Şimdi Ara

Çin'de 8.270 dolarlık uygun fiyatlı pick-up üretimi başladı: İşte bu fiyata sundukları!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
5.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çin'de 8.270 dolarlık uygun fiyatlı pick-up üretimi başladı: İşte bu fiyata sundukları!
    Daha önce BAIC Group'un bir parçası olan Çinli BAW (Beijing Auto Works), 8.270 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak pick-up modelinin üretimine başladı. BAW esasında 1963-1964 yıllarında geliştirilen ikonik Beijing BJ 212 SUV'un üreticisi olarak biliniyordu.

Ayrıca Bkz.Togg C SUV'un teknik özellikleri ve batarya kapasitesi (Özel Haber)

Şimdilerde ise küçük elektrikli araçlar konusunda uzmanlaşmış ayrı bir şirket. Ama yine de geleneksel otomobil üretiminden vazgeçmiş değil. Bunlardan biri de inanılmaz uygun fiyat etiketine sahip BAW Calorie. Şirket bütçe dostu pick-up modelinin üretimine resmi olarak başladı.

Çin'de 8.270 dolarlık uygun fiyatlı pick-up üretimi başladı: İşte bu fiyata sundukları!

İki uzunluk seçeneği var

Dört kapılı gövde stilini benimseyen BAW Calorie alışıldık bir görünüm sunuyor. Ön tarafında büyük bir ızgara, gösterişsiz tampon, bir çift basit far ve sis farları yer alıyor. Aracın 245/75 R16 arazi lastikleriyle donatılabileceğini de belirtmeden geçmeyelim.

BAW Calorie'nin kısa ve uzun aks aralığına sahip iki versiyonu var. İlkinin boyutları 5270 x 1900 x 1860 mm. İkincisinin ise 5520 x 1990 x 1905 mm olduğu belirtiliyor. Ekonomik fiyat etiketine rağmen pick-up'ın iç mekanı hiç de mütavazı sayılmaz.

Çift ekran ve deri koltuklar standart

Aracın kabin kısmında biri gösterge paneli, diğeri ise multimedya sistemi için olmak üzere iki adet 10.25 inç LCD ekran mevcut. Standart donanım ayrıca üç kollu direksiyon simidi, deri koltuklar, 12 voltluk priz ve geri görüş kamerasının yanı sıra sürücü ve ön yolcu için hava yastıkları içeriyor.

Tüm bunlara ek olarak hidrolik direksiyon ve lastik basıncı izlemenin standart özellik olarak sunulduğunu söyleyelim. Aracın daha pahalı versiyonları ses tanıma özelliği ile gelecek.

BAW Calorie'nin kaputunun altında, Wuling tarafından geliştirilmiş 144 beygir güç ve 200 nm tork üreten 2.0 litrelik dört silindirli atmosferik benzinli motor yer alıyor. Arkadan itişli araçta 5 vitesli manuel şanzıman mevcut. 

Kaynak:https://carnewschina.com/2022/11/08/baw-calorie-8300-usd-pickup-truck-production-started-in-china/

• Bundan 15 yıl önce bitirme tezimi Ls-Dyna' da önden rijit bariyere çarma testi fiziksel simülasyonu üzerine yapmıştım. Tezi yazarken onlarca crash test incelemiş, hocamın da isteğiyle bir çok tez okumuştum. Vakti zamanında LandWind isminde, Land Rover' ın araçlarını kopyalayan Çinli bir firmanın testlerine denk gelmiştim. 66km/h da direksiyon sürücünün sırt bölgesine doğru geliyordu. Tabiri caiz ise içinden geçiyordu diyebiliriz. Genelde Çinli araçların dayanım değerleri böyle teneke kutu kıvamındaydı. Aradan 15 yıl geçi. Bu süreçte özellikle Alman firmaları olmak üzere bir çok Avrupalı firma ile gerek tasarım ortaklığı, gerek teknoloji transferi Çin mühendislerini oldukça geliştirdi. Yerele yaptığı araçlar hala çok kaliteli olmamakla birlikte uluslararası pazarlarda satacakları araçlar (biraz da regülasyonlar gereği pek tabii) gayet NCAP 5* alabiliyor. Yani Çinlileri küçümseyeceğimiz vakitler maalesef çoktan geçti. Şimdi Almanların kendi elleriyle yarattıkları canavardan korkma vakitleri geldi. Özellikle Gelly (ki holding bünyesinde Volvo da dahil bir çok firma haliyle o firmalara ait bilgi birikim de mevcut) ve bir kaç firma daha öyle iyi işler yapıyor ki, EV konusunda gayet rekabetçiler...
    bir malın ana bedelinin üzerinde bir vergi insan haklarına aykırı değil mi kardeşim ?

Araba 10 tl
    ekstradan 7 tl ötv alıyorsun
    ardından 10+7= 17 tl nin de %18 kdv sini alıyorsun
    oluyor sana 10 liralık araba =21 lira
    niye ?
    tüyü bitmemiş yetime hizmet olarak geri dönsün diye mi ?

Allah bin türlü belanı versin ,
    Tüyü bitmemiş yetimler de sıraya girip silkelesin hepinizi !!!!!
  • sağlamlık test sonuçlarını istesem fazla ileri gitmiş olurum dimi, bu fiyata

• Böyle düşük marjlı üretimlerde önemli olan yıllık üretim miktarı, kendi iç pazarındaki talepten dolayı bize kadar kalmayabilir, gelmeyebilir. Bize göre en güzel kısmı ise güç üretim ve güç aktarma kısmını, kaynakların üretim zinciri kırık iken, çelik ve nadir toprak elementlerinin fiyatları (örnek egzoz için çok pahalı elementler gerekiyor, şasi için bazı pahalı elementlerin alaşıma katılması gerekiyor vs.) uçmuş iken ucuza üretmeyi başarmış olduklarını göstermeleri

• stableRevulation kullanıcısına yanıt
    Test sonuçları? Sağlamlık? - dedi çince.

• Aynı fiyata aynı kalitede zarar etmeden yerli ve milli TOGGumuzun.üretilmesi imkansız. Anayasa ve cumhuriyet düşmanı hükümet yandaşlarını doyurmamız için kat kat ödeme yapmak zorundayız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F150 paket uygulanır mı buna

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    bu paraya bizde şahin olduğunu düşününce evet

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Togg' un en boş paketinin ₺900.000' den 1 kuruş aşağısında olmayacağına adım gibi eminim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byrolnik -- 12 Kasım 2022; 18:7:18 >
  • 20 25 yıllık arabaya bineceğine aynı paraya alır yeni arabaya binersin de sokmazlar bizim pazara bunu sokaklar da arada ki farkı bize sokarlar

• başkaları göstermelik araba yapmıyor işte, daha en baştan üretim maliyeti satış fiyatı her şeyi belli çok ilginç

Bundan 15 yıl önce bitirme tezimi Ls-Dyna' da önden rijit bariyere çarma testi fiziksel simülasyonu üzerine yapmıştım. Tezi yazarken onlarca crash test incelemiş, hocamın da isteğiyle bir çok tez okumuştum. Vakti zamanında LandWind isminde, Land Rover' ın araçlarını kopyalayan Çinli bir firmanın testlerine denk gelmiştim. 66km/h da direksiyon sürücünün sırt bölgesine doğru geliyordu. Tabiri caiz ise içinden geçiyordu diyebiliriz. Genelde Çinli araçların dayanım değerleri böyle teneke kutu kıvamındaydı. Aradan 15 yıl geçi. Bu süreçte özellikle Alman firmaları olmak üzere bir çok Avrupalı firma ile gerek tasarım ortaklığı, gerek teknoloji transferi Çin mühendislerini oldukça geliştirdi. Yerele yaptığı araçlar hala çok kaliteli olmamakla birlikte uluslararası pazarlarda satacakları araçlar (biraz da regülasyonlar gereği pek tabii) gayet NCAP 5* alabiliyor. Yani Çinlileri küçümseyeceğimiz vakitler maalesef çoktan geçti. Şimdi Almanların kendi elleriyle yarattıkları canavardan korkma vakitleri geldi. Özellikle Gelly (ki holding bünyesinde Volvo da dahil bir çok firma haliyle o firmalara ait bilgi birikim de mevcut) ve bir kaç firma daha öyle iyi işler yapıyor ki, EV konusunda gayet rekabetçiler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirHan -- 12 Kasım 2022; 18:44:40 >

• White Water kullanıcısına yanıt
    O zamanlar geçeli çok oldu dostum.

• BekirHan kullanıcısına yanıt

tabi çinliler de öğreniyo haliyle, satın aldıkları firmaların birikimleri, yurtdışına eğitime giden nüfusu.. bu şartlarda maymun olsa bir şeyler öğrenir.

ama yine de 8k $'lık araçtan pek bi şey beklemem

Şu dandik araç ülkede satılacak olsa 260k TL civarı bir fiyata gidecek. İnanılır gibi değil yav. Teneke ama 260bin. 😊

"Maymun olsa öğrenir" den bizim de bir şeyler çıkartmamız gerekir diye düşünüyorum. Çok hırslı bir millet ve devlet stratejisi var. Bu tarz küçümseyici bir tavrı ne kadar Çinlilerden pek haz etmesem de doğru buşmuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirHan -- 12 Kasım 2022; 18:44:17 >
  • firmanin ceo su anasina sovulmus olarak algilar

• ufff hidrolik direksiyon standart olarak gelcekmis...ozellige bak...saka.maka bu arac burda 500-600 bine satilir

• Çin'de 8.270 dolarlık uygun fiyatlı pick-up üretimi başladı: İşte bu fiyata sundukları!
  • Ne kadar ekmek o kadar köfte demişler ,ayrıca araba fiyatlarını büyük ölçüde devletlerin ürüne koydukları vergiler belirliyor , dünyada ki politicalılar , devletlerini borçlandırıyorlar , gelen parayı eş dost akraba partidaşlarla yiyiyorlar sonra , vergileri arttırıyorlar yada yeni vergiler üretiyorlar . Bu dünyanın her yerin de aynı mantıkla yapılıyor. Bize özgü değil.

• batar B kullanıcısına yanıt
    Evet her yerde var ama bize özgü olan kısmı, bunun göz göre göre bokunun çıkartılmış olması..

• bir malın ana bedelinin üzerinde bir vergi insan haklarına aykırı değil mi kardeşim ?

Araba 10 tl
    ekstradan 7 tl ötv alıyorsun
    ardından 10+7= 17 tl nin de %18 kdv sini alıyorsun
    oluyor sana 10 liralık araba =21 lira
    niye ?
    tüyü bitmemiş yetime hizmet olarak geri dönsün diye mi ?

Allah bin türlü belanı versin ,
    Tüyü bitmemiş yetimler de sıraya girip silkelesin hepinizi !!!!!

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.