Şimdi Ara

Çimento tozu ve boya...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    evimin karşısında büyük bir site inşaatı başladı. Haliyle her taraf toz kum. Birkaç kez mecbur kaldım o tarafa koymaya arabamı.
    Birkaç günde bir yıkatmama ragmen vaktinde farkedemedim çimentoyu boya üzerinde. Yıkamacının silerken farkedip beni uyarmaması da cabası... Zira resmen kuma el sürmüş gibi pürüzlü bir yüzey var.
    Sonucta iki ay önce boya koruma yaptırmış olmama rağmen bol sirke ile yıkama girişimi kesinlikle hedefe ulastırmadı bizi. Araba parladı ama kuma el sürmüş hissi devam ediyor.

Arabamı yıkamacıya bıraktım büroma çıktım. Asidik parlatıcı dediği bir ürün varmış, hangi markanındır bilmiyorum, belki kastettiği porçöz misali bişeydir :)
    Onunla çıkar dedi. Nasıl yapar ne eder bilmiyorum, muhtemelen şu ana kadar yapmıştır da..
    Pasta cila vs yaptırmak istemiyorum. Sizin tavsiyeleriniz, tecrübeleriniz varsa ve paylaşırsanız sevinirim.

• Benim aracımın tavanına da 2 sefer çimento suyu damladı, üstelik aracım siyah. Çok araştırdım çeşitli oto kuaförlerden, ziebart çıkarıyomuş ama pazar gün olduğu için kapalıydı tesadüfen başka biyere uğradım, ordaki adam kesin çıkartırım dedi, aynen porçöz benzeri bişey döktü üzerine, fısır fısır kabarcık çıkardı, sildi geçti, üzerine de cila yaptı, belli belirsiz bi iz kaldı. Önemli olan en kısa sürede ve mümkün olduğunca güneş görmeden çıkartmak dedi. Güneş etkisiyle daha fazla asidik etki yapıp boyanın daha derinine işliyomuş, neyse ki aracım hep kapalı otoparkdaydı.
    Geçmiş olsun
  • Aracınızı yıkadıktan sonra kille temzilik yaparsanız sorun ortadan kalkar, kil ne derseniz ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderYapici -- 2 Kasım 2010; 14:41:28 >
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.
    Tahmin ettiğim gibi yıkamacıda yapılan uygulamalar çözüme ulaştırmadı.
    Servise gittim, würth'ün özel bir cilası (turkuaz renkli jel kıvamlı) ile uygulama yaptık bir kısmına. Hemen netice aldık...
    Birkaç gün bekleyip geri dönüş yapar mı diye gözlemleyeceğim.
    Sonra da tüm aracı cilalatmak icap edecek haliyle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kaporta-cila ve benzin
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.