Şimdi Ara

çinde kopek eti yiyen insanlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
3.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HACl

sen yenmeyen yerinde kalmissindir yediklerine dair tonla video var hatta kopek yeme festivali bile yaptilar bazi videolarda kopekleri mizrak gibi seylerle oldurup kazan da hasliyorlar buraya atsam video kalkar sen cine gitmemissindir orasi bulgaristandir cin olsa duramazsin

Alıntıları Göster
    O yüzden yenilmiyor dedim zaten. 10 milyon insanın yaptığı bi şeyi 1.3 milyar insana mal etmeye çalışıyorsun. Oranladığında toplam nüfusun %0.7si anca ediyor. Sence tüm Çin köpek eti mi yiyor şimdi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • köpek eti yemek çok yanlıştır çünkü köpek evrimsel olarak insanın kendi kendine ürettiği bir dost türdür insan dostunu yer mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mianfei

Çek cumhuriyetinden bir arkadaşım vardı. Köpek eti hakkinda konusuyoduk. Kebap vesairede yedi bizim lezzetleride biliyor. Köpek etide bunlarin yaninda kötü değil gayet güzel diye israr ediyorduu
    et yemeyi cok severim ve ozel bir zevk alirim degisik etler yemek guzel olurdu. sahsen kopek yemek isterdim ama etleri iyi pisirilmezse kuduz o sekilde bile bulasabilir o acidan yani olasilik ufak bile olsa bundan cekinirim oyle bir olasilik ufak da olsa olmasaydi yemek isterdim. ayrica cinliler siyah burunlu olanlarin tadi daha guzel diyorlarmis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HACl -- 14 Nisan 2018; 11:49:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu bunu bilmem ama at, köpek gibi kaslı hayvanların etini yemem. Ha başka etlerin arasına koyup satıyorlardır mutlaka yemişizdir, ancak tek başına yenmez çok sertler

• köpek yenmesi gayet normal inekle köpeğin farkı ne ki müslüman bir ülke olmasaydık eminim burda bile yenirdi
  • B.k yesin şere...ler,
  • köpek zaten etçil bir hayvan.düşünce baştan fail.ben köpeğe sığır eti eti yedirip sonra köpek eti mi yicem?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F40EE863A

köpek yenmesi gayet normal inekle köpeğin farkı ne ki müslüman bir ülke olmasaydık eminim burda bile yenirdi
    doğaya da bakarsan aslan öldürdüğü başka etçili yemez.bölgesini korumak için öldürür sadece.çok aç olursa yer ki bizde de durum aynı.köpekle ineğin farkı yoksa sen köpek ye

• Neden yenmesin demek istiyorum, ama bana sorsaniz yemem, akilli gordugum hicbir seyi yemem, canice gelir. Arkadasini yemek gibi degil mi?

Din karistiranlar neyin kafasi? Her seye dinini dayatmaya calisan arkadaslar, umarim inege tapina bir yerde bundan bahsedersiniz de size dinlerini guzelce dayatirlar. Herkesin inanci kendine, din bir arguman olamaz, dininizi disardan gorulmeyecek sekilde yasayin, cunku inanc topluma yansirsa tarikat olur, tarikatlar ise birey, ya da bir gruba hizmet eder, kendinizi birilerinin koyunu yapmayin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sKjaer -- 14 Nisan 2018; 12:14:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sKjaer

Neden yenmesin demek istiyorum, ama bana sorsaniz yemem, akilli gordugum hicbir seyi yemem, canice gelir. Arkadasini yemek gibi degil mi?

Din karistiranlar neyin kafasi? Her seye dinini dayatmaya calisan arkadaslar, umarim inege tapina bir yerde bundan bahsedersiniz de size dinlerini guzelce dayatirlar. Herkesin inanci kendine, din bir arguman olamaz, dininizi disardan gorulmeyecek sekilde yasayin, cunku inanc topluma yansirsa tarikat olur, tarikatlar ise birey, ya da bir gruba hizmet eder, kendinizi birilerinin koyunu yapmayin.
    kopekten ya da baska bir hayvandan arkadas olmaz bence. insana sadece baska bir insan dost olabilir kedi kopek vs canlilar sevimli olmak disinda tamamen luzumsuz yaratiklar. iste depremlerde falan, ya da eroin koklayarak faydasi olur kopeklerin. ya da avcilik ne bileyim askeri amaclar geriye kalan durumlarda tamamen yararsiz bos bir ugras olarak goruyorum. bu tarz canlilar konusmayi bilmedigi icin elestiremez, akli olmadigi icin ihanet edemez. etmez degil edemez eger akli yetseydi yapabilirdi bu iyilik hali yaniltici bir durum. insanin kendini kandirmasi. hatta sahiplerinin cesetlerini ac kalinca yiyebiliyorlarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HACl -- 14 Nisan 2018; 12:25:19 >

• quote:

kopekten ya da baska bir hayvandan arkadas olmaz bence. insana sadece baska bir insan dost olabilir kedi kopek vs canlilar sevimli olmak disinda tamamen luzumsuz yaratiklar. iste depremlerde falan, ya da eroin koklayarak faydasi olur kopeklerin. ya da avcilik ne bileyim askeri amaclar geriye kalan durumlarda tamamen yararsiz bos bir ugras olarak goruyorum. bu tarz canlilar konusmayi bilmedigi icin elestiremez, akli olmadigi icin ihanet edemez. etmez degil edemez eger akli yetseydi yapabilirdi bu iyilik hali yaniltici bir durum. insanin kendini kandirmasi. hatta sahiplerinin cesetlerini ac kalinca yiyebiliyorlarda

Alıntıları Göster
    Hocam belki butun argumanlarinizda haklisiniz. Ama tuvalete gitmek icin yukari cikip, suratima pati atan, sonra asagi kapinin onune dikilip kapiyi ac diyen canliya insan kiyabilir mi?

Akli tanamen icgudusel belki, ama yine de ben sempati besleyebildigim bir seyi oldurmek iceren her fikre karsiyim. Mesela ineklere sadece yemek olarak bakiyorum, bakislari cok bos geliyor, hani buna nasi sempati besleyeyim, akilli bulayim. Haliyle olmesi hic umrumda olmuyor. Ama bir gun konusan, akilli bir inek olursa, onu da oldurmeye karsi olurum.

• Köpek vb yemelerinin açlıkla alakası yok.Yiyen var yemiyen var.Börtü böcek yiyende var yemiyende.Başka ülkelerdede yiyenler mevcut.
  • quote:

allah allah. demek koyun kuzu insana besin kaynagi olsun diye var.

bence hicbirisi insan icin yaratilmamis. zehirli degilse hepsi yenebilir. ha sen dini sebepten yemiyorsan da yiyene karisma. ya da hicbirisinin yenmemesini gerektigini savun madem. kopegin torpili nereden geliyor hem.

Alıntıları Göster
    Arkadaşım anlamıyor musun durumu? Neden dine falan çekip duruyorsun konuyu. Sana diyorum ki, bu hayvanların şu anda doğal seçilime yenik düşmememelerinin sebebi insan. Bunu anlamayacak kadar sığ beyinli misin? Bak tane tane anlatıyorum sana, önyargısız bir şekilde okuyup anlamaya çalış:

Şu anda çiftliğe gittiğinde gördüğün koyunun var olma sebebi onun bakımını yapan çiftçi. Eğer o çiftçi olmasa ne olur sana göstereyim:

çinde kopek eti yiyen insanlar

Bu yukarıda gördüğün koyunun senelerdir derisi kırpılmamış. Sonuç olarak derisi hem enfeksiyon üretmiş hem de önünü göremeyecek raddede uzamış. Yani hayvan teknik olarak kör. Bana söyle şimdi, bu hayvan insan olmadan nasıl var olsun? Nasıl doğal seçilime yenik düşmesin? Koyunun günümüzde bu denli savunmasız ve güçsüz olmasının sebebi insandır. İnsan olmasa var olur muydu? Tabii ki, zaten koyunun atası pek savunmasız bir hayvan da değil:

çinde kopek eti yiyen insanlar

Bu Mouflon (Yaban koyunu diyebiliriz) denen hayvanın koyunun atası olduğu düşünülüyor. Gördüğün gibi boynuzları var ve koyun gibi savunmasız değil. Eğer insan olmasaydı bu gibi bir hale bürünürdü koyun evrim sürecinde.

Umarım anlamışındır. Anlamadıysan yapacak bir şey yok. Daha da yazmam.

Ha bir de köpekleri sormuşun. Köpekle insan arasındaki duygusal etkileşim ortada. Yüzyıllardır köpek insana sadıklığıyla bilinen bir hayvan. Koyun sadık değil mi dersin şimdi, ona da cevabı vereyim: Koyun insana avlanırken yardım etmez, evini korumaz, insanı korumaz.

Ayrıca, bir canlının beslenme biçimi o canlının etinin tadını etkiler. Diğer canlıları yiyerek beslenen canlının tadı, otlarla beslenen canlının eti kadar güzel tad vermez. Bunun deneyini de şehir güverciniyle, kırsal alandaki güvercini yiyerek deneyimleyebilirsin. Şehir güvercininin tadı rezalet olacaktır çünkü şehir solucanı bol miktarda böcek ve solucan yer.

Veyahut, bal ile beslenen bir ayı eti ile balıkla beslenen bir ayının eti arasında dağlar kadar fark vardır.

Bunlar çok basit düzeyde biyoloji bilgileri bu arada. Sözde herkes lisede biyoloji falan görüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82BEAE867 -- 14 Nisan 2018; 13:2:23 >

• Lan ne pis adamlar varmış burda migdemi kaldırdınız

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

sen koyunu kuzuyu neden kesip lop lop yiyorsun madem onun cani yok mu sende vicdan yok mu

Alıntıları Göster
    Bir ineğin eti yerine kaç köpek kesilir?

Veya bir kuzunun yerine?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-82BEAE867

Arkadaşım anlamıyor musun durumu? Neden dine falan çekip duruyorsun konuyu. Sana diyorum ki, bu hayvanların şu anda doğal seçilime yenik düşmememelerinin sebebi insan. Bunu anlamayacak kadar sığ beyinli misin? Bak tane tane anlatıyorum sana, önyargısız bir şekilde okuyup anlamaya çalış:

Şu anda çiftliğe gittiğinde gördüğün koyunun var olma sebebi onun bakımını yapan çiftçi. Eğer o çiftçi olmasa ne olur sana göstereyim:

Bu yukarıda gördüğün koyunun senelerdir derisi kırpılmamış. Sonuç olarak derisi hem enfeksiyon üretmiş hem de önünü göremeyecek raddede uzamış. Yani hayvan teknik olarak kör. Bana söyle şimdi, bu hayvan insan olmadan nasıl var olsun? Nasıl doğal seçilime yenik düşmesin? Koyunun günümüzde bu denli savunmasız ve güçsüz olmasının sebebi insandır. İnsan olmasa var olur muydu? Tabii ki, zaten koyunun atası pek savunmasız bir hayvan da değil:

Bu Mouflon (Yaban koyunu diyebiliriz) denen hayvanın koyunun atası olduğu düşünülüyor. Gördüğün gibi boynuzları var ve koyun gibi savunmasız değil. Eğer insan olmasaydı bu gibi bir hale bürünürdü koyun evrim sürecinde.

Umarım anlamışındır. Anlamadıysan yapacak bir şey yok. Daha da yazmam.

Ha bir de köpekleri sormuşun. Köpekle insan arasındaki duygusal etkileşim ortada. Yüzyıllardır köpek insana sadıklığıyla bilinen bir hayvan. Koyun sadık değil mi dersin şimdi, ona da cevabı vereyim: Koyun insana avlanırken yardım etmez, evini korumaz, insanı korumaz.

Ayrıca, bir canlının beslenme biçimi o canlının etinin tadını etkiler. Diğer canlıları yiyerek beslenen canlının tadı, otlarla beslenen canlının eti kadar güzel tad vermez. Bunun deneyini de şehir güverciniyle, kırsal alandaki güvercini yiyerek deneyimleyebilirsin. Şehir güvercininin tadı rezalet olacaktır çünkü şehir solucanı bol miktarda böcek ve solucan yer.

Veyahut, bal ile beslenen bir ayı eti ile balıkla beslenen bir ayının eti arasında dağlar kadar fark vardır.

Bunlar çok basit düzeyde biyoloji bilgileri bu arada. Sözde herkes lisede biyoloji falan görüyor.

Alıntıları Göster
    bu ne sacmalik arkadasim ya bir de usenmemis resimler atmissin 90 larin meydan larus ansiklopedisine cevirdin konuyu

yok enfeksiyon yok bilmemne soyle bir goz gezdirdim okumadim bile

• quote:

Orijinalden alıntı: sKjaer

Hocam belki butun argumanlarinizda haklisiniz. Ama tuvalete gitmek icin yukari cikip, suratima pati atan, sonra asagi kapinin onune dikilip kapiyi ac diyen canliya insan kiyabilir mi?

Akli tanamen icgudusel belki, ama yine de ben sempati besleyebildigim bir seyi oldurmek iceren her fikre karsiyim. Mesela ineklere sadece yemek olarak bakiyorum, bakislari cok bos geliyor, hani buna nasi sempati besleyeyim, akilli bulayim. Haliyle olmesi hic umrumda olmuyor. Ama bir gun konusan, akilli bir inek olursa, onu da oldurmeye karsi olurum.

Alıntıları Göster
    ben cocukken bizim arkadasin babasi kurbanlik koyun (kuzu) almisti boyle kivircik kivircik bembeyaz biseydi o kadar tatliydi ki. bizim apartmanin bahcesinde, 3 gun bagli durdu. ben ve arkadasim koyunu hep sevdik. boynunda ip vardi onu kopek gibi gezdirdik. agaclardan yaprak kopartip verince yiyordu sonra tabi koyun kesime gitti. benim arkadas o zaman yas 12 ben de tas catlasin 12 yim. eleman 1 hafta depresyona girdi arkasindan cok agladi ben de bahcede bagli oldugu yere birkac gun arada bos bos baktigimi hatirliyorum. bir de bizim yaslar tabi ufakti o zaman ama kedi olsun kopek hatta koyun hepsi aynidir sen bir koyunu hic bizzat beslemedigin icin oyle dusunuyorsun alissan o otcul canliya da baglanirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HACl -- 14 Nisan 2018; 13:40:59 >

• quote:

bu ne sacmalik arkadasim ya bir de usenmemis resimler atmissin 90 larin meydan larus ansiklopedisine cevirdin konuyu

yok enfeksiyon yok bilmemne soyle bir goz gezdirdim okumadim bile

Alıntıları Göster
    Valla güzel ders verdin.

Bir daha cahile laf anlatacağıma gider bulaşıkları falan yıkarım vaktim daha iyi değerlenmiş olur.

• Şimdi söyle bişey var, doğal seçilime müdahale edebilir miyiz, dibine kadar. Doğada bu hayvanları öldürecek hayvan yok siz müdahale ediyorsunuz demek saçma. Çünkü doğada bu hayvanlar bizi de yer. Inek fil köpek hiçbiri farklı değil benim için. Ha yemiyorum ama yiyen adam da suçlu değildir benim gözümde.

Bu arada adam avcı diye yiyemez diye bişey yok. Koy suya timsah koy ormana başkası parçalar elemanı. Köpek sevicilik yapın ama yapıyorsanız hayvan seçicilik yapmadan yapın.

• müslümanların bu kadar cahil olması tesadüf olamaz bence.

Söylediklerin senin inancın için geçerli, dünyadaki tüm insanların islam dinine uygun yaşamasını mı bekliyorsunuz? İsteyen kedi yer isteyen köpek yer isteyen fare yer size ne? Senin inancına göre kuzu,dana yemek nasıl bir engel teşkil etmiyorsa onun inancına göre de köpek yemenin bi mahsuru yok.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.