Şimdi Ara

Çile | Necip Fazıl Kısakürek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çok kaliteli bir şiir kitabı. Kitapta hayatının bazı bölümlerinden, cenazesinden resimler ve kendi el yazısıyla yazdığı kısa şiirler var. Şiir sevenlere tavsiyemdir. Özellikle kitabın ilk sayfalarında ''Şairlerim ve Şairliğim'' adlı bölümden bir alıntı yapmak istiyorum;

''Şairliğim on iki yaşımda başladı. Bahanesi tuhaftır:

Annem hastanedeydi. Ziyaretine gitmiştim... Beyaz yatak örtüsünde, siyah kaplı, küçük ve eski bir defter... Bitişikte yatan veremli genç kızın şiirleri varmış defterde... Haberi veren annem, bir an gözlerimin içini tarayıp:

-Senin dedi: Şair olmanı ne kadar isterdim!

Annemin dileği bana, içimde besleyip de on iki yaşıma kadar farkında olmadığım bir şey gibi göründü. Varlık hikmetimin ta kendisi... Gözlerim, hastahane odasının penceresinde, savrulan kar ve uluyan rüzgara karşı, içimden kararımı verdim:

-Şair olacağım!

Ve oldum.''

• Gerçekten güzel bir eserdir , ilk okuduğumda , yaş faktörünün etkisi ile olsa gerek beni pek etkilememişti ancak son zamanlarda tekrar tekrar okuduğum bir kitap.
  • En az 10 defa okuduğum ve en az 10 defa daha okuyacağım bir kitap.Şairliğine söyleyecek laf yok.
    baykagan sen bu işi ideolojik çabaya dönüştürdün...
    Yahya Kemal, Necip Fazıl ve 1915 Çanakkalesi'ni anlatan konular.
    Nazım Hikmet, Ahmed Arif, Cemal Süreya, Can Yücel gibi çok değerli şairlerin konularını açtığını görmedim.
    Bundan sonra açacağın konu büyük ihtimalle Safahat olacaktır ya da aynı ideolojiyi destekleyen farklı bir kitap...
  • quote:

Orjinalden alıntı: wIzI_

En az 10 defa okuduğum ve en az 10 defa daha okuyacağım bir kitap.Şairliğine söyleyecek laf yok.
    Nazım Hikmet, Ahmed Arif, Cemal Süreya, Can Yücel gibi çok değerli şairlerin konularını açtığını görmedim.
    Bundan sonra açacağın konu büyük ihtimalle Safahat olacaktır ya da aynı ideolojiyi destekleyen farklı bir kitap...

Hocam siz beni çok yanlış anlamışsınız. Ben yazarları ideolojileriyle değil, yazdıkları yazılarla, şiirlerle, insanlıklarıyla değerlendiririm. Sırayla hepsini açacağım. Böyle yanlış anlaşılmak istemezdim açıkcası.

• quote:

Orjinalden alıntı: baykagan

quote:

En az 10 defa okuduğum ve en az 10 defa daha okuyacağım bir kitap.Şairliğine söyleyecek laf yok.

Hocam siz beni çok yanlış anlamışsınız. Ben yazarları ideolojileriyle değil, yazdıkları yazılarla, şiirlerle, insanlıklarıyla değerlendiririm. Sırayla hepsini açacağım. Böyle yanlış anlaşılmak istemezdim açıkcası.

Eğer öyleyse seninle gerçekten çok iyi anlaşacağız.Ne bileyim.Bu konular üst üste gelince öyle sanmamak elde değil.O zaman affına sığınıyorum.
    Bu foruma gerçeten edebiyatla, edebiyatın velinimeti sayılan adamlarla ilgilenen kişiler çok az.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: baykagan

quote:

Eğer öyleyse seninle gerçekten çok iyi anlaşacağız.Ne bileyim.Bu konular üst üste gelince öyle sanmamak elde değil.O zaman affına sığınıyorum.
    Bu foruma gerçeten edebiyatla, edebiyatın velinimeti sayılan adamlarla ilgilenen kişiler çok az.

Estağfirullah, ne affı. Doğrusunu söylemek gerekirse sizin yerinizde olsam aynı şeyleri düşünürdüm Sadece bu forumda değil, Türkiye'de ilgilenenler de çok az. Belki bilginiz vardır, Türkiye'de her birey başına düşen kitap okuma süresi 21 saniye kadar.

• Onlar yine edebi yönü kuvvetli olan kişilre gitse yine gam yemem.Ama saçma yazarlara gidiyor.Hayır, okumak güzeldir.Ama bütün kitapları okuyacak kadar vakit yok.Dolayısıyla seçici davranmak zorundayız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Necip Uysal
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • her okudugumda tekrar tekrar etkilendigim,buyusune kapilip kendimi siirlerinde kaybettigim nadide guzel insan... herzaman heryerde su beyitini yazmisimdir

seni bulmam icin beni uzaga attin
    alemi benim,beni kendin icin yarattin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.