Şimdi Ara

Çıkmış bir edebiyat sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Nasıl çözülüyor arkadaşlar ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• d gibi geldi aslında.

• Bende d yaptım cevap A şıkkını gösteriyor

• Up

• yazarlarina baksana bi internetten a yahya kemalin d melih cevdetin onlari biliyorum.

• A imiş cevap ben de D yaptım

• Cevap kesinlikle d garip diğerleri saf öz olması gerek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLGİNÇ BİR ZEKA SORUSU!!
    15 yıl önce açıldı
    Kolay Bir Ygs Sorusu.
    11 yıl önce açıldı
    bi matematik sorusu
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • A dedim ben niye diye sorarsanız diğer bütün şıklarda "üstüne titremek" "saadetimin göz bebeği" "beyaz güller gibi" benzetmeleri veya mecazları var ama A şıkkında yok
  • Basit düşününün,A şıkkında Arapça ve Farsça kelimeler az da olsa kullanılmış.Diğer seçeneklerde ise sadeleştirilmiş saf türkçe görüyoruz.

• ustalar ilk şiir bir savaş zamanında yazılmış bir konuyu işliyorken diğerleri börtü böcek o yüzden a
  • A- yahya kemal
    B- cahit külebi
    C- haydar ergülen
    D- melih cevdet anday
    E- sezai karakoç
  • Aynen öyle

• Cevap A.Diğer şıktakiler daha çok sembolist yazıma sahipler.Sırf bundan bile yakalayabiliydin yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atisabi -- 25 Haziran 2016; 14:02:06 >
  • a nin savaş zamani oldugu nereden cikarildi?

d bortu bocekle mi ilgili yoksa toplumcu bir anlayisla mi yazilmis?

d haric hepsinde sanat sanat icinken d sikkinda samat toplum icindire kayilmis.

• coğrafya tartıştık şimdide edebiyat güzel güzel hocam bak 1.cide ömrü bir canla uyuyanlar vuslat içinde olanlar diyor burada bariz kurtuluş savaşı işlenmiş d ise ben anlamadım barış falan diyor o anki herhangi bir gündemdeki olaya melih cevdet yazmış diyor zaten arkadaş o na bir düşünce söylemiş @koseoglulas
  • Bu sorulardan nefret ediyorum.
  • matematikci kardeş ben vallahi o dizelerden savaşla ilgili en ufak bir şey çıkarmadım ki yahya kemalin sanat anlayışı da o çizgide değil.

yalnız melih cevdet şiirde toplumculugun kitabını yazmış bu hangi sene bu arada?

• bilemem garipçiler 40-50 arası lakin bu adam 61 yılındaki olayada yazmış olabilir bilmiyorum lakin yahya kemalin kurtuluş savaşına destek veren bir eser yazdı portreler diye ama bu da fark etmez çünkü abdülhak hamit tarhan bile yeri geldi mi vatan şiirleri yazdı yana sırf ezberlediğimiz kalıplarda olması gerekmez demi yazarların farklı 1-2 şey yapabilirler ve ilkinde ömrü bir canla uyuyanlar diyor yani rahat bile uyuyamıyorsun her an saldırı olabilir bana kalıra bu kadar takılma bu tarz sorulara yoksa basit soru kaçar gider
  • Çok ters bi soru soruda farklı gelenek içinde yazılmıştır diyor ben hala ayırt edemedim

• soru zordu dostum bende ilkinde yanlış yaptım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.