Galatasaray yönetimi, alınan kötü sonuçların ardından sahur yemeğinde bir araya geldi.Yaklaşık 15 dakika süren olağanüstü toplantıya teknik direktör Rijkaard katılırken, tercümanı toplantıya alınmadı. Toplantıda oynanan futbol, kötü gidişin sebepleri ve iftardan kalma 3-5 birşey masaya yatırılırken, Rijkaard'ın jest ve mimikleriyle transfer istediğini yönetime bildirdiği, bunun üzerine harekete geçen bir grup Galatasaray yöneticisinin alelacele Beşiktaşlı yöneticilerle temasa geçtiği öğrenildi. Bu önemli gelişme, spor servislerine bomba gibi düşerken, Galatasaray'ın Serdar Özkan ve Gökhan Zan'ı Beşiktaş'a geri vermek istemesi Beşiktaş tarafında şok etkisi yarattı.
"Fişlerini atmadık, saklıyoruz."
7 saat süren hararetli tartışmaların ardından, Galatasaray'ın Serdar Özkan, Gökhan Zan ve yüzyıllar önce yine Beşiktaş'tan transfer ettiği Ayhan Akman'ı Beşiktaş'a geri verme teklifine, Beşiktaşlı yöneticilerden "Satılan mal geri alınmaz anlayışıyla hareket ediyoruz. Ayrıca adı geçen futbolcuların Fenerbahçe geçmişine sahip olmaması nedeniyle başkanımız bu transfere sıcak bakmıyor" cevabı geldi. Bu transfer konusunda ısrarcı olduğunu göstermek isteyen yönetim, Adnan Sezgin'e tam yetki verme kararı alırken, Adnan Sezgin'in hemen çalışmalara başlayarak Fransa'ya gittiği öğrenildi. "Bu oyuncuların ödemelerinde aldığımız fişleri bile atmadık, hala saklıyoruz, Beşiktaşlı yöneticiler işi yokuşa sürüyor" demecini veren Sezgin, bu transferi 4 gün içerisinde bitirmek istediklerini belirtirken, "Zaten 4 gün süreniz kalmadı mı efendim?" sorusuna ise "Krampon haberi onaylayana kadar kalan süre 3 gün oldu" diye yanıt verdi.
"Yükselişimiz sürecek" Transferin diğer tarafı Beşiktaş'ın bu konuya çok da sıcak bakmaması ise Galatasaray'ın önündeki en büyük engel gibi görünüyor. "Guti ve Quaresma yalan, çıkışımız Serdar Özkan'ın gidişiyle başladı" açıklaması yapan yönetim, forvet hattına transfer çalışmalarını ise aralıksız sürdürüyor. Kulislerde İlhan Parlak ve Zafer Biryol'un ismi dolaşıyor.
Öte yandan The Guardian'ın haberine göre Adnan Sezgin Mert Nobre konusunda Beşiktaşlı yöneticilerle aylar öncesinden anlaşmaya vardı. Beşiktaş'ın bu transfer için 500 bin sterlin ödeyeceği de gelen haberler arasında.