canım kardeşim ben çin malı bir markanın(motor)türkiye distribütörlğünde yedek parça depo sorumlusuyum..inan en kötüsüde var en iyiside ..eğer vijdanın sızlamazsa bizde 13 milyarada çin malı motor var..taş gibi..ama sağlığını hiçe sayarsan 1500 ytl ye de var..yani standart piyasa..çaynı şeyler türk malları içinde geçerli..diyeceğim bu..
sadece ucuz olması kaliteyi etkilediğini düşünmeyin çinin teknolojisi çoık gelişti ucuz olması bir işçinin günlük maliyeti 1$ arkadaşlar çinde haliyle üretim ucuza geliyo bu yüzden
yaw beyler şimdi bazıları kanuni için 'çin malı' diyo. bazıları da kanuni 'çin malı değil' diyo. kafam karıştı. kanuni çin malı mı değilmi????
quote:
Orjinalden alıntı: eagle18
yaw beyler şimdi bazıları kanuni için 'çin malı' diyo. bazıları da kanuni 'çin malı değil' diyo. kafam karıştı. kanuni çin malı mı değilmi????
kesinlikle ama kesinlikle çin malı dostum zaten çinde yaptırıyor olmasa bu piyasade rekabet edemez. parçalar çin malı montaj türkiye
quote:
Orjinalden alıntı: acy78
quote:
Orjinalden alıntı: eagle18
kesinlikle ama kesinlikle çin malı dostum zaten çinde yaptırıyor olmasa bu piyasade rekabet edemez. parçalar çin malı montaj türkiye
tamam o zaman kardeş çok saol
zaten çin malı yazmasından herşey anlaşılıyor
kafam allak bullak oldu herkes yazdıklarında doğru yanlış olan yeterli sermayenin olmayışı yoksa bende bilirm yamaha honda vs almasını ama gel gör ki fiyatları çok uçuk diğer yandan da çin malları ucuz ama giderken motorun elinde kalma ihtimali var diyorlar alıp kullanmadan anlayamayacağız anlaşılan ...
Arkadaşlar çin malı olunca illa adi olacak diye birşey yok.Birçok büyük firma çine iş yaptırıyor.Önemli olan kaliteli olması.Çok ucuz olan ürünler malum kalitesiz.Ama markalı ürünler çinde de yapılsa genelde kaliteli oluyor.Çin malı deyip atmayın hemen.
quote:
Orjinalden alıntı: jethoca
Çin malı motorlar için ne diyorsunuz diye sorulmuş
ORTALIĞI MANTAR GİBİ SARDI
UCUZA 4 ZAMANLI MOTORLARLA BİZİ TANIŞTIRDI
KAZIK FİYATA MOBİLET ZULMÜNDEN KURTARDI BİZİ
AKIMA KAPILDIM BİR TANEDE BEN ALDIM
BEKLEDİĞİMDEN ÇOOK KALİTELİ ÇIKTI ( 6 GÜNLÜK)
kalitesini 6 günde anlayamazsın.dur bakalım 1 sene felan geçsin. 1 seneyi bulusa gerçi çinden uzak dur. çin malının iyi yanı rekabet ortamı oluşturmuş oldu. bu sayede diğerlerini fiyatında oynama olacaktı elbet
quote:
Orjinalden alıntı: atomik07
quote:
kalitesini 6 günde anlayamazsın.dur bakalım 1 sene felan geçsin. 1 seneyi bulusa gerçi çinden uzak dur. çin malının iyi yanı rekabet ortamı oluşturmuş oldu. bu sayede diğerlerini fiyatında oynama olacaktı elbet
o kadarda kötü değil hocam be
selam kardesim as 150 t nin bikac farklı versiyonu var seninki hangisi (19a,6a,5a)?
Cin malı demeniz bile yeterli
arkadaşlar şuan scoozy 150 cc bi scooter ım var. alet iyi iyi olmasınada her 500 km de bir rolentinin düşmesiyle başlayıp park edip bir muddet çalışmadan durdugunda birdaha calışmama sıkıntısı var. servis karbüratörüne pislik kacıyodur temizlemek lazım diyo. iyi hoş diyo da bu ne biçim iş her 500 km de pislikmi birikiyo bunda anlamadım gitti. asıl konu ben honda cbr 125 almak istiyorum. bu motoru bilen arkadaşlar biraz yardımcı olursanız cok sevinirim. memnun kalırmıyım dersiniz. bu çin malından sonra cok daha fazla şey bekliycem cunku motordan. sizce deger mi. resiminden fiyatına göre hem karizmatik duruyo hemde honda. yedek parcasında beni kastırırmı fiyatlar. biraz bilgi verirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler...........
iyi iyi tamam
quote:
Orjinalden alıntı: ozanyenlic
arkadaşlar şuan scoozy 150 cc bi scooter ım var. alet iyi iyi olmasınada her 500 km de bir rolentinin düşmesiyle başlayıp park edip bir muddet çalışmadan durdugunda birdaha calışmama sıkıntısı var. servis karbüratörüne pislik kacıyodur temizlemek lazım diyo. iyi hoş diyo da bu ne biçim iş her 500 km de pislikmi birikiyo bunda anlamadım gitti. asıl konu ben honda cbr 125 almak istiyorum. bu motoru bilen arkadaşlar biraz yardımcı olursanız cok sevinirim. memnun kalırmıyım dersiniz. bu çin malından sonra cok daha fazla şey bekliycem cunku motordan. sizce deger mi. resiminden fiyatına göre hem karizmatik duruyo hemde honda. yedek parcasında beni kastırırmı fiyatlar. biraz bilgi verirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler...........
ÇİN MALI İYİ KÖTÜ TARTIŞMASINA ÖZLÜ Bİ SÖZLE SÖZ VERMEK İSTİYORUM
İyi mal,İyi Para.Kötü Mal,Kötü para.
yada
Ne kaa ekmek o kaa köfte
Sadece kullanıma yönelik düşünmeyin.Servis yedek parça,Ar-ge,sarfiyat,donanım,sorun bunlar fiyatları etkiler.
Honda tüm bunlara önem veren bi şirket.O yüzden haklı biçimde qöt kadar motora 1500 YTL diyebiliyor.Uzun vadede çin malını sollar.
Çin malı hiçbişeye güvenmem.
Ne demişler Çinden karı bile alma.
quote:
Orjinalden alıntı: Sans Noblesse
ÇİN MALI İYİ KÖTÜ TARTIŞMASINA ÖZLÜ Bİ SÖZLE SÖZ VERMEK İSTİYORUM
İyi mal,İyi Para.Kötü Mal,Kötü para.
yada
Ne kaa ekmek o kaa köfte
Sadece kullanıma yönelik düşünmeyin.Servis yedek parça,Ar-ge,sarfiyat,donanım,sorun bunlar fiyatları etkiler.
Honda tüm bunlara önem veren bi şirket.O yüzden haklı biçimde qöt kadar motora 1500 YTL diyebiliyor.Uzun vadede çin malını sollar.
Çin malı hiçbişeye güvenmem.
Ne demişler Çinden karı bile alma.
çin malı motorlar fiyatları düşük olduğu için birden yolları doldurdu. bunun içinde trafiği tehlikeye soktu. bi gün bence çok kötü şeyler olcak bunlar yüzünden
[quote:
Orjinalden alıntı: atomik07
quote:
o kadarda kötü değil hocam be
atomik07 Tarih 15 Haziran 2006; 12:01:37 quote:
o mesajın tarihine bakıldığında araan 3-5 ay geçtiği görülür
şimdi 3300 kmde olan motorum KH 100, hala gayet güzel gidiyor.
üstelik DELİ CEMAL'İN BANDIRMAYI KÖSTEBEK YUVASINA ÇEVİRMESİNE RAĞMEN 8 KERE DÜŞMESİNE RAĞMEN VE BENİM RALLİ ARACI GİBİ KULLANMAMA RAĞMEN ( Bandırma Belediye bşk. Cemal Öztaylan , Deli Cemal diye anılıyor)
herkese saygılar
ben kendi katıyor diye biliyorum scootelarda.
YANİ HERKEZİN DEDİGİ GİBİ ÇİN MOTORLARI HİÇ BİR ŞEYE YARAMAZ BU ÇİN MOTORLARI BİR VİRÜS GİBİ YAYILDI PARA VERMEYE DEYMEZ GİDİN Bİ KANUNİ BAYİSİNE SİZE FISTIK GİBİ MOTOR VERSİNLER BENCE AZ PARA VERİYORSUNUZ 6 GÜNLÜK MOTOR ALIYORSUNUZ ÇOK PARA VERİYORSUNUZ 6 YILLIK 6 GÜNLÜK DAYANIÇAGINA 6 YILLIK DAHA İYİ BENCEEEE....HANGİSİNİ SEÇERSİNİZZZZZ....
YAZAN:MUHAMMED ALİ TAVSİYE:KANUNİ BAYİSİNDEN YEŞİLYURT MOTOR TOPSELVİ CAD.NO:9KARTAL İSTANBUL TEL:0216 389 20 10 BYEEEE GELİNDE GÖRÜN MOTOR NE DEMEKMİŞŞŞŞŞŞ......