Merhaba Arkadaşlar, Babam bu hafta Çine gidiyor.Aşağıdaki modellerden birine sıfır kasa toplamayı düşünüyorum.Daha önce yurt dışından bilgisayar parçası almadım.Özellikle de Çin'den. Tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşlar bu cpu'lara tüm sistem parçaları konusunda da fikir verirse sevinirim. Teşekkürler.
İ7 2700k bence iyidir onu al derim hem lga 1155 soket , kırmızı işaretlediğin işlemci lga 2011 soket ve bunu takacağın anakartlar 600 lira falan piyasada pek dolaşmaya başlamadılar vatanda falan bulamassın ......
i7 3xxx serisi işlemciler lga2011 mimarisi x79 anakartlarda quad bellek modülleriyle çalışan işlemcilerdir. Anakart fiyatları arkadaşın dediği gibi bu modellerde biraz daha yüksektir.
İ7 2600k - i7 2700k ise Sandy bridge mimarili lga 1155 pin anakartlarda dual belleklerle çalışan işlemcilerdir. Sonlarında K olduğu için çarpan kilidi açıktır ve 5ghz gibi hızlara çıkmak bu işlemcilerle, iyi bir anakartta, genel olarak işten bile değildir.
Eğer Render alan biriyseniz i7 3930k işlemcisi alın. Ancak normal bir kullanıcıysanız size i7 2500k da yeter i7 2600k da ...
Zaten Ivy bridge işlemciler çıkacak bu sene, 22nm üretim teknolojisiyle üretilmiş. O yüzden fazla pahalı olamayan bir işlemci alın i5 2500k gibi... Tabi eğer gece uzun süreler render gibi çok çekirdekten yararlanan işler ile uğraşmıyorsanız..
i7 2600k alın
dikkat et cakma olmasin.
Fiyatlar ne durumda?
quote:
Orijinalden alıntı: 7Mhz
Fiyatlar ne durumda?
Amerikadan ucuz olmaz :) Bunu intel uretiyor yani cinde ucuza uretilmiyor oyle bir mantik olamaz :) Belki asyada bulunan sirketlerin urunleri ucuz olabilir ama intel gibi bir firmanin urununu cinde ucuz beklemek biraz komik :)