Şimdi Ara

cikletlere vatoz dayandıramıyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
15.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 7 tane orta boydan biraz büyük ciklet var. büyük vatoz aldım öldürdüler.
    küçüklerden kaç tane aldım, hepsi gitti.
    yemlerini az da atmıyorum.

artk yeter diyerek bir tane pirana alayım diyorum.
    ne dersiniz?
    sizin de fikirlerinize ihtiyacım var. kafayı yiyeceğim artık. verdiğim vatoz parası akvaryum parasını geçti...

• vatozun büyük olması lazım artı akvaryum boyutu önemli eğer akvaryumun küçükse vatozun oldüğüne dua et birbirlerinide öldürebilirlerdi. akvaryum sıcaklığını biraz düşürebilirsin vatoz soğuk sudan etkilenmez ama cikletleri aktiviteleri düşer 22 derecede tut suyu bide yemleri çok atacağına sık at
  • Büyük vatoz büyük dışkı daha doğrusu fazla atık demektir, akvaryum hacminiz nedir, cichlidler zaten sert balıklardır kendi aralarında bile çoğunlukla hiyerarşi vardır aynı akvaryumda iki erkek bile çoğu tür için düşünülemez, düşük sıcaklık balıkları hastalığa açık hale getirir özellikle beyaz benek soğuk suda daha çok ortaya çıkacaktır ki ortalama yaşama sıcaklığı 25-26 derece olan bir balık uygun olmaz. Zaten balıklarınız ilk vatozu öldürdüyse diğerlerini niye ısrarla koydunuz onu da anlamadım.
  • camlar yosun bağlıyor vatoz koymazsam.... ondan israrla koydum . ama birsürü vatoz öldü bu arada...

camlardaki yosunu temizleyen başka birşey var mı?

büyük vatoz da koydum. akvaryum çok büyük değil. en uzun süre en büyük yaşadı . 15cm falandı boyu. 4-5 ay yaşadı .
    ufakların ise 1hafta ile 3hafta arası değişti

balıklardan soğudum artık yaw... başka birşey koysam şu akvaryum baydı artık......

sık yem verme şansım yok. sabah ve akşam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nocnoc -- 28 Aralık 2010; 23:50:51 >
  • Ölçülerinizi verirseniz uygun olan türleri belirtebilirim, akvaryumda yosun olmasının farklı sebepleri olabilir normal koşullarda aşırı yosunlanma olmaması gerekir, akvaryumunuz güneş ışığı alıyorsa, aşırı yemleden dolayı nitrat birikimi oluyorsa yosunlanma gerçekleşir, elma salyangozu ya da sae türleri işinizi görececektir ama öncelikle ölçüler filitreleme, balık sayısı önemli kriterlerdir.
  • yardımlarınız için teşekkürler

akvaryum yaklaşık 50-60 litre

7tane ciklet var.
    yem olarak orj.sera ciklet yemi veriyorum. sabah ve akşam .
    direk güneş ışığı vurmuyor tabiki ama sonuçta aydınlık bir odada ve başka yere taşıma şansım yok.
  • 50 -60 litrede birbirlerini öldürmedikleri için şanlısınız, sarı prensesler için 1e-4d lik koloniye en az 120 litre gerekir, hacminiz balıklarınız için uygun değil, canlı doğuran ya da birkaç cüce gurami türü bakılabilir, aşırı yemleme de nitrat birikimini arttırır dolayısıyla yosun oluşumu da artar ayrıca kullandığınız floresanın miadı dolmuşsa bile yosunlanma artar (normal ışık veriyormuş gibi görünür ama verimli ömrü bitmiştir)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fanus için balık tavsiyesi
    16 yıl önce açıldı
    Japon balığı mı Betta mı ?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • o zaman balık sayısını azaltayım.

su altı aydınlatmalar var ya onlardan kullanıyorum. ama su içinde durmuyor lamba. yeni değiştirdim.

çok aşırı yosun olmuyor ama bir süre sonra yosun belli ediyor kendini tabiki...

elma salyangozu alsam bu cikletler onu öldürmez mi?

edit: mesela 28aralıktan beri vatoz yok. şu anda belirgin bir yosunlaşma yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nocnoc -- 1 Ocak 2011; 18:41:09 >
  • Ben sizin yerinizde olsam canlı türünü değiştirirdim, elinizde bulunan canlıların temel ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak bir akvaryumunuz var onlara eziyet etmiş olursunuz, elinizdeki koşullarda sadece canlı doğuran ve colisia türü guramiler rahat eder ki colisialarına dişiside Türkiye de yok gibi birşeydir alacaklarınızın hepsi erkektir kavga ederler, bu arada elinizdeki balıklar elma salyongozlarına herhangi bir zarar vermezler.
  • 50-60 litre için cichlid türleri uygun değildir. En kısa zamanda balık türünü değiştirmenizi öneririm.

En azından balıkları 1 erkek 2 dişi sayısına indirirseniz balıklar daha huzurlu olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dovahkiin -- 2 Ocak 2011; 10:51:16 >
  • yani ne balığı koyayım akvaryuma?

canlı doğuran ve colisia türü guramiler demişsiniz ama pek anlamıyorum ben bu işlerden.
    colisia Türkiye de yok demişsiniz. peki ne yapacağım?
  • Canlı doğuranlar; moli, lepistes, kılıç balıkları vb. türlerdir, çok teferruatlı akvaryum istemeyen düzenli dip çekimi yapılan, uygun filitresi ve ısıtıcısı olan akvaryumlarda kolaylıkla yavru veren canlılardır bitki olursa daha keyifli olurlar özellikle java moss tarzı bitkiler yavurların saklanmasına olanak sağlar ve yavruluk kullanmadan en sağlıklı yavurlar yaşama şansı bulur (genellikle kendi yavrularını yerler), colisa lalia cüce gurami olarak bilinir çok güzel renkleri vardır Türkiye'de çoğunlukla erkekleri bulunur demek istemiştim, uzak doğulu üreticiler bir türlü dişisini göndermiyor.

http://www.akvaryum.com/colisa_lalia_(cuce_gurami)_tatlisur_6_316.asp#b

burada ayrıntılı bilgileri bulabilirsiniz.

guramilerin çiftleşmeleri çok güzeldir erkek yüzeyde hava kabarcıklarında yuva yapar, dişinin döktüğü yumartaları teker teker bu keseler taşır, çıkan yavrulara bakar benim akvaryumumda üç tane inci gurami var bir kere yavru aldım ancak yavruları büyütmekte çok acemilik yaptım çok azı hayatta kalabildi. Belirttiğim türler (inci gurami hariç, çünkü ebatları 15 cm civarında olur akvaryumunuz küçük kalır) yanında neon tetra (en az 6 lı grup halinde olur tek tek olmaz) kırmızı burun tetra ki neonlar için geçerli olan koşullar devam eder raspora türleri de akvaryumunuza renk katar, fakat tetra grubu balıklar çok iyi avcıdır akvaryumda kalan yavruları bir güzel avlarlar, benim önerim 1e 3 dişi lepistes ve yanlarına yine 1e 3d moli balığı olacaktır bunların erkekleri çok aktiftir dişileri sürekli kovalar bu yüzden dişi sayısnı fazla tutmak balıkalrınızın sağlıkları açısında iyi olur eğer yavrular çok önemli değil derseniz yanlarına 6lı grup halinde neon tetra, ufak mango kök, java moss veya pelia türü bitkilerle çok güzel görünümlü bir akvaryumunuz olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

50-60 litre için cichlid türleri uygun değildir. En kısa zamanda balık türünü değiştirmenizi öneririm.

En azından balıkları 1 erkek 2 dişi sayısına indirirseniz balıklar daha huzurlu olacaktır.

60 litrede 30 tane ciklet besliyorum suana kadar hic bir sikinti yasamadim yavruyken bir arkadasimsan aldim 8 aydir sadece 2 baligim oldu. Vatoz konusuna gelince yaklasik 3 aydirda 4 tane vatoz bulunuyor sikinti yasamadim hic. Arkadas kadar konuya hakim degolim ama bende ki durum bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu konu heryerde tartışılıyor ama sonuç yine aynı bende yaşıyor bende oluyor size link veriyorum bakın sonra karar verin.

http://www.akvaryum.com/forum/cuce_vatozlari_cichlid_akvaryumunda_beslemeye_calismayalim_k553891.asp
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.