Şimdi Ara

Çin'in yeni ekran kartı Lisuan G100 test edildi: Nvidia'yı zorluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çin'in yeni ekran kartı Lisuan G100 test edildi: Nvidia'yı zorluyor
    Çin’in yerli GPU girişimlerinden Lisuan Technology, G100 modeliyle tüketici ekran kartı pazarına giriş yaptı. Şirketin 6nm üretim sürecine sahip G100 GPU'su, yeni testlerde Nvidia'nın GeForce RTX 4060 modelini geride bırakırken, RTX 5060'a yakın performans sunuyor. 

Lisuan G100 test edildi

Bildiğiniz gibi ABD yaptırımlarının ardından yerel çip üretimine odaklanan Çin, ekran kartı pazarına da adım atmaya başladı. Hatta yerli GPU üreticisi Moore Threads tarafından geliştirlen sürpriz modellere tanık olduk. Diğer tarafta Lisuan Technology'e ait G100 modelinin ise teorik olarak RTX 4060 seviyesinde performans sunabileceği iddia edilmişti. Son olarak OpenCL testleriyle kartın performansı doğrulandı.

Paylaşılan testlerde Ryzen 5 7600 işlemciyle eşleştirilen G100, OpenCL testinde 111.290 puan alarak RTX 4060'ın önüne geçti. Yeni nesil Blackwell tabanlı RTX 5060'ın ise yalnızca biraz gerisinde kalıyor.

Çin'in yeni ekran kartı Lisuan G100 test edildi: Nvidia'yı zorluyor
    Teknik özellik tarafında G100'ün 12GB GDDR6 VRAM, 48 hesaplama birimi (CU) ve maksimum 2000 MHz saat hızına sahip olduğunu söyleyelim. Üretim süreci ise henüz açıklanmadı ancak daha önce olduğu gibi 6nm litografiyle SMIC tarafından gerçekleştirilmiş olabilir.

Ayrıca Bkz.AMD’nin yaklaşan RDNA 5 ekran kartı RTX 5080 ile yarışacak

Aslına bakacak olursak, G100 henüz perakende pazara sunulmuş değil, ancak test sonuçları bu yönde hızlı bir ilerleme olduğunu gösteriyor. Özellikle geçmişte, G100'ün GTX 660 Ti gibi eski GPU’ları dahi geçemediği düşünüldüğünde, bu gelişme büyük bir sıçrama. Eğer Lisuan Technology, yazılım ve donanım tarafındaki bu ivmeyi koruyabilirse, Çin'in küresel ekran kartı rekabetinde söz sahibi olduğunu görebiliriz.

Kaynak:https://wccftech.com/china-first-high-end-gaming-gpu-lisuan-g100-outperforms-nvidia-geforce-rtx-4060/

• Ucuza gelsin 3 kilo alırım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AMD nin rx9060 xt güçlü gözüküyor rtx4060 dan da güçlü rtx5060 göz kırpmış bance büyük sıçrama

• Çok yakında Nvidia'yı geçecekler, hem de çok yakında. Artık Çin görüntü kartı markalarını konuşacağız. Rekabet iyidir, gelsinler bakalım.

• huseyincarnege kullanıcısına yanıt
    Amd ile nvida ceoları falan akraba. rakip görünüyorlar aslında tekelleşmişler.

• MilesTeg M kullanıcısına yanıt
    Kurban olurum onlara

• quote:

Özellikle geçmişte, G100'ün GTX 660 Ti gibi eski GPU’ları dahi geçemediği düşünüldüğünde, bu gelişme büyük bir sıçrama

Öyleyse adı neden aynı?

Test sonuçları doğru ise harika bir haber.

Orta vadede dişli bir rakip olması dileğiyle...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TheCraxy kullanıcısına yanıt
    emmisi kızı:) sadece ceolar akraba diye tekelleşeceğini sanmam

• Çin için güzel gelişme. ABD'ye bağımlılığı biraz daha azalacak. İş globale gelince orada yazılım faktörü var, işte onu geçmeleri zor olacak.

• Çin buğün yarın 6nm barajınıda yıkar

• Heriflerdeki gelişime bakın gelde imrenmeyin, bu hızda devam ederseler en fazla 5 yıl sonra piyasayı domine edecek ürünler çıkarıp ABD firmalarını sahada zorlayacaklar diye düşünüyorum....

Nvidia'nın şimdi 1-2milyar$'lık kartlarını sattırmayan abd 5 sene sonra istese de böyle birşey olmayabilir... sonra konuşuruz nerden nereye hey gidi bir zamanlar şöyle böyleydi deriz... :))

• Ben destekliyorum, yeni oyuncular iyi olacaktır.

• Amerika tekelinden kurtuluyoruz. Bu aşırı sevindirici bir haber.

• Bütün telefonları anakartları çipleri vs firmalar ucuz diye çinde ürettiyorlar ama bu çinliler babalarının hayrına uygun fiyata üretim yapmıyor. El altından devlet desteğiyle üretim şemalarını prototipleri kalıpları ve diğer tüm bilgileri kaçırıyorlar. Firmalar için "yedik içtik iyi güzel şimdi hesap vakti".

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oKsyqeN -- 27 Temmuz 2025; 17:56:23 >
  • oKsyqeN kullanıcısına yanıt

O kadar beğendim ki yorumunu like'layıp yorumuna ek yapmak için tekrar giriş yaptım siteye İnşallah hepimiz için iyi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.