Şimdi Ara

Çin seddi kimlere karşı yapıldı sorusuna cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
1
Favori
22.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @BenKimimSizce Az önce bu arakdaşın konusunu gördüm ve saçma sapan yalan yanlış bilgileri sonuna kadar büyük bir sabırla okumaya çalıştım. Doğu Türkistan hakkında söylediklerini zaten bu konumda ispatladım:http://forum.donanimhaber.com/m_107438932/tm.htm

Şimdi gelelim çin seddinin yapılışına. Ben tarihle küçüklüğümden beri derinlemesine ilgilenen biriyim. Bu konuda bir çok yerli yabancı kitaplar okurum daha dün 700 Sayfalık Paul Roux'un yazdığı Moğol İmp. Tarihini bitirdim. Bu arkadaş Çin seddinin Moğollara karşı yapıldığını savunuyor. Bu tarih hakkında hiç bir şey bilmemektir. Çünkü Çin seddinin yapıldığı tarihi M.Ö 221 M.S 608. Yani bu raihlerde moğollar çok daha kuzeyde ormanlarda yaşayan barbar bir kavim.

O zamanlar Türkler Ötüken başkent olmak üzere büyük Hun imparatorluğunu kurmuştur. Bunu çin kaynaklarından öğreniyoruz. Çinliler hunlar için (çince yazılışı Hiung-nu) Tüvegiler (yani Türkler) geldi derler kaynaklarda. Özellikle büyük komutan Metehanın saldırıları Çinlilere çin seddini yaptırmak zorunluluğunu kılmıştır. Ancak Türk akınları bu devasa duvarı geçmiştir. Tarihte Çin seddini aşan ilk millet Türklerdir.

Moğollar yüz yıllar sonra 1206-1368 yıllarında Cengiz Kağan döneminde devlet kurabilmiştir. O zamanlar nüfusu az olan Moğollar ki bu gün bile azdır Türkler iler karışmışlardır. Ve yine o yıllarda Türkler ile Moğollar arasında hiç bir ayrım yoktur hatta 15. yüz yıla kadar Moğolca ve Türkçeyi ayırt etmeniz zordur. Çengiz han mecburi olarak ordunun büyük çoğunluğunu Türklerden kurmuştur. Özellikle devletin önemli yerlerinde Uygur Türkleri olmuştur. Bu sebeple Moğol imparatorluğunun resmi dili Türkçedir.

Sonuç olarak Moğollar Türklerden çok daha sonra devlet kurmuş ve o topraklara Türklerden çok daha sonra gelmişlerdir. Bu arkadaş hakkında yorum yapmak istemiyorum, siz zaten anladınız amacını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enes4125 -- 30 Haziran 2015; 12:55:01 >

• Arkadaşlar Türk tarihi hakkında sorusu olan varsa sorabilir.
  • helal olsun. + ladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Under Control

helal olsun. + ladım.

Teşekkürler dostum.
  • Helal lan sana. Harbi gurur duydum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel
  • Okudum hepsini teşekkürler dostum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Helal olsun kürtlere karşıda eşşekler yapıcak yakında

• Hll qnq spr dvm

• çinliler doğu türkistan'da işkence yapıyor ve biz zamanında size çin seddi yaptırdık diye övünüyoruz ama şimdi elimizden hiçbir şey gelmiyor

yani kimsenin umrunda değil çin seddi neden kuruldu diye millet gidiyor geziyor geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scarlet Eyes

çinliler doğu türkistan'da işkence yapıyor ve biz zamanında size çin seddi yaptırdık diye övünüyoruz ama şimdi elimizden hiçbir şey gelmiyor

yani kimsenin umrunda değil çin seddi neden kuruldu diye millet gidiyor geziyor geliyor

Dostum söylediklerine katılıyorum zaten bende bunu durduk yere boş boş övünelim diye yazmadım. Sadece ortada yanlış bir bilgi var onu düzelttim.
  • güzel kardeşim bu adamı tanıyorum ara ara konu açıp soydaşlarımızı kötülüyor sonra çinlileri masum olarak gösteriyor neymiş bizim buradaki haber kanalları yalan haber yapıyormuş çinliler masummuş tabi yersen adam BM lerin tepkisini görmüyor hadi bizimkiler yalan söylüyor diğer uluslar arası haber kanallarının zoru nede yalan söylüyor hadi herkes yalan söylüyor 58-60 yılları arasındaki 6 milyon kişilik katliamı niye görmüyor
  • Hunların Türk olduğu kesin mi ?Türkçe konuyuyorlarmış galiba ama Türk denmiyor kendilerine yabancı kaynaklarda Hun diye geçiyor .Türk olduğuna dair kesin yabancı kaynaklar varsa atar mısın aga merak ettim

• o kişinin bir şey bildiği yok zaten.takmamak lazımdı.
  • sıkıntı var yalnız türkler hun hunlar türk değil kapsıyorlar fin ugor altay ailesini tezi doğrumu ?
  • @Tenno Heika Banzai

Dostum Hunların Türk olduğu kesin. Bunu kabul etmeyen bazı batılı tarihçiler var, özellikle Yunan ve Abdli tarihçiler. Mesela Fransız ve Alman tarihçiler kabul ediyor. Yani bu konuda şu tarihçi kabul etti bu etmedi demek doğruyu göstermez, kaynaklara bakılır. Göktürkler Hunların devamıdır, zaten Götkürkler adından da anlaşılacağı gibi Türktür. Hunlarsa ilk olarak çin kaynaklarında geçiyor ve Çinliler Hun'lara Tüvegiler diye hitap ediyor. Bu isim zaman Tuikiler ve sonra Türük-Türk adını alıyor.

Bu konuda en yetkili isim ki bizzat eski çince öğrenmiş ve çin kaynaklarından kendisi okuyup akademik araştırma yapmış Pro. Dr. Ahmet Taşağıl'dır. Kendisinin konuşmalarını izleyebilirsin yada kitaplarını okumanı tavsiye ederim.

@DeathlyVisage

Dostum Türkler Hunlardan gelir, ancak Orta Asya'da o zamanlar yay çekenler diye bir terim vardır. Orta asya kavimleri bu isimle adlandırılır ve aralarında ayrım yapılmaz. O yüzden Metehan Moğollarla, Kitanlarla savaşmış ve diğer Türk boylarını buyruğu altına almıştır, bunlar arasında da ayrım yapmamıştır. O yüzdendir ki Moğollar Hunlardan geldiklerini kabul ederler. Yine Göktürkler zamanında Moğolların büyük bir kısmı Göktürk kağanlığına tabi olmuştur, Cengiz Han zamanında da Türklerin çoğunluğu Moğol İmparatorluğuna tabi olmuştur. Durum böyle yani..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enes4125 -- 30 Haziran 2015; 14:08:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Enes4125

Arkadaşlar Türk tarihi hakkında sorusu olan varsa sorabilir.

Dostum bizzat Çinde yaşayan bir kişiyle konuştum. Kendisine Çin seddini Türklere karşı yaptınız dediğimde, Türkler mi? Ne alaka gibisinden birşeyler söyleyip bayada dalga geçti. Türklerle uzaktan yakından ilgisinin olmadığını söyledi. Kimin için yapıldı diyen sorduğumda göçmen kabileleri dış saldırılardan korumak için yapıldı dedi. Bunun hakkında ne düşünüyosun.

• Sonuna kadar okudum teşekkürler güzel bilgi

• quote:

Orijinalden alıntı: HermioneGranger

quote:

Orijinalden alıntı: Enes4125

Arkadaşlar Türk tarihi hakkında sorusu olan varsa sorabilir.

Dostum bizzat Çinde yaşayan bir kişiyle konuştum. Kendisine Çin seddini Türklere karşı yaptınız dediğimde, Türkler mi? Ne alaka gibisinden birşeyler söyleyip bayada dalga geçti. Türklerle uzaktan yakından ilgisinin olmadığını söyledi. Kimin için yapıldı diyen sorduğumda göçmen kabileleri dış saldırılardan korumak için yapıldı dedi. Bunun hakkında ne düşünüyosun.

Dostum şimdi bir insanın Çin'de yaşamış olması tarih hakkında bilgisi olduğunu göstermez ki. Ona bakılırsa Prof.Dr Ahmet taşağıl yıllarca Çin'de kalmış ve Türk tarihi hakkında bir sürü akademik çalışma yapmış. O arkadaşın söylediği göçebelere karşı yapılmış olması tabiiki doğrudur, o göçebeler Türklerdir zaten. Türkler göçebe bir millettir, tarih boyunca da sabit kalmamış sürekli göç etmişlerdir ve çoğu zaman yaşadıkları yeri terketmişlerdir.

Yani diyelimki ben Fransa'da yaşıyorum bu Fransa tarihi hakkında herşeyi bileceğim anlamına mı gelir? Yada bu gün Türkiye'de tarih bilen kaç kişi var? Ben lisedeyken sınıfta İstanbulu kim feth etti diye sormuştum yemin edeirm kimse bilememişti. Şimdi Türkiye'Ye gelmiş biri gidip orada burada böyle anlatsa ne olur

• Çinlilerin dışarı kaçışını engellemek maksadıyla yapıldığı diye biliyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.