Şimdi Ara

çİN MALI MOTORLAR KONUSU VE SON DURUMLARI (2 YILDA DÖKÜLDÜMÜ??) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
283
Cevap
0
Favori
88.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SANA ÇOOOK KATILIYORUMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM...
    NEDEN DERSENİZZ DENE DİM....
  • quote:

Orjinalden alıntı: ReBeR

ben ramzey qt 200 gy aldım gayette memnunun. bir teknik servis arkadaşım önerdi. iyi ki almışım 1 hafta da 400 km kullandım. çin motorlarda iş biraz şans. mondial 125 kt alıp çok memnun kalanda gördüm, 2. hafta servisten çıkamayan da. çünkü belirli bir kalite standartı yok. o yüzden ramzey i tercih ettim. en azından ce , tse-en iso standartlarına göre üretim yapıyor. ayrıca zealsunun aynı tiptekinden daha atak. tecrübe ile sab,tt,r

valla hi çin motorlar olmasaydı, moped zulmünden kurtulamazdık.

aynı motor bizdede var çin malı ama gayet iyi.yanlış ben motoru kaldırmaya bi türlü alışamadımçok da iyi kaçıyo

• Ya tamam ÇİN malları çok ucuz ama gerçekten de çok
    çabuk arıza yapıyor.Birisi Kanuni ÇİN malımı demiş.Hayır Türk malı arkadaşım.
    Kanunide güzel motordur.
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fulltime -- 23 Temmuz 2006; 15:49:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: robespierre

quote:

Orjinalden alıntı: acy78

arkadşlar şuan piyasadaki hemen hemen tüm motorlar çin malı türk montajı tek şey ise isim ve fiyat farkı örneğin mondial in aynı model aynı tip scoter i 1700 iken arora nın ki 1650 zeulson un 1500 ramzey in 1850 vs vs ama ben inceledim hepsinin özellikleri aynı tipi şekli işçiliği aynı çok çok küçük bi iki özellik haricinde. bu motorlardan kullanan arkadaş varmı ya nasıl bişi olduğu hakkında bilgisi olanlar burada toplansın ve paylaşsın lütfen..

paylaşan arkadaşlara teşekkürler...

Arkadaşım 6 yıldır Vespa ET4 150 CC kullanıyorum.
    Periyodik bakım dışında servise uğramadım.
    Scooter'da piaggio-vespa-aprilla İtalyan motorları dünyada bir numaradır.
    Ancak ön önemli dezantajları aşırı yüksek FİYATLARI.
    Şimdi senin bütçeni göz önüne alırsak, ben sana mondial'i tavsiye ederim.
    Fabrika Nazilli'de.
    Servis ve parça tedariki ile ilgili bir sorun yaşayacağını sanmam, fiyatlar da uçuk olmaz.
    Yine de bir ikinci ele bak derim.
    Ortalıkta 10-15 yıllık olup pırıl pırıl dolaşan vespalar var.
    Sağlamlığı tartışılmaz.
    Uygun fiyata km'si yüksek olan bir vespa bulursan 2. el filan deme al.
    2.el vespa bulup da ustaya göstermek istersen,
    İzmir'deysen Kahramanlar'daki Vespacı Hüseyin'e uğrarsan yardımcı olabilir.
    İstanbul içinse AKS MOTO Abdullah Akış alanında bir numaradır.
    Neyi tercih edersen et, allah kaza bela vermesin iyi günlerde kullanmayı nasip etsin.

arkadaşım sana katılıyorum italyan malı en iyi si hem ben zaten UCUZ MAL ALACAK KADAR ZENGİN DEĞİLİM

• quote:

Orjinalden alıntı: lakluk

quote:

Orjinalden alıntı: robespierre

quote:

Orjinalden alıntı: acy78

arkadşlar şuan piyasadaki hemen hemen tüm motorlar çin malı türk montajı tek şey ise isim ve fiyat farkı örneğin mondial in aynı model aynı tip scoter i 1700 iken arora nın ki 1650 zeulson un 1500 ramzey in 1850 vs vs ama ben inceledim hepsinin özellikleri aynı tipi şekli işçiliği aynı çok çok küçük bi iki özellik haricinde. bu motorlardan kullanan arkadaş varmı ya nasıl bişi olduğu hakkında bilgisi olanlar burada toplansın ve paylaşsın lütfen..

paylaşan arkadaşlara teşekkürler...

Arkadaşım 6 yıldır Vespa ET4 150 CC kullanıyorum.
    Periyodik bakım dışında servise uğramadım.
    Scooter'da piaggio-vespa-aprilla İtalyan motorları dünyada bir numaradır.
    Ancak ön önemli dezantajları aşırı yüksek FİYATLARI.
    Şimdi senin bütçeni göz önüne alırsak, ben sana mondial'i tavsiye ederim.
    Fabrika Nazilli'de.
    Servis ve parça tedariki ile ilgili bir sorun yaşayacağını sanmam, fiyatlar da uçuk olmaz.
    Yine de bir ikinci ele bak derim.
    Ortalıkta 10-15 yıllık olup pırıl pırıl dolaşan vespalar var.
    Sağlamlığı tartışılmaz.
    Uygun fiyata km'si yüksek olan bir vespa bulursan 2. el filan deme al.
    2.el vespa bulup da ustaya göstermek istersen,
    İzmir'deysen Kahramanlar'daki Vespacı Hüseyin'e uğrarsan yardımcı olabilir.
    İstanbul içinse AKS MOTO Abdullah Akış alanında bir numaradır.
    Neyi tercih edersen et, allah kaza bela vermesin iyi günlerde kullanmayı nasip etsin.

arkadaşım sana katılıyorum italyan malı en iyi si hem ben zaten UCUZ MAL ALACAK KADAR ZENGİN DEĞİLİM

bende vespa honda yamaha alacak kadar zengin değilim.. (ayrıca her ucuz mal kötü değildir bunuda bil)

• bir dakka ya
    çin malından neden uzak duracakmışız ki

arkadaşım iki yıldır kullanıyor gitmediğimiz yer kalmadı hala gıcır gıcır

çok hızlı ve sadece 1250 ytl. ayrıca bende de olympus (o da çin malı) marka fotoğraf makinası var onunla çektiğim fotoğraflar kadar netini görmedim. bu kadar ırkçı olmayın canım
  • quote:

Orjinalden alıntı: -Mattafix-

Ya tamam ÇİN malları çok ucuz ama gerçekten de çok
    çabuk arıza yapıyor.Birisi Kanuni ÇİN malımı demiş.Hayır Türk malı arkadaşım.
    Kanunide güzel motordur.

kanuni japon malı kime sorarsan sor...
    bir defasında kombassan holding aynı isimdeki çıkarmaya çalıştı ama onu da batırdılar.
  • Arkadaşım hangi bilgili arkadaş sana söylediyse yanlış biliyo
    Bak sana bişey göndericem iyice oku ve bilgilen

Kanuni Hakkında

Kuralkan kuruluşu 1950 yılına uzanan köklü bir şirketler grubudur. 1987 yılında MZ'nin Türkiye distribütörlüğünü üstlendi ve motosiklet sektörüne ilk adımını attı. 1995 yılından bu yana Kanuni markası adı altında yerli motosiklet üretimi ve ihracatı yapmaktadır. Firmanın ar-ge bölümü her yıl piyasa şartları doğrultusunda yeni modellerin üretim projelerini hazırlamaktadır. Motosiklet sektörünün yanı sıra otomotiv sanayiine yönelik yedek parça üretimi devam etmektedir.

Grup 2000 yılında Peugeot Scooters Türkiye distribütörlüğünü üstlendi.

Halen bu markanın distribütörlüğünü sürdürmektedir.

Kuralkan motosiklet sektörünün yanı sıra bilgisayar sektöründe de yıllardır Türkiye'nin en istikrarlı firmalarından biri olmayı başardı. Sentim bilgisayar şirketi Dünya devi bilgisayar markalarının Türkiye temsilciliğini sürdürmekte ve KRN bilgisayarlarının yerli üretimini yapmaktadır. Kuralkan Grubu bilgisayar ve motosiklet sektörünün yanı sıra tarım, hayvancılık, inşaat, otomotiv, enerji ve sauna sistemleri, bilgisayar programları yazılımı, kurumsal network sistemleri kurulumu, reklam hizmetleri gibi 12 farklı sektörde faaliyet göstermektedir.

Yaklaşık 500 kişinin istihdam edildiği kuruluşlarda üretim, ithalat, ihracat ve pazarlama faaliyetleri sürdürülmektedir. Şirket 2000 yılı başlarında yeniden yapılanma sürecine girdi. Yeniden yapılanma sürecinde aile bireyleri ile birlikte konusunda uzman profesyonel yöneticiler de şirketler bünyesinde görev almaya başladı.

Grup şirketlerinin hedefleri devamlılık, faaliyet gösterilen sektörlerde liderlik , sadakat ve öz kaynakların ülke içi kullanımıdır. Tüm şirketlerin çalışma prensiplerinde maddi ve manevi değerler esas tutulmakta , Anadolu insanının gelişimi ve refahı için mümkün olan tüm ticari imkanlar değerlendirilmektedir. Bu doğrultuda Türkiye'de tüm sektörlerde ticaretin gelişmesine birlikte katkı sağlayarak insanımızın sosyal refahının yükseleceğine inanıyoruz.

“ Kanuni motosiklet üssü 2006 da faaliyete geçecek ”

Kanuni , teknoloji üssü olacak 50.000 metrekarelik yeni fabrikasını ekim ayında faaliyete geçirmeyi planlıyor. Bu fabrikada üretim ve arge çalışmaları geliştirilerek yerli kalitenin ön plana çıkarılması hedefleniyor.

Kuralkan Gurubu 1994 yılından bu yana İstanbul Dudullu'daki tesislerinde yerli üretim yapıyor. Ancak bu tesislerin bulunduğu alan ve kapasite yetersiz kalmaya başladı. Kuralkan Yönetim Kurulu motosiklet pazarındaki son birkaç yılki gelişmelerden sonra daha büyük ve gelişmiş bir tesisin kurulması kararını 2005 yılı içinde aldı. Böylece Türkiye'de motosiklet sektöründeki en büyük ve yeni teknoloji ile yapılandırılacak üretim tesisinin 2006 yılı içinde faaliyete geçirilmesi planlandı.

Sabiha Gökçen Havaalanı yakınında, 50.000 metrekare arazi üzerine kurulmakta olan fabrika, sektörünün en büyük Türk motosiklet fabrikası olma özelliği taşıyor. Fabrikanın günlük üretim kapasitesi 300 motosiklet düzeyinde olacak ve aynı zamanda 400 kişilik istihdam oluşturabilecek.

Birçok teknolojiyi ve yeniliği bünyesinde barındırmak üzere tasarlanan fabrika bünyesinde; eğitim pisti, sürüş test alanı, depolama, montaj, dökümhaneler, dişli üretim ünitesi ve çok detaylı incelemelerin yapılabileceği bir laboratuar yer alıyor.

25 milyon $'lık bir yatırım bedeline sahip olan fabrikanın açılışı Ekim ayında gerçekleştirilecektir.
    Kuralkan Yönetim Kurulu fabrikada yurt içine Kanuni markası ile üretim planlanırken yurt dışı pazarı için görüşmeleri devam eden yabancı markalar için fason üretimi hedefliyor.

Bu bilgiyewww.kanuni.com.tr adresinden edinebilrsin
    SAYGILAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Mattafix- -- 25 Temmuz 2006; 14:27:54 >

• Arkadaslarım canlarım cıgerlerım...yau dıosunuzkı fıyatına gore cınmalı guzelll... ewt guzel bızım mıleltımıze az olsun uz olsun ne olursa olsun ... ulan motoru alıosun 2 kısı bınıosun 1 ay sonra tak tuk tak tuk sesler gelıo motordan...ben o motora 1.300 ytl verdıkten sonra zaten mondıeal asya gıbı cın malı bır motor almam!!! gıderım 2006 mobyllett alırım daha ıyı bee... ondna bıle daha az ses cıkıo masallah !!!arkadasım dıger arkadaslarımın deedıgı gıbı eger scooter tıpı bısıler alıcaksan bence cın malından uzak dur!!!dedıklerı gıbı ıtalyajn ve japon malı olabılır... japon olarak Honda beat, ıtaly olarakta Gleria Runner,Piaggıo Skıpper,Vespa turu motorlara baq..HHeee aprıllayı da unutmamak gerek !!! :d sımdı sen dıcven bana ulan essolusu bu kadar param olsa araba alırım !!! haklısın ama mootrun zevkı ayrı arabanınkı bı baska ayrı oluıo !! ıkısınıde tatmak lkazım ben 1300 ytl verdııkten sonra cın malı alıp 2 ay sonra 40 bıle yapmayan yapsa bıle tak tuk ses cıkaran motordan ne zevk alabılırım kı ?Haaa arkadasın bırı hondaya cın malı demıs o arkadasa slmlarımı ıletıyorum motordan anlamıo galıba;)bende beat war Hoında beat almadan once bende bole forum okuyordum !!! herkes dıodu 40 ı gecmıo 2 kısı gıtmöez 100 cc lık adı bır motor gıtmıyo sen ıtıosun dıolardı !!! onlara buradan gene slmlar dınlemedım aldım ıytıkı almısım zatne hastasıydım ıyıce hastası oldum ;
    1-Honda beat Tam Teknmık motor
    2-Cok rahat ve Konforlu
    3-40 ı gecmıyo dedıklerı motor benım altımda 95 100 yapıo( sımdı malın tekı ordan beatın km sı zaten 100 dıcek bılıyorum) ama degıl 110 gosterıo II baksınb Onu dıyen !!!
    4-Motorda sekıl desen war , Hm gence Yakısıo hem yaslısına yakısıo
    5-Teknık yardım Teknık donanım parca destegı FULLL!!! arıza Yoq !!!
    6-Honda servısını senede ortalama 2 -*3 kere gorurusnuz onlarda BAKIM ICIN!!!
    HAA BUNLARIN YANI SIRA DEDIGIM GIBI GİLERA VESPA APRILLA PIAGGIO SKIPPER MARKA MOPTORLARA DA BAQ cIN MALININ A.Q SALLAAAA
    eger bır motor alırsanız YADA ALIRSAN HER NEYSE MOTOR SUREN TUM ARKADASLARIMA KAZASIZ BELASIZ SURMEYI NASIP EYLIYORUM HERKES KIB MUCK ...

• quote:

Orjinalden alıntı: ozanyenlic

arkadaşlar bu mz lere falan benzinle yağ konuluyormuş. bizim scooter larada konuluyormu acaba. konuluyorsa da neden?

mz lerdeki motorlar 2 zamanlıdır her 2 zamanlı motor yağla çalışır ama 4 zamanlılar yağ istemez saf benzin koyacan ona sen öğren motorun kaç zamanlı olduğunu ona göre yap
  • 2 zamanlı motorlar yağlı benzinle çalışır 4 zamanlıysa sorun yok arkadaş
  • Parası az olan insanlar için gayet iyi motorlar. Neydi o eski mobiletler
  • quote:

Orjinalden alıntı: legion90

Parası az olan insanlar için gayet iyi motorlar. Neydi o eski mobiletler

Doğru söze ne denir
  • ''0 çin malı alcağına 1000. el bi honda al''

capon ata sözü...
  • quote:

Orjinalden alıntı: jethoca

konumuz çin ekonomisi değil , benim mesajımdan sonra konunun sapması tehlikesi var gbi sanki
    son yazdığım cevaptan sonraki tüm karşılıklara bende katılıyorum ama bir yorumun bir parçasını ele alarak değerlendirme gerçeği yansıtmaz bence

çin malları ve çin markası olan motorlar süpper kaliteli , hondayı mz yi yamaha yı bırak bunlar daha kaliteli demiyorum ki
    fiyatına göre çok kaliteli diyorum

hocam nerden biliyorsun derseniz eşim bu motorların satıldığı Bandırma Eken motorlu araçlar LTd de muhasebeci de ondan

bir yıldır yakın arkadaşların aldığı motorları takip ediyorum ve ona göre yorum yapıyorum

tekrar söylüyorum Çin malları Çin markaları dahil eskisi gibi değil

Çin artık dünyanın önemli ve ciddi bir ihracat ülkesi ( yanılmıyorsam 2005 te ilk sıralarda )

Arkadaşlar bir de yıllardır kazık fiyata kullandığımız vitessiz yerli kazık markalar ( Beldesan, Mobilet vb ) bu mallardan daha mı kaliteli

herkese saygılar

bütün cümlelerin tamam da şu son cümledeki yorumun (Arkadaşlar bir de yıllardır kazık fiyata kullandığımız vitessiz yerli kazık markalar ( Beldesan, Mobilet vb ) bu mallardan daha mı kaliteli) kessinlikle ve kessinlikle YANLIŞ

bir kere o motorlar kaç sene gidio haberin var mı

tamam bi gezi için iyi olmayabilir.ben aydın'ın bir köyündeyim allah sizi inandırsın 20 senelik mobilet kullanıyorum ve o mobilet gezi için deil.Adeta iş canavarı...toz toprak demeden gidiyor

ben o motorun arkasına demirciden yaptırdıım bir römorku(ki buralarda çok yaygın) senelerdir takıp ot kasa vb. taşıyorum bana mısın demiyor.

çinli motorlarmış hıh..mobiletin çektii rezilliği hiçbir motor ÇE-KE-MEZ herkes bilsin bunu...

saygılar.

• bu çin malında iş şansa kalmış
    iyiside çıkıyo aradan kötüsüde
    yanlız bence en iyi yanları düşük fiyata herkesin ayağını yerden kesmeleri
    en azından herkesin bir motoru oldu şu son 1-2 sene içinde...
  • 2 ytl veriliyosa bi motora özellikle çin malına biraz birikimm yapılıp yamaha bws alınır o kadar para veriliyo sonuçta az bi fark verilip sorunsuz bi motor alınabilinir.. Alan arkadaşlar neden bi mal alıpta sorunlarla uğrassın servislerde geçirsin keyfini sürmek varken
  • valla bozulma yonunden ustlerıne yok! bu avantajını her gun gorursunuz
  • Uzuldum cidden kanuni ci arkadasin hikayesine bu guzel bir ornektir motorla kaybettigini diger alternatifi ile kapaticakti.bi ingiliz atasozunu iyi biliriz:ucuz mal alacak kadar zengin degilim;bu dersi hepimiz iyi biliriz.size karsilastirmalar vericem.teknik bilginiz yok olmayabilir.ama motorun kasina gozune aldanmayin hele ekonumik yonune hic aldanmayin.bu motorlarin yada bu mallarin baska ulkelerdeki garfiklerini kontrol edin.sonucta sizde bi esya yada bi mobilya alirkan bi piyasa fikri edinmek icin arastirmaya giriyosunuz.ornekliyeyim.Almanya ya bizim ulkemize girdigi gibi ucuz uzakdogu urunu girmez giremz cunku Alman devleti once bu urunu testlere sokar bu testlerden gecerse satisina izin verir ulkesinde.ornek Mondial butun urunleri Almanya da satamaz.kriterleri asamaz.bakiniz mondial avrupa satislarina bakiniz turkiye satislarina.digerlerini kaaale almiyorum.Peugeot u orneklediler:bir kere hic bir fransiz mali global bir urun degildir.yani italyan ondan kalitelidir belki ama oda cer cop mali gozumde.adam gibi satamaz.tavsiye etmem.ne arabasi ne matkabi ne motoru nede maganda arabalarini 206 larmi ne onlar.neyse gelelim bisan la ilgili bi serzenis okudum yine lifan mi ne baktim hemen sitesine girdim 100 luk ve 125 cc olarak geliyomus TR ye.yine bu motorlarin seri uretim ve teknik bilgilerini gosteren metal parcasini mutlaka dikkate alin okuyun ne goruceksiniz.hemen hemen ayni sirket Tr den siparis eden kim olursa olsun adini yazip istedigi tasarimla Tr ye gemiyle masrafsiz gonderiyo bakiyorum celik motor bakiyorum asya motor bakiyorum fismekan marka.arkadaslar yazik motor alirkan arkasinda kimin oldugunu bililceksiniz.paranizi veriyosunuz zevkini yasamak hakkiniz.Cin i kucumsemek istemem ama cikardiklari bir mala bizim gibi ulkelerin haricinde bu kadar ilgi gosteren baka mlltler olamaz sanmam neden eknomik boyutu.ama madem bir motor amlamaya karar vermissin o zaman bunu iyice dusun ve kendin icin iyi bir yatirima cevir bu kararini sen borsa da al-sat ci degilsin ki aldigin motoru hemen satip kazanki aldigin motor 2.eli olmayan bir motor.bazi tavsiyelerde bulunmuslar arkadaslarim cok guzel gercektende Vespa klasik motor isteyenler icin tavsiye edilir bir motor ama İtalya da uretildigi icin bize cok pahaliya geliyor ayni BMW ler gibi.en uygun alternatifimiz ne oluyor o zaman yine uzakdogu ama Japon lar dunya motor endustrisini elinde bulunduran Japonlar alternatiflerimi evinizin yanindaki markette bulunabilicek kadar parca destegi sinirsiz servisi olmasi sorunsuz garanti verebilmesi global anlamda dunyanin heryerinde olmasi.nedir bunlar.Kiz arkadasinizin ismi gibi bilirsiniz:Honda,Yamaha,Kawasaki,ve Suzuki (japon kizlari kuzu gibi:))bunlarin yanina son yillarda italyanlarda girselerde Japonlar kadar etkili olamamislardir hic bi zaman.ornek lerim uygun fiyat araliklari ve modellerimle devam ediyo.50 lik Gynus yamaha super bisey ufacik bi alet ama size sehir icinde 100 km gunluk garanti verir.yine ayni segmentte Suzuki ninde adini unuttugum Kemer de cok bindigim bir modeli var.Honda today manyak bi kostebek Yamaha Gynus 50 cc icin dediklerim onun icin de hayli hayli gecerli tam bir yol kedisi.bu dediklerim scooter yalniz.gelelim 100 luklere yine Yamaha Gynus un 100 ccleri super ozellikle kirmizi isikta tam bir isirgan kopek gibidir bizzat kullandigim motor.yine honda activa lar super dinamo lar derim ben onlara onlardaki sorunsuz cekis le dunya isiniz varsa bitmis bakin.yine yine Beat sehir icindeki ufak delikanli super tasarimi ile asil sehirli.ev en begendigim125 lik en uzun soluklu scooter Yamaha nin 1999 da japonya da tasarlayip butun dunyada cok satan TR de ise en cok tutulan motorsikleti olmustur YBR serisi cikincaya kadar.oyleki Yamaha BWC niz varsa onu satabilirsiniz ama gercek degerinin ustunde satarsiniz cunku gecen yil ve bu yil en yuksek 2. el secilen motor.o kadar psikopat bir motor ki kirmizi isikta en soldaki Transporter yerinde pati atarken o kavsaktan sehir icine dogru yol almis olur.hala ama hala favori motorum.dikkat ederseniz saglamligi yuzunden rent a car larda bu motorlar kiralanir turistlerin cok sevdigi bir motordur.kol saati gibi yillardir kullanabiliceginiz bir sey bence.suzuki ninde adini bilmiyorum ama bize su getiren su cu daki Suzuki yi denedim super honda ve yamaha nin 125 liklerinden altta kalir degildi.gelelim diger 125 liklere yani binek tiplere.YBR Yamaha nin 2003 te ortadogu pazarina sundugu motorlardan dir.bu serinin bu sekle sokulmasinda asil etken ise Honda Titan in ustun basaridir.bu sebeple son yilllarda YBR cok satiyorsa bunu ondan onceki Honda Titan a borcludur.bu arada YBR seriside gelecek yillarda 125 likleri de racing tasarimla satisa sunucak bilginize.

arkadaslar saygilarimla Cin birakin paranizin cebinize para olarak donmeye devam edecegi yatirimlara yonelin.

saygilarimla..

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.