Şimdi Ara

Çıldırtacak bu HardDisk Fiyatıları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 10 PC kofigürasyonunda yaklaşık 2500 tl farkediyor. Bunu 50 pc ye vurduğunuzda düşünün. Bu tabi çalıştığım şirket 50 pc alacak olsa kötü bir durum gelin görünki home kullanıcıların bile canını sıkıyor.
    Yakın zamanda kafa atmaya başlayan 3 yıllık 500 gb segate hard diskimi değiştirmeyi onuda servise vermeyi düşünüyordum biraz oyalanırken uzak doğuda sel felaketleri oldu ve alacağım harddisk piyasadan çekildi sonra %40 bir artışla geri sokuldu.

60 gb lik ssd alıp sistem kursam dedim ama ssdlerin f/p yi tam verdiğini düşünmüyorum.

Ne yapsa(k)m ? Sistem için seri ve sorunsuz bir harddsisk öneririr misiniz benim tercihim cavier black serisinden ama çok pahalı !

Sistem için seri ve sorunsuz bir harddsisk öneririr misiniz

• birkaç ay önce malum tayland'daki sel nedeni ile hdd tesisleri felaket yaşadı.zaten topu topu 3 tane hdd üreticisi var,wd-seagate-toshıba

samsungun hdd bölümünü seagate satın aldı,toshıba ise oem hdd satışı yapmıyor.ortalık 2 firmaya kalıyor.wd ve seagate

sel felaketi kötü bir durum tabi,ama birkaç gün önce wd ve segagate firmalarının yayınladığı haberde bir süre garanti süreleri 1 yıla kadar düşürülüyormuş hdd'lerin,ne derece başarılı olunacak orası mechul,ülkemizde 2 yıl garanti mecburiyeti var..
    yani hdd sektörü 2 firmanın elindeyken,sel felaketinide bahane edip durumu düzeltseler bile en azından %10 geçirmesyon yapacaklardır mutlaka.

ssd'ler kapasitelerini büyüterek fiyatları sagit kalsa muhtesem olacak ama 60 gb ssd 250 tl civarlarında.160-200 gb olsa aminna ama o günleri görmemiz için 1-2 senemiz var bence

istediğiniz boyutu belirtmemişsiniz ama 500 gb muhtemelen.linkini verdiğim hdd şu anda en performanslı hdd'dir.forumda birçok kişinin tek geçtiği ve tek önerdiği hdd olur kendisi.başka bişe bakmanıza gerek yok

http://www.mormani.com/urun/169c550d6e2d002b131e848af06ecd15/SAMSUNG-SAMSUNG-500-GB-7200-Rpm-16MB-Cache-Sata-3.5-inc-Sabit-Disk-%28HD502HJ%29

• Daha çoooook çıldıracak insanlar. 2. el sitelerinde yüzüne bakılmayan Sata I HDD ler bile hatta düşük boyutlu, peynir ekmek gibi satılmaya başladı bile. Tam bir HDD kaosu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: set@mon

Daha çoooook çıldıracak insanlar. 2. el sitelerinde yüzüne bakılmayan Sata I HDD ler bile hatta düşük boyutlu, peynir ekmek gibi satılmaya başladı bile. Tam bir HDD kaosu...

günaydın ben elimdeki hddleri satamadım oysaki piyasanın altında verdiğim halde sıfır ve paketinde bide mesela 500gb 220den 1tb olanları ise 3000den satılıyor oysaki ben 750gb garantiliyi 200den satamıyorum bekleyip görecez
  • Hiç merak etme. Şu an için piyasa direnç içerisinde çünkü fiyatların yakın zamanda ineceğini düşünüyorlar. Ama çok bekler bu şekilde düşünen arkadaşlar. Kısa zamanda satılacaktır o diskler. Ben 150 tl den 2 disk sattım (500 gb) geçen hafta...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set@mon -- 22 Aralık 2011; 9:22:50 >
  • quote:

Hiç merak etme. Şu an için piyasa direnç içerisinde çünkü fiyatların yakın zamanda ineceğini düşünüyorlar. Ama çok bekler bu şekilde düşünen arkadaşlar. Kısa zamanda satılacaktı o diskler. Ben 150 tl den 2 disk sattım (500 gb) geçen hafta...

bekleyip görelim bakalım ne olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali Arslan

quote:

Hiç merak etme. Şu an için piyasa direnç içerisinde çünkü fiyatların yakın zamanda ineceğini düşünüyorlar. Ama çok bekler bu şekilde düşünen arkadaşlar. Kısa zamanda satılacaktı o diskler. Ben 150 tl den 2 disk sattım (500 gb) geçen hafta...

Hatta bazı şeylerin hakkını vermek lazım. Mesela şu anda satıcılara herkez fırsatçı gözüyle bakıyorlar. Fiyatlar arttı bak 2.eli pahalı satıyorlar diyorlar. Ben de o arkadaşlara soruyorum, krizden önce de siz ölücüydünüz diyorum. 500 gb 2 aylık diske 50 tl verir alırım diye hava atıyordunuz diyorum. Bu gibi şeyler oluyor ve herşey dengeleniyor hayatta. Ama işin aslı bu fiyatlar uzun bir zaman daha peşimizi bırakmayacak benim kanaatimce minimum 2 yıl. Şu anda bile WD ve Seagate firmaları garantileri 1 yıla düşürüyor yani 2012 yılı itibari ile daha da sıkıntılı günler bekliyor bizi...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu fiyata bu ssd değer mi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ali Arslan

quote:

Hatta bazı şeylerin hakkını vermek lazım. Mesela şu anda satıcılara herkez fırsatçı gözüyle bakıyorlar. Fiyatlar arttı bak 2.eli pahalı satıyorlar diyorlar. Ben de o arkadaşlara soruyorum, krizden önce de siz ölücüydünüz diyorum. 500 gb 2 aylık diske 50 tl verir alırım diye hava atıyordunuz diyorum. Bu gibi şeyler oluyor ve herşey dengeleniyor hayatta. Ama işin aslı bu fiyatlar uzun bir zaman daha peşimizi bırakmayacak benim kanaatimce minimum 2 yıl. Şu anda bile WD ve Seagate firmaları garantileri 1 yıla düşürüyor yani 2012 yılı itibari ile daha da sıkıntılı günler bekliyor bizi...

valla bende hdd bol o yüzden sıkıntı yok satılırsada eyvallah satılmazsada dursun öyle

• Elinde olan firmalar kazancını 3 e katladı yapacak bişey yok kırtlık olursa fiyatı artar. hiç unutmal 2 tb diski 45$ alıyordum.
  • Ben fiyatlar konusunda çokta sıkıntı yşandığını sanmıyorum. 2 Adet sıfırdan farksız, faturalı, garantili HDD lere 125,00 liradan 1 aydır alıcı çıkmadı. Demek ki sıfır fiyatlarına rahatlıkla alabiliyor insanlar.
  • Krizden 2-3 Ay Önce elimdeki 2 TB Diskleri Satıp 3 TB Yükselttim Vatanın Kampanyaları İle Fazladan 3 TB almıştım Ne Gerek Var Diyenlere Cevap Oldu Şimdi Sırf Kutularını Bile Satınca Karımı Kar Katıyorum Doğru Zaman da Dogru Hamle Yapmışım Eksta 3 TB Beni Krizden Çıkarmaya Yeticektir Diğer Türlü Durumda da Yedek Planlarımı Hazırladım Yani Bu Savaşa Ben Hazırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Ben fiyatlar konusunda çokta sıkıntı yşandığını sanmıyorum. 2 Adet sıfırdan farksız, faturalı, garantili HDD lere 125,00 liradan 1 aydır alıcı çıkmadı. Demek ki sıfır fiyatlarına rahatlıkla alabiliyor insanlar.

HDD lerin özellikleri neler? Müşteri olabilirim sana
  • quote:

Ben fiyatlar konusunda çokta sıkıntı yşandığını sanmıyorum. 2 Adet sıfırdan farksız, faturalı, garantili HDD lere 125,00 liradan 1 aydır alıcı çıkmadı. Demek ki sıfır fiyatlarına rahatlıkla alabiliyor insanlar.

@MÜŞAVİR
    Diskleri ayrı ayrı satsanız alıcı çıkar bence. Çünkü 500 ve 7200 RAID'den çok sistem kurulumu için aranan özellik.

Sanıyorum şu an herkesi fırsatçı olarak görüyorlar. Ben de istediğim fiyattan 2 haftadır alıcı bulamıyorum.
    İyi de bunu satıp yeni almak istesem, veya onlar benden almayıp dışarıdan alsalar gene 2 katını verecekler.
  • quote:

quote:

İmzadaki linkte disklere ait bilgiler mevcut.

@mselcuks

Bende 5 adet disk oldu ve bunlardan gelecek parayla HD6950 CF düşünüyorum. Kalan 3 disk yetecek yine bana.

• quote:

quote:

quote:

@mselcuks

Bende 5 adet disk oldu ve bunlardan gelecek parayla HD6950 CF düşünüyorum. Kalan 3 disk yetecek yine bana.

Güzel diskler bunlar. Raid0 da baya iyiler. Düşüneceğim satışınızı. Lazım olacak bana bu diskler...

• Bu fiyatlar bu sekilde bir 6 ay daha surer arkadaslar.

Suan firmalar Thai hukumetinden zarari telafi etmelerini bekliyorlar. Bir kisim zarar telafi edilmis hukumet tarafindan dun haberlerde soyluyorlardi ama isin asil onemli kismi firmalar Tayland'tan ayrilmayi uretim bandini vietnam yada baska bir asya ulkesine tasimayi pilanliyorlarmis.

Eger bu pilani devreye sokarlarsa HDD fiyatlari uzunca bir sure bu sekilde olur.
  • sistem hd lerinde cache bellek önem taşıyor mu ? Yani 64 mb li 32 mb ön bellekli hddler dururken 16 mb önbellekli ama erişim hızı ve data trasnfer hızı yüksek ürünler mi seçilmeli ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardacetin

sistem hd lerinde cache bellek önem taşıyor mu ? Yani 64 mb li 32 mb ön bellekli hddler dururken 16 mb önbellekli ama erişim hızı ve data trasnfer hızı yüksek ürünler mi seçilmeli ?

Günlük kullanımda, oyunda v.s. aralarındaki farkı anlamanız mümkün değil.
  • hayır grafikçiyim, render sürelerini kısaltıyor kaliteli harddsikler çünkü frame başı 150 mb yi buluyor hd çalışmalarda kayıt.
  • quote:

quote:

quote:

@mselcuks

yav bende bu adam niye satıyor diskleri diyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi (((TeAcHeR))) -- 23 Aralık 2011; 20:23:05 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.