Şimdi Ara

CIGERLERIM PATLAYACAKTI YA :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkada$lar, ben bu ak$am hic isinmadan 1000 m ko$tum. Olecektim az daha.. derin nefes almaktan cigerlerim yirtilacakti...
    eskiden boyle olmazdi (yazin) 1400 1700 arasini cok rahat ko$uyordum..
    bu mesafeyi koşarken ayaklarımda en ufak bir ağrı olmuyor. sadece nefesim yetmiyor bir yerden sonra..
    Nefes açmak için ne yapmalıyım? (1.80 boy, 105 kiloyum. Vucud geli$tirdigim icin bu agirliktayim oyle tonton bi tip degilim soyliim )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HolyAty -- 21 Şubat 2006 22:46:32 >

• yanlış hatırlamıyorsan atletlar nefes açmak için yüksek rakımlarda çalışıyorlardı ama yinede hatalı olabilirim
  • denize sıfır bir yerdeyim, o yuksekligi bulmam imkansiz
    soyledigin mantikli, rakim yukseldikce oksijen du$er, du$tukce vucud ihtiyaci olan oksijeni almak icün daha fazla i$lem yapar.. eee i$leyen demir i$ildar sonunda...
  • Eğer tek sorun nefesse, haftada 1 veya 2 gün koşmaya devam edersen, 1-2 ay içinde baya fark görmeye başlarsın. Yani nefesin kesilmeden koşabilmek için yapman gereken belki de en yararlı şey yine koşmanın kendisi.

Yalnız kas geliştirdiğin için orta tempoda ve yarım saati geçmeyecek şekilde koşarsan, kaslarından da kaybetmemiş olursun, enerji olarak sadece karbonhidrat ve yağlar kullanılmış olur.

Kendini çok fazla zorlama, dayanamayacak hale gelmene gerek yok, hatta gelişmeni bile aksatabilir, kendini biraz zorlayıp nefes nefese kalman yeterli.
  • tavsiyen icin te$ekkurler.. ko$u i$ini biraz sıkı tuttum bu aralar tekrardan ba$ladım.. Kasımda askerlik var ve 2600 ko$usu var.. rezil olmak istemem
  • Önceden hazırlık çok iyi olur
  • ben düzenli bir koşucuyum, sana tavsiyem, şu an için düşük bir tempo kullan ve tempon sabit olsun, tahminim senin tempon sabit değildi ve ilk seferinde gaza galip tempoyu yüksek tuttun, bu tehlikeli bir durumdur sen ucuz atlatmışsın, mesafen sabit olsun ama hergün azar azar tempoyu arttır, 15 dk koştuğun mesafeyi ertesi gün 14 - 14,5 dk da koş bide düzenli olarak koş, temponu sakın bozma, sen benimle koşsan 1 değil 10 km koşarsın nasıl koştuğunuda anlamazsın, bende denize kenarında koşarım, sorun değil yakın zamanda çok iyi açılırsın,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.