Şimdi Ara

Çinli DFM'den 24 bin liraya aile otomobili (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
0
Favori
122.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aile aracımı, yürüyen aile mezarımı? Ona bi bakalım önce.

Mercedes C180K AMG PAKET
  • _____________________________
    Yanlayamayan Bmw.............
  • Yahu tam araba alacakken aklımı karıştırdı bu çinliler
  • Marka önemli değil,aslında çinde pek önemki değil.VW alıyosun alman diye avusturyada yapılıyo,toyota alıyosun belçikada yapılıyo, pejo alıyosun iranda yapılıyo,suzuki alıyosun macaristanda yapılıyo.şuanda Türkiyede satılan 50-55 adet araç markasının en az 40 tanesinin çinde mutlaka fabrikası var.elbette çinde yapıldığı için kalitesi ve işççiliği vasat anlamına gelmiyor.ancak çinde artık bu işleri bu markaların araclarını yapa yapa öğrendi.hazır kalıp bant,bant var yürüyen,motor var çalışan zaten işçiden bol bişey yok neden kendi markasını koyarak araç yapmasınki.çinde bu adamların bir araçları var kendi imalatları görseniz kafayı yersiniz vay canına demeden edemezsiniz.
    aslında bu araçlar ülkemize çok ucuz geliyo.vergi ve distribütör karı aracı piyasa normlarına çekme mücadelesinden dolayı rakamlar yükseliyo.bu gün 25 liralık çin markasının ülkemize geliş fiyatı 7-8 bin dolardan fazla değil.
    bugün bir çin markası araca bende 30 tlnin üstünde yatırım yapmam.ancak bu dfm nin succe modeli piyasaki segment boşluğunu doldurdu.ve araç kalitesi genel anlamda güzel.elbette ufak tefek eksikleri var ancak bu markayı ve modeli kötüleyecek boyutta değil. şimdi 23,500 alınacak otomobil o kadar çok ki almayı bırakın seçim yapamazsınız.ama bu paraya mpv sınıfında bir araç almak isterseniz sıfırına en az 42 bin tl para ödemeniz gerekir.+ kasko bakım maliyeti ve ikinci elde 2-3 yıl sonra değer kaybı ile zararınızı bir hesaplayın.ikinci el almayı düşünseniz 2004-2005-2006 modelleri 28 binden aşağıya almanız zor.bu modelin altına düştüğünüzde aracı ucuza alırsınız ancak masraf yapmanız kaçınılmaz. kısacası bu araç bu sınıfta her anlamı ile rekabetçi ve rakamı ile de risk oluşturmayacak bir araçtır.bazı arkadaşlar bunu fiat doblo,fiorino,pejo bipper,tepee,citroen nemo,hatta binek otomobil sınıfındaki marka lar ile mukayese ediyor.bu düşünce bende yalnış.mukayese edilecekse. kasa ve aracın boyutları ile hacim anlamında ki aracın tersih edilme nedeni bu özellikleridir, vw trans.kısa şasi,mercedes vito viano,fiat sucudo olabilir, ki kesinlikle bu markaları her açıdan dfm succeden üstün olabilir ancak rakamsal boyunun 2 misli fazla olduğunu göz önünde bulundurmak gerekir.

• ben bu aracı bir alış veriş merkezinde gördüm.

bir defa doblodan falan çok büyük, nerdeyse minibüse benziyor.

aynı zamanda kapı kolları falan lıngır lıngır oynuyor, anında kalitesizliğini fark edebileceğiniz kadar kötü malzemeden yapılmış.

5 dakikalık izlenimlerim bu kadar.

Beyaz vardı bir tane.

Şöyle bir baktım, bu kadar kötü bir araç olamaz.

Aracın içine bile otuma gereği duymadım.

Kapıyı biraz sert açıp kapayın, zaten aracın ne kadar sağlam olduğunu anlarsınız.

Sakın ama sakın demiyorum ama, biraz daha fazla parar veririm, Doblo falan alırım.

Orijinalden alıntı: molarrr

ben bu aracı bir alış veriş merkezinde gördüm.

bir defa doblodan falan çok büyük, nerdeyse minibüse benziyor.

aynı zamanda kapı kolları falan lıngır lıngır oynuyor, anında kalitesizliğini fark edebileceğiniz kadar kötü malzemeden yapılmış.

5 dakikalık izlenimlerim bu kadar.

bir aracı 5 dakikalık izlenimle kalitesiz ve kötü malzemeden yapıldığını anlıyorsan sen otomotiv mühendisi veya kalite kontrol uzmanı falan olmasın sanırım

uzman olmaya falan gerek yok, biraz otomobille ilgileniyorsanız anlaşılabilecek kadar kötü kapı kolları.

çok kötü langır lungur, aşağı yukarı oynuyor kapı kolları, biraz asılsan kopacakmış gibi.

daha önce orada bir geeley modeli de gördüm.

geely echo: bagaj kapağı üzerine abanmadan kapanmıyordu.

daha sonra değişik bir renk geely echo getirdiler o da aynıydı.

benim çin mallarına bir önyargım yok. iki arabamın biri toyota, öteki hyundai.

hyundai i30 u daha yeni aldım, çinli markaları da inceleyecektim, ama orioncda gördüklerim o kadar kalitesizlerdi ki incelemeye gerek duymadım.

tabii bu fiyatlara ihtiyaçları görebilecek araçlar, alanlara saygı duyuyorum.

bir beş sene sonra kaitelerini hyundai, toyota seviyesine yaklaştırır, fiyatlarda da böyle kalırlarsa hiç kafayı yormam alırım.

• Geçen gün yolda gördüm , estetik açısından bana göre sıfır...
    Sinyalleri sallanıyor falan diyenler vardı ama baktım araç bildiğin araba; hiç sallanan elde kalacak gibi duran yeri falan yok.
    Kapı kollarına da bakmıştım, hiç bir problem göremedim

Oyuncak falan sanıyorsunuz heralde, yok kapı kolu öyleymiş stobu böyleymiş.
  • @hasancob arkadaşım araçın fotolarını yükleyebilir misin? Çok merak ediyorum
    yaptığın modifikasyonu...
    Ve aracınla hazasız belasız yolculuklar diliyorum.

saygılar
  • arkadaşlar adamlar 23500 e minübüs veriyorlar bence bu bile çoğu markaya göre başarılı. tabi sizin bu paraya alınacak bir minibüsten neler bekledğinizde önemli. ancak ben aracı 1 aydır kullanıyorum öyle yok kapı kolu oynar stop oynar bilmemne oynar dansözmü kardeşim bu orası burası oynasın.gerçekçi olun biraz. ve ben aldığım için aracı övmüyorum ancak araç hakikaten güzel.benim bunun harici 2 tane 2010 model aracımda var ama bu arac onların yanında farklı bir kategoriye sahip ve onlardan kat kat ucuz. ve 8 kişi binebiliyorum. ben her haliyle memnunum valla siz neresini oynatırsanız oynatın olmadı 3 lira zararına veririm onuda bindiğime sayarım

bur arabcı almayı bende düşünüyorum. Bütün yazdığın yorumlarınıda okudum. Hatta forumdaki bütün succe yorumlarını neredeyse okudum, aracı baya bir inceledim. Ancak hala içimde kuşku var, ne de olsa çin malı demekten alamıyorum kendimi. Araçta beğenmediğim tek şey var o da dijital klimanın olmaması. geri vites kamerasından navigasyonuna kadar herşey var araçta ama klima manuel. Bu aracı alırsam bende vip'e dönüştürmeyi planlıyorum. Senden ricam benimle birlikte 3 arkadaşımın istediği resimleri göndermen. Bi gönder bakalım seninki nasıl olmuş bizde ona göre hareket edelim.
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasancob -- 8 Ocak 2011; 23:59:07 >
  • Hiçbir aracın öyle döküleceğini kapı kolunun düşecek gibi olduğunu sanmıyorum. Son derece güzel özellikler barındıran geniş bir araç. Bu fiyatlara bunun emsali bir araç yok açıkcası. Beni tek düşündüren nokta güvenli bir araç mıdır acaba?

araç gayet hoş duruyor. Çin araçlarına karşı hiçbir zaman bir ön yargım olmadı. ama bugüne kadar gelen modellerde benden geçer bir not alamadılar ama daha bu aracı Malatya da bayisi olmadığı için inceleme fırsatım olmadı en yakın zamanda Antalya'ya döndüğümde inceleyecem inşallah. Araç fotoğraflarda fena durmuyor ama çıplak gözle incelemeden bir şey demem doğru olmaz.
    motoru kaağıt üzerinde makul sayılır affına sığınarak bunun reelde nasıl olduğunu sorabilir miyim? yolda gidişi ara hızlanmalar sollamalar tork dağılımı gibi vs vs

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza_007 -- 3 Ocak 2011; 2:04:22 >
  • Vergi olayı nedir bunun ticariden anlamam pek
  • quote:

Gelly Echo diyince aşağıdaki Video yu seyretmenizi öneririm...
    Ben böyle bi şey görmedim.... Türkiyede bu aracı alıp binenlerin kimse kusura bakmasın ben aklına şaşarım.. Ayni fiyata Dacia Logan var illaki 0 Km araç almaksa amaç , gidip Dacia alınır...

http://www.dailymotion.com/video/xfc4dw_latin-ncap-geely-ck-echo-1-3_auto

Hepimiz çoluğumuzu çocuğumuzu bindiriyoruz , canımızı emanet ediyoruz aracımıza , ama bu araçlara nasıl emanet ederler kendilerini anlamak güç..

• Dacia'nın bundan farklı olacağını sanmam.Gözümde ikisi de aynı kalibrede araçlar.

http://www.youtube.com/watch?v=6hEx-wgrdAw

quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

quote:

Gelly Echo diyince aşağıdaki Video yu seyretmenizi öneririm...
    Ben böyle bi şey görmedim.... Türkiyede bu aracı alıp binenlerin kimse kusura bakmasın ben aklına şaşarım.. Ayni fiyata Dacia Logan var illaki 0 Km araç almaksa amaç , gidip Dacia alınır...

http://www.dailymotion.com/video/xfc4dw_latin-ncap-geely-ck-echo-1-3_auto

Hepimiz çoluğumuzu çocuğumuzu bindiriyoruz , canımızı emanet ediyoruz aracımıza , ama bu araçlara nasıl emanet ederler kendilerini anlamak güç..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oldsoundman -- 3 Ocak 2011; 9:53:47 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.