Şimdi Ara

Ciltsiz kitabı nasıl muhafaza ederiz?(ince kapaklı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar eminim bi kaç arşivci vardır yada bilgisi olan bukonuda, ciltsiz kitapların (kapakları ince olan) muhafazasını nasıl yapmalıyız?kitaplar hep bende olsa tamam gözüm gibi bakıyorum ama arkadaş vs. isteyincede vermeden olmuyor, ve elime geri geçince köşelerde ufak tefek ama benim canımı sıkan zedelenmeler görüyorum, bunu önlemek için tıpkı Iphone un şeffaf kılıfları gibi bikılıf takabiliyormuyuz? yada daha değişik bir yöntem varmı?

• Kenarlardaki veya köşelerdeki açılmaları engellemek için bantlayabilirsin.
  • Ben kitaplarıma çok özen gösteririm. Ciltsiz kitaplarımı sadece kitaplığımda okurum ki bir zarar gelmesin. Kitap bitince onu kitaplığımda ciltsiz kitaplarımın olduğu kısma sıkıştırıyorum böylece hepsi sıkı sıkı duruyor üstlerine gazete kağıdı falan koyarsan ne güneş ışığından sararır ne de toz değer. İlk günkü gibi durur. Ciltsiz kitabı kaplasan bile dikkatsiz davranırsan buruşur sağı solu. Ben kaplama ya da bantlama yapmıyorum. Sadece dikkat ediyorum. Bu arada bir kitabı arkadaşına verirsen ondan umudunu kes kimse senin gibi bakmaz ona...
  • Ciltleme yapmak çok mu zor veya pahalıdır peki?
  • Kitapları kapalı bir yerde muhafaza edebilirsin.Böylece hava ve toza maruz kalmamış olurlar.Ciltlesen bile kitapların yanları sararmaya başlıyor,tam koruma sağlanmamış oluyor.
  • kapatıp görmeyeceğim biryerde olmalarına gönlüm razı gelmez:)bu yüzden cam kapaklı bi kitaplık yaptırabilirim ama bi üstteki arkadaşın dediği gibi ciltleme yapılabiliyormu acaba?bende merak ettim şimdi
  • Kitaplarını ciltle bence işe yarar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kitap nasıl muhafaza edilmeli ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cilt gibi ve klasör gibi birşey olsa.Yani kapaklı cilt.Sırtında içindeki kitabın ismi yazacak.Kutu gibi de diyebiliriz.Nasıl olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayvan arkadas

Cilt gibi ve klasör gibi birşey olsa.Yani kapaklı cilt.Sırtında içindeki kitabın ismi yazacak.Kutu gibi de diyebiliriz.Nasıl olur?

aynen ama varmıdır varsa nerde satılır
  • bu kimlik kartlarını kapladığımız gibi kaplatabiliyoruz bi kütüphane'de görmüştüm kapağı sapasağlam kalıyor...
  • doğruyu söylemek gerekirse ben kitaplarımı gazete kağıdıyla muhafaza ediyorum ve gazete kağıdını çıkardığımda ilk günkü gibi buluyorum
    bende kitaplarıma çok özen gösteririm okuduktan sonra kitaplarımı gazete kağıdına norrmal defter kitap kaplar gibi kaplıyorum ama bantlamıyorum
    gazete eskidikçede değiştiriyorum görsellik açısından güzel durmaz diyosan o sana kalmış bişe ama güzel bi koruma yöntemi sararma felan olmuyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrDraius

bu kimlik kartlarını kapladığımız gibi kaplatabiliyoruz bi kütüphane'de görmüştüm kapağı sapasağlam kalıyor...

online olarak bu işi yaptırabileceğimiz biryer duyan olursa paylaşırsa çok sevaba girer:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.