|
Bildirim
sağlamlık test sonuçlarını istesem fazla ileri gitmiş olurum dimi, bu fiyata
|
Bundan 15 yıl önce bitirme tezimi Ls-Dyna' da önden rijit bariyere çarma testi fiziksel simülasyonu üzerine yapmıştım. Tezi yazarken onlarca crash test incelemiş, hocamın da isteğiyle bir çok tez okumuştum. Vakti zamanında LandWind isminde, Land Rover' ın araçlarını kopyalayan Çinli bir firmanın testlerine denk gelmiştim. 66km/h da direksiyon sürücünün sırt bölgesine doğru geliyordu. Tabiri caiz ise içinden geçiyordu diyebiliriz. Genelde Çinli araçların dayanım değerleri böyle teneke kutu kıvamındaydı. Aradan 15 yıl geçi. Bu süreçte özellikle Alman firmaları olmak üzere bir çok Avrupalı firma ile gerek tasarım ortaklığı, gerek teknoloji transferi Çin mühendislerini oldukça geliştirdi. Yerele yaptığı araçlar hala çok kaliteli olmamakla birlikte uluslararası pazarlarda satacakları araçlar (biraz da regülasyonlar gereği pek tabii) gayet NCAP 5* alabiliyor. Yani Çinlileri küçümseyeceğimiz vakitler maalesef çoktan geçti. Şimdi Almanların kendi elleriyle yarattıkları canavardan korkma vakitleri geldi. Özellikle Gelly (ki holding bünyesinde Volvo da dahil bir çok firma haliyle o firmalara ait bilgi birikim de mevcut) ve bir kaç firma daha öyle iyi işler yapıyor ki, EV konusunda gayet rekabetçiler...
|
Aynı fiyata aynı kalitede zarar etmeden yerli ve milli TOGGumuzun.üretilmesi imkansız. Anayasa ve cumhuriyet düşmanı hükümet yandaşlarını doyurmamız için kat kat ödeme yapmak zorundayız.
|
bir malın ana bedelinin üzerinde bir vergi insan haklarına aykırı değil mi kardeşim ?
Araba 10 tl ekstradan 7 tl ötv alıyorsun ardından 10+7= 17 tl nin de %18 kdv sini alıyorsun oluyor sana 10 liralık araba =21 lira niye ? tüyü bitmemiş yetime hizmet olarak geri dönsün diye mi ? Allah bin türlü belanı versin , Tüyü bitmemiş yetimler de sıraya girip silkelesin hepinizi !!!!! |
20 25 yıllık arabaya bineceğine aynı paraya alır yeni arabaya binersin de sokmazlar bizim pazara bunu sokaklar da arada ki farkı bize sokarlar
|
Ulan adamlar motorsiklet fiyatına araç alıyorlar biz ev parasına rezillikten başka birşey değil.
|
ufff hidrolik direksiyon standart olarak gelcekmis...ozellige bak...saka.maka bu arac burda 500-600 bine satilir
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byrolnik -- 12 Kasım 2022; 18:7:18 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirHan -- 12 Kasım 2022; 18:44:40 > |
|
tabi çinliler de öğreniyo haliyle, satın aldıkları firmaların birikimleri, yurtdışına eğitime giden nüfusu.. bu şartlarda maymun olsa bir şeyler öğrenir. ama yine de 8k $'lık araçtan pek bi şey beklemem |
Şu dandik araç ülkede satılacak olsa 260k TL civarı bir fiyata gidecek. İnanılır gibi değil yav. Teneke ama 260bin. 😊 "Maymun olsa öğrenir" den bizim de bir şeyler çıkartmamız gerekir diye düşünüyorum. Çok hırslı bir millet ve devlet stratejisi var. Bu tarz küçümseyici bir tavrı ne kadar Çinlilerden pek haz etmesem de doğru buşmuyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirHan -- 12 Kasım 2022; 18:44:17 > |
|
|