Şimdi Ara

Çin'e Mektup Yollamak?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ni hao donanım haber! Bu donanımhaberdeki ilk mesajım oluyor sanırım.
    Çin'e mektup göndermem lazım. Aslında her gün internetten görüşsekte mektup göndermek ayrı bir zevk. Neyse orasından size ne.

İşte her neyse ben niye yurt dışına mektup gönderiyorum boşu boşuna. Şundan, şimdi benim elimde bir sürü beleş pul var, e tabi zaman geçtikte değeri gidiyor bekletmemek lazım, har vurup harman savurmak gerek. Hani yani on liraya da mektup gönderirim sorun değil.

Şu adresten yurt dışı posta deyip, Çin'i seçip, ağırlığa 10 gram yazdığımda 2 TL gösteriyor. Ortalama gönderme süresi de 10-16 gün diyor.
    http://www.ptt.gov.tr/index.snet?wapp=calculatingDeliveryPrice_tr

Alma Haberli
    Mesai Dışı
    Alıcının Kendisine Teslim
    Özel Ulak (Ekspres)
    Taahhütlü
    Ödeme Şartlı
    Sigortalı (Değer Konulmuş)

Bir de şu seçenekler var. Takdir edersiniz ki normal gönderirsem varma ihtimali pek yok. "Alma Haberli" gönderirsem haber mi verecekler? Bunun "taahhütlü" olandan farkı ne? Bunlardan birini seçersem kesin gider mi?

+Ben ağırlığı tam tahmin edemedim herhalde zarf+kağıt 10 gramı geçmez?

..Hangi seçenekleri seçmem lazım, ne yapayım??
    ..Birden fazla pul yapıştırarak ücreti tamamlayabiliyor muyuz, tam mı olmalı?
    ..Falan filan işte biraz anlatıverin.
    ..Çok sağolun yav.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cordarone -- 14 Ocak 2012; 19:11:29 >

• Up ama yaa.
  • pul yapistirma kaldi mi bu devirde hala???
    express gonder. takip numarasi verirler ordan bakarsin durumu neymis diye.
  • Ortalama gönderim süresi seni yanıltmasın 3 ayda gidiyor. Ben burdan yolladım o bana karşıdan yolladı ocak başında ve martta ikimizinde eline ulaşmıştı. 4 tl gibi birşey ödedim. Çin postası sıkıntılı. Burdan norveç'e de kartpostal yolladım 1 haftada gitmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoruSorcam -- 17 Mart 2014; 2:34:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SoruSorcam

Ortalama gönderim süresi seni yanıltmasın 3 ayda gidiyor. Ben burdan yolladım o bana karşıdan yolladı ocak başında ve martta ikimizinde eline ulaşmıştı. 4 tl gibi birşey ödedim. Çin postası sıkıntılı. Burdan norveç'e de kartpostal yolladım 1 haftada gitmişti.

14 Ocak 2012
  • Arkadas gec kaldi bence 2 sene kadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gençler mektup gitti cevap bile geldi daha kaç mektup yolladım ohoo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yalnız mektup yada paket gönderecek arkadaşlar mutlaka dikkat etsinler adreste mutlaka çince karakterli olan adreste olsun,lakin çinliler latin alfabesini okuyamıyorlar bir çoğu,yani sadece ingilizce adres yazarsanız yerine ulaşmayabilir,TR den Çin'e ortalama 2 haftada ulaşır mektup ve küçük paketler ptt ile
  • quote:

Orijinalden alıntı: yokan

yalnız mektup yada paket gönderecek arkadaşlar mutlaka dikkat etsinler adreste mutlaka çince karakterli olan adreste olsun,lakin çinliler latin alfabesini okuyamıyorlar bir çoğu,yani sadece ingilizce adres yazarsanız yerine ulaşmayabilir,TR den Çin'e ortalama 2 haftada ulaşır mektup ve küçük paketler ptt ile

Ben ingilizce yazıyorum çince yazmamın mümkünatı yok ondan mı 3 ayda ulaşmıştır? Çünkü oda bana ingilizce adreste yolladı kendi mektubunu benimkide 3 ayda geldi. Nasıl iş anlamadım. Bugün tekrar postalıyorum bakalım.

quote:

Orijinalden alıntı: Türk Adam

gençler mektup gitti cevap bile geldi daha kaç mektup yolladım ohoo

Siz nasıl yolluyorsunuz? Adresi çince mi yazıyorsunuz ve ne kadar sürede gidip geliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoruSorcam -- 17 Mart 2014; 13:21:25 >

• hocam size bilgisayardan gonderilen adresi yazucidan cikartin hem ingilizce,hemde cince cep telefonunuda,yazin iki haftaya ulasir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • SoruSorcam kullanıcısına yanıt
    2-3 hafta ya da daha uzun sürüyor.

İngilizce adresi anlıyorlar.

Geçende koreye gönderdim, hem ingilizce hem korece yazdım. Bugün ulaştı o da.
  • Çince adresi yazıcıdan çıkartıp mektupun üstüne yapıştırdım arkadaşlar. Yalnız kadına uçakla gideceğini söylemedim ya yüzeyden yollamazlar umarım. Üstünde 3.3 TL'lik pul vardı uçakla normalde 4 küsür TL ye yollamıştım ilk sefer kadında birşey demedi dün tamam dedi uçakla yollamadı heralde :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.