Şimdi Ara

Cin gördünüz mü?_ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
2.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kızcaksınız ama googledan bulduğum bütün cin resimlerini ekliyom valla

• quote:

Orijinalinden alıntı: tikli

quote:

Orijinalinden alıntı: KooSeo

saçmalamayın cinler tabi ki vardır. Yoktur diyen dinden çıkabilir. Kur`an'da cin suresi var isteyen açıp okusun

Tabi ki var da mahiyetleri meçhul.Bir de olmalarına itirazımız yok ama "gördüm,konuştum yok arkadaş oldum,benim cinlerim var vs" diyenler ya hasta ve tedaviye muhtaçtır ya da bunu para kazanmak için yapan şarlatanlardır.

Walla orasını bilmem artık konuşanı oturanı falan
  • Ya benim anlamadığım cinler insanlara hakikaten gözükebilio mu ve gözükme olayı kutsal kitabımızda yazıor mu??? insanlara gözükebilirler diye?!!?!
  • cinler vardır Kur'an da geçer ama bizler göremeyiz çünkü vasıfları değişiktir.
  • quote:

Orijinalinden alıntı: Luti

Valla ben görmedim ama gören bi arkadaşım var. Böyle sürekli evde siyah bi gölge görüyormuş. Uyurken falan dibinde oturduğunu hissediyormuş ama dönüp bakamıyormuş. Böyle duvarda oturan birisini görüyormuş. Hatta aynı evde bi arkadaşına göstermiş aynısını o da görmüş. Sonra sabah o baktıkları yerde (duvarda) ayak izleri gömüşler. Hatta bunu koruyan birisi varmış. Ölü ama iki dünya arasında kalmış birisi. Bi kadın. O koruyomuş bunu anlattığına göre. Yoksa cinler kafayı yedirtirmiş. Öyle diyo. Bi kaç dua edince gidiyomuş cinler. Bana anlattılar ben ağzım açık dinledim ama, bu cin min olayı psikolojik bi olay mı yoksa hakkatten mi var bilmiyorum. Ama bana biraz psikolojik gibi geldi. Ha bu arada o cinleri istediği kişinin üzerine yollayabiliyormuş. Öyle dedi.

senin arkadaşınla toşşak geçmişler.

• quote:

Orijinalinden alıntı: altanns

kızcaksınız ama googledan bulduğum bütün cin resimlerini ekliyom valla

/>

muhahahhahahahhaaaaaahhahahahahahah

• rüyamda 2 kere görmüştüm.
    1.cisinde cin kafirdi.inanç hakkında bir şeyler yaptık.ve tabiki onu yendim.kısa boylu birşeydi.
    2.cisinde yine kısa boylu gece vaktiydi.onlara peygamber efendimizi sordum onlarda biraz önce buradan ayrıldı dediler.
  • Geçenlerde gördüm bir cin hatun önce tanıştık kaynaştık ,öpüşüp koklaştık sonrada baya baya yalaştık ve üzgün gözlerle ayrıldık.
    Tadı hala damağımda ...Uffffff sanırım bir cine tutuldum...
  • evde yalnız yattığımda hep karabasan tutar bi sabah da tuttu gözümü açmaya çalıştım siyah insana benzer bi yaratık gördüm.hemen gözümü kapadım sonra kaç gün zorla uyudum bilmiyorum
  • cin görülmez belki hissedilir.
  • quote:

Orijinalinden alıntı: altanns

Cin gördünüz mü?_

işte gerçek cin burada..........

eh cin nede olsa o da çarpar buda(allah korusun)

• yine başladık cin muhabbetine
  • Cinler yalnızca insanları dinlemekle kalmıyor, aynı zamanda onların lisanını da çok iyi anlıyorlar. Bütün insanların dillerini bildikleri söylenemez. Yaşadıkları bölgedeki insanların dilini bilmeleri mümkündür.

Cinlerin Hakikatı: Bu sureyi mütaala etmeden önce zihinde bir karışıklık meydana gelmemesi için cinlerin mahiyetinin ne olduğunu anlamamız gerekmektedir. Çağımızda bazıları cinlerin bir hakikati olmadığı yanılgısına düşmüşlerdir. Bunlara göre, bu, eski çağların vehim ve hurafelerinin bir kalıntısıdır. Onların bu görüşü ne bir araştırmaya dayanmaktadır, ne de kendilerinin böyle bir bilgi sahibi olduklarını iddia edebilirler. Duyumlayamadıkları şeyin bir varlığının olmadığını ileri sürmektedirler. Halbuki, bu koca kainat içerisinde insanın his ile idrak edebileceği şeyler o kadar azdır ki bunun misali bir okyanusun yanında bir katre gibidir. Bu yüzden, hissedemediği şeyin var olmadığını ve var olan şeyin muhakkak hissedilmesi gerektiğini sanmak, aslında o kişinin kendi aklının iflasının bir delilidir.

Böyle bir düşünce ile insan, sadece cinlerin varlığını inkar etmekle kalmaz, daha birçok kendi tecrübe ve gözlemine girmeyen gerçeği de inkar eder. Diğer şeyler bir kenara, onun için Allah'ın varlığı bile kabul edilecek bir şey olamaz. İşte Müslümanlardan bu düşüncelerin etkileri altında kalan bazıları Kur'an'ı inkar etmediler, ama cin, iblis ve şeytan hakkında değişik tevillere gittiler. Bunlardan kasıt, müstakil bir varlıkları olan gizli mahluklar değildir diyorlardı. Bazı yerlerde şeytanı, insanın behimî kuvvetleri olarak yorumlamışlardı. Ve bazen cin kelimesinden kasıt;Kur'an'ı gizlice dinleyen, vahşi, medenî olmayan ve dağlarda yaşayan insanlar olarak tevil etmekteydiler. Halbuki Kur'an'ın buyruğu hiçbir tevile yer bırakmayacak şekilde açıktır.

Kur'an-ı Kerim'de sadece bir yerde değil, müteaddid yerlerde ve insanların iki ayrı cins yaratık olduklarından bahsedilmektedir. Örneğin bkz. Araf: 38; Hud: 119; Fussilet: 25-29; Ahkaf: 18; Ez-Zariat: 56; en-Nas: 6; ve Rahman Suresi, cinleri insanoğlunun bir kısmı olarak saymaya yer bırakmayacak açıklıktadır.

Araf:12'de Hicr 26-27'de ve Rahman 14-15'de insanın çamurdan yaratıldığı, oysa cinlerin ateşten yaratıldıkları açık bir şekilde bildirilmektedir.

Hicr Suresi 27. ayette cinlerin insandan önce yaratılmış oldukları izah edilmektedir. Bunu, Kur'an'da yedi yerde geçen Adem ve İblis kıssası da teyid etmektedir. Her yerde insan yaratılmadan önce İblisin mevcut olduğu anlaşılmaktadır. Ayrıca Kehf Suresi 50. ayette İblisin cinlerden birisi olduğu bildirilmiştir.

Araf Suresi 27. ayette cinlerin insanları gördüğü, ama insanların onları görmediği söylenmektedir.

Hicr 16-18; Saffat 6-10; Mülk 5'de cinlerin göklere çıkabildikleri ama belli bir sınırdan öteye gidemedikleri açıklanır. O sınırdan öteye geçemezler ve Mele-i Alâ'daki konuşmaları dinlemek isterlerse orada durdurulurlar. Gizlice dinlemeye çalışırlarsa, yıldız ateşiyle kovulurlar. Bu şekilde, müşrik Araplar'ın, cinlerin Allah'ın gaybını ve O'nun sırlarını bildiklerine dair olan yanlış düşünceleri reddedilmektedir. Aynı düşünce Sebe Suresi 14. ayette de reddedilmiştir.

Bakara Suresi 30-40 ve Kehf Suresi 50. ayetlerden Allah'ın, yeryüzünün halifeliğini insana verdiği ve insanların cinlerden üstün mahluklar oldukları anlaşılıyor. Şüphesiz bazı istisnaî sayılabilecek güçler, cinlere de bağışlanmıştır. Buna Neml Suresi 7. ayette bir örnek verilmektedir. Ama bu gibi bazı güçler insanlardan çok daha güçlü olan hayvanlara da verilmiştir. Fakat bu, hayvanların insanlardan daha faziletli oldukları anlamına gelmez.

Kur'an-ı Kerim'de, cinlerin de insanlar gibi irade sahibi yaratıklar oldukları bildirilmektedir. Onlara da irade verilmiştir. Onlar da itaat veya isyan etmek, inkar veya iman etmek hususunda tıpkı insanın serbest olduğu gibi serbesttirler. İblis hadisesi ve Ahkaf ve Cin Surelerinde geçen, bazı cinlerin iman etme hadiseleri bunun açık delilidir.

Kur'an-ı Kerim'de onlarca yerde, İblis'in, ta Adem'in yaratılışından beri insanı yoldan çıkartmaya azmettiği gerçeği açıklanmaktadır. O zamandan beri cinlerden şeytan olanlar insanları yoldan çıkarmaya çalışmaktadır. Ama insana musallat olarak ona zorla bir şeyi yaptırma gücüne sahip değillerdir. Fakat insanların kalbine vesvese verirler ve onları kötü yola teşvik ederek çirkin ve kötü şeyleri güzel gösterir, onları yoldan çıkarmaya çalışırlar. Mesela bkz. Nisa: 117-120; Araf: 11-17; İbrahim: 20; Hicr: 30-42; Nahl: 98-100; İsra: 65.

Kur'an-ı Kerim'de cahiliye döneminde müşrik Arapların, cinleri Allah'ın şeriki sayarak onlara ibadet etmekte oldukları ve onları Allah'a nispet ettikleri bildirilmiştir. Bkz. El-Enami: 100; Sebe: 40-41; Saffat: 158.

Bu izahlardan sonra, cinlerin insanlardan ayrı, kendi başlarına bir varlıkları olan gizli mahluklar oldukları anlaşılmaktadır. Esrarlı hususiyetleri dolayısı ile bazı cahiller onların varlıkları ve güçleri hakkında çok abartmalı düşüncelere kapılmışlar ve hatta onlara tapmaya başlamışlardır. Fakat Kur'an-ı Kerim onlar hakkında gerçek hakikatleri bildirerek onların ne olup ne olmadıklarını izah etmiştir.

• yaa abi bu tarz şeyle ne biliim ben şahsen cin olduğuna inanıyorum ama bu tarz şeyler hep eskiden yaşanmış yani eskiler yaşlılarımızın bir sürü hikayesi vardır bu konuda ama son zmanalarda böle şeyler yok
  • quote:

Orijinalinden alıntı: moonwalker_arc

yaa abi bu tarz şeyle ne biliim ben şahsen cin olduğuna inanıyorum ama bu tarz şeyler hep eskiden yaşanmış yani eskiler yaşlılarımızın bir sürü hikayesi vardır bu konuda ama son zmanalarda böle şeyler yok

ne demek yani nesillerimi tükendi bunların
  • quote:

Orijinalinden alıntı: KooSeo

quote:

Orijinalinden alıntı: moonwalker_arc

yaa abi bu tarz şeyle ne biliim ben şahsen cin olduğuna inanıyorum ama bu tarz şeyler hep eskiden yaşanmış yani eskiler yaşlılarımızın bir sürü hikayesi vardır bu konuda ama son zmanalarda böle şeyler yok

ne demek yani nesillerimi tükendi bunların

ozaman yenisini anlatıyım benim başıma geldi görmedim ama baya kovaladı bizi 4 kişiydik(dördümüzünde rüya görmediği veya piskolojisi bozum olamayacağı kesin)kalem'e benzer bir tahta parçasını havaya fırlattı sonrada sokak lambalarını söndürdü(teker teker)
  • benim merak ettiğim cinler maddelere temas edebiliyor mu? insanlara gözükmüyor ama insanları görüyor ve duyuyorlar bu kesin ama mesela bir nesneyi hareket ederken görmemiz cin in işimi yoksa bizim beynimizin bir yanılgısı mı?
  • Aga fazla uzatmayın bence akşam akşam çarpıcak hepimizi o olacak.
  • ben küçükken gördüm artı temas edebilirler hatta insanlardan çocukları bile olabilir
  • Baktım bizim çocuklardan bahsediyosunuz girdim kaşınmayın oğlum çarparımım hepiniz haaaa ben büyük cin
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.