Şimdi Ara

Çift İşlemcili Anakart PSU Sorunu 8+8pin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, çift xeon işlemcili workstation anakartın çift 8 pin bağlantı yuvası mevcut ancak güç kanağımda 4+4=8pin ve ekstra 4pin cpu bağlantısı mevcut. Satılan 4pini 8pine çevirici kablolardan ya da molex üzerinden 8pine çeviren Y kablolardan alsam sorun yaşar mıyım sizce? Modüler yuvalarda sata ve molexler var ama cpu kabloları ve gpu için pci-e kabloları direk güç kaynağına bağlı.

• Anakartın muhtemelen çok pahalı bir karttır. Voltaj-Amper değerleri nedir bilmiyorum ama denemeden önce bence bütün teknik verileri araştır.

4 pin den 8 pine dönüştüren kablolar var ama muhtemelen Xeon işlemci takacaksın, güç tüketimin yüksek olacak, riske atma komple sistemi.

• 8 pini 2x8pin, 4pini 8pin bir de 2 molexi 8pin yapan kablolar satılıyor. Bende biri 8 diğeri 4pin. + olanı 8e çevirsem sorun olur mu? Yeni nesil bazı anakartlarda 8+4 cpu girişi gerekirken overclock yapılmazsa tek 8pin ile çalışır şeklinde gördüm. Ama burda 2işlemci olacağı için bilemedim. Tek işlemci için TDP değeri 115W yazıyor resmi sitesinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

Anakartın muhtemelen çok pahalı bir karttır. Voltaj-Amper değerleri nedir bilmiyorum ama denemeden önce bence bütün teknik verileri araştır.

4 pin den 8 pine dönüştüren kablolar var ama muhtemelen Xeon işlemci takacaksın, güç tüketimin yüksek olacak, riske atma komple sistemi.

+8pini ve +4pini taktım sorunsuz kurdum sistemi. CPU-Z ve Cinebench testlerini yaptım çatır çatır çaışmakta şu an. Teşekkürler.

• Selam arkadaşım, Ben de bir x99 anakart ve iki xeon e5 2683 v3 işlemci ile bir sistem kurmaya çalışıyorum. Güç kaynağı kaç watt olmalı ?

xeon islemcilerin her biri 120 watt güç tüketiyor. Sizce piyasadaki hangisini alsam sıkıntı yaşamam?

Daha önce hiç güç kaynağı bağlantısı yapmadım. Hangi konulara dikkat etmem lazım.

Önerileriniz benim için çok değerli. Şimdiden teşekkürler. Saygılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alpsinan A kullanıcısına yanıt

Iki xeon 120x2, 240w ise piyasada ki bir cok model uygun, mühim olan kaliteli bir model almak.

Güncel islemcilere bir bak istersen;

https://www.techpowerup.com/review/intel-core-i9-12900k-alder-lake-12th-gen/20.html

Canini yiyim böyle iki islemcinin demissindir :) senin icinde 2x8pin eps kablo destegi olan bir model yeterlidir. Düsündügün bütce nedir? Hangi ekrankarti takilacak?

Aslinda böyle durumlarda kendine yeni konu acsan, daha cok cevap alirsin ama o cevap vereceklerden biri olarak burdan da yardimci olabilirim.

• İşlemcileri ve anakartı aldım. Şimdi diğer parçaları topluyorum. Şu anda güç kaynağı ve kasa seçimi yapmam gerekiyor. Daha önce psu bağlantısı hiç yapmadım. "2x8pin eps kablo destegi olan bir model " hangilerinde ardır bu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4 Slot 3600MHz Ram Sorunu
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yada eps kablo splitter alsam da olur mu?

• alpsinan A kullanıcısına yanıt

Merhabalar tekrardan, benim nicki etiketlemez yahut yazdigima cevap vermezsen, haberdar olamam :) simdi gördüm.

Eger psu icin ayirdigin bütceyi söylersen, daha net yardimci olabilirim. Senin kullanimina uygun multirail msi a650gf 650w 1600 lira 10yil garanti, tier1(high) yahut sharkoon cool zero 750w 1100lira 2 yil garanti tier1(low) modellerinden birini önerebilirim. İkiside kalitelidir. Full japon kapasitör ve full korumalar sahiptir. Msi CWT firmasina ürettirir, ayni zamanda cwt, corsair, xpg, bitfenix, thermaltake, evga gibi bir cok markaya cesitli modeller üretir. Sharkoon ise sirtec üretimidir, sirtec high power ve thermaltake, cougar gibi bazi markalara üretimler yapar. İkisi arasindaki en temel fark, biri coklu kanal yapisina sahip olmasi, digeri tek kanal yapisina sahip olmasi... Diger major fark ise msi da mekanik röle ile devreden elektirigin kesilmesi, sharkoon da ise magic switch dedikleri elektronik yöntem ile bosaltim yapilmasi. İkisininde alinmasinda sakinca görmüyorum, terchi kisisel olabilir, garanti süresi yahut röle konusu vs... Fiyatlar böyleyken daha düsük modelleri öneremem cünkü gereksiz pahali cogu... Yine indirim varsa tier1 model önerebilir arkadaslar.

Ben ek kablo olayina karsiyim, cünkü yükte olacak sürekli o kablo ve forumda soketleri eriten arkadaslar var bu sebeple. Saglikli yolu terchi ederim.

• Yaklaşık güç tükemi hesabını bilgisayarınızın bileşenlerini seçerek bu siteden yapabilirsiniz.

https://outervision.com/power-supply-calculator

• kunGFu kullanıcısına yanıt

Merhaba, Cevap için sağol. Anakart, işlemci ve ramlar çinden elime ulaştı. Sharkoon 850 watt'ta karar kıldım. Tavsiye için teşekkür.

LGA2011-3 için uyumlu ve uygun fiyatlı soğutucu hangileridir? çok miktarda uygun fiyatlı lga 115x soğutucular var. Bunları lga2011-3 soket üzerine takabilir miyim? Mesela snowman x6 yada snowman t4 vs....

Anakart kutusunda şöyle bir şey geldi sanıyorum.

https://www.n11.com/urun/intel-lga2011-icin-cpu-icin-sogutma-fani-3846063?magaza=cbtxglobal

Bu aparat diğer soğutucuları monte etmek için yeterli mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpsinan -- 11 Ağustos 2022; 1:16:13 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.