasının esas olduğunu, bunun için de maliyet bazlı hesaplama yapılmasının şart olduğunu dile getirmiştir.

Türk Telekom’un “müşteri şikâyetlerini dikkate alarak yakında ADSL aboneliğinde telefon hattı zorunluluğunu kaldıracağı” şeklinde bir açıklama, Sayın Genel Müdürümüz tarafından yapılmamıştır.

Nitekim ADSL, hizmetin doğası gereği, teknik olarak bakır ya da fiber optik kablo ve ilgili cihazlardan oluşan fiziki bir altyapı üzerinden verileceğinden, fiziksel altyapı üzerinden verilen bu hizmetin bir maliyetinin olması da doğaldır. Zira, her halükarda ADSL hizmetinin verilmesi için bir hattın eve kadar götürülmesi gerekir. Dolayısıyla, bu altyapının sağlanarak hizmetin verilmesinin, Türk Telekom veya hizmeti sunan Internet Servis Sağlayıcıya bir maliyeti vardır. Doğal olarak da verilen hizmet karşılığında Türk Telekom, Internet Servis Sağlayıcı ya da diğer işletmeciler bu maliyeti müşterilerine yansıtacaktır.

Buna göre, ADSL aboneliğinin telefon hattına sahip olmadan da verilmesine yönelik herhangi bir çalışma ya da değerlendirmemiz mevcut değildir. Şu an itibariyle ilgili mevzuat çerçevesinde böyle bir çalışma ya da değerlendirme yapılması da mümkün bulunmamaktadır. Zira, telekomünikasyon sektörü mevzuatı da Sn. Genel Müdürümüzün de ifade ettiği gibi, hizmetlerin maliyet bazlı ücretlendirmesini zorunlu kılmaktadır.

Bu bağlamda da ADSL hizmetinin verilmesi de, ADSL hizmetinin doğası gereği, bir bakır ya da fiber optik kablonun varlığını ve işletilmesini; dolayısıyla da tüketicinin sabit hatta sahip olmak suretiyle ADSL hizmetinin verildiği altyapıdan kaynaklanan maliyetleri karşılamasını gerekli kılmaktadır.

Saygılarımızla,
    Türk Telekomünikasyon A.Ş.

Kaynak

• heh çok komik. Adam daha bilmiyor adsl ile telefon hattı farklı frekansta çalışıyor, telefon frekansını kapatınca sadece adsl çalışıyor.
    Napalım cahillik...
  • Kablo illa ki çekilecek ama telefon hattı olmadan adsl vermek telekom un işine gelmiyo.
  • Karacahil dedikleri bunlar gibiler olsa gerek.Telefon ile adsl ayrılmazmış.Bunlarda zerre teknik bilgi yok.En akıllı bunlar.Bizler ise karacahil aptallarız onlara göre.Allah tez zamanda layıklarını verir umarım.Tonla ceza ödemeye devam ederler inşallah.
  • AH AH İÇİMDEN NE KÜFÜRLER GEÇİYOR BİR BİLSENİZ,BU MİLLETİN İLİĞİNİ KURUTTU TELEKOM DENEN BU İLLET,ŞUAN İÇİN TÜRKİYE GENELİNDE TELEKOM HAKKINDA MEMMNUNİYET ANKETİ YAPILSA,SANIRIM MİLLETİMİZİN %90'I TELEKOM İÇİN MEMNUNİYETSİZLİĞİNİ DİLE GETİRİRDİ.AMA ÇEKİYORUZ NAPAPALIM ÇÜNKÜ TEKEL KONUMUNDALAR.DEVLETİMİZ BAZI RADİKAL KARARLAR ALMADIĞI MÜDDETEÇE DE TEKEL DURUMDA KALACAKLAR...DÜNYA ÜZERİNDE BİR ÇOK ÜLKEDE AMERİKADA AVRUPADA İSTEYEN SABİT TELEFON HATTINI KULLANIYOR,İSTEYEN AYRI OLARAK İNTERNETİNİ,YANİ İNTERNETİ KULLANMAK İÇİN SABİT TELEFON AÇTIRMIYORLAR,AMA BİZİM TELEKOM BİZLERİ YOLUNACAK KAZ GÖRDÜĞÜ İÇİN VE TEKEL OLDUĞU İÇİN BÖYLE BİR ŞART KOŞUYO,BİDE UKALA UKALA BASIN AÇIKMALARI FALAN FİLAN...BENİM ELİMDE OLSA ŞUAN HEMEN KABLO NETE FİLAN GEÇİCEM TELEKOM DENEN SÖMÜRÜCÜYÜ DAHA FAZLA ÇEKMEMEK İÇİN,FAKAT BULUNDUĞUM YERDE ŞUAN İTİBARIYLA YOK...BUGUN İTİBARIYLA ZATEN DİLEKÇE VERDİM TTNET KAPATIRMAK İÇİN...BİRİ ADSL BAŞVURDUM.AMA ODA TELEKOM ALTYAPISINI KULLANIYOR AMA ŞU AŞAMADA YAPACAK PEK BİŞİ YOK,BUNLAR O KADAR RAHATLAR Kİ EMSAL TEŞKİL EDECEK MAHKEME KARARLARINI BİLE HİÇE SAYIYORLAR...ÖDEDİĞİM PARANIN SON KURUŞUNA KADAR HARAM ZIKKIM OLSUN.TELEKOMA SONSUZA KADAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkelvis -- 29 Kasım 2008; 0:51:00 >

• quote:

Orjinalden alıntı: elvis1505

AH AH İÇİMDEN NE KÜFÜRLER GEÇİYOR BİR BİLSENİZ,BU MİLLETİN İLİĞİNİ KURUTTU TELEKOM DENEN BU İLLET,ŞUAN İÇİN TÜRKİYE GENELİNDE TELEKOM HAKKINDA MEMMNUNİYET ANKETİ YAPILSA,SANIRIM MİLLETİMİZİN %90'I TELEKOM İÇİN MEMNUNİYETSİZLİĞİNİ DİLE GETİRİRDİ.AMA ÇEKİYORUZ NAPAPALIM ÇÜNKÜ TEKEL KONUMUNDALAR.DEVLETİMİZ BAZI RADİKAL KARARLAR ALMADIĞI MÜDDETEÇE DE TEKEL DURUMDA KALACAKLAR...DÜNYA ÜZERİNDE BİR ÇOK ÜLKEDE AMERİKADA AVRUPADA İSTEYEN SABİT TELEFON HATTINI KULLANIYOR,İSTEYEN AYRI OLARAK İNTERNETİNİ,YANİ İNTERNETİ KULLANMAK İÇİN SABİT TELEFON AÇTIRMIYORLAR,AMA BİZİM TELEKOM BİZLERİ YOLUNACAK KAZ GÖRDÜĞÜ İÇİN VE TEKEL OLDUĞU İÇİN BÖYLE BİR ŞART KOŞUYO,BİDE UKALA UKALA BASIN AÇIKMALARI FALAN FİLAN...BENİM ELİMDE OLSA ŞUAN HEMEN KABLO NETE FİLAN GEÇİCEM TELEKOM DENEN SÖMÜRÜCÜYÜ DAHA FAZLA ÇEKMEMEK İÇİN,FAKAT BULUNDUĞUM YERDE ŞUAN İTİBARIYLA YOK...BUGUN İTİBARIYLA ZATEN DİLEKÇE VERDİM TTNET KAPATIRMAK İÇİN...BİRİ ADSL BAŞVURDUM.AMA ODA TELEKOM ALTYAPISINI KULLANIYOR AMA ŞU AŞAMADA YAPACAK PEK BİŞİ YOK,BUNLAR O KADAR RAHATLAR Kİ EMSAL TEŞKİL EDECEK MAHKEME KARARLARINI BİLE HİÇE SAYIYORLAR...TELEKOMA SONSUZA KADAR

hiç öyle düşünme interneti msn, facebook netlog gibi zımbırtılar için kullanan vatandaşlarda var ülkemizde.. Herkes bilinçli değil malesef.. Onlar internete girebildikleri için çok memnunuz diyecekler...

• bu telekom insanlarla dalga geçiyor peki avrupada nasıl çıplak ADSL veriliyor Mr. Paul sen doğrusunu biliyorsun avrupadaki şirketler gerizekalılar tarafından yönetildiğinden dolayı herhalde orada fiyatlar bu kadar düşük ve telefon hattı almaksızın adsl bağlantısı mümkün..... hey yavrum hey

not: rakip ISS ler vasıtasıyla Biri,Tellcom vs. zaman içerisinde muhtemelen çıplak adsl'in aylık masraflarını kendileri sübvanse edecekleri yıllık kampanyalar yapacakladır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türk Telekom hakkında
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany'miş...
    İroniye bak...
  • Ben demiştim 2 gün önce bu adamların sözüne inanılmaz diye. Ben malımı bilirim. Zaman zaman konuşurlar milletin gazını alırlar sonra bir bakmışsın, benöyle demedim kim dedi saflığına yatarlar. Bu parodiye el koyacak tek yetkili Ulaştırma bakanlığıdır ama koca TTyi bunlara peşkeş çekenlerde onlar değil mi. Haliyle ampülün ışığı içimizi ısıttğı ! müddetce AT gariban vatandaşa pandik atmaya devam edicek Hamdolsun.

http://forum.donanimhaber.com/m_28024917/mpage_1/key_//tm.htm

quote:

Orjinalden alıntı: shadow006

Yalancı yalancı sana kimse inanmaz, yalancı yalancı sözüne kimse kanmaz. diyor ve Elalarını elalarını allah versin b...... diyerek bitiyorum...

Şu özeleştirmeye imza atanları buna çanak tutanları bir yakalasam.....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.