Şimdi Ara

çıldırmama az kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar, öncelikle bilgisayar donanımlarımı yazmamda fayda var sanırım:
    asus anakart, celeron 2,4 işlemci, 512 mb ram, palit 128 9550 ekran kartı, 40 GB 7200 SG(primary master) ve 80 GB 7200 Samsung(secondary slave) HDD, 5+1 ses kartı, ethernet, dvd okuyucu(primary slave), dvd writer(secondary master)... işletim sistemi windows xp(sp2 yüklü), antivirüs AVG, microsoft spyware yüklü.

    Bilgisayarımın ilk problem ortada birşey yokken donup kalmasıydı. Bu durumu işlemcinin ısınmasına verdiğimden dolayı kabullendiydim, daha doğrusu harddiski ikiledikten sonra en azından bilgisayarın iş yükünün azalacağını düşündüğümden bu problemin ortadan kalkacağını sanmıştım. olmadı. hala kafasına göre donup kalabiliyor. Bsplayer çalışırkende olabiliyor bu dvd kopyalarkende oyun oynarkende. diğer problemimse ikinci harddiski aldıktan sonra ortaya çıktı. bu kapanmalar sonucunda ya da herhangi bir durumda bilgisayarımı reset yaptığımda, açılışta bilgisayar(windows da dolayısıyla görmüyor) ikinci harddiski görmüyor. normal ya da anormal kapatıldığında biraz beklemek kaydıyla açılınca her iki HDD de sorunsuz çalışıyor. Durum bundan ibaret.

    Oturup format atmayı düşünüyorum belki çözüm olur ümidiyle ama boşuna da uğraşmak istemiyorum. Çünkü bu ikisi dışında hiç sorun yok. aynı şeyler gene olacaksa yok yere vakit kaybı. görüşlerinizi ve çözüm yollarını belirtirseniz sevinirim. Herkese sorunsuz günler...







  • yeni taktığın hddyi primary yap Xpyi ona kur. Büyük ihtimalle bozuk sektör var. Tamamen donup kalıyorsa o bölüme takılıyor.
  • jumperları doğru yaptın demi
  • yep, jumperlarda sorun yok, bad sector için bişi diyemem kontrol yaptırcam birazdan. ama bu durum sadece kilitlenmeyi açıklıyor(umarım sorun budur sadece de çözülür). peki niye reset yapınca ikinci hddyi görmüyor??
  • ya arkadaşlar bad sector falan bulamadı chkdisk. şimdi birde gece sessizliğinde farkettim, yeni bir adet çıkarttı bu bilgisayar. çalışırken bi anda HDDlerden birinden güç kesintisi gibi bir ses geliyo. bilgisayar bi 5-10 sn daha çalışıyor ve güm. donup kalıyo gene. sorun xpden ziyade donanımsal gibi geliyor bana. ne olabilir bu fikri olan?
  • peki biostan cpu voltajlarına bak düzgün geliyolarmı? yani normallermi yoksa çokmu fazla aralıkta oynuyo? bende psu bozuktu ve kullana kullana oda anakartı bozmuştu o yüzden dengesiz volt geliyodu cpu'a ve bendede durup dururken donmalar ve resetler yapıyodu..kondansatörler falan şişmiş olabilir eğer böle bi psu sorunun(güç yetmezliği yada dengesiz volt gibi) varsa anakartına bak o depo gibi olan tüplerden şişip patlicak olan varsa sorun psudandır ama eğer normal halindeyseler bilmiyorum.. bi arkadaşına git parçaları tek tek deiştirip deniye deniye bul sorunu
  • HARD DİSKLRİNİ İYİ BİR KONTROL ET TEK TEK BAŞKA MAKİNAYA TAKARAK DENEYEBİLİRSİN TAMAM
  • bad sektör için hdd reganatör proğramını kullan varsa geçici olarak kapatır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.