Şimdi Ara

çifte vatandaşların yurt dışında 2 yıl süreli araç getirmesi hakkında 2015 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
3
Favori
39.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: theblackside

quote:

Orijinalden alıntı: tassa

quote:

Orijinalden alıntı: theblackside

Yurtdışında yaşayan tc vatandaşı öğrenciler için geçerli mi bu şimdi.Önceden orada araba alabiliyorduk ancak türkiye ye sokamıyorduk.Şimdi var mı bir değişiklik acaba ?

Bulgaristan için konuşayım.Türkiyeden buraya okumaya gelen kekoların XX mavi plakalı araç alma hakkı var.Onlar çatır çatır türkiyeye araba götürüyor valla.Başka ülkeleri bilmiyorum.

Bulgaristanda ab ülkesi olduğu için diğerlerinde de durum aynıdır türkiye için.Diğer ab ülkelerinden de araç kabul ediyordur türkiye aynı şekilde o zaman.

O kekolar yüzünden türkleri yalnış tanıyorlar zaten özellikle balkanlarda ...

Öyle hocam hiç sorma

• quote:

Orijinalden alıntı: ah güzel istanbul

Su ana kadar anladigim sey su..
    Bulgardan bi akrabaniz uzerine arac aliyorsun.
    Onunla beraber kapikuleden geciyorsun..
    Akrabaya al abi sana bin tl arabasiz dondugun icin cezani ode diyorsun.
    Akbuluttan bir bilette aliyorsun akrabaya,sonra geri gonderiyorsun ☺
    Aldigin vekalet ile 2 yil suruyorsunn..
    Olay bu mu ?? ☺

bunu bende cok merak edıyorum almanyada akrabalar var bı arac getırselerde ucuza ben onlara 1 degıl 2 verırım valla burada alınacak gıbı degıl 2. eller
  • quote:

Orijinalden alıntı: fym2005

quote:

Orijinalden alıntı: ah güzel istanbul

Su ana kadar anladigim sey su..
    Bulgardan bi akrabaniz uzerine arac aliyorsun.
    Onunla beraber kapikuleden geciyorsun..
    Akrabaya al abi sana bin tl arabasiz dondugun icin cezani ode diyorsun.
    Akbuluttan bir bilette aliyorsun akrabaya,sonra geri gonderiyorsun ☺
    Aldigin vekalet ile 2 yil suruyorsunn..
    Olay bu mu ?? ☺

bunu bende cok merak edıyorum almanyada akrabalar var bı arac getırselerde ucuza ben onlara 1 degıl 2 verırım valla burada alınacak gıbı degıl 2. eller

Maliye bakanı açıklamıştı.Sadece sınırdan geçiren kişi kullanabilecek aracı.1. derece yakınları bile kullanamıyor.

• 2 tıl tuekıyede kalxıyor pekı 2 yıl sonra ne oluyor 6 ay yurt dısındamı kalacak? Yoksa 2 sene mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu 185 gün muhabbeti sakat ara tatilde gidecem 1 ay yazın gidecem 4 ay aralarda sıkıştırabilirsem yine gidecem 1 ay ettimi 6 ay çarp 30la yapıyormu size 180 kısacası ben araba getirmiyorum
  • tassa kullanıcısına yanıt
    Peki kardeşim benm eşim yunan vatandaşı ve geriye dönük bir yıl içerisinde 185 günü yok. Aynı şekilde kayinbaba nin da yok fakat iki defadır sokabiliyor. Yani gün sayısına bıkmadılar duyduğum kadarıyla şans eseri bakıyorlar. Benm merak ettiğim Esas soru Yunanistan'da ne kadar vergi öderim sonuçta eşimin orda gelir vergisi yok o yüzden koca parasıyla alacağım diyecek :)

• Şuan için yasalarda bir değişiklik var mı ?

• Bende yeni konu diye tarihine bakmadan okuyorum,eskiymiş.

Ama bir yanlışı düzelteyim;Avrupa birliği üyesi ülkeler arasında mal ve hizmet dolaşımı serbesttir;yani bunlardan herhangi birinin vatandaşı istediği yerden istediği malı alıp istediği yerde kullanır yada satabilir.Otomobil açısından bunun şartı bir ülkeden alınan aracın başka ülkede sürekli kullanılması durumunda o ülkenin ilgili kurumuna kaydedilmesidir.

• Web sitesi olarakwww.cardoen.be yide ekleyelim hollanda olarak

• Benim de şöyle bir sorum var: Bulgaristan ve Türkiye vatandaşıyım. Geçen 9 ayı Türkiye dışında, Brezilya'da geçirdim, bu süre içinde Türkiye'ye giriş çıkış yapmadım. Birkaç hafta önce Türkiye'ye döndüm. Şimdi, Bulgaristan'a gidip araç alsam bu aracı 2 yıl süre ile Türkiye'ye sokabilr miyim? Yasada anladığım kadarıyla Bulgaristan vatandaşı isen illa ki Bulgaristan'da kalman gerekmiyor; serbest dolaşım hakkı olduğu için herhangi bir ülkede olabilirim ama geriye dönük 185 günü hayli hayli doldurmuş oluyorum. Cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.