Şimdi Ara

Çılgın Devirlenen 1.3 lük Astra J

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1.3 Cdti Astra J sahibiyim. Kasım ayının başında Petlas marka lastiklerim varken İstanbul-İzmit otobanında ilerlerken hafif yokuşlu olan yerde biraz gaza bastım aracımın devir saati 2000 d/d dan bi anda 3000d/d a çıktı sonra gazdan hafif ayağımı çekince 2200-2300 d/d bandına düşüp her zaman ki gibi hantal hantal hızlandı. Sonra bunu bi kaç yerde daha yaptı patinaj yaptığını sanıp lastiktendir diye düşündüm gittim kışlık lastik aldım aradan biraz zaman geçti yine aynı şeyi yapıyor bu aralar bi anda 2300 d/d den 3200 d/d doğru çıkıyor fakat bunu sadece 3. 4. ve 5. viteste yapıyor 110 km/s , 120 km/s hızla giden araba patinaj mı çeker . Yollar buzlu olsa desem virajlara sert girdiğimde de çok fazla bi kayma hissedemedim, zaten normalde de yengeç dansı yapar gibi viraj alıyormuş gibi hissettiriyor kerata

Sizce sorun ne olablilir ?? Böyle bir şey hiç başınıza geldi mi ??

Sorunu tam manasıyla anlatmak için video çekeyim dedim bu sefer de aynı şeyi yapmadı alman malı işte Gestapo soyu illa bi faşistlik yapacak

Saygılar, İyi forumlar

• Sanırım baskı balatanız "Ben artık yavaş yavaş bitiyorum üstadım, sen kendine yeni bir baskı balata takımı bul" diyor olabilir.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Hocam baskı balata 15.000 km önce değiştiği için hiç aklıma gelmemişti ve çekiş olarak ta bi anormallik hissedemedim. Kullanım tarzı olarak baskı balataya zarar verecek bir tarzım da yok aslında ama olabilir teşekkürler yorumunuz için
  • Baski balatadandir. 1,3 yapmaz oyle şakalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senged -- 27 Ocak 2016; 21:22:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bendede grande punto 1.3 vardı,opeldekiyle aynı motor.Yolda giderken gayet normal gidiyordu .Bir keresinde hafif gaza dokunduğumda sanki araba 5000 motormuş gibi şaha kalkmıştı.Yanımdaki arkadaşta şaşırıp nabıon laa nası araba bu demişti :D:D:D

Bana da 2 sefer oldu.Bidaha istesemde yapamadım kendiliğinden oluo arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_zula -- 27 Ocak 2016; 21:50:32 >
  • araç otomatik mi?
  • Astra j ağır bir araç Corsa da kullandığım 1.3 te öyle bir güzellik göremedim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASTRA 1.4 T OTOMATİK SON HIZ
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dünyanın en adi baskısını takmışlar herhal
  • Bence bu opel daha çılgın devir çeviriyor

• Devirin artması ve aracın gitmemesi baskı balataya isaret. 15 bin 150 bin farketmez. 1 günde de bitirebilirsiniz 10 senede de

• quote:

Orijinalden alıntı: D-NZ-93

Hocam baskı balata 15.000 km önce değiştiği için hiç aklıma gelmemişti ve çekiş olarak ta bi anormallik hissedemedim. Kullanım tarzı olarak baskı balataya zarar verecek bir tarzım da yok aslında ama olabilir teşekkürler yorumunuz için

Baskı balatanız değişirken volan da işlem gördü mü? En azından traşlandı mı? Ondaki bir eğrilik de bazen balatanın kaçırma yapmasına (Daha doğrusu tam basmamasına) sebep olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.LiXX

araç otomatik mi?

Hayır manuel hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

Baskı balatanız değişirken volan da işlem gördü mü? En azından traşlandı mı? Ondaki bir eğrilik de bazen balatanın kaçırma yapmasına (Daha doğrusu tam basmamasına) sebep olabilir.

Hic bilmiyorum ki hocam bugun bi gidip soracagim ustaya

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

Hocam ustaya sordum soyle bi turladik lanet araba yapmadi ayni sorunu baktik iyice baski balaya sorun yok dedi yakita katki at dedi attim dun yapmadi ama bugunde ayni seyi yapti

3 den 4 e vites yukseltikten sonra 2200 d/d deyken gaza bastigimda bi anda 3000 d/d cikiyor fakat hizlanma cok yavas oluyor sonra devir normale donuyor ayni sekilde 4 ten 5 e atincada yapiyor 1, 2ve 3 bu sorun yok

• sizin arac 90 beygir mi?

• Akıla direk balata geliyor ama onlar da değiştirilmiş.. acaba diferansiyel veya akslarda mı kaçırma problemi var ama kesinlikle ciddi bir problem var gibi geldi. motor bir anlık boşa çıkıyor ve yük binmediği için boş vitesteymiş gibi devirleniyor sonra tekrardan yük biniyor ve devir düşüyor.. acaba balataya yağ mı bulaştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rena34

sizin arac 90 beygir mi?

95 bg hocam 70 kw

• quote:

Orijinalden alıntı: tLqA

Akıla direk balata geliyor ama onlar da değiştirilmiş.. acaba diferansiyel veya akslarda mı kaçırma problemi var ama kesinlikle ciddi bir problem var gibi geldi. motor bir anlık boşa çıkıyor ve yük binmediği için boş vitesteymiş gibi devirleniyor sonra tekrardan yük biniyor ve devir düşüyor.. acaba balataya yağ mı bulaştı

Hocam balataya yag bulasma nasil olur cok devirli ya da ani vites degisiklerinde mi ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tLqA

Akıla direk balata geliyor ama onlar da değiştirilmiş.. acaba diferansiyel veya akslarda mı kaçırma problemi var ama kesinlikle ciddi bir problem var gibi geldi. motor bir anlık boşa çıkıyor ve yük binmediği için boş vitesteymiş gibi devirleniyor sonra tekrardan yük biniyor ve devir düşüyor.. acaba balataya yağ mı bulaştı

Hocam balataya yag bulasma nasil olur cok devirli ya da ani vites degisiklerinde mi ?

http://forum.donanimhaber.com/m_70543567/tm.htm hocam bakın burada birinin başına gelmiş.. balata değişirken şanzıman iniyor zaten. o sırada bir şeyler yanlış gitmiş olabilir. başka bir ustaya gidin isterseniz. belli ki yaptırdığınız usta uğraşmak istemiyor.

• tLqA kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkur ederim bu konu tamda benim sorunumu anlatiyor galiba

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.