Özet: Çin'e ihrac edilecek beyaz eşyalar, ilk kez trenle gönderiliyor. Yaklaşık 8.000 km yol. Trene konteynerler yükleniyor süslenip püsleniyor. Kurdelesi pankartları asılıyor. Ulaştırma Bakanı öncülüğünde törenle Kazlıçeşme'den Çin'e gönderiliyor. Ancak aynı tren törenden sonra İstanbul'dan bile çıkmadan pankartları süsleri sökülüyor ve tekrar Halkalı'ya gara çekiliyor. Bize de bunu Çin' e trenle ihracat yaptık diye yutturuyorlar. Ulaştırma Bakanı Twitter'dan gurula paylaşıyor falan. İki 2 ihtimal var, ya Ulaştırma Bakanı direkt bizi kandırdı ya da Ulaştırma Bakanı kendisi kandırıldı.
Çin'e diye yollanan tren Halkalı Garı'nda çıktı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun “Çin’e tren gönderiyoruz” diyerek törenine katıldığı, İstanbul'dan yola çıkan İlk ihracat treninin Çin'e aslında gitmediği, Halkalı Garı'na geri çekildiği öğrenildi. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), Çin'e ihraç ürün taşıyacağı bildirilen 'ilk ihracat treni'nin Halkalı Garı'na geri getirildiğini açıkladı. Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'den Çin'e gidecek ilk ihracat treninin dün İstanbul'dan yola çıkacağı bildirilmişti. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Marmaray'dan geçerek Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattı ve Hazar Geçişli Doğu-Batı Orta Koridor üzerinden Çin'e ulaşacak trenin, 8 bin 693 kilometre yol alıp, 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülke geçerek yükünü Çin'e 12 günde ulaştıracağı belirtildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, trenin, Türkiye'de 2 bin 323 kilometre, Gürcistan'da 220 kilometre, Azerbaycan'da 430 kilometre, Hazar Denizi'nde 420 kilometre, Kazakistan'da 3 bin 200 kilometre ve Çin'de 2 bin 100 kilometre olmak üzere toplamda 8 bin 693 kilometre yol kat edeceğini söylemişti. Ancak Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası'ndan yapılan açıklama ile trenin Çin'e gitmediği, Marmaray’dan geçirilmesinin ardından Maltepe istasyonunda üstüne asılı pankartların sökülerek geri Halkalı Gar’a getirildiği ortaya çıktı. İşte BTS'den yapılan açıklama: ÇİN’E GİDERKEN KAYBOLAN İLK İHRACAT TRENİ… "Toplamda 42 konteyner içinde beyaz eşya taşıyan ilk ihracat trenini 04.12.2020 tarihinde saat 14 da Kazlıçeşme istasyonundan Çin'in Xi'an şehrine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından uğurlandığı gibi (Hareket Memuru Diski ile) basında ve sosyal medyada haber olmuştur. ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EsasHakkındaMütalaa -- 6 Aralık 2020; 15:40:17 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Çin'e Gönderilen Tren Halkalı'da Bulundu

-
-
Okuyup okuyup gülüyorum
Bu neymiş arkadaş ya....
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yemin ediyorum zaytungu bunlar kurdu zamanında.
Böylesi fıkralarda bile zor bulunur
-
özet var mı
bu kadar uzun yazıyı okumam
bunun yerine gidip ingilizce makale okurum daha iyi
-
Çine niye beyaz eşya gönderilir ben ona takıldım. -
Tur atmaya çıkmışlar işte. Çok abartılı buldum keyif çayı içmelisiniz.
yaşamasan güzel,eğlenceli ülke aslında diyorlar ya doğru.
sağlık bakanının açıklamasını da okudum, gerçekten hayret ediyor insan!
hoş, alıştırdılar.
-
olur böyle şeyler, virüs salgını çıktı, felaket çıktı, çin anlaşmayı bozdu olamazmı iş geri kalır ne var bunda
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bakanı kandırmışlar. Bulunaun hangi hain yaptıysa
Akp zaytung u işsiz bırakacak bu gidişle....
-
Bütün beyaz eşyalar zaten Çinde üretimi yapılıyor.
Saçmalık burada başlıyor düşünen analiz eden insanlar için...
Adamların tek doğru sözü yok
quote:
Orijinalden alıntı: aslanoto
olur böyle şeyler, virüs salgını çıktı, felaket çıktı, çin anlaşmayı bozdu olamazmı iş geri kalır ne var bundaOlamaz böyle şeyler....
Trenin gitmeyeceği en başından belli zaten.
Kasıtlı olarak düzmece tören düzenlenmiş...
-
Bana baksana sen.
Açıklamayı konuya memnuniyetle eklerim. Bilgi için ayrıca teşekkür de ederim.
Ancak sakın beni yok algı yapmak, yok yanlı bilgi vermekle falan itham etme. Mesnetsiz iddialarda bulunma. Seviyesini koru. Forumda tartıştığın başkalarıyla da kıyaslama. Sakın.
İyiki Maltepe den çevirmişler, yoksa yarı yolda da çevirebilirlerdi.
Ee ne olmuş tren yanlışlıkla Sibirya ya mı gitmiş.
Ne olmuş ne zaman yola çıkacakmış.
Yük ne olmuş.
Tekrar gidiş için tören düzenlenecek mi?
Makinist telefonunu mu unutmuş. Neden Maltepe den dönmüş?
Açıklamaya bak, “yola çıkmadan önce gümrükleme işlemleri” için dönmüş
Ulan, yola çıkan her şeyi halletmiş yola düşmüş demektir.
Her şey bitmiş demektir.
Adam evden arabası ile başka bir şehre gidecek, eşi çocukları evin önünden adamı uğurluyorlar. Araba hareket ediyor. Aile eve giriyor, o da ne adam salonda oturuyor.
Ee hani gitmiştin ya sen? Yok arka yoldan döndüm eve geldim. Rutin işlerimi yapayım, biraz dinleneyim öyle çıkayım dedim. Başka şey düşünen haindir ona göre.
Bu mudur? Devlet ciddiyeti. Budur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratsx -- 6 Aralık 2020; 15:46:31 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
köyden akraba geliyor sanki şuraya uğrayıp şunu da al denmiş. yalan olduğu o kadar belli ki.
-
quote:
Orijinalden alıntı: aslanoto
olur böyle şeyler, virüs salgını çıktı, felaket çıktı, çin anlaşmayı bozdu olamazmı iş geri kalır ne var bundatören bittikten sonra mı oldu bu dediklerin ?
Gitmeyecek tren neden yola çıkıyor diye tören yapıp uğurlanıyor. akp zihniyeti işte bu yalan dolan
Akp zaytung u işsiz bırakacak bu gidişle.... |
Adamların tek doğru sözü yok
|
Olamaz böyle şeyler.... Trenin gitmeyeceği en başından belli zaten. Kasıtlı olarak düzmece tören düzenlenmiş... |
Çine niye beyaz eşya gönderilir ben ona takıldım.
|
Benzer içerikler
- fulbright bursu alan türkler
- dikmen metrosu
- c30 beton kaç şiddetinde depreme dayanır
- yossi kohen kadir mısıroğlu
- ikiz dolar
- canik tp9 sf
- togg ortaklık yapısı
- yeni tesis özel iletişim vergisi
- ötv indirimi telefon
- atlas harita uydu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X