Şimdi Ara

çift işletim sisteminden birine atılan formattan sonra açılış sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben asus laptop harddiskimi üçe böldüm. birisi malum depolama bölümü (D), birine win7 diğerine win server 2008 R2 kurdum. win7 kısmına geçen format attım. pc açılırken normalde boot manager kısmı açılır ve hangi işletim sistemini seçeceğinizi sorar. fakat formattan sonra bu boot manager ekranı açılmıyor ve direk win7 açılıyor. bilgisayarıma girince server 2008 aynen görünüyor ama başlangıçta önceki gibi seçme ekranı yok. bu durumu nasıl düzeltebilirim? teşekkür ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: kkrstln

Arkadaşlar ben asus laptop harddiskimi üçe böldüm. birisi malum depolama bölümü (D), birine win7 diğerine win server 2008 R2 kurdum. win7 kısmına geçen format attım. pc açılırken normalde boot manager kısmı açılır ve hangi işletim sistemini seçeceğinizi sorar. fakat formattan sonra bu boot manager ekranı açılmıyor ve direk win7 açılıyor. bilgisayarıma girince server 2008 aynen görünüyor ama başlangıçta önceki gibi seçme ekranı yok. bu durumu nasıl düzeltebilirim? teşekkür ederim...

önce hangi işletim sistemini kurdun eskiden yeniye olacak ve sanırım sen önce win7 daha sonra da server kurmuşsun dolaysıyla bu karşılaşmış olduğun tablo çok nornal
  • bahsettiğin şeyi biliyorum. sonradan kurduğun işletim sistemi üstte görünür ama benim sorunum bu değil. bilgisayarı açınca işletim sistemi seçme ekranı gelmiyor direk win7 ye giriyor. server a giremiyorum. sorun bu
  • meşhuuuuur donanım haber forumunda şu sorunu halledemedik. başka forumlarda da kimseden pek ses çıkmadı. konuyu okuyanlar lütfen yardımcı olabilir mi. illa ki birilerinin başına gelmiştir, bilgisi olan vardır.
  • Easy BCD diye bir program var derdine care odur. Bir zamanlar ücretsizdi sanırım su an paralı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows yükleme cd si tak,
    Bilgisayarı cd den başlat ,
    Şimdi yükle kısmına gelince sol altta bilgisayarı onar i seç ,
    Gelen seçeneklerden komut sistemi ile Onar'ı seç,
    Açılan komut ekrana şunları yaz ve her defasında enter e bas,
    BootRec /FixMbr
    BootRec /FixBoot
    BootRec /RebuildBcd

Sırasıyla bunları yazıp her defasında entere basınca bilgisayarın onarılmış olacak,
    Şimdi bilgisayari yeniden başlatıp kullanmaya başlayabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • win7 yükleme cd si mi yoksa server yükleme cd si mi kullancaz ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FORMAT SONRASI İKİ WİNDOWS
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • win7 açııken masaüstünden bilgisyarıma sağ tıkla ve özelliklerden gelişmiş/başlangıç seceneklerinden işletim sistemlerini gösterme sürelerini işaretle ve saniye değeri gir.5sn mesela.
  • dedikleriniz olabilecek şeyler ama eğer yapamadıysa çözüm bende
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur01651

win7 açııken masaüstünden bilgisyarıma sağ tıkla ve özelliklerden gelişmiş/başlangıç seceneklerinden işletim sistemlerini gösterme sürelerini işaretle ve saniye değeri gir.5sn mesela.

o dediğini zaten ilk önce yapmaya çalıştım ama varsayılan işletim sistemi olarak sadece win7 göründüğü için süre ayarlaması yapmak çare değil. uzun zamandır çift işletim sistemi kullanıyorum ve ilk defa böyle birşey başıma geldi. çözüm bulabilmek için buraya yazdım. yoksa server a yeniden format atıp durumu düzeltebiliriz. ama masaüstünde çok önemli klasörlerim kaldığı için formata son çare olarak bakıyorum. easybcd programını da kullandım ama programın içinde de server işletim sistemi varsayılanlar içinde görünmüyor. ayrıca cmd den bcdedit.exe komutu girdiğimde yine işletim sistemi olarak sadece win7 görünüyor. boot.ini dosyalarının bozulduğundan şüpheleniyorum. onun için de @muhpaz ın söylediği çözüm olabilir ama windows cd si olarak win7 mi yoksa server cd simi kullancaz onu bilmiyorum. durum budur. cevaplarınız için teşekkür ederim.

• Cozumun sadece cd ile onarma.Win server cd ile düzeltme yapacaksın.
  • Server yükleme cd sinı tak,
    Bilgisayarı onar dedikten sonra onarmak istediğin sistemi seçmen gerekecek, hangisini onarmak istiyorsan onu seç ve komut sistemi ile Onar'ı seçtikten sonra yukarıda verdigim komutlar ile onar, sonra bilgisayarı yeniden başlat...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.