Şimdi Ara

Çift işletim sistemi başlangıç ayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar arkadaşlar bilgisayarımda 3 aydır falan hem win7 hemde ubuntu yüklü bilgisayarı başlatırken hangi işletim sistemini açmak istediğimi soruyor ve seçim yapmazsam 30 saniye sonra ubuntuyu açıyor ben ubuntuyu kullanmıyorum ayda yılda bir kere güncellemek için giriyorum bu ayarı 30 sanıyeden sonra Windows'u açsın şeklinde yapabilir miyiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aşağıdaki komutları sırasıyla uçbirimde çalıştırıp Grub Customizer uygulamasını kurunuz.

sudo add-apt-repository ppa:danielrichter2007/grub-customizer
    sudo apt-get update
    sudo apt-get install grub-customizer

Uygulamayı açıp Windows'u uygulamadaki ok tuşlarıyla en üste taşıyınız.
    Düzenlemeleri yapıp değişiklikleri kaydediniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelebekx3

Aşağıdaki komutları sırasıyla uçbirimde çalıştırıp Grub Customizer uygulamasını kurunuz.

sudo apt-get update

hocam malumunuz şu an yeni satılan bilgisayarlar geneli win8 ile gelmekte ve doğal olarak uefi kurulum.
    ben ve bir çok arkadaşın win8 in yanına uefi kurulumda linux kurmada sorun yaşıyoruz.
    benim denediğim yazılımlardan (manjaro, mint, fedora, solydkx, netrunner ) sadece mint sorunsuz kururuldu.
    diğerleri kurulduktan sonra grub ekranında kaldı ve herhangi bir seçenek yok.
    sizden ricam; siz bu konularda uzmansınız
    forumda genel bir win8 yanına uefi olarak linux kurulumu ile ilgili bir rehber olsa birçok arkadaşımıza faydalı olacağını düşünüyorum.
    iyi forumlar..

• kelebekx3 kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk satırı yazıp entera bastım oturumun şifresini istedi de giremiyorum o nasıl olacak

• Sistemi kurarken belirlediğiniz şifrenizi giriniz. Bu şifre aynı zamanda (yeni bir kullanaıcı oluşturmadıysanız) oturumu açtığınız şifredir.
    Uçbirime yazdığınız şifre güvenlik sebebiyle görünmez, siz şifrenizi girip Giriş (Enter) tuşuna basınız.
  • Sorunu çözdüm çok teşekkür ederim iyi akşamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: orsimsek

quote:

Orijinalden alıntı: kelebekx3

Aşağıdaki komutları sırasıyla uçbirimde çalıştırıp Grub Customizer uygulamasını kurunuz.

sudo apt-get update

hocam malumunuz şu an yeni satılan bilgisayarlar geneli win8 ile gelmekte ve doğal olarak uefi kurulum.
    ben ve bir çok arkadaşın win8 in yanına uefi kurulumda linux kurmada sorun yaşıyoruz.
    benim denediğim yazılımlardan (manjaro, mint, fedora, solydkx, netrunner ) sadece mint sorunsuz kururuldu.
    diğerleri kurulduktan sonra grub ekranında kaldı ve herhangi bir seçenek yok.
    sizden ricam; siz bu konularda uzmansınız
    forumda genel bir win8 yanına uefi olarak linux kurulumu ile ilgili bir rehber olsa birçok arkadaşımıza faydalı olacağını düşünüyorum.
    iyi forumlar..

Uefi kilidini aç.Açabilirsen sorunsuz linux kurabilirsin.İnternette kaynak mevcut.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşletim Sistemi Yükleme Hatası
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.