Şimdi Ara

Cingen kelimesi.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
13.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu yazıyı kişileri insanları fiziki ozellikleri, yasayıs biçimleri ve daha baska ozellik olarak ayırmak olarak algılanmasın yazdıklarım sadece bu kelimenin nereden geldigini duymamdan oturudur (doğru olup olmadıgınıda bilmiyorum)

Cingen diye soz sarf edilen kişileri bilirsiniz. yöreye göre ismi değişssede(cingen-çingene-todi- vs vs)

bu kelime nin çıkıs sebebi Hz. ibrahim zamanında olmus. urfada o zamanlarda Hz.ibrahimi yakmak istemişler ve 3 ay boyunca odun tahta toplamıslar. meydanda odunları toplamıslar ve hz.ibrahimide içine atmıslar fakat odunlar bir türlü ates almamaıs ve yanmamıs. bunun üzerine hz ibrahimi yakmak isteyenler dört bir yandan büyücüleri getirmişler neden ateşin yamadıgını ogrenmek ve atesi yakmak için. içlerinden bir büyücü bu ateşin yanması için iki kardesin bu odunların yanında zina yapması gerekiyor demiş. tabi durum boyle olunmca kımse yanasmamıs ancak cin ve gen isimli iki kardes bunu yapmaya karar vermişler ve yapmıslarda. o zaman odunalr yanmaya baslamıs. uzaktanda hz. ibrahimin annesi ağlıyormus. yanan ateşin içinden hz ibrahim annesine uzulme ben yanmıyorum hiç acı cekmıyorum demiş sonrasında ates suya odunlar ise balıga donusmus.

bu cingen kelimesi cin ve gen kardeslerin yaptıkalrı zinadan oturu kalmıs ve onun neslinden gelen herkesde aynı karakteristlik ozellikleri tasıyormus.bizim burdada vardır. duzeni bozan topluma aykırı ınasnlar yani kızıl saclı çilli olanlar.

yazıyı eksık ve tam detaylı yazmadım sadece genel hatları ile yazdım.

bunları bana yasca buyuk biri soyledi. ve peygamberler tarihi isimli kitapta yazıyormus. bu konuda bilgisi olan var mı acaba ? gercekten bu kelimenın anlamı burdan mı gelmektedir ?

(not= eger o kıtabı bulupta o kısmı yazdıgını gorursem scannerden tarayıp buraya eklerim yazıyı.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tauris -- 18 Temmuz 2007; 6:31:56 >
  • Yapay Zekanın Yanıtı

Çingenler: Tarih ve Kültür

Çingenler, dünyanın dört bir yanında bulunan, göçebe bir topluluktur. Çoğunlukla "Romanlar" olarak da bilinirler ve benzersiz bir dile, kültüre ve geleneklere sahiptirler.

Çingenlerin kökeni Hindistan'a dayanmaktadır ve yüzyıllar boyunca göç etmişlerdir. Avrupa'ya ilk kez 15. yüzyılda gelmişlerdir ve o zamandan beri kıtanın birçok bölgesinde yaşamışlardır.

Çingenler, geleneksel olarak sepetçilik, demircilik ve müzik gibi zanaatlarla uğraşırlar. Ayrıca at bakıcılığı ve falcılık gibi mesleklerde de çalışırlar.

Çingen kültürü, aile ve topluluk bağlarına büyük önem verir. Çoğunlukla büyük, geniş ailelerde yaşarlar ve yaşlılara saygı gösterilir. Çingenlerin kendilerine özgü bir müzik ve dans gelenekleri vardır ve bu kültürün önemli bir parçasıdır.

Çingenler, yüzyıllar boyunca ayrımcılığa ve önyargıya maruz kalmışlardır. Ancak günümüzde birçok ülkede hakları korunmakta ve kültürleri tanınmaktadır.

Sonuç olarak, Çingenler, zengin ve çeşitli bir tarihe ve kültüre sahip olan, eşsiz bir topluluktur. Göçebelikleri, zanaatları ve gelenekleriyle bilinirler ve modern dünyada kendilerine yer bulmaya çalışmaktadırlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ya ne demek çingen ?Var mı böyle bişey ?Bu ırkçılık değilde nedir ?
    Türk,Arap,Amerikan,Kürt,Azeri,Yunan,Çingene herkez önce insandır bunu asla unutmayın..Siyasi nedenlerden dolayı toplumlar birbirlerine düşman olabilir belli bir kesim fakirde olabilir ama asla pis yalanlar uydurulmamalıdır..
  • Yukardaki yazılanların yanlıs anlasılma ıhtımalinin yuksekliğindne oturu zaten ilk basta yazdım yanlıs anlaşılma olmasın diye.

Orda herhangi bir suclamada yok ıyı okursan. Sadece duydugum bir şeyin doğruluk payı olup olmadıgını sormak istedim forumda. belki bilen birisi vardır diye. Peygamberler tarıhı kitabı okuyan varsa zaten bunu soyler en ınce ayrıntısına kadar herkesi bilgilendirir.

yoksa amaç ne milliyetcilik nede ırkcılık.
  • Yörükler çingene falan değildir öz be öz Türktür... Bu tip tuhaf etnik türlerle asil Türkleri karıştırmayalım lütfen..
  • yörükler ayrıdır. bende bir yörüğüm. aslında atalarım yörüktür. yörüklük ve çingenlik arasında bir bağ yoktur. çingenlik aslında kötü bir şey değildir ama ikisinin birbirinden ayrı olduğu bilinmelidir.
  • özür dilerim bilmiyordum ilk mesajımdaki yörük kelimesini kaldırıyorum.
  • ben şöle biliyodum:

Hz.İbrahim ateşe atılmak için mancınıa konuluyor.ama kimse mancınığın ipinni kesmeye yanaşmıyor.soruyolar kim yapar diye 2 kardeş biz yaparız diyolar ve ipi kestikleri anda ikisinin çocuğu oluyo ve lanetleniyolar.

bilmem ne kadar doğru
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • NE -------------------- YA YÖRÜKLER ÖZ TÜRKDÜR...[bende özür diliyorum kaldırmışsın]

BENDE BİR YÖRÜĞÜM CİNGEN KELİMESİNİ BİZ SÜLALECE ÇİNGENELER İÇİN KULLANIRIZ PEK KULLANMAK NASİP OLMADI AMA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alper Tunga NOYAN -- 18 Temmuz 2007; 12:58:45 >
  • Irkçılık kokan bir konu...
  • Çingenelik Irkçılık değildir. aslında Çingene latin kökenli bir meshep gibi bişey diyelim Çalar söyler eğlence yapar kırda vergi vermeden diledikleri gibi yaşarlar. çingene asıl onlardan geliyor. Fakat Türkiyede Çingene denilince Rezil kepaze bir tip geliyor akla. Çingeneler topiği arkadaşında dediği gibi bizim burdada bi ara bol bol vardı. Pirefabrik evlerin orlarda oluyorlardı tabi fabrikaları dikip yolu üstünden geçirince birşey kalmadı sağolsun belediye.

Bu çingeneleri arkadaşlarla oradan geçerken farklı farklı şekillerde gördük. ne erkeği ne kızı giyinmiyor neredeyse. Çadırların kapısı yok tabi içerde dötleri göbekleri açık, hatta dışarı çıkıp çamaşır asanı oyun oynayan kızları bile vardı. Çırılçıplak soyunmuş çadırın ilersinde işeyenleri afedersiniz zıcanları vardı. Çingene lanet bir topluluktur.

Romanlar çingene değildir.
  • Çingenelik ırkçılıktır diyen olmadı zaten,çingeneleri nerden çıktığı belli olmayan bir hikaye ile ensest,aile için seks yapan,sapkın insanlar olarak göstermek ırkçılıktır.
  • çingenler genel özellikleriye pis pasaklı yalancı ve hırsızdırlar bizim burda bütün pislikleri onlar yapıo ama aradan tek tük adam olmuşlarda var ama nadir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathCore. -- 18 Temmuz 2007; 13:12:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.