Şimdi Ara

Çift işletim sistemi kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çift işletim sistemi kurmakla alakalı biraz bilgiye ihtiyacım var. İşyerindeki bilgisayarımda kritik bir programın sadece Xp versiyonu olduğu için format atıp güncel bir Windows sürümüne geçemiyorum. Aynı zamanda tüm ofisin kullandığı server da benim bilgisayarım. Bu bilgisayara Xp'yi silmeden Win7 veya üstü bir sürüm yüklersem herhangi bir sorun oluşma ihtimali var mı? Bilgisayarımın C diski Server olarak kullanıldığı için, örneğin ben Win7'yi D'nin bir kısmını bölüp kurarsam, Win7 kullanırken diğer bilgisayarlarlar Server'a erişebilir mi? Herhangi bir yavaşlama, problem çıkma ihtimali oluşur mu?

• Merhaba;

Kullandığın XP bilgisayara bu işletim sisteminde çalışan bir Sanallaştırma Programının (VM Player, VM Workstation, Oracle VirtualBox,Parallels, EMU gibi) uygun versiyonunu kurmalısın.

- Bu yazılımlar sistem kaynağından (CPU,RAM,HDD) kullandıkları için yavaşlama kaçınılmazdır.
    - HDD yi D,E gibi bölümlere ayırman gerekmez.
    - Diğer kullanıcıların dosya erişimini yukarıdaki yazdığım kullanılan sistem kaynağı oranınca etkiler.

Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemcakmak

Merhaba;

Kullandığın XP bilgisayara bu işletim sisteminde çalışan bir Sanallaştırma Programının (VM Player, VM Workstation, Oracle VirtualBox,Parallels, EMU gibi) uygun versiyonunu kurmalısın.

- Bu yazılımlar sistem kaynağından (CPU,RAM,HDD) kullandıkları için yavaşlama kaçınılmazdır.
    - HDD yi D,E gibi bölümlere ayırman gerekmez.
    - Diğer kullanıcıların dosya erişimini yukarıdaki yazdığım kullanılan sistem kaynağı oranınca etkiler.

Kolay gelsin.
    Öncelikle sağolun hocam, şimdi anlamadığım bir nokta oldu. Biraz uzağım bu tarz şeylere, anca format atmayı bilen insan seviyesinde bir kullanıcıyım. İkinci işletim sistemi olarak Win7'yi kurup mu bu sanallaştırma programlarını kuracağım yoksa bu programlardan birini kurarsam onun içinde mi işletim sistemi kurulacak?

Bir de yazdığınız son maddeyle alakalı olarak yani örneğin 7 bilgisayar var benim bilgisayara bağlanan, sistemim kaldırmaz örneğin erişemez mi bu bilgisayarlar.

• Herhangi bir sanallaştırma programını kuracaksınız ve ihtiyacınız olan işletim sistemini o sanal makine üzerinden kullanacaksınız . İyi bir donanıma sahip değilseniz bunu yapmanızı tavsiye etmiyorum zira kesinlikle yavaşlama olacaktır.
  • Merhaba;

WinXP üzerine bu sanallaştırma programlarından birini kuracaksınız daha sonra bu sanallaştırma programları aracılığı ile Win7 ve üstü (işletim sistemi ile uygun 32/64bit) bir işletim sistemi kuracaksınız.

Daha önceki yazımda yapmak istediğiniz uygulama için genel bir bilgi vermiştim şimdi biraz daha ayrıntılara girmemiz gerekecek;

Öncelikle böyle bir çalışma yapmadan önce sahip olduğunuz bilgisayarın donanım bilgisini yazmanız gerekmektedir.

- Eğer 32bit WinXP kullanıyorsanız zorlasanız 3,5GB RAM kullanabilirsiniz sanal makineye ne kadarını vereceksiniz?
    - CPU sanallaştırmaya uygun mu? Uygun ise en az iki çedirkeli olmalı ki bir çekirdeği sanallaştırma için kullanın.
    - HDD nin de enaz 7200rpm ve cash belleği yüksek olmalı
    - NIC mümkün ise iki adet olmalı...

gibi soruları cevaplamalısınız...

Kolay gelsin.
  • beratokm kullanıcısına yanıt
    Bu yol da kapandı o zaman, Xp ile sürünmeye devam.
  • cemcakmak kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, sağolun.

Sorularınızın cevapları ise şu şekilde;

- 32bit hocam Xp sürümü, 4gbx2 ram var takılı. Biri tamamen boşa gidiyor o zaman.
    - Intel Core i5 2400 var hocam, 4 çekirdikli sanırım. Sanallaştırmaya uygun olup olmadığını nasıl anlayabilrim.
    - HHD, 7200rpm 500GB
    - Tek adet port girişi var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    .bat ile işletim sistemi yapmak
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba;

Sadece sorun RAM diğer bileşenlerin uygun.

4GB X 2 8GB RAM olduğunu söylüyorsun ama dediğin gibi 32bit sadece 4GB görür....

Peki sizi bu duruma mahkum eden "İşyerindeki bilgisayarımda kritik bir programın sadece Xp versiyonu olduğu için format atıp güncel bir Windows sürümüne geçemiyorum." program tam olarak nedir? Neden Windows7 de çalışmamaktadır? (Uyumluluk modunda bile?

Kolay gelsin.
    Bir muhasebe yazılımı, içinde geçmişe yönelik epey veri var. Ofisteki Win7 olan bilgisayarlardan birine atmıştım uyumluluk modunda çalışmamıştı. Ancak şöyle denemiştim, direkt programın kurulu olduğu dizindeki tüm dosyaları kopyalayıp Win7 bilgisayara taşımıştım. Başka bir detay var mıydı onu bilmiyorum.
  • Merhaba;

Eski muhasebe programlarının bazılarının HDD seri numarasını kaydettiğini biliyorum......

Detaylı incelemek lazım.

Yada işi büyütüp başka bir makinaya VMware host kurup XP yi buraya taşıyıp programın çalışıp çalışmadığını kontrol etmek gibi meşakkatli işler yapmak lazım....

Kolay gelsin.
    Anladım hocam.

Peki bu ramlerden birinin kullanılamaması sanallaştırma programı yoluyla çift işletim sistemi kurmaya engel mi oluyor? Orayı kaçırdım.
  • Merhaba;

"Peki bu ramlerden birinin kullanılamaması sanallaştırma programı yoluyla çift işletim sistemi kurmaya engel mi oluyor?"

Engel olmaz ama 4GB Ram in 2GB sanal makineye ayırsanız XP ye de 2GB kalır ve bu her iki işletim sisteminin performansını etkileyecektir.

Deneyimleyip performans sorunu yaşarsanız sanal makinayı kaldırabilirsiniz...

Kolay gelsin.
    Anladım hocam çok sağolun yardımlarınız için.
  • Her işletim sistemin 32bitlik versiyonu xpdeki her programı çalıştırır çalıştırmasa bile uyumluluk yapılıp çalıştırılır:) Eta kullanıyorduk(16bitlik program) bizde dükkanımızda sadece 32bitte çalışan program olduğundan xpde çalışır zannederlerdir bizimkiler. Sonuç olarak o sıralar windows 7 32bitlik kurdum azcık uğraşmayla çalıştırdım. Cihazına 2gb ya da daha yüksek ram takarsan çokta sıkıntı etmeyecektir. Şu programla windows 7yi yükle, microsoft virtual pc... Bu programın amacı işlemci ile ramı paylaşmaktır. Bu sebeple hız düşer... Sonrasında programlarını dene çalışıyor mu çalışmıyor mu.
  • JusTiMe kullanıcısına yanıt
    Hocam halihazırda 8gb ram takılı zaten kasada, ancak 32bit olduğu için kullanamıyor sistem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.