Şimdi Ara

Ciğerlerden Hırıltı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nefes alırken ciğerlerden ince bir düdük sesine benzer ses gelmesi,bazen de hırıltı gelmesi bu hastalıkla ilgili olabilir mi¿ Belirtiler de böyle bir detay göremedim genel olarak nefes zorluğu olarak yazılmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Buraya yazarak derman aramak yerine bence doktora git

• Sigorta yok maalesef,koronaysa tedavisi ücretsiz diye biliyorum

• Merhaba

• Merhaba

• ASM'lerde muayene ücretsiz, sigortanızın olmasına gerek yok. İlaca para verirsiniz. Ama bahsettiğiniz corona belirtisi değil .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AFBC3338C -- 15 Temmuz 2020; 17:7:45 >
  • ASM sağlık ocakları oluyor değil mi? Çok teşekkür ederim bu bilgi için

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Egzozdan Gelen Dinmeyen Buhar
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • realgoth R kullanıcısına yanıt
    buraya yazacak işde konunun tutulmasını sağlayacak başka amaçları yok boş insanların
  • Herkesi kendi gibi sanıyor bu arkadaş herhalde. Bak bakayım bu bölüme kaç tane konu açmışım?

• Yakinlarda cigerlerinize soguk hava yediysenizde olur. Hastalik belirtisi, sonrasinda agir balgam olusur. Bunlar normal usutme ama eger covid ise agirlasirsiniz. Devlet hastanesinde acile gidip atesim var cigerlerim agriyor vs. diyin bir akciger rontgeni ceksinler. Gecmis olsun..

• Benzer sorunlar babamın başına geldi, ambulans ile hastaneye kaldırdık, Covid testi negatif çıktı. Yarım gün yoğun bakımda yattıktan ve bir gece müşade altında tutulduktan sonra taburcu edilmişti. (herhangi bir ilaç veya teşhis koymadan taburcu ettiler)

Hastaneden çıkarttığımın ertesi akşamı yine nefes darlığı, hırıltı gibi problemler ortaya çıktı. Ama bu sefer bilinci kapandı, ambulans çağırdık, hastaneye giderken babamın kalbi durdu. Hastanede kalp masajı ile çalıştırdılar ve bir hafta yoğun bakımda kaldı.
    Covid testi ordada negatif çıktı. Tanımlanmamış kalp yetmezliği tanısı konuldu ve bir takım ilaçlar reçete edildi.

Bundan sonrasıda var. Ama babamın başına gelenler nefes darlığı ve hırıltı problemleri yüzündendi.

• Çok geçmiş olsun,umarım iyi olmuştur babanız

• en kısa zamanda muayene olun, fikir vermesi açısından
    Süleyman Yıldırımyoutube
    Akciğer Sesleri (Ral,Ronküs,Plevral Frotman,Wheezing,Stridor)
    https://www.youtube.com/watch?v=TaLbvs2M_o8
  • Kronik ASTIM Belirtisi ; Geçmiş olsun

Hırıltılı solunum, nefes alıp verme esnasında akciğerlerden düdük sesi, ıslık veya hırıltı benzeri sürekli (250ms'den uzun) bir sesin duyulmasıdır. Bu ses oskültasyon ile duyulabileceği gibi, dışardan kulak ile ya da hasta tarafından da duyulabilir. Hava yollarının obstrüksiyonundan kaynaklanır.

Astım akciğerlere kadar olan hava yollarını ( Bronşlar ) etkileyen bir hastalıktır. Bu hava yolları soluduğumuz havayı burundan itibaren akciğerlere kadar ulaştırır. Sağlıklı bir kişide bu soluma olayı kolayca gerçekleşir. Astımlı bir kişide ise bazı dönemlerde soluma zorluğu meydana gelir. Astım atağı sırasında bronşlar ( hava yolları ) daralır ve havanın geçişi zorlaşır. Bu hava yolu daralmasının bazı nedenleri vardır. Bunlar:

* Bronşları çevreleyen kasların kasılması sonucu hava yollarının daralması
    * Bronşun içini saran zarın şişmesi
    * Hava yollarında mukus ( sümük - balgam ) adı verilen yapışkan bir salgının aşırı salınması ve bu salgının hava yollarını
    yer yer tıkaması

Astım Nöbetinin Belirtileri Nelerdir?

Bronşlar daraldığı zaman solunum işini yapmak için daha büyük çaba sarf edilir. Akciğerlere giren hava daralan bronşlardan dışarı çıkarken zorlanır. Hasta bunu nefes darlığı veya göğüste sıkıntı şeklinde ifade edebilir. Bu sırada hasta ıslık sesine benzer (vızıltı) bir ses çıkarır. Akciğere girmiş hava daralmış olan bronşlardan dışarı çıkarken, hasta aşırı zorlanırsa, normalde soluma ( nefes alıp verme ) işi için kullanılmayan boyun, göğüs, omuz ve karın kaslarını kullanır ve daha sık solur.

Astımın Bulguları Nelerdir?

* Öksürük. Astımın sık bir bulgusudur. Özellikle gece öksürüğü olur. Egzersiz, soğuk hava öksürüğü arttırabilir. Hava yollarındaki mukus birikimi ve bronşları çevreleyen kasların kasılması nedeni ile olur.
    * Vızıltı. Astım nöbetinin sık karşılaşılan bir bulgusudur. Akciğerdeki hava daralmış bronşlardan dışarı çıkarken zorlandığı zaman nefes verirken duyulur.
    * Sık Soluma. Astım nöbeti sırasında daralmış ve içi mukus ile dolmuş bronşlarda soluk alıp verme işi zorlaştığından hasta daha sık nefes alıp verebilir. Bunu saptamak için çocuğunuzun 60 saniye içinde kaç kez nefes alıp verdiğini sayın; bulduğunuz sayıyı normalde iyiyken olan dakikadaki solunum sayısı ile karşılaştırın.
    * Göğüs Duvarı Derisinde Çekilmeler. Daha ağır astım nöbetlerinde görülen bir bulgudur. Göğüs duvarında kaburgalar arasındaki deri ve boynun önündeki deride içe çekilmeler olabilir. Bu bulgu saptandığında hemen hastaneye başvurunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k4r4h4n07 -- 15 Temmuz 2020; 22:41:44 >

• Sigara var mı hocam ? Yoksa üşütmede olabilir , bakteriyel bi durumda olabilir . Tabiki gidip gözükmen en iyisi ama böyle yazılan kötü durumlari kafaya takarsan hayat geçmez .
    Yazan arkadaş için söylemiyorum büyük geçmiş olsun ama her durumun kötü senaryosunu bulabilmen mümkün

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.