arkadaşlar çin malı motorların hepsi aynı fabrikadan çıkması imkansız çünkü parça sorunu olmazdı .. Dşünsenize ..
quote:
Orjinalden alıntı: besim
arkadaşlar çin malı motorların hepsi aynı fabrikadan çıkması imkansız çünkü parça sorunu olmazdı .. Dşünsenize ..
ne alaka
çin malı motorlarda parça sorunu yok zaten.Hepsi birbirine uyuyor.
arkadaşlar tekrar merhaba mopndialciler buraya isimli bir başlık oluşturmama rağmen burdaki sohbet bana daha yoğun geldi ve benim de anlatacaklarım var
1- malesef motorların %8 olan Ötv leri %22 ye çıktı ama bir firma ötv artışını da yansıtmayarak zaten çok düşük olan fiyatı iyicene düşürerek rakabet yapıyor ( İsmi Osmanlı )
2- Eşim mndeallerin satıldığı yerde muhasebeci ordan biliyorum asya mondial ve daha iki üç markanın sadece ismi farklı garanti belgesinde ise isimleri aynı yani bunlar aynı mallar birden fazla markayla piyasaya sunulmuşlar öemli olan onların arkasındaki yerli dağıtıcılıar ben bunun için tekrar Uğur Mondial diyorum
3- motorumu alalı bir aya bir hafta oldu ve 1500 km de II. bakıma gittim motorun a dan z ye ( Zİnciri gevşemiş, arka farı çarptım, ayaklıka biraz yamulmuştu yağ değişimi, ön teekerlek biraz gevşemiş ) her türlü aksaklıkları ile ilgiliendiler ve düzelttiler Bandırma da doğal gaz çalışamsı nedeniyle her yer çukut tümsek ve motoru çok kötü kulanmıştım
bu f-garanti olayı ve sorunların çözülmesi çok hoşuma gitti
herkese saygılar
bende çinli olarak asyamotor var.ÖTV yi yansıtmadıkları için Yeni aldım .fena değil.
valla arkadaslar durumunuz su anlik vahim vahim diyorum neden Cin malllari daha 2 senesini doldurmadi adam gibi piyasalarini bulamadilar bulamadilarmi hayir piyasanin anasini bellediler.ama daha tam olarak oturmadi.yoksa size bende katilirim.bu yollardan honda,yamaha,suzuki,kawasaki Harleyy davidson da gecti.bu islerde boyle isler.motor gelir satilir.sonra bunu guzel rekabet izler nedir bu kaliteli mal2.elde garanti.satistan sonraki hizmet vesaire.su an ben de cin malina kulli karsiyim ama beni KDV olarak ezmedigi surece yoksa benim yaptigimdan benden kaliteli benim ayagima getirebiliyosa degil avustralya lisi olur sibirya lisi olur kenya lisi da olur.su naki durum buna benzer.Honda servis yedek parca diye orneklediginiz olaylarin aynisini zaman gelecek Cin lilerde yasiyacaklar.bu arada Honda dan bi ornek vereyim.Honda 1998 de Hindistan pazarina girer.orada bajaj oto vardir.Honda Damping yapar pazara bajaj da fiyatlarda antidamping e gider.sonunda Honda Hindistan pazarindan cekilir. tabii o zaman dunya da 98 global krizi de vardir etkilenmemek icin cekilir.ayni dampingle 2001 de geri donen Honda su an Hindistan da motorsiklet pazarinda bajaj oto ya yakin bir seviye de %19 larla %25 ler paya sahiptir.demem o ki Honda ve diger dedigim markalar sadece Turkiye de degil dunya nin butun paarinda oynayan global oyunculardir.bununda bilinmesini isterim.bir de etrafimdan bir Cin mali hikayesi daha anlatayim.arkadasim bi Mondial aliyor gecen yil Kemer den ustelik gelen ilk serisini fabrikanin Turkiye ye gonderdigi bir Cin li muhendisin elinden diyeyim.bunu bugun bir galeriye vermis 110 silindir.fiyatmi 600 ytl.uzuldum.1.400 e almisti.ama olay motor un tek seri uretilmesi ve 100 luklerle ayni seriide tutulmasi.baska da getirilmiyormus 110 diye.oyle bir olay.ayni motor dan Honda innova diye satilmis 2004 bi tane 750 ytl.
dedigim gibi biraz zaman la belki kalitelerini arttirabilirlar.yoksa guclu marka imajlarinin altinda ezilirler digerlerinin karsisinda.piyasa da buna cevap verir zaten 1-2 seneye bu yazilari okursaniz cok sey degisitigini ....
saygilarimla mllt.
Bu arada ben tencerem den memnunum:))(TENERE) >>>http://rapidshare.de/files/19001087/YAMAHA_TENERE_-1996_model.jpg.html
ben bir ilcede oturuyorum (manisa / salihli ) bu cin malı motarlardan tam bir ayda 1000 tane kadar satıldı ve bu motarları satan yerler ortaya cıkmaya basladı . bu motarların da pek güvenli olduguda soylenemez hani.....
Bu motorları satanlar bir yerlerde saklımıydı ki.Zaten ortadalardı.1000 tane satılmasının sebebi ÖTV artışıdır.
quote:
Orjinalden alıntı: salihli
ben bir ilcede oturuyorum (manisa / salihli ) bu cin malı motarlardan tam bir ayda 1000 tane kadar satıldı ve bu motarları satan yerler ortaya cıkmaya basladı . bu motarların da pek güvenli olduguda soylenemez hani.....
paran yetsede çin malından biraz uzak durcaksın ne kadar ucuz olsada tamir yedek parça zaman kaybı derken o parasını zaten katlıyo bi yamaha honda kanuni dururken daha ucuza ama daha kötü bi motor almanın mantığı yok bazen iyi çıkabilir ama bu kötü çıkanların yanında devede kulak gibi bişey ama yinede siz bilirsiniz yinede çin motoru dicekseniz taksitle ekmek parasına alırsınız 1 yıl kullanamadan bırakırsınız
Bir tane alacam bende fiyatları uygun yav
kaçırma derim dostum
üstteki arkadaşada bakma
quote:
Orjinalden alıntı: ¥ ZUZAYLI ¥
Bir tane alacam bende fiyatları uygun yav
up
çinmalı diye geçip gitne bı malı en düsük malıyetle uretıyolar onun ıcın bokatıyolarşöle düsün bir sıgarayı kumsalda 5 lıraya satsan kımse almaz aynı sıgarayı 15 lıraya sat kapıs kapıs gıder mantık bu
quote:
Orjinalden alıntı: ozanyenlic
arkadaşlar bu mz lere falan benzinle yağ konuluyormuş. bizim scooter larada konuluyormu acaba. konuluyorsa da neden?
ANLAMADIM NE DİYON
merhabalar net te bir ilan sayesinde 50cc mondial buldum.2500km.de.fiyatı da 800 ytl.ne dersiniz? motorlar hakkında hic bir bilgim yok.cehaletimi mazur görün. desteğinizi,cevaplarınızı bekliyorum. saygılar.
zaten sıfırı ne kadar ki onun tahminen 900 civarı
benzinle birlikte yağ konulan motor ise 2 zamanlıdır.. Onlarda karter yok yağ doğrudan benzin karışımı ile dışarıdan sağlanıyor ;) .. Senin scooter 4 zamanlı ise yağ ile benzini karışıtırmana gerek yok ;)
ozan yenliç senin motorun 2 zamanlı motorsa ve yag koymuyorsa yandın scotirin 4 zamanlıysa ve altta yag karteli varsa yag koymaya gerek yok
2 zamanlılarda kartel ve subab olmadıgından yaglı calısmaktadır yag koymassan zaten motorun ölür hurdalık olur yada sıkısır gitmes cok masraf acar basına haberin ola dikkan et 2 zamanlımı 4 zamanlımı diye 2 zamanlıysa kesinlikle ve kesinlikle benzine yag karistirmen gerekiyo 2t yag aksi halde kısa bi süüre sonra motor nakowtt olur yoldan sekman piston kırank silindirleri toplamaya baslarsın en iyisi yanına bi sepet al belli olmaz ne oluca zaten bazı scoterlerde ayrı yag deposu var mesela honda knetix gibi
ucuz mallar herzaman sakattır.
bende 125 cc ramzey var motor aksamından memnunum , duyduğuma göre honda nın motorunu kullanıyolarmış. ama gele gelelim kaporta iğrenç mi iğrenç hertarafı dökülüyo. ama bu paraya da ancak bu olur kardeşim verin 5 mia alın pejo bakın bakalım tık olacak mı kaportada yani işin özü ne kadar ekmek o kadar köfte